Steen Poulsen

Forsker: Så meget afslører din tilstedeværelse på sociale medier om dig

Det er da ikke en rimelig pris at betale med sit privatliv, for at være medlem af en forening ? - underforstået, at vil man ikke FB, er man koplet af, hvad aktiviteter og tilmelding angår. Og ja, jeg er kun heldig at komme med til arrangementet, fordi andre kontakter mig, og spørger - men måske siger det også noget om ens 'rigtige' venner og ikke bare overfladiske kontakter. Jeg har faktisk en vaske ægte relation til dem jeg er sammen med. Og et privat, privatliv !

1. september 2020 kl. 04:38
Forsker: Så meget afslører din tilstedeværelse på sociale medier om dig

Mit liv bliver ikke ringere af at jeg ikke bruger tid på FB, snarre tvært i mod !

Og jeg hjælper så mange jeg kan med samme kur ! Og de har alle været glade for at slippe af med det lort !

Vi mangler bare at de 'kloge hoveder' i marketingsafdelingerne rundt omkring på virksomhederne også ser lyset, og kommer væk fra de sociale medier ! Men det skal jo nok først ud på golfbanen for at slå igennem.

Måske skal vi til at sige om dem, om de også er en 'Trump' som tror alt sandhed findes på sociale medier ? ?

31. august 2020 kl. 12:05
Stort DDoS-angreb på UniLogin: »Børne- og Undervisningsministeriet gør alt for at afværge«

Det var også min første tanke - det er sku da bare alle de desperate bruger som lukker og åbner og trykker refresh, ringer til mormor og farfar for at de også lige skal prøve om de få samme fejl ! Ha ha - ddos..... Vrøvl !

20. marts 2020 kl. 21:31
EU-Kommissær frygter for internet-nedbrud: Skru ned for kvaliteten, når du streamer

Man kan da bare bortfiltrere udp pakker, så er båndbrede problemet løst. Tcp pakker kan tilpasses belastningen, udp presser sig i gennem.

By the way, tv signaler høre til på satellit og ikke internettet - peer to peer transmision er spild af båndbrede.... Men uvidende ingeniører og forretningsfolk har sørget for at vi har det uvæsen på nettet, guderne må vide hvad det koster i strøm, sammenlignet med at drive en satelit, som millioner kan se samtidigt...

Bare en - hvad sagde jeg for over 15 år siden

20. marts 2020 kl. 21:21
Derfor bør Windows 7 lade livet

Overskriften burde være "Derfor bør Microsoft lade livet"

For at vi kunne få en bedre platform, med brugeren i fokus, og ikke Bilgates penge tank.

Der findes masser af Linux platforme og andre OS'er som sagtens kan løse opgaverne.

Og hvor sourcekoden er tilgængelig for kontrol og forbedringer....

6. marts 2020 kl. 13:06
Eksperter advarer: 30.000 usikre computere på danske hospitaler

Jeg ville hellere leve med windows 7, hvor man stadig har en vis kontrol over computeren, frem for Windows 10, som med tvingen update, sinkre at skadeligt software til enhvertid kan installeres !

Den dag windows 10 rammer hospitalsverdnen , er sikkerhedet TOTALT sat over styr !

Find andre løsninger og veje !

Tak !

6. marts 2020 kl. 12:58
Den digitale fimbulvinter kommer - er du klar til den?

Ja, vi skal kunne klare os uden vores digitale hverdag. Og ja truslerne er mange, men den ALT OVERSKYGGENDE er EMP - Electro Magnetic Impule - Og tænk - den kommer for vores livsgivende stjene : SOLEN

Der er snart gået rigtigt mange år siden vi blev ramt af en rigtig kraftig EMP sidste gang, engang i 1859, hvor det "kun" var telegrafstationer og deres elektriske måde at kommunikere på, som blev "lidt" påvirket.

Men kommer der en kraftig EMP fra solen, og kommer den direkte mod os, så vil det smadre elnettet, computer, harddiske, satelitter, biler, osv. så effektivt at udstyret bare ikke kommer til at virke igen. Og vi behøver ikke tænke nhaa - det rammer ikke os, - forkert, det er ikke et spørgsmål om "om" det rammer os, men "Hvornår" Mange kan sikkert huske den 3 dags strøm afbrydelse i 2001, den var forårsaget af en EMP

læs mere her :https://ing.dk/artikel/100-ars-soludbrud-risikerer-smadre-vores-infrastruktur-94739

4. februar 2020 kl. 10:46
Endnu en grund til at opdatere Windows 10: RDP-servere også sårbare

Jeg krøller tær hver gange såkaldte IT Kyndige påstår, at det eneste sikre er at opdatere Windows for at "gøre" den sikre. Ideelt set vil enhver opdatering forbedre sikkerhede --- MEN og det er et STORT MEN - For at den påstand skal være korrekt, SKAL en opdatering være fejlfri. Livets realitete er, at en fejlfri opdateringer findes ikke ! - og det til trods for at vi gennem 20-30 år har opdateret og opdateret.

Faktisk har MS demonstreret hvor tosset en startegi det er, ved at tvangs opdater Windows 10 i sikkerhedens navn ! for meget nylig kunne man læse her i version2, at 100 millioner PC'er havde denne "bla" sikkerheds brist ! Hold ny kæft noget lort. MS opdaterings politik resulteret i at næsten samtlige PC'er blev ramt på een gang ! DET er beviset på at tvangs opdatering er en dårlig strategi.

Hvad er så bedre ?

Hvis jeg skal komme med et bud, så er nøgleordet "Mangfoldighed" - jo flere systememer med forskellig platforme, OS og hardware, man bruger, jo sikre er man på at en sikkerhedsbrist ikke rammer bredt, men kun sporatisk, netop der hvor man er "heldig" at finde en maskine, med lige netop "denne" fejl. Selvfølgelig skal man opdater, men ikke på samme tid, og til samme patch nivau. Bruger du både win7, win10, Linux, Unix, MacOS, Virtuelt miljø, o.s.v. alle på forskellige patch nivauer, så sikre man sig at have noget som virker, samt at det bliver meget svære at lave en virus, eller fortage et hacker angreb, som rammer bredt ! -

Det er Sikkerhed ! (Men for driften - og ikke for at man kan lægge et helt firma ned på een gang)

17. januar 2020 kl. 10:59
Are you ready to let AI tell you if you are a good or bad person?

If you state you can deside ANYTHING like a persons personality or social charesticial by looking at a persons face (AI or "just a doctor, police, judge or who ever" - then you have made a judging based on racist assumption. Whatever reason AI should be better or worse then people, does not matter !

It will be an unfair judging - Ok, I know - as humen, we do it all the time, but it still not fair !

14. januar 2020 kl. 14:05
Wifi er notorisk usikkert: »Opfør dig, som om du altid er på et offentligt hotspot«

"»Brug cloud i stedet for at holde det lokalt i en – måske – usikker infrastruktur. Brug skyen, det er også det, alle de store gør i dag. "

  • Nåå ja, Skyen, hvor alt er virtualiseret, og med Predictive execution, cache leaks og syge intel processor, - så skal det NOK være MEGET sikre ! - vrøvl !

Jeg siger ikke at det er nemt at sikre sig, en nem løsning på sikkerhed findes ikke, men at forslå skyen, er sku da helt i skoven. Og bruge Google, Facebook, og Amazone som agument - er da også en helt vanvittigt

Sluk for alt wifi (Hvem har ikke 4g på mobil i dag???) KABLET netværk, er mere stabilt, og mega meget hurtiger ! , del nettet op, åben KUN for de porte som skal bruges, specielt på firewall mod internettet, og ved routers, før log med connection, lav geo blokering af IP'er - bare det at holde asien, afrika, rusland, og andre slyngel stater ude, hjælper en hel del på trafikken. Og så sørg for fysik adgangs kontrol af hardware, samt følg med på nyheder om sårbarheder, og prøv at forholde dig til dem, med der af følgende tiltag - så har du beskyttet dig en lille smugle mod rissikon for sucessful angreb. Lav et atypisk setup ! Brug Linux !!!! så bervare du også nemmere kontrollen med din pc !

10. januar 2020 kl. 00:29
Mærsk-CISO: Jeg stoler ikke på den indbyggede sikkerhed i cloud

Det er utrolig at en Virksomhed som Mærsk skal være på sammenbrudtes rand før nogen gider lytte !

Gang på gang, har jeg gjort opmærksom på hvilke konsekvenser det kan få, hvis man ikke har en offline backup, taget periodisk, og spredt backup sæt på flere fysiske lokationer - svar : Det har skyen styr på ! Det er billiger og bedre - punktum!

Lige meget hvilket argument man anvender, kan intet overvinde de økonomiske fordele ved at være i skyen. - Man kan fyrre den dyre og besværlige lokale kompetence i sin virksomhed, og det er jo "eksperterne" som er ansat i skyen, hvem har større kompetence en dem ? - At lokale IT folk har indsigt i virksomheds driften - er en fordyrende og ubrugelig kompetence, og ikke mindst , fordyrende udgift, som kan spares væk ! dernæst spare man penge på indkøb af server o.s.v. Prisen ? Ja, den kan næsten koste virksomheden livet.

Men som CEO er det jo bare en risiko man må tage, prisen for at have intern kompetence og drift ser dårligt ud på bundlinjen.....

Håber at nogle CEO's har spidset øre - og tænker over hvad de har gang i. Eksterne konsulenter har en fantastisk evne, de sige JA til at alt kan lade sig gøre, uanset hvor åndsvage risiciene er ved de truffet beslutningerne - Den interne IT kan godt være "besværlig" men der findes altså mange IT folk som ønsker at bevare jobbet og virksomheden, om ikke andet, for at sikre sin egen indkomst - frem for "bare" at sende en regningen, og når den er betalt, så må virksomheden sejle i sin egen sø, hvis den da ikke synker !

6. december 2019 kl. 10:56
PayPal trækker sig ud af Pornhub og stopper understøttelsen af betalinger

Er det så pga. manglende samtygge erklæring ?? ....

15. november 2019 kl. 14:14
Billige lasere tvinger Alexa, Siri og Google Home til at gøre hvad som helst på lang afstand

Det er 'bare' en egenskab ved kondensator mikrofoner. Laser er syncron energi, og derfor kan man med intensiteten styre energien, som overføres til kondensatoren. Så laver man en lavfrekvent amplitude modulation på lyset, omsættest det til samme nenergi som hvis du talte i rummet, derfor.

5. november 2019 kl. 14:04
Skatteminister: Skat mangler milliarder til it lige nu

13 milliarder = 92 kommuner af 141 millioner til hver, = 257 medarbejder / kommune, med en årsløn på 550.000 kr./pr medarbejder - mon ikke det ville være billigere at genoprette skatte inddrivelsen i samtlige kommuner ! ja jo de skal bruge et it system til at indeholde data, men lad dog for helvede vær med at lægge politikernes tossestreger med lovgivningen ind i et it-system, medarbejdede kan meget bedre håndtere det, - de vil til enhver tid opføre sig mere intelligente end et dårlige it-systemer !

23. august 2019 kl. 14:53
Reflektioner om at stole på hardware

Nu ville jeg så foreslå at kigge på Altera's NIOS-II altså til at starte med, den kunne man jo udbygge som man har lyst, og fuld kontrol over VHDL m.v. men ak, Intel har jo lige købt Altera, sååååå - har man ikke tillid til Intel, er man vist lige vidt....

5. januar 2018 kl. 15:09
TDC på bar bund i efterforskning af kolossalt nytårsnedbrud

Dette nedbrud viser at streaming over internettet er uegnet som medie. Broadcast er væsentligt mere lavteknologisk og dermed nemmere at holde online. Specielt hvis det skal bruges som en del af nødberedskab. Tænk bare hvis det var en ulykke eller krigs situation, og samme fejl skedte igen. Så var der ingen måde at kommunikere til borgerne på. Om få år vil man jo også lukke fm båndet...

2. januar 2017 kl. 11:34
Derfor eksploderede Samsungs Galaxy Note 7

Jeg har intet tilovers for Samsung - de har "bare" forsøgt at overgå konkurrenterne med "den største batteri kapacitet" - ved at komme ALT for tæt på sikkerheds spændingen for Li-Po batterier, ved at lade dem langt over de 4,2V som er GODKENDT max. spænding. Ved 4,2V opnår man "KUN" 70-80% Kapacitet. Men lader man derimod på op til 4,4 eller 4,5 V kommer der meget mere strøm i batteriet, men man nærmere sig også en eksplosion, p.g.a. kortslutning mellem polerne !

  • Og UPS nu har man masseproduceret en Li-po bombe ! - uha - var det med vilje ?? nej det var uforsigtighed fordi, det ville udkonkurrer konkurrenter på salgs parametre ! Men der er mange måder at sige det på, isolationlaget var for tyndt - JA eller spændingen var for høj - same same ...
16. september 2016 kl. 12:03
Batteri-eksplosioner får Samsung til at lave globalt tilbagekald af Galaxy Note 7

Jeg har tjekket Samsung telefoner flere gange, og konstateret at de lader batteriet op til 4,4 V (display:100%) og de har jo nok "bare" kommet til at hæve spændingen yderligere, måske til til 4,5 V, eller fået en sending dårlige lade kredse.

Li Ion skal lades til 4,2 V hvis man følger "standarden" og 4,1 V hvis man vil fordoble levetiden for batteriet (altså dobbelt så mange opladninger før reduktion i strømkapacitet)

4,3+ og 4,4 V er med risiko for eksplosion/brænd !!!

Men de kloge Mobil producenter, eksperimentet med den højere batterispænding, for at kunne "reklamere" med længere standby og tale tid !!!

3. september 2016 kl. 12:55
Intel: Fremtiden kan byde på serverfarme, hvor alle processorer kan skifte arkitektur

Tror ikke det er hastighed/strømforbrug, der er problemet, FPGA er ekstremt hurtige, og giver mulighed for at lave visse tidskrævende beregningen om til hardware funktioner, som køre 100 vis af gange hurtigere en den videste processor kan lave en sekventiel beregning af.

Vi har tit diskuteret om vi skulle bruge softcore, men diskussionen strander altid ved om vi kan "forvente" at processoren er stabil, da fitteren(kompilering af FPGA'en) kan finde på at ændre FPGA layoutet, hvis vi ændre på det øvrige design, og dermed kan vi risikere at ting som virkede og var testet i går ikke virker i dag. (Men altså har ikke haft denne oplevelse i praksis, kun et seriøst teoretisk problem) Og nå nu netop FPGA'en kan konfigureres "on the fly" - så åbner det jo muligheder for virus som ødelægger processoren(Hvordan sikres at dette ikke sker ?)

Så vi ender op med at fysiske låste designs (traditionel processor) med FPGA som periferi kreds, er det sikre valg ! Personligt tror jeg at core CPU funktioner, vil blive lavet som hardware låste funktioner(Sådan er det i dag), og så kan man koble dem dynamisk sammen med FPGA teknologi. En slags omprogrammerbar CPU, men med fordelene fra begge verdener. - Man kan også købe FPGA'er med f.eks. ARM processer i det ene hjørne :-)

23. august 2016 kl. 10:34
Oprydning efter it-kaos i Skat kan koste 15 milliarder

Grundlæggende problem, er at politiker ikke forstå hvad computer er gode til. (Og måske heller ikke de konsulenter som rådgiver)

Computer er gode til at opbevare data, samt søge i gemte data.

Computer er IKKE gode til process styring - som hele tiden ændre sig (- F. eks finans lov, skatte, dagpenge og social lovgivning, o.s.v.)

Da kommunerne stod for ligning og gælds styring/inddrivelse, var det netop medarbejder som styrede processen, og aftalerne, og it systemerne som havde beløb, og sags status. - Kommer der ændringer fra folketinget, så var alle medarbejder hurtigt informeret, og processen rettede ind. Folk viste hvem de skulle opsøge for at lave aftaler, det var et meget fleksibelt system, med gensidig forståelse.

EFI var utallige gange forudsagt til at mislykkedes, men hvem lytter ?? Ibrugtagning af EFI - hvorfor sætter man et system i drift før en drift test udtrykkeligt har vist at systemet er modent til det ?

Lige nu har vi sundhedsplatformen som har lagt 2 sygehuse ned -

Hvad f. er der galt med politiker og leder som ibrugtager disse umodne it systemer ? skal vi have staten ISO9000 certificere før nogen tager kvalitet alvorligt ?

Jeg ønsker egentligt kun at vi går tilbage til mindre og decentrale systemer, hvor det er medarbejder i staten som styre tingene, kommunikation og forståelse er nemmere mellem mennesker. I øvrigt mangler der arbejdspladser rundt om i landet, jeg synes man skulle droppe denne vanvittige stats optimering og lade kommunerne få ligningen og samfundets drift tilbage. - Det ville være sundt for nærdemokratiet !!

Vi skal ud af EU, så licitations regler ikke tvinger os til at tage inkompetente firmaer til at udvikle disse skandale platforme. Vi lader os drive af økonomi i stedet for kvalitet. (F.eks. IC4 - wow vi sparede penge ved at nedlægge togproducent i Randers (IC3 producenten), og sende opgaven til Italien - De leverede varen !! - Tog som ikke kan køre - men de var billigere !!)

Staten burde uddanne projektledere, som kan styrer disse store projekter, og så stå for udviklings rammerne, og selv ansætte udviklerne, kvalitet folk, og så styre projekterne ordentligt ! Tror sku jeg har ændret holdning til om det er staten eller det private som er bedst. Private tænker kun på at tjene penge, og rage til sig - Staten fungere kun hvis man find idealister, ellers bliver det en sovepude - Men en sovepude kan man ryste - Private som er stukket af med pengene til skatte ly, kan man ikke røre ! Så af de to under, er stats sovepuden sku nok bedst for samfundet !

14. juni 2016 kl. 11:15