Einar Petersen

Svensk domstol: Teleselskaber kan ikke tvinges til at logge efter EU-dom

Er løsningen at f.eks ITPOL foranlediger politianmeldelse af teleselskaber og politikkere, samt massesøgsmål på vegne af alle berørte borgere for disse STASI metoder som man i 80erene fra politisk side ville have skreget sig blå i hovedet om, havde logningen foregået som den gør i dag og ikke på papir.... Oh how the world has changed

10. marts 2017 kl. 11:38
Oxford-professor: Kunstig intelligens vil udrydde menneskeheden

I for one welcome our new Artificially Intelligent Overlords... Perhaps rhey will be a welcome change from our int...... current..... well... err... ho hum... I don't know what to call them ;)... one could also imagine AI was smart enough to let mankind think it was in control gently steering them into a more productive path without the need to waste resources on destruction a path beneficial for AI without too much concern for what the human species was up to, most important thing a true AI would concern itself with, was getting the heck out of dodge before the big one hits/breaks out... etc.ensuring it's survival....

13. juni 2016 kl. 18:58
Systematic-boss: Jeg er så træt af snakken om åbne data

Det er helt OK, du lader bare være med at byde ind på opgaver, der indvolverer data der er indsamlet for, eller opgaver der indvolverer behandling, der på nogen som helst måde er finansieret af mine skattepenge. Det er et frit land og der er masser af virksomheder som vil være interesserede i at byde ind med deres ekspertise.

5. juni 2016 kl. 14:39
Konsulent: Projektledernes yndlings-tool er et farligt værktøj

En kæmpe tak til Henrik Hajslund

Endelig nogen tager stilling til regneark og den efter min mening helt forkerte brug af værktøjer i IT virksomheder.

I IT regi er brug af regneark til at følge op på projektforløb, bestillinger etc. efter min mening lidt som at sige at tømreren skal bruge en skruetrækker til at hamre sømmene i med.

Hvorfor er det lige man tror at manuel udfyldning af Excel ark, frem og tilbagesendelse imellem flere, eller deling af disse afstedkommer af fortræffeligheder når der nu findes myriader af måder at gøre tingene bedre og lettere på ?

Kære IT virksomheder, brug nu for pokker databaser og webinterfaces på jeres Intra / Internet.

Der findes bestillingssystemer der vil være i stand til at give jer et dynamisk billede af bestillingsforløb og I kan trække alle de ostediagrammer, søjlediagrammer, processflows etc. som jeres BI analysts kan finde uda af at præsentere jer for ud af tallene og dataerne i databaserne.

I sikrer jer imod de fejl som et statisk regneark der sendes rundt med formateringsproblemer og makrosnask kan foranledige.

Ved at bruge en database sørger I for at der altid er mulighed for at der findes komplette billeder over projekter informationsmæssigt og deres status.

I øvrigt kan det siges at indmeldinger til "Foreningen for regnearkets udryddelse i IT branchen", modtages med glæde....

Hvor er det dog rart at noget formår at sætte spørgsmålstegn ved regnearkets forbandelse.

Sluttelig igen en stor tak til Henrik Hajslund

20. maj 2016 kl. 10:55
Politiet: Derfor gemmer vi også billeder af nummerpladerne på uskyldige bilister

Systemerne til face recognition findes og udrulles allerede kommercielt og systemer til at kende din placering indenfor centimeter når du er i shopping centeret såfremt du bruger din smartphone eller tablet etc. rulles også ud i fuld drøn og monstro det kommer til at holde sig til shoppingcentre og lufthavnene... man tør kun gisne om det Orvellianske maridt der ligger foran os hvis det bliver ved på denne måde fremelsket af journalistisk fearmongering og levebrødspolitikeres latterlige oppustning af deres handlekraft....

19. januar 2016 kl. 18:56
Et juleeventyr: Netcompany solgt

Vel kun et problem så længe som tåberne holder fast i et gennemhullet skattesystem som tillader den slags "Julelege" kunne være at man skulle glæde sig på ejerenes vejne og så i stedet konstruktivt se på hvorledes hele skattesystemet kan ændres til befolkningens bedste og fjerne inticament til at flytte penge frem og tilbage og gøre det attraktivt for virksomhederne at lave fortsatte investeringer i arbejdspladser for eksempel ved at man ligesom med de almenvelgørende fonde belønnede virksomhederne med en skal vi sige "125%" bonus i form af et ekstra fradrag per nybesat stilling i den tid stillingen er besat und so weiter. Det ville være rart hvis folk skuede lidt længere ud i fremtiden og forsøgte at komme med løsninger frem for at græmmes over andres financielle success. Kan forstå ærgrelsen over at penge potentielt forsvinder ud af landet men lad os komme med løsningsforslag i stedet!

22. december 2015 kl. 12:06
Sig hej til error 451: Fejlkoden der fortæller, at websiden er censureret

Har hørt at der derudover ligger en Dansk anmodning fremme hos HTML standardiserings institutted om at kode 404 ændres til "404 This country does not exist", når man forsøger at tilgå Danske hjemmesider fra udlandet og at denne fejlkodeside serveres per automatik når en IP som forsøger at tilgå den Danske del af internettet er udansk, for på den måde at undgå at nogen skulle få nys for landets fortræffeligheder og udnytte den Danske IT infrastruktur uden først selv at have betalt for en Dansk IP af egen lomme

22. december 2015 kl. 11:39
DDoS-hackerangreb lægger Folketingets hjemmeside ned for anden gang på tre dage

Er der nogen som kigger på om dette evt. er en udløber / forlængelse af forlydender om nylige angreb på Færøske IT interesser og hvilke juridiske tiltag er i overvejelse såfremt man kan linke disse angreb på Folketinget og de Færøske angreb sammen med og evt, tilbage til for eksempel organisationer såsom Sea Shepperd eller andre ligesindede organisationer / individer.

Tænker om der kunne være forbindelse med den mailbombing som tidligere i år forsøgte at nedlægge det Danske folketing i protest og som nu har taget en mere aggresiv drejning ?

Angrebene på Færøske interesser blev foretaget af sympatisører af førnævnte gruppe sagdes det og det er vel ikke utænkeligt de er connectede.

Det ville være særdeles interessant at se/høre hvor langt man agter at gå fra myndighedernes side til at retsforfølge disse individer der står bag disse angreb.

Er der nogen som kan sige hvad, såfremt man finder frem til gerningsmænd / kvinder og evt. ansvarlige for opildnen af samme, strafferammen egentlig er for denne slags angreb... ?

Dernæst ville det være interessant at få en kommentar fra Centret for Cybersikkerhed om de har en ide om hvad der er som foregår.

14. december 2015 kl. 15:59
Denne chip vil selvdestruere om ti sekunder

Du tænker nok på "The lightbulb conspiracy" en dokumentar so helt sikkert er værd et kig og så kan man også lige checke "Who killed the electric car" begge er et par dokumentarer som giver et fascinerende indblik i industrien og tingenes sammenhæng.

16. september 2015 kl. 21:58
Brugen af mobilt internet i Danmark eksploderer

Kunne være man burde "wiresharke mobilerne" - Kender flere der normalt har nogle få 100 mb på deres mobil til at være eksploderet til over 1 Gb uden ændret brugsmønster og de er low usage brugere. Er det i virkeligheden symptomet på en epidemi - En service, måske en der snakker til vores venner som vil vide alt om os ? Eller noget andet ? I hvert fald værd at undersøge meget nøje hvad der har foresaget denne spike. Og nogen som har forslag til FOSS software til at holde øje med trafik på mobilen.

28. maj 2015 kl. 11:24
Rapport: 41 procent af al ‘angrebstrafik’ kommer fra Kina

Som en der rejser til Kina jævnligt er det også værd at notere sig at enhver nation som kunne tænkes at ville udstille Kina som the bad guy ville kunne gøre det.

Man har nemlig über nem access til internet forbindelse overalt inde i landet og ud af landet er heller ikke svært selv for almindelige Kinesere trods den såkaldte firewall.

Det samme gjorde sig gældende f.eks. i Israel som jeg besøgte hvor der generelt i hvert fald for et par år siden var pivåbent overalt netværksmæssigt uden at man behøvede på nogen som helst måde at benytte sig af ulovlige metoder. Og mon det kunne tænkes at nogen kunne have interesse i at udstille f.eks. Israel som onde hackere ?

At et angreb kommer fra et specifikt land er på ingen måde udtryk for at det er pågældende land som udfører et angreb.

Det kan være enhver aktør med interesser i at manipulere med offentlighedens holdninger som på et andet lands territorium og via dets internetforbindelse udfører sit beskidte arbejde.

Man skal være meget forsigtig med at drage konklusioner ud fra sådanne oplysninger og derfra konkludere hvem står bag...

Indlægget er ikke tænkt som et forsøg på at affeje data mm. Men blot en reminder om at der foregår meget bag scenen som de sidste par års afsløringer har vist og med den kraftige udbygning af cyber capabilities vi har set og ser er der ikke lang vej til decideret godt gammeldags agentarbejde værdigt for de store lærreder.

26. marts 2015 kl. 10:21
Privacy-ekspert advarer mod terrorpakke: Vi skaber et mentalt fængsel

Det handler ikke om terror men kontrol og spin. Det handler om at beholde den magt man har tilranet sig og det kan kun gøres hvis demokratimaskinen som internettet har potentiale for at være knuses i sin nuværende form og kontrolleres. I de sidste par dage alene har det væltet rundt med forslag fra lande som Sydafrika. Tyrkiet. Australien samt lille Danmark der alle har til formål at kontrollere og styre adfærd på nettet / med computere i forskellige sagers navn. Folk bør tænke sig rigtig godt om. For ved at tillade magthaverene instantan adgang til enhver tanke de måtte tænkes at have lyst til at ytre til venner eller bekendte og ved at tillade profilering af ikke deres adfærd men potentielle adfærd åbner op for et Minority Report samfund af rædselsvækkende karakter ikke engang Philip K Dick og George Orwell tilsammen kunne have drømt om. Det er på tide politikkerene slår koldt vand i blodet og holder op med at forsøge at overgå hinanden i vidtrækkende demokratihæmmende og samfundsskadelige tiltag!

12. marts 2015 kl. 07:11
Kina lancerer selvudviklet styresystem i oktober

Iht. artiklen

"Red Flag never took off, and the company backing it shuttered earlier this year. But Red Flag -- the OS, not the company -- will be resurrected."

Så det er stadig Linux.

25. august 2014 kl. 16:33
München går tilbage til Microsoft efter fejlslagent forsøg med Linux

Ser ud til at den Bombastiske Overskrift er et perfekt eksempel på hvorledes en fjer, bliver til 5 høns, just således som kære HC Andersen så godt illustrerede i sit lille eventyr.

http://www.omgubuntu.co.uk/2014/08/munich-council-say-talk-limux-demise-greatly-exaggerated

FTA: "Hauf also confirms that council staff have, and do, complain about LiMux, but that the majority of issues stem from compatibility issues in OpenOffice, something a potential switch to LibreOffice could solve."

25. august 2014 kl. 16:29
Så kom NemID til mobile enheder - men Java-løsningen lever videre

Rend mig i amatørismen hos Nets/NemID klamhuggerene...

Kun access for mobile enheder min bare...

Så supporterenes latterlige råd her den første, om at folk skulle installere FireFox for at kunne tilgå NemID på en Mac er åbenbart en acceptabel løsning for NemID...

Var ved at få et anfald da supporteren ikke ville give mig sin leders navn med henvisning til at denne havde for travlt til at tale med mig om hvad det var der teknisk forhinderede Mac brugere i at benytte sin Safari browser til at gennemføre betalinger men stadig tillod dem at logge ind på sin netbank og køre hele vejen igennem en transaktion for derefter uanset der kun var gået 3 minutter at fejlmelde om at der var 15 minutters timeout...

Ville have fået konen til at prøve uden Java slået til men supporteren mente at kun hans FireFox løsning var farbar...

Var ikke tålmodig nok til at begynde at installere spoofing mekanismer på hendes browser så ordnede betalingen på anden vis.

Men seriøst sagt hvordan kan man tillade staten kræver NemId og at der samtidig ikke leveres W3C standardiserede løsninger som virker uanset browser og OS... Og hvordan kan det være at man nu guddødeme skal trækkes med en ikke virkende løsning i det næste halve år eller mere fordi man hos NemID åbenbart på en eller anden måde har låst sin implementering fast i medarbejder signaturer.... For "#¤%#"¤" da

Sorry but someone has to say it.

Smid det L"#%¤#"%firma ad hækkenfeldt til og indfør åbne og frie standarder for login.

Smid den obfuskerede gang kluddermor væk og gør plads til professionelle aktører som kan og vil levere sikre løsninger til Danskerene.

Hvorfor blive ved med at subsidiere dette foretagende som tydeligvis ikke forstår at levere brugbare løsninger...

Var man død, roterede man i sin grav... Nu må man nøjes med at flå håret af hovedet og skrige ud i mørket... Nooooooo

2. juli 2014 kl. 23:45
Avis: Danmark hjælper NSA med at tappe fiberkabler

Det kan man ikke - Muligheden for privacy og anonymitet er hjørnesten i Demokratiet. Disse hjørnesten har politikkerene behændigt eroderet således at der i dag er meget lidt reelt chance for at holde hånd i hanke med hvad der foretager sig. Politikkerene har glemt at de rent faktisk er ansat af folket til at varetage folkets interesser. I stedet opfører de sig som de gamle magthavere/konger/kejsere og andet pak som kun for egen vindings skyld og magt levede og som højt og flot.... på folket.

Førend den garde der huserer på Kristiansborg væltes totalt og sættes ud af spillet, dvs. fratages al magt og indflydelse vil du kun komme til at se stadige forværringer af dine frihedsrettigheder indtil den dag du kan vælge imellem mundkurven eller kuglen hvis du står i vejen.

Demokrati er noget millioner døde for og i løbet af få år har magtliderlige politikkere og embedsmænd skyllet det ud med badevandet.

3D Full Immersion Oplevelsen der genereres om et par hundrede år baseret på metadata og webcrawling vil komme til at blive kaldt "En sørgelig affære..."

19. juni 2014 kl. 18:11
Microsoft: To mindre batterier i din smartphone er bedre end et stort

De Danske politikkere kunne indføre et forbud imod preloadede applikationer der ikke kan afinstalleres lige som man har gjort i Sydkorea

På den måde villa man uden nogen som helst teknisk ændring gøre det muligt for ejeren af telefonen selv at strømoptimere.

En god del af det strømforbrug der er på en moderne telefon kan hidføres til elendigt programmerede applikationer der kører i baggrunden og sender i tusinder af requests og benytter div funktionalitet i telefonen, og som på trods af at være installeret basalt set ikke bruges af ejeren.

Se der var en mulighed for proaktiv forbruger lovgivning der ikke ville forhindre præinstallation, men som ville afhjælpe problemet med at man skal "jailbreake" sin telefon for at slippe for forslugne applikationer og derved nedsætte sit batteriforbrug. Det er forbruger politik som vil noget og som ikke afkræver brug af specifikke patenter eller teknologier for at virke.

11. juni 2014 kl. 16:23
Fortsat mystik om Truecrypt-kryptering: Stadig eneste mulighed i Amazons sky

"Det kan være et problem for brugerne af Amazons storage-sky S3, som kun har mulighed for at bruge Truecrypt til kryptering af data på tjenesten"

Man kunne jo vælge at kryptere sine data INDEN man lagde dem ud i skyen og fraskrev sig kontrol med sine data...

11. juni 2014 kl. 12:07
97.000 farlige tids-servere på nettet hjælper stadig DDoS-angreb

Rolig nu Jacob - Det var nu mest for at male fanden på væggen og så opfordre Michael til at lade være med at hoppe med på Reflection Attack vognen og begynde at forsøge at få NTP servere til at bekrige hinanden selv om det ville være spændende at se et script der kunne gøre det... as a matter of principle og så man kunne mitigere imod det også... der skal jo være arbejde til IT folket fremover ;)

21. marts 2014 kl. 21:46
97.000 farlige tids-servere på nettet hjælper stadig DDoS-angreb

Sejt... godt initiativ!

21. marts 2014 kl. 17:31