Louis Tim Larsen

Infotavler i Randers ramt af ransomware-bølgen

Har svært ved at se logikken i, at disse infotavler skal køre en fuld desktop-udgave af Windows tilsyneladende med fuld netadgang og ikke ret meget slået fra andet end det er "nemt" at sætte op.

15. maj 2017 kl. 13:12
Teleselskabet 3 afpresses: It-kriminelle har tappet CPR på tusindvis af kunder

Er det virkelig blevet kutyme, at private firmaer ligger inde med kundernes CPR-numre?

13. februar 2017 kl. 09:23
Så gammel er Windows XP

Tiden går og tingene ændrer sig. Det er også blevet mindre almindeligt at børn roder med deres computer i fritiden og fx snuser til programmering eller selvbyg.

I dag bruger børn mere tid på deres lukkede tablets, hvor de fx spiller smølfespil som nemt kan lænse forældrenes pengepung. Når de besøger deres bedsteforældre trykker de fx på fjernsynet, fordi de tror alt elektronik betjenes via trykfolsømme skærme.

Det bliver sværere og sværere at være kreativ med sin elektronik, fordi der lægges op til, at man bare skal være en dum bruger. En ting, er at udvikle ting og gøre dem mere brugervenlige, men producenterne låser også samtidigt både hardware og software mere og mere som tiden går.

En trist udvikling hvis du spørg mig.

12. marts 2014 kl. 12:10
Microsoft til XP-brugerne: Køb en ny computer

Pipelight er din ven ;)

5. marts 2014 kl. 17:40
Microsoft var klar til at købe Nokia - prisen lagde forhandlinger på køl

Virkeligt synd, at det er gået sådan med Nokia. Jeg er stadig overbevist om, at de havde klaret sig godt i dag, hvis de havde satset på MeeGo, men sådan gik det ikke.

23. juni 2013 kl. 13:14
Her er de 4 ting der skal redde BlackBerry 10 fra fiasko

Blackberry Q10 blev lanceret i landet i starten af denne måned. Prisen ligger på omkring 5.000 hos de billigste forhandlere inkl. moms og den er ligger pt. til 4,700 kr på dba næsten ubrugt. Fandt også et billede af det nordiske tastatur layout: http://forums.crackberry.com/blackberry-q10-f272/need-see-local-version-keyboard-816672/#post8652961

23. juni 2013 kl. 00:34
Nyt Microsoft-værktøj blokerer opdatering til Internet Explorer 10

Man kan stille sig selv det spørgsmål hvorfor Microsoft har lavet dette værktøj? Det opfordrer bare IT-afdelinger til at blive på en ældre IE, da det nemmere at bruge et toolkit fra Microsoft end optimere sin infrastruktur til nyeste software. Hvis en IT-struktur i yderste nødstilfælde kræver speciel software kan man blot aktivere manuelle regelsæt for opgradering af Windows og dertilhørende software. Ved at lave dette toolkit beder man bare om fragmentering og browserproblemer om få år når HTML5, interaktiv video m. m. rigtig har vundet indpas.

5. februar 2013 kl. 01:21
Her er de 4 ting der skal redde BlackBerry 10 fra fiasko

Er der egentligt nogen meldinger om hvorvidt Q10 vil blive lanceret i Danmark og om det vil blive med fysisk dansk/nordisk tastatur?

31. januar 2013 kl. 14:01
Fri software-guru angriber Ubuntu for at spionere på brugerne

Jeg var før i tiden hurtig til, at opdatere mine maskiner til nyeste Ubuntu, men må indrømme. at jeg er blevet på 12.04, som er LTS, for mine systemer kører godt og det vil jeg ikke pille ved. Jeg kører Ubuntu på laptop og netbook og er blevet ret glad for Unity, fordi det er en simpel og brugervenlig UI, Mit mediecenter kører Mythbuntu 12.04 og Mythbuntu er altså den nemmeste måde, at sætte et mythtv mediecenter op på, hvis du spørg mig.

Jeg er helt enig i Stallmans kritik, og synes faktisk, at det er beskidt trick fra Canonicals side. Hvis jeg havde opgraderet til 12.10 havde jeg bare fjernet amazon lensen via apt-get.' Hvis denne trend bliver forværret, ender det nok med at jeg skifter til Debian, men kommer bl.a til at savne PPA. Har prøvet Arch, men synes det var underligt med et binær repo og så AUR med source code. Vil hellere have et repo.

11. december 2012 kl. 14:28
Red Hat vrister virtualisering fri af Windows og kører ren open source

Det kræver stadig Internet Explorer 7 eller nyere at administrere deres web-baserede administrations konsol: http://www.h-online.com/open/news/item/Red-Hat-releases-third-version-of-its-Enterprise-Virtualisation-platform-Update-1416749.html

23. januar 2012 kl. 12:49
Mac-brugere kan ikke kryptere e-mails med NemID uden at bryde brugerbetingelserne

Nogle der har prøvet at hente NemID's udvidelse til Thunderbird. Udpakke den, rette "MaxVersion" til 9.0 i den rigtige fil og pakke filerne igen som zip og omdøbe filen til .xpi og se om det virker?

19. januar 2012 kl. 12:26
Steve og jeg

For tiden er det iPhone og iPad som de har fokus på og som de mildt sagt tjener ret godt på. iOS tillader som bekendt kun i stærkt begrænset grad at rode med systemet og kommet ned under motorhjelmen og kigge og mængden af open source-komponenter i iOS er ret begrænset.

Derved er Macs blevet en mindre del af Apples produktserie. De forsøger at opdatere systemet ved at få det til at ligne iOS endnu mere og erstatter åbent software såsom Samba med deres egen proprietære løsning.

Desuden kan jeg ikke rigtige finde nogle produkter som Apple har lanceret efter 2006, hvor de brugte en stor mængde open source udover opdateringer af eksisterende produkter såsom Mac OS X.

6. oktober 2011 kl. 23:23
Steve og jeg

Nu skal vi heller glemme, at det er over 10 år siden Apple introducerede Mac OS X og der der løbet meget vand igennem bækken siden.

iOS er langt mere closed-souce og låst end OS X og langt de meste inkl. systemkernen er ikke frigivet som open source som i fx OS X's tilfælde. iOS er meget låst til Apple og deres lukkede standarder. Der er langt fra den åbenhed som man proklamerede, da man præsenterede OS X.

6. oktober 2011 kl. 17:03
Lenovos Thinkpad Android-tavle-pc kommer til september

Er det bare mig, eller er dette den første Thinkpad uden Trackpoint?

20. juli 2011 kl. 22:14
Anmeldelse: HP's billigere Probook slår chefmodellen

Der var jeg lidt for hurtig der. Det er Elitebooken, som har en trackpoint.

20. juli 2011 kl. 12:56
Anmeldelse: HP's billigere Probook slår chefmodellen

Den ser skam spændende ud. Især fordi den har trackpoint.

20. juli 2011 kl. 12:54
Stakkels Windows-bruger.. hvad gør vi med virus?

Jeg plejer at benytte en af disse to muligheder:

A) Geninstallerer den pågældende maskine (har ingen Windows-maskiner selv, eller i husstanden overhovedet) og smider eventuelle data der skal gemmes igennem en virus-scanner på min primære Linux-box.

B) Booter en Linux live-cd på den pågældende maskine og kører virus-scanner. Efter genstart får den nyt antivirus, defragmentering og systemoprydning.

27. maj 2011 kl. 08:56
CSC taber til Prosa: Må gå fra 200 til 10 skruebrækker-vikarer

Det ville være en stor sejr for CSC samt andre udenlandske virksomheder hvis de kunne komme tættere amerikanske tilstande i Danmark.

27. maj 2011 kl. 08:31
Ubuntu 11.04 får Version2-tæsk: »Vista-udgaven af Ubuntu!«

Hvis det kunne hjælpe nogen, så har jeg lavet et blogindlæg med tips og tricks til Unity: http://www.louis.dk/?p=820

10. maj 2011 kl. 21:50