Henrik Pedersen

Derfor ruller ITU Office 365 ud, mens Odense venter på Google Apps

Jeg hæfter mig umiddelbart mest ved formuleringen "Datatilsynet anbefaler blandt andet IT-Universitetet at sikre, at personfølsomme oplysninger så vidt muligt lagres i krypteret form hos Microsoft."

"Så vidt muligt" er vel åbent for en del fortolkning.

20. august 2012 kl. 17:48
COMALs historie

Prøv at kontakte Mogens Pelle på IHK. Han har haft noget med Comal 80 at gøre, så han burde kunne hjælpe jer på vej.

I øvrigt var Comal 80 også mit første bekendtskab med programmering. Det har været ca. 1986, på Hvidovre Ungdomsskole. På kommunens 11 folkeskoler var der på det tidspunkt kun Engstrandskolen der havde 8 Picoline maskiner, så der var rift om dem på aftenskolerne.

6. april 2012 kl. 21:13
Fyringsvarsel på vej: Sådan vil staten spare 100 it-millioner

Det værste ved at skære her, er nok at det egentlig var dem der skulle drive arbejdet med at plukke de lavthængede frugter indenfor offentlig it. Her under de forventede besparelser der kan hantes ved standardisering og åbne standarder. Tragisk.

11. januar 2012 kl. 15:45
Stakkels Windows-bruger.. hvad gør vi med virus?

Når jeg bliver stillet for den klassiske opgave, gør jeg det at anbefale dem at løse det med Knoppix og en reinstallation. Det er kun første gang at de skal guides igennem proceduren, men når de først har set hvordan man booter knoppix, kopiere familiealbummet, og sætter en reinstallation af XP, Vista, 7 igang, mens man selv sidder med sin pingvinpc og nyder livet, bliver det for det meste opmærksomme på at der findes alternativer.

Back on topic. Jeg har aldrig oplevet en Windowsmaskine der ikke havde gavn af en reinstallation, så når data er reddet anbefaler jeg dette. Ofte bliver de meget overraskede over hastighedsforbedringerne på en frisk installation.

27. maj 2011 kl. 20:10
Indsamling til advokatregning

.... Så jeg må gi' en kølig til open source days i stedet.

3. november 2010 kl. 16:44
Indsamling til advokatregning

Skulle det blive et problem med moms og skat, vil jeg gerne bestille er særkompileret version af freeBSD leveret på CD for 512 kr. :-)

26. oktober 2010 kl. 16:14
Poul-Henning Kamp tabte til Lenovo: Han var for klog

På områder hvor markedsmekanismerne virker kan jeg vælge imellem flere franske biler, flere tyske biler osv. osv. Nok med analogierne.

Når man køber en maskine med Windows skal den aktiveres over nettet, produktaktiveringsnøglen er trykt på en label osv. Det kan sq da ikke være det store problem at give mig valget imellem at kunne aktivere den, eller ikke at aktivere den.

I forretningen burde jeg kunne fravælge operativsystemet, og forretningen deaktivere produktaktiveringsnøglen hos Microsoft, og jeg slipper for at bidrage til Bill's og Steve's pensionsfond.

Så simpelt burde det være, men hvorfor det ikke er sådan kan jeg kun gisne om. De første ord der falder mig ind er lobbyisme, særinteresser og lignende. Men jeg er rimelig sikker på at det ikke er de tekniske omkostninger eller muligheder der sætter begrænsningerne.

16. oktober 2010 kl. 19:20
Lenovosagen: Nu sker der noget.

Du siger bare til og angiver hvordan man bidrager, så smider står jeg gerne forrest i køen med et bidrag.

15. september 2010 kl. 16:02