Lars Hansen

Feministisk gamer trues med massakre på universitet

...hvorefter du straks skynder dig at tilføje et ord som "luder" som basis for din kritik. Hverken jeg eller den kritik jeg linkede til har brugt det ord.

Rolig nu. Jeg har aldrig påstået at du har brugt ordet luder. Jeg henviste ikke engang specifikt til dig og dit indlæg i mit indlæg. Det var den helt generelle observation - at bl.a. ordet luder - er brugt mange gange.

Jeg lægger dig ingen ord i munden.

15. oktober 2014 kl. 20:28
Feministisk gamer trues med massakre på universitet

Denne argumentation virker ikke fordi du generaliserer et helt segment baseret på en handling/udtalelse fra nogle som måske ikke en gang tilhøre det segment.

Jeg er udemærket klar over at langt fra alle i #GamerGate debatten synes at trusler og personangreb er fint. Der er bare slagside i debatten i øjeblikket. Selv i debattråden ovenfor. I virkeligheden må der vel være en masse gamere der er dybt frustrerede over at andre i deres navn ødelægger debatten for dem?

Hvis du kan henvise mig til et sted på nettet hvor der sker en civiliseret debat om emnet, så ville det da være en god start.

Det vil sige en debat uden:

A) Trusler B) Personangreb

15. oktober 2014 kl. 19:29
Feministisk gamer trues med massakre på universitet

Jeg er ikke gamer, men kunne sikkert godt have været under den betegnelse da jeg var yngre.

Jeg er slet ikke i tvivl om at der er problemer med inkompetence og korruption inden for gaming kulturen.* Og jeg er overhovedet ikke i tvivl om, at gamere og gaminglulturen ofte omtales nedladende i medier. Jeg synes faktisk ikke at Version2’s omtale af den “klassiske drenge-gamer, der har barrikaderet sig på drengeværelset” er særlig velgennemtænkt eller fair.

Så på den måde er der absolut et afsæt til en principiel debat om hvordan gamere og gaming behandles i medierne.

Men det er vel rimelig selvklart at denne debat er kørt fuldstændig af sporet. Det er vel også rimelig selvklart at den måde som f.eks. Zoe Quinn eller Anita Sarkesian behandles på er fuldstændig uacceptabel og uproportional - uanset om man er enige med dem eller ej. Og her tænker jeg ikke kun trusler om vold, voldtægt og mord (som de fleste heldigvis tager afstand fra), men også personangreb som "con-artist", "svindler", "luder" og hvilke udtryk der ellers bliver brugt. Det er simpelthen et forstemmende debatniveau.

Hvis gamere gerne vil have en fornuftig diskussion om hvordan gaming og gamere behandles i medier (og det synes jeg ville være et yderst rimeligt ønske), så må altså være med til at trække debatniveauet op på et noget mere civiliseret niveau. Dvs. som det mest basale være at afholde sig fra trusler og personangreb.

Lige nu bekræftes snart sagt de værste forestillinger om gamere som man kunne have. Det kan næppe være nogen fordel for gamingkulturen.

  • Jeg tænker dog, at problemet med betalte anmeldelser rækker langt ud over computerspilsverdenen.
15. oktober 2014 kl. 18:21
Apples tynde iPhone 6 Plus-phablet kan bukkes

Amerikanske Consumer Reports har lavet en interessant test af bukning af mobiltelefoner:

http://www.consumerreports.org/cro/news/2014/09/consumer-reports-tests-iphone-6-bendgate/index.htm

Testen viser at at begge nye iPhone modeller er mere bøjelige end iPhone 5 (130 pund). Lettest bukker iPhone 6 (70 pund) og iPhone 6+ (90 pund). Kun HTC One M8 er lige så nem at bukke som iPhone 6.

Samsung Galaxy Note 3 er i denne sammenhæng som en mursten (150 pund).

Jeg synes dog stadig at 70 pund tryk for at bukke en mobiltelefon er meget, så umiddelbart virker #bendgate ret overdrevet.

Consumer Reports konkluderer da også: "While nothing is (evidentally) indestructible, we expect that any of these phones should stand up to typical use."

28. september 2014 kl. 09:20
Apples tynde iPhone 6 Plus-phablet kan bukkes

Men det gav så mening at kigge lidt brede på problemet, da problemet jo også findes for en række andre mobiltelefoner.

Generelt, så giver kombinationen af stor overflade og tyndt metal risiko for deformeringer. Det uanset om vi taler telefoner fra Apple, HTC eller Sony som alle har haft den slags problemer.

24. september 2014 kl. 20:45
iOS-sikkerhedsforsker: Facebooks messenger-app overvåger dig mere, end man skulle tro

Det er ulovligt, med mindre brugeren har givet udtrykkeligt samtygge.

Hvilken lovgivning taler vi om her?

15. september 2014 kl. 07:34
Finanslov afsætter millioner til database over domsafsigelser

Skal det være lettere for journalister, at så tvivl om en ministerkandidats troværdighed, hvis denne har drukket en Cola med en straffet person?

Mig bekendt kan man ikke blive dømt for at drikke cola med en straffet person. Ergo havner man ikke i domsdatabasen.

Og bare fordi dommen kommer i databasen gør navnet på den dømte jo ikke nødvendigvis.

8. september 2014 kl. 23:00
Har Microsoft en fremtid?

Min første konklusion på brevets budskab er, at Satya Nadella ønsker, at Microsoft skal være alt for alle, når det drejer sig om informationsteknologiske tjenester i videste forstand.

Jeg synes at det er lidt tåget hvad Nadella egentlig vil med Microsoft. Jeg sidder i hvert fald med en eller anden fornemmelse af at der ikke bliver taget nogle strategiske fravalg, og at MS stadig vil prøve at spænde det hele (enterprise/consumer og HW/SW/SVC). Fyringsrunden går primært udover Nokia og så Xbox Entertainment Studio der lukkes.

Hvis ikke man foretager nogle fravalg så laver man ikke strategi.

21. juli 2014 kl. 15:19
Microsoft efter de fede monopolår: Nu er vi den lille der skal sprænge markedet

Apple har vel også monopol på operativ systemer til deres hardware.

Nej. Et monopol er når en virksomhed eller en gruppe af virksomheder har hele eller næsten hele markedet for en type produkt eller service. Et operativsystem er ikke separat marked i sig selv, og Apple er ikke i nærheden af monopol, selvom de bundler hardware og software.

21. juli 2014 kl. 10:35
Tom Behnke vred over sessionslognings-forsvar: ’Jeg blev bundet historier på ærmet’

Så er en stor del af problemet, at meget få i 2007 forstod hvad sessionlogning egentlig indebar, og hvordan det skulle bruges, hvis det skulle være et effektivt redskab til præventiv efterforskning, som terrorværn i høj grad er. Det ville bland andet kræve, at data var noget mere finmaskede, og af noget bedre kvalitet end det “eksperterne” anbefalede justitsministeriet. Endvidere skulle det være muligt at få en dommerkendelse til at søge i en større mængde anonymiseret data uden nødvendigvis at have en konkret mistænkt.

Selv i den ophedede stemning efter 9/11 så var der ikke stemning for så vidtgående tiltag som du her opstiller. Jeg mindes i hvert fald ikke nogle politikere stille så vidtgående forslag. Gud ske tak og lov for det.

Det ville efter min opfattelse også have været i strid med basale retsprincipper i Danmark. Selv det væsentligt mindre vidtgående logningsdirektiv er jo efterfølgende blevet underkendt med begrundelse i manglende proportionalitet. Jeg tvivler derfor på, at en mere finmasket opsamling og udvidet anvendelse af data fra sessionslogning ville kunne holde til en juridisk vurdering af proportionalitet.

At man så er endte med en bastardiseret og ubrugelig løsning er en anden sag. Det viser jo bare med al ønskelig tydelighed, at man burde have holdt sig helt væk fra sessionslogning fra starten af.

6. juni 2014 kl. 10:15
Surface-salg skuffer: Millioner af tablets samler støv på lager

Interessen for HPs prisreducerede TouchPad var så stor, at restlageret blev udsolgt på en dag. Hvis jeg havde været chef for HP, havde jeg taget det som et tegn på, at platformen ikke skulle dø, men blot fortsætte i en mere rimelig priskategori.

Jeg gætter, at HP har vurderet at de ikke kunne tjene penge på en prisreduceret TouchPad. Restlageret er formodentlig solgt til langt under produktionspris bare for at få lageret ryddet.

19. marts 2013 kl. 06:10
NemID virker ikke med Internet Explorer 10 på Windows 8

So? Hvis jeg ikke tager helt fejl, så er Metro primært designet til brug på tablets og andre touch-baserede enheder - på hvor mange af dem, kan man på nuværende tidspunkt gå på netbank via bankens hjemmeside?

Metro er en integreret del af Windows 8 på en PC, og er et forsøgt på at skabe en fælles brugergrænseflade for mobile enheder og for PC'ere.

Når du logger ind bliver du præsenteret for Metro interfacet. Du kan dog skifte tilbage til de klassiske interface når du har brug for det.

Så hvis du spørger Microsoft, så er intentionen helt klart, at Metro skal være det primære interface også på PC'er.

20. juli 2012 kl. 09:26
Microsoft tilbage i EU's monopolsøgelys over forsvundet browser-menukort

Enig EU er meget underlig på en del punkter fx. hvorfor skal alle de andre styresystemer ikke også skal hav en browser-menukort, og hvorfor er det kun Windows ?

Ganske enkelt, fordi de andre leverandører af operativsystemer ikke er dømt for monopolmisbrug.

18. juli 2012 kl. 08:28
Kan Microsoft udkonkurrere Android og iOS?

Det kan godt være at Linux kun har 1-2% af alle hjemmedatamater, men hvor mange brugere af alle Windows-hjemmedatamater spiller spil? Jeg tror procentdelen af Linux-brugere der er interesseret i spil er markant højere end på Windows og OS X. Det er derfor ikke urealistisk for spillevirksomheder at satse på Linux. Dog først i den nærmeste fremtid.

Jeg tror ikke jeg kan følge den logik.

Det er da muligt at andelen af gamere på Linux er højere end på Windows og Mac OS X. Men markederne for Windows og Mac OS X er så meget større end Linux, at det så rigeligt kompenserer for en påstået lavere andel af gamere.

Det er den samlede mængde af gamere på en platform der er interessant, og ikke den relative andel.

14. juli 2012 kl. 19:25
Kan Microsoft udkonkurrere Android og iOS?

Der er ingen tvivl om at Microsoft har gået seriøst til værks, og man er helt sikkert ved at tage et større spring fremad. Jeg synes dog at der er tale om en tyndbenet analyse, der skøjter hen over væsentlige problemstillinger.

Med det nye styresystem og System Center leverer Microsoft også en ny hjørnesten til it- afdelingens håndtering af blandt andet applikations- og sikkerhedsopdateringer på alle vores enheder, så det nu bliver langt lettere at supportere Bring Your Own Device-krav og mobile enheder på et forretningsmæssigt plan.

Problemet med BYOD er vel netop at private brugere i høj grad har fravalgt Windows Phone. Så denne fordel står og falder med, at brugerne fremover vælger at medbringe Windows telefoner frem for Android og IOS enheder. Så Win Phone skal være så overbevisende for forbrugerne, at den skal kunne stå på egne ben. Hvis man alligevel havner i et heterogent miljø, så er et Microsoft baseret management miljø ikke meget værd.... (medmindre de gør det muligt at administrere andre platforme i miljøet).

Personligt, så tror jeg det bliver svært for de fleste at definere en "Microsoft only strategy" på mobile enheder. Jeg synes Microsoft forsøger at spille storebror i et marked hvor man er lillebror.

Det betyder at Microsoft som den eneste leverandør vil kunne levere den kendte brugerflade på smartphones, pc’er m.m.

Brugerne har i overvældende grad fravalgt den klassiske brugerflade på smartphones og tabletter. Med god grund må man sige, for den klassiske brugerflade er aldeles uegnet til et touchinterface.

Microsoft står så med den udfordring, at de skal sælge Metro som det fælles interface. Jeg har ikke prøvet Windows 8, men som jeg forstår det, så er der et betydeligt gap mellem Metro og det klassiske interface. Ved at koble de to verdener sammen, så opnår man potentielt synergieffekter, men man risikerer også at skabe en bastard som hverken er fugl eller fisk.

Jeg synes personligt, at Microsoft står midt i et spændende men også temmelig farligt vadested.

14. juli 2012 kl. 15:01
SAP går på licensjagt efter skjulte brugere

Det er klart licentagerens problem, men 3. part der får data fra licenstageren er ikke på nogen måde forpligtet til at tegne licens til SAP, når de databehandler de data i et ikke-SAP program.

En såkaldt licensløs ansat i en virksomhed der anvender SAP kan næppe betegnes som en 3. part der står uden for den aftale der er indgået. Licenstager og databehandler er - som eksemplet er fremstillet - samme entitet.

Hvis databehandleren er en anden virksomhed, så kan der naturligvis anlægges den tolkning som du gør.

Som eksemplet er fremstillet, så tror jeg at en eventuel tvist skal afgøres ved at se på aftalegrundlaget mellem parterne.

20. maj 2012 kl. 10:39
Netgroup efter kæmpe-nedbrud: Kunderne vidste godt, der ikke var fuld redundans

Websitet ontv.dk virker ikke helt tilfredse med hændelsesforløbet:

"Vi begik den fejl, at ligge vores lid til en 3. parts hosting leverandør, som løber fra sit ansvar. Deres platform er gået ned og ONTV fulgte med.

Vi beklager og kæmper for at komme online igen - hold tålmodigheden.

Status onsdag 16. maj kl. 23.45 Vi har mistet data. Vi vurdere pt. omfanget og arbejder på at komme online igen. Lige nu knokler vi med at få data på kanalerne, så vi trods alt kan præsentere en tv-guide."

Server ser umiddelbart ud til at være placeret i Netgroups datacenter (jf. dns og whois oplysninger).

17. maj 2012 kl. 22:44
Danske milliardvirksomheder vilde med skrabede økonomisystemer

Man kan ud fra undersøgelsen måske også konkludere at de store ERP leverandører har oversolgt i årevis - og at endnu flere virksomheder kan nøjes med en standard løsning - leveret på basis af en Software as a Service

Selvfølgelig kan man (og bør) diskutere værdien af dyre ERP systemer, herunder om de er oversolgt. Men din konklusion ville kræve, at man kan godtgøre at de virksomheder der ikke har valgt et dyrt ERP har de samme karakteristika (herunder samme eller bedre indtjening) end de virksomheder der har valgt et dyrt ERP system. Det kan man mig bekendt ikke ud fra denne undersøgelse.

Jeg mindes en videnskabelig undersøgelse der viste, at virksomheder med ERP systemer ikke klarede sig bedre, men at virksomheder uden ERP systemer klarede sig dårligere (hvilket antyder at der er nogle crowd out effekter i de fordele som et ERP system giver). Samtidig er valget ERP vs. non-ERP trods alt også konktestafhængigt.

2. maj 2012 kl. 22:22
Strategien bliver aldrig fulgt

Løsningen her er selvfølgelig at lave en strategi der siger at "Vi ønsker at reducere TCO af vores infrastruktur".

Hvis ikke strategien siger noget om hvordan man har tænkt sig at nå målet, så har jeg svært ved at se at det kan kaldes en strategi. Så er der blot tale om nogle målsætninger.

21. februar 2012 kl. 21:34