Kenneth Graulund

Danske kommuner har brugt store millionbeløb på omdiskuterede Chromebooks

Laptops i den prisklasse er typisk en gang piece of shit, så jeg er som sådan glad for at kommunerne formentligt ikke er gået efter det billigeste de kan finde... jeg ved ikke hvem leverandøren er, men en vigtig parameter er formentlig også nem og smidig service på maskinerne, så man ikke skal købe en ny hver gang der er en defekt på dem.

Helsingørs ageren lige nu er sørgelig at se på, men overordnet set syntes jeg at de er gået ind i det hele i god tro, det kom bag på mange at korthuset ville falde med Schrems II, omend jeg syntes den letsindige omgang med data om vores børn er tarvelig, dog har det nu heller ikke tidligere været et fokus område, med alle de problemer der har været med utallige skole systemer.

5. august kl. 18:33
Efter mere end to døgn er Netcompany-indgang til Digital Post nu tilgængelig

Har ikke prøvet App, men mit.dk login siden loader aldrig for mig...

Slet ikke pinligt for Netcompany, ikke at det stopper det offentlige fra at kaste millionkontrakter efter dem alligevel.

23. marts kl. 17:55
Velkommen til det nye Version2

Jeg syntes det var genialt at i under opgraderingen havde lukket for login, så man kunne ikke læse artikler gemt bag login... Lækker forsmag på betalingsmuren...

21. marts kl. 09:38
Nu falder der domme i sager om brug af ulovlige fildelingstjenester

Rettighedshaverne har jo bare meldt DanishBits og NordicBits til politiet, som så har efterforsket sagen, jeg tvivler på at Rettighedshaverne har siddet og hacket tilfældige brugere.

Jeg ved ikke hvordan de 2 sider er skruet sammen, men formoder de på en eller anden måde har kommunikeret på et forum, og med nok beviser kan politiet jo indhente en ransagningskendelse og dermed formentligt finde den omtalte PlexServer.

30. marts 2021 kl. 17:59
Case study: Når betalingerne afvises

Mine betalinger til Kviknet blev også afvist pludselig ved sidste betaling, og blev afvist et par gange inden jeg reagerede. Kviknet support var dog hurtig til at anbefale jeg sletter og tilføjer kortet igen, og så trak pengene normalt.

Jeg er dog kunde hos Lunar/Nykredit Bank, og ikke de ovenstående banker.

24. november 2019 kl. 08:44
E-boks nede i timer i formiddag: »Root cause ikke kortlagt«

Din kone har sandsynligvis en Android telefon, og E-boks app'en kan ikke selv åbne breve sendt som PDF'er, så den advarer dig om at dokumentet sendes til en anden App så den kan vises, og derfor kan opsnappes af onde ånder i din telefon. (Jeg kan ikke huske den præcise formulering).

4. oktober 2019 kl. 19:31
Gigantisk svaghed i Skype - kaldes 'umulig' at fikse

Nu koster TDC Scale jo så også ca. en halv F35 JSF. ;-)

14. februar 2018 kl. 17:52
Folketinget dropper Flash-baseret videoplatform

Ja... det er jo derfor de har sendt det i udbud, så de kan få lavet noget mere tidssvarende...

9. juni 2017 kl. 20:42
Skole brød loven ved at tjekke elevers computere for porno

Hvordan er dette ikke blevet en straffesag ?, skolen tvinger børnene til at udlevere deres personlige computer, så de kan ransage den ? Og kun 2 børns forældre klager over at skolen tiltvinger sig adgang til deres børns udstyr ?, holy shit. Hvis det var mit barn, så var det helt sikkert en politi anmeldelse der ville ske.

25. januar 2017 kl. 19:32
Teleselskabs webformular misbrugt til at bombardere Version2 med smæde-mails

Morer mig over diskussionen om SPF, DKIM og DMARC... som er fuldstændig irrelevant i dette tilfælde. Der er ikke tale om spoofing, det er bare en formular som nemt kunne udnyttes til at oprette tonsvis af sager, som automatisk sender en mail fra Oister. Alting fungerede som det skulle, der var bare en spade der ikke kunne nære sig, så nu må de indføre en captcha eller lign.

Når det så er sagt, så er det mærkeligt at nævne at mailen gik igennem SPF og DKIM, det er jo logisk, mailen kommer jo fra Oister, hvilket de jo også selv siger... i samme omgang kan i evt. nævne om serveren var opdateret til seneste version, og om Oister sysadmin drikker gevalia kaffe.

25. januar 2017 kl. 02:36
Teleselskabs webformular misbrugt til at bombardere Version2 med smæde-mails

@Jan

Det er ikke så irreterende for Version 2, men jeg formoder at Zendesk har noget sagsstyring, og det er jo så flere hundrede sager som de skal sidde og rydde op i, de kan jo ikke slette dem alle, der kunne være nogen rigtige sager imellem, så en medarbejder skal bruge tid på det, det koster penge. Så en form for ondsindet handling/vandalisme syntes jeg godt man kan kalde det.

24. januar 2017 kl. 23:37
Rejsekort-direktør om ny svindelsag: Kort-nøgler blev hacket i 2008

Danmark er ikke USA, vi har ikke hemmelige domstole som udsteder hemmelige ordrer. Dine anklager mod Politiklagemyndigheden er så dejlig forfejlede, for hvis du vidste bare en anelse om hvad du snakkede om, så ville du vide at Politklagemyndigheden ikke har kompetence til at pålægge straf eller bøde, i strafbare forhold sendes resultatet af efterforskningen til statsadvokaten, og i adfærdsmæssige sager kan der udtales kritik af politifolk, det er herefter op til rigspolitiet at starte eventuelle diciplinærsager. Du kan jo evt. som du selv nævner gå ind på hjemmesiden og læse, næste gang vil jeg anbefale du gør det INDEN du gør dig selv til grin.

4. september 2016 kl. 15:47
Rejsekort-direktør om ny svindelsag: Kort-nøgler blev hacket i 2008

Citatet nedenfor er fra Kammeradvokatens anbefalinger, hvis du ikke vil læse det hele, som jeg har gjort for at skrive denne artikel om rejsekortselskabets overvågning

Åh nej, Rejsekortet A/S holder deres data i deres backend systemer op imod de transaktions detaljer der kommer ind fra rejsekort standerne, hvad skal vi dog gøre ?!?! Du kalder det overvågning, jeg kalder det common sense... hvordan skal man ellers opdage snyd ?

Jeg ved at politiet i London i betydeligt omfang gør brug af data fra Oyster kortet

Lad os tage diskussionen når/hvis politiet begynder at anvende rejsekort data i ikke-rejsekort relaterede sager, jeg tvivler på det sker, men det er da ikke umuligt... lige pt. er det dog et tænkt problem.

3. september 2016 kl. 15:56
Rejsekort-direktør om ny svindelsag: Kort-nøgler blev hacket i 2008

Som sagt: at betale kontakt ved tank-op er ikke tilstrækkeligt. Du bør også med jævne mellemrum swappe kort med andre for at forstyrre de rejsemønstre og den profilering, som Rejsekort A/S opbygger om dig i selskabets overvågning.

Det ville klæde debatten ikke at præsentere disse sølvpapirshat konspirationsteorier som et bevist faktum. Har og bruger rejsekortet A/S et overordnet rejsemønster som deles med trafikselskaberne i upersonhenførbar tilstand?, absolut, hvordan skal vi ellers udvikle den offentlige trafik på troværdige data ?.

Jeg tror de eneste der er interesseret i dit personlige rejsemønster er reklame firmaer, og evt. politiet... der er mig bekendt ikke noget samarbejde imellem Rejsekortet og reklamebranchen, og mig bekendt har Politiet ikke bedt om at få udleveret materiale fra Rejsekortet, med undtagelse af sager hvor det handler om misbrug af rejsekort.

Jeg tror du overvurderer statens interesse i hvad du foretager dig Jesper.

2. september 2016 kl. 20:29
Rejsekort-direktør om ny svindelsag: Kort-nøgler blev hacket i 2008

Hvis man tager læseren med i lommen i et fyldt S-Tog, og flyder op vilkårligt på alle tilgængelige kort. Så er det straks svære at dømme nogen for det ?

Som der står i artiklen, så læser du data ud fra kortet efter at have tanket det, rejser det tomt, og skriver så dataen tilbage, så dit tænkte eksempel er ikke muligt.

Det bør ikke overraske nogen, at Rejsekort A/S indsamler disse oplysninger og laver denne kobling, men nu er det officielt bekræftet. Så vidt jeg ved oplyser Rejsekort A/S ikke om det.

Det er rimeligt basalt at gemme data om hvor transaktioner kommer fra, og så vidt jeg ved også lovpligtigt, derfra og så til at kalde det systematisk overvågning, det er eddermandeme et langt træk.

2. september 2016 kl. 19:10
IBM og SAP går sammen om in-memory platform i skyen

... Garantere sikkerheden ?... fnis

Der må være nogen næser der blev lidt længere der...

15. oktober 2014 kl. 19:00
800 elever må deles om 20 pc'er i Kolding efter nyt netværk fører til masseskrotning

Lars, fortæller du os at Kolding Kommune har besluttet at "kassere" 2000 computere 3 år inden der er budgetteret til at købe nye, fordi man ville have en sexet digital strategi ?.

Det... det er jo idioti i helt nye højder.

Bemærk, jeg ved godt at Lars næppe er beslutningstager her, det er bare... det er jo åndssvagt.

9. september 2014 kl. 20:48
800 elever må deles om 20 pc'er i Kolding efter nyt netværk fører til masseskrotning

PAE og NX er også krævet til 32 Bit, og udkom netop i 2004 til P4, det er muligt at de P4 som skolen har er ældre end det, det vides ikke... det virker umiddelbart usandsynligt at skolen har købt top of the line dengang...

Det samme gælder iøvrigt Celeron serien som først fik NX og PAE i 2004.

9. september 2014 kl. 19:02
800 elever må deles om 20 pc'er i Kolding efter nyt netværk fører til masseskrotning

Umiddelbart lyder det som om at den lokale IT-afdeling ikke længere vil supportere Win XP maskiner (forståeligt nok), men ligefrem at skrotte dem pga. manglende support giver heller ikke mening.

Det er ikke et netværks problem, som der står i artiklen er der tvivl om hvordan det skulle kunne være et netværksproblem, skolens AP'er er lige blevet opgraderet, og det er muligvis derfor at skolebestyrelsen/skole lederen har misforstået det som årsagen.

Det er ikke praktisk for nogen som helst IT organisation at supportere flere forskellige software konfigurationer, og det ville være helt og aldeles uansvarligt at fortsætte med Windows XP udenfor officiel MS support.

9. september 2014 kl. 09:30
800 elever må deles om 20 pc'er i Kolding efter nyt netværk fører til masseskrotning

Det er jo det som de har kørt hele tiden (32 Bit), så lad os nu ikke opfinde problemer der ikke er der.

Sådan til random orientering har jeg fået at vide at maskinerne er ~10 år gamle, P4 og Celeron maskiner.

9. september 2014 kl. 00:59