Hans Jørn Storgaard Andersen

Claus Hjort vil ikke sende Microsoft-alternativer i udbud

Claus Hjorth Frederiksen - hvor vanskeligt et langt navn - var det ikke bedre og mere passende med: Komiske Ali?

Hvis I husker den Irakiske informationsminister, der vist alt, bare ikke om information ...

Nu blander denne mand sig i sin egenskab af kloge Aage og finansekspert og en, der går ind for fri konkurrence osv. i noget han heller ikke har forstand på.

Det behøver politikere heller ikke, de skal skam være tilgivede, hvis de klokker i det rent teknisk.

Men det er utilgiveligt, hvis de ikke søger råd hos deres ... eksperter er vel for meget forlangt, men så da .. rådgiver, konsulenter osv.

Men at vedblive med at holde Staten for nar over for Microsoft, det er dog godt nok det dummeste i mange år.

Idet selv kommunerne er begyndt at tænke mere kreativt og især åbent, når de skal spare - for at leve op til herr Finansministerens centralistiske krav.

At han så ikke selv kan holde orden i eget hus, det bør føre til en klar fyreseddel - ikke fra Bette Lars, for han ser nok heller ikke klarheder for tiden - men fra vælgerne.

Væk med ham, ud !!

ps! At se en liberal politiker klovne i den ... suk og dyb godnat!

16. september 2010 kl. 14:54
Android slår iPhone i USA

Jeg har netop læst anmeldelser af den nyeste Droid Incredible og set en video, der viser forskellen mellem den og en gammel iPhone - samt set gisninger om de nye iPhone. Intetsteds taler man om priser -og jeg må nok sige, at de små dingenoter koster skejser i form af: Du får den "gratis", hvis du binder dig til £35/måned i resten af maskinens levetid (eller din egen ;-) Jeg er godt nok blevet gammel af gårde, så jeg har svært ved at se det sjove i at betale store månedlige afdrag på sådanne små dimser, hvor man ikke engang kan bruge 10-finger blindskrift ... Bare fordi man skal kunne blære sig på caféen af at kunne sende aktuelle fotos til sin Facebook-profil eller sammenligne priser på andet skrammel. Hvorfor al den hastværk og spild af god tid?

12. maj 2010 kl. 12:25
IDA har Danmarks bedste it-afdeling

Jeg meldte mig ud af IDA for nogle år siden, fordi jeg ikke kunne komme ind i systemet!! Det siger sig selv, at man skal køre Windows + IExplorer for at komme ind i de hellige haller. Og da jeg insisterede på, at en browser er en browser og html er en standard, så blev jeg stillet om til diverse IT-medarbejdere, der fortalte mig, at jeg var en idiot. ALLE deres besøgende på medlemssiden brugte skam de to hellige ingredienser, det måtte jeg da kunne forstå.

Så stor er min glæde i dag over at kunne læse, at jeg jo måtte være DUM dengang, hvor jeg insisterede på at logge ind via Linux/Firefox - bare for at tage et eksempel.

Tillykke med sejren, bare den ikke bliven en Pyrrhus-sejr - for ælrlig talt Microsoft: Hvordan kunne I nænne at gøre det mod IDA for sølle 25.000 kr. - eller var det sølvdalere ;-)

ps! Jeg er i mellemtiden gået på pension og har nu problemer med at komme ind i DIP - måske de også snart skal have en pris fra MS?

12. marts 2010 kl. 14:36
Google-digitalisering af det Kgl. Bibliotek møder rød modstand

Ærgerligt, at det skulle komme så vidt: At den danske kulturarv skal pantsættes til Google, men Kolding-Nielsen ved nok ikke bedre, arme mand. Det at indskanne bøger er ikke et videnskabeligt problem, det er lige ud ad landevejen og kan gøres med dansk arbejdskraft og relativt få dyre udenlandske maskiner. Ergo er det småpenge - eller peanuts for nu at holde os til den amerikanske sprogbrug - især i en tid, hvor arbejdsløsheden er stigende. Der bør være en pulje med penge til netop arbejdsløse, som så kunne få lov til at være med til noget endog meget spændende: At bevare den danske kulturarv på danske hænder.

Og mens vi er ved det: Det er jo ikke blot bøger, der kunne trænge til at blive indskannet, der er også musik, tv, film - og jeg skal komme efter dig.

Så hva' dælen nøler I etter ...

22. december 2009 kl. 12:33
Microsoft: Vi prøver ikke at skræmme Lyngby-borgerne

... at det ikke er godt for noget.

Den ærede MS-medarbejder skal have stor ros og tak for at have løftet debatten helt op i skyerne, hvor man får udsyn.

For pokker, enhver MÅ da kunne se efter over 10 års monopol på kontorpakker, at Microsoft's guldæg har sine svagheder.

Især hvad angår betalingen, idet selv sølle 180kr/år/elev - eller /pc - jo bliver til en hel del på verdensplan og i løbet af tiden - UDEN at Microsoft behøver at løfte en finger.

Joh, påstår de nok, vi investerer i udvikling af produktet, så det bliver ENDNU bedre, men ... hvornår er NOK nok?

Jeg mener, at de arme skolebørn skal lære deres ABC og deres 123 - og det kræver efter min ringe mening ikke udvidede kontorpakker - mindre kan også gøre det.

Så det er mit håb, at skolerne vil lære af dette - at de skal satse på åbne standarder og det dertil hørende programmel - naturligvis også MS Office - men s'gu da ikke i de økonomiske dimensioner.

Hvor svært skal det være at lave et tekstbehandlingsprogram, der kan vise, hvordan man laver fed skrift, kursiv skrift osv. ?

Og tilsvarende for regneark - og præsentationsgrafik osv. osv.

Man skal vel lære at kravle, før man øger kravene, ikk'?

11. november 2009 kl. 13:55
KMD: Openoffice er ved at vinde fodfæste i kommunerne

Der skal ske et generationsskift nu, hvor de edb-chefter/-direktører, der blev uddannet på en IBM-maskine i 1970'erne og senere blev "opgraderet" til Windows 3.11 i 1990'erne går på pension. Så skulle tage pokker, om ikke en ny generation kan tænke anderledes og vælge en platform, der er ... mere åben, mere udviklende, men også mere udfordrende end ... de løsninger, som man ikke kan blive fyret for at vælge. For nogle år siden udgave Administrationsdepartement en rapport, der i al korthed beskrev, hvad der ville ske, hvis Microsoft mistede sin altdominerende markedsandel på især Office-systemerne. Med licenser og hyppige udskift af maskinel løb det op i 3.5 mia kr./årligt!! Det er tankevækkende, at en sådan god pose penge ikke er til forhandling og dog er der så nogle nye it-chefter, der tør vove, hvor de gamle valgte "det sikre" og forudsigelige. Men det er ikke sådan overstået på et øjeblik - en meget central it-leder i statens Massachusetts blev engang for nogle år siden fyret, fordi han fandt ud af og vovede at sige det højt, at de åbne systemer var en tanke værd. Så kan det nok være, at MS fik gang i advokaturen og gjort noget ved dén sag. Tiden løber dog - så jeg håber sørm'e på den unge generation, at de har fået en bedre uddannelse, end den jeg fik i sin tid - først på en IBM 7090 og så heldigvis et alternativ på en GIER.

10. november 2009 kl. 18:55
Ubuntu-koala får ros af anmelderne

Aldrig før har jeg oplevet et operativsystem, der starter så hurtig - og tilsyneladende er klar til alt muligt, når den grønne lampe lyser. Modsætningen er Windows 7, der godt nok også starter hurtigt, men prøv blot at bruge stifinder på en disk-partition, du ikke bruger så ofte f.eks. D: - så får du lov til at vente i minutvis. Samtidig er v9.10 også blevet hurtigere på tastatur og reaktion på skærm - jeg forstår det ikke rigtigt, men fornemmelsen er igen: Hastighed og reaktionsevne.

Endelig fatter jeg ikke - som lederskribenten hos ZDnet, hvorfor pokker folk finder sig i langsommeligheden i Microsoft-systemer + alt det unødvendige tilbehør, som folk får smidt i hovedet før, under og efter installationen.

Regeringen burde invitere oppositionen på et it-forlig, der indebærer, at alle små skoleelever får et frit valg mellem Microsoft og bare ét alternativ. Så er der en chance for, at vi om en generation har en befolkning, der bruger mere tid på kreative ting end på at rette fejl i deres "foretrukne" OS.

30. oktober 2009 kl. 12:43
Mozilla sviner Microsofts forslag om browser-menukort

(suk) Her gik jeg lige og troede, at EU havde fået fat i den lange ende, og at vi endelig fik nogle rimelige betingelser som forbrugere i forhold til Pc-producenternes præ-installation af diverse programmer, herunder Windows og Internet Explorer.

Og så tilbydes man i England Windows 7 til stærkt reduceret pris MED IE ombord, fordi "det er lettere på den måde" ...

Samtidig er der i en anden tråd på Version2 en gyserhistorie fra Henning, der vil have sine penge tilbage for en præ-installeret Windows, som han ikke kan anerkende, fordi han vil køre et alternativt styresystem (gik han fik skovlen under dem på deres "slåfejl").

Jeg vil anbefale, at man støtter EU i at få adskilt maskine og program i så stor udstrækning som muligt.

Når man starter en nykøbt Pc for første gang, så bør man præsenteres for et standardprogram, hvor man krydser af, hvad man vil have på

  • diskandel 1
  • diskandel 2
  • diskandel 3 osv. Idet en maskine med blot en enkelt diskandel på nu måske op til 1.000MB er fordummende. Den bør som minimum være delt op i mindst 2 andele - den første til styresystemet, og den anden til opbakning og præ-installerede pakker.

Menuen kunne f.eks. se således ud:

  1. Styresystemer 1.1 Windows 7 1.2 Ubuntu 9.04 1.3 Mac X 1.4 ....

  2. Antivirus 2.1 Antivir 2.2 Symantec 2.3 ....

  3. Internet 3.1 Firefox 3.2 Opera 3.3 MS Internet Explorer 3.4 Safari 3.5 ...

  4. Kontorprogrammel 4.1 MS Office 2007 4.2 Open Office 3.x

osv. osv.

Det er klart, at der er afhængigheder for de enkelte niveauer, f.eks. kan IEXplorer ikke fås til Linux og nogle Mac-programmer kører vist også kun lokalt, men i store træk er det altså FORBRUGEREN, og ikke PRODUCENTEN, der er i centrum.

I modsætning til i dag, hvor producenten bestemmer ALT på forbrugerens vegne.

Det hele behøver ikke at koste en herregård, for Windows 7 kan man jo prøve i 30 dage uden beregning, før man accepterer den berømte EULA og kryber til korset

Hvor svært skal det være?

23. august 2009 kl. 11:34
Netbook-producenter raser: Microsoft blander sig for meget

Du har helt ret Erik, forudsætningen er, at der findes brugbare drivere til Linux, og det kan ofte knibe med nye maskiner, så ... måske holder mit regnestykke ikke.

Idet installationen skal være helt ren, dvs. uden brug af windows-emulatorer - ellers bliver det for bøvlet.

Lidt ærgerligt, at især Asus holdt op med at tilbyde fabriksfremstillede Linux-netbøger ..

13. august 2009 kl. 12:57
Netbook-producenter raser: Microsoft blander sig for meget

Hej Erik,

Du har helt ret i, at det næsten er umuligt - selv fra ASUS - at få en netbog med Linux præ-installeret.

Ærgerligt, for jeg har selv haft virkelig gode erfaringer med netop ASUS EEE 900-modellen, hvor Linux-delen kørte perfekt, blot man undlod at manipulere (læs: "forbedre") den.

Idet jeg hurtigt fandt ud af, at en netbog skal tages bogstaveligt, dvs. det er IKKE en spilledåse, det er ikke en FILM-afspiller (selvom en DVD-ripning og decodning til XviD godt kan få en film til at køre fint).

Så hvad gør man så i dag - eller rettere: Jeg har den ide at installere Ubuntu 9.04 ved siden af den medfølgende Windows XP - altså lave en dual-boot maskine.

Idet jeg også erkender, at selv min datter kan få brug for at køre Windows i ny og næ - det gjorde hun ihvertfald i gymnasiet, hvor man gud-hjælpe-mig forlangte, at stile blev afleveret i WORD-format (!)

Så kan man blot håbe på, at andre vil tilbyde at lave en sådan installation for et rimeligt beløb - jeg forestiller mig en 2-300 kr. må det højest koste. Idet Ubuntu på en USB-nøgle installerer på under 20 min. - og så bliver timelønnen inden for hvad en god håndværker kræver i dag.

13. august 2009 kl. 11:34
Netbook-producenter raser: Microsoft blander sig for meget

Jamen, jeg har lige læst her til morgen, at Windows 7 til en bette netbog kun vil koste ca. 80 kr. - så hvad er problemet?

Desuden har jeg netop bestilt en netbog Asus EEE 1101HA, hvor min datter udtrykkelig har forlangt, at den skal køre Linux - selvom den er forsynet med WinXP - ergo spilder jeg de måske 80 kr., som Microsoft får for den indlejrede XP.

Problemet med en 1101HA er, at den har en 11.6" skærm, og det er måske lidt rigeligt for en netbog - på den anden side, kan man da lige så godt udnytte pladsen, når nu kravet er, at tastaturet skal være at naturlig størrelse.

Det vigtigste med en netbog - for mig - er og forbliver, at den kan køre på batterier i temmelig lang tid - i dette tilfælde forhåbentlig op til 10 timer. Så kan en studerende med rette kalde det for en notesbog eller netbog.

Jeg har svært ved at se, hvorfor Microsoft skal klandres for dette her - de giver et tilbud, og så kan man jo takke njet!!

ps! Er i øvrigt ved at hente Windows 7 Ultimate på dansk ned til min faste skrivebordsmaskine (uden beregning, da jeg har været med til at afprøve sproget i denne udgave - så jeg er pt. GODE venner med Microsoft). Skal blive spændende at se, om Internet Explorer er med fra start eller ej ...

13. august 2009 kl. 09:21
Google på vej med Chrome-styresystem til pc'er

Hvorfor er der ikke nogen, der har fundet på det før nu? Hvorfor er det "bare" Google, der tør vove skindpelsen i denne varme tid? For de har jo helt ret i, at de "gamle" styresystemer fra 1990'ernes start tog udgangspunkt i en arkitektur, der stillede helt andre krav - f.eks. husker jeg med ubehag på installation af printer-drivere i DOS-æraen - noget WordPerfect lukrede på, fordi deres ærinde var tekstbehandling. Google er om nogen beskæftiget med Internet-søgning og har næsten gjort det det et hovedpunkt før alt andet, så hvorfor ikke lave et OS, der tager udgangspunkt i at kunne afsøge alverdens informationer? ps! Det glæder mig, at de vil køre "open source", så burde den danske skoleverden da vågne op af sin Haarderske tornerosesøvn og se til at tilpasse det til danske skoleelevers tarv.

8. juli 2009 kl. 11:45
Norsk tv ligger som torrent i HD ? dansk net-tv halter bagefter

Uanset at vi skal betale en medieskat i en skattestoppetid, så vover jeg at boykotte dansk Tv - netop fordi de ikke lever op til bare de mest elementære grundregler om offentlig Tv.

Nemlig, at programmerne skal sendes ukodede og at de skal kunne "samles op" eller på nudansk: Download'es når-som-helst, man måtte have lyst.

Det er da så elementært et krav, at selv de danske folkebiblioteker for over 100 år siden fandt på det : At kopiere bøger og udlåne dem uden beregning, når det passede borgeren.

Tænk dig, hvis du kun kunne låne 5-10 titler på biblioteket hver uge - og var du på ferie, så måtte du bare få en lang næse og vente 20 år, før bogen igen dukkede op i ugens udvalg.

Samtidig er dansk Tv så dum at kode udsendelser, FORDI de sender for mange gamle amerikanske film. De danskproducerede udsendelse burde kunne lægges på en mediaserver og serveres på sølvbakke for folket ad forskellige veje uden sindsys kodning, der koster ekstra energi, når de skal pakkes ud på hjemmePc'en.

Hvad er så alternativet - jo, har man en parabol, kan man rette den ind på Hotbird, ASTRA 19, 23 og 28 - så er der omkring 1.000 gratis og ukodede tv-kanaler - hvoraf nogle endog er i fullHD-kvalitet.

Ellers prøv på nettet med IPTV - eller hvad barnet nu kommer til at hedde. Det kan måske knibe med HDTV -selvom jeg er imponeret over at høre, hvad de gode nordmænd har fundet ud af.

MEN igen, briterne, svenskerne og nordmændene kan finde ud af det, mens vi i lille Danmark lukker os inde i en boks så sort som kul - OG tager penge for det. TV2 gør det vist endda 2-gange, deraf navnet ;-)

26. marts 2009 kl. 12:01
Cuba får egen Linux-version af frygt for CIA

Tak til Niels Jensen for henvisningen til skolelinux.dk - den kendte jeg ikke til.

Til gengæld fik jeg selv i sin tid min "opdragelse" på web-stedet http://gnuskole.dk (som dog nu er nedlagt).

Jeg mindes, at det var Pædagogiske Universitet/Højskole eller hvad de nu kalder sig (tidl. Lærernes overbygningsuddannelse), der fik lavet et godt web-sted med råd og vejledning især baseret på RedHat-distributionen.

Så igen har vi et problem, idet et sådant godt initiativ bliver nedlagt, fordi de offentlige myndigheder ikke lægger vægt på Linux i skolen (ej heller andre steder), fordi de er så lykkelige over at "beherske" en Pc med det kendte Windows ombord.

Det er s'gu uhyggeligt at tænke på, hvor det fører hen ...

16. februar 2009 kl. 08:30
Cuba får egen Linux-version af frygt for CIA

Jeg forstår ikke rigtigt dine argumenter? Selvfølgelig har Cuba begrænsede muligheder al den stund USA har nægtet at handle med dem i alle disse år. Men det er jo netop det, der kan vendes til deres fordel. Hvor vi andre er blevet masseindoktrinerede til Microsoft Windows, har de en ærlig chance for at starte "med friske næser" så at sige. Da jeg for mange år siden startede min uddannelse, forærede IBM den danske undervisningsminister en kæmpestor 'main frame' til et symbolsk beløb på 1 kr. - hvilket medførte, at alle ingeniørstuderende dengang blev tvunget til at tænke som IBM, dvs. de programmerede i Fortran. Og se hvor det har ført os hen ... Jeg er dog ikke så bekymret over at "det vil drukne i arbejdsgrupper" osv., for dengang var der altså nogle kvikke mennesker, der fandt ud af, at det var for dumt kun at lære folk et enkelt system at kende, ergo fik Regnecentralen indpas på de danske universiteter, så man også fik lært Algol - og se, hvor det så har ført os hen (Concurrent Pascal bl.a., Datalogisk Institut mv.) Derfor er det bare om ikke at give op - Cuba har ikke noget andet valg på grund af embargoen - vi i DK har dog mulighed for at give folk et valg - men se om vi har gjort det af bar magelighed ..

15. februar 2009 kl. 10:39
Cuba får egen Linux-version af frygt for CIA

Mærkeligt at man skal høre den slags gode nyheder fra en nabo til Danmarks tidligere kolonibesiddelser.

Det er godt nok mange år siden, vi solgte de vestindiske øer for en slump til amerikanerne og først nu, at vi igen er blevet en kolonimagt med engagementer i Irak og Afghanistan ..

Så tilbage på jorden spørger jeg: Hvorfor i alverden gør den danske stat ikke noget tilsvarende? Skaber en Linux-distribution, som selv folkeskolelærere kan forstå at formidle videre til næste generation?

Det koster næsten ikke noget, og man kunne jo passende starte med de 350 ledige it-folk fra Danske Bank, der måtte lade livet på grund af nogle bankdiretørers grådighed og eller dumheder.

At tænke sig, at man skal lære det af Cuba, der er et armt folk, men .. såvidt jeg kan se via Cubavison .. også et glad folk.

Hvem har sagt, at penge betyder alt?

14. februar 2009 kl. 20:28
Steve Ballmer sviner Googles Android-platform

Tja, jeg var begejstret for Word 2.0 helt tilbage i 1990'ernes start - men så gik der både ged i versionsnummeret og i programmet, der svulmede op ligesom resten af Microsoft.

Og er det ikke det, der er problemet - især når vi snakker de "små" systemer til mobiltelefoni og -internet?

At småt er smukt er næppe Balmers motto - han skal jo også tilfredsstille grådige aktionærer, der er vant til store vækstrater og frygter blot en lille stilstand.

Så mit bud er, at mens resten af verden småslumrer i en glad tro på, at Microsoft kan klare alle udfordringer ved en konstant og ubrudt vækst - hvor jeg tror, at hovedet nok knækker af kroppen på grund af overvægt ;-)

Forøvrigt så jeg en GPhone på Oxford Street for nylig og den var ikke imponerende - men skindet kan jo bedrage ....

10. december 2008 kl. 12:20
Microsoft har kig på Windows-opstartstid på otte sekunder

Kære Anders, Du misforstår mig, hvis du tror at jeg er 'fanatisk linux'-fan - jeg bruger faktisk Windows i og omkring min familie. Problemet er, at vi bruger alt for megen tid på at få det til at holde sig blot nogenlunde kørende - og så var det, at jeg faldt for ASUS, der puttede Linux på en lille chip til 5 kr. og placerede det på bundkortet - og sørm'e om ikke vi 5 sekunder senere var kørende på nettet ... Hvor svært skal det egentlig være at holde af den ide - selvom det valgte OS så var en Linux-variant?

Måske prisen spillede ind - ærlig talt, 5 kr. eller 50kr. - det betyder intet ved siden af al den tidspilde, der er ved Windows i alm.

Omvendt har jeg så lært gennem 3-4 år, at LInux har en formidabel evne til at ajourføre ikke blot styresystemet, men også de programmer, man vælger at have på sin Pc. Du kan godt lidt hånligt kalde det for tossede 'package manager'e - men har man éngang prøvet det, ved man også, at der spares tid - igen i forhold til Windows.

Med andre ord: Fanatiker er jeg ærlig talt ikke efter 40 års eksperimenteren med disse finurlige maskiner. Jeg mener blot at Statsministeren kunne få - ikke flere i arbejde - men mere ud af Pc-arbejderen, hvis han gik i valgte et mere effektivt system end det bedagede Windows.

ps! Rart at høre, at du har Linux på dine servere - det er nok dér, hvor de har høstet mest anerkendelse, men min profeti er, at der venter noget spændende lige rundt om hjørnet ..

20. oktober 2008 kl. 18:49
Microsoft har kig på Windows-opstartstid på otte sekunder

Jeg købte en EEE PC 900 med Windows ombord - og det skulle jeg ikke have gjort, for da jeg skulle geninstallere systemet, manglede jeg en usb-baseret DVD-læser !! Nå- tænkte jeg, hvis jeg nu kopierer indholdet af DVD-genetableringsskiven over på USB-nøglen, så burde jeg kunne starte maskinen, som om jeg havde en DVD, men nej og næh, så let var det ikke. Selvfølgelige kan maskinen starte fra USB-nøglen og Windows XP kommer sådan set også i gang, men så mangler den dit og dat - og iflg. de hjemmesider, jeg har gennemtrevlet, er det en endog meget besværlig proces at få XP til at rette sig efter forbrugeren og ikke efter producenten, eg. Microsoft.

Jeg ved godt, at det er 8 år siden XP blev lanceret som en hale på Windows 2000, men alligevel ... i tiden, der er gået burde MS dog have tænkt mere på andre end sig selv.

Så jeg betragte din notits om sten som ... et vældigt stenbrud.

19. oktober 2008 kl. 12:54
Microsoft har kig på Windows-opstartstid på otte sekunder

Jeg mener, at Bill Gates for længe siden lagde vægt på, at styresystemet skulle starte hurtigere - var det ikke med Windows 2000 eller så? Nå - sådan gik det ikke, det gik faktisk i stå! Så det fik mig til at lyse op, da jeg læste, at ASUS kunne starte deres bærbare på 5 sekunder og være på nettet med Firefox via trådløs eller fastnet. Det sidste er ikke løfter, der er realiteter - så måske det har fået Microsoft til at overveje situationen ... For tænk dig nu, hvis alle Windows-brugere lige pludselig opdagede, hvad de gik glip af? Og hvor megen tid der gik til spilde - ikke bare i startøjeblikket, men med alle disse "overbygninger" af programmer, der forpester en Windows-Pc.

Ærlig talt: Det tager ca. 10 min. at installere en Ubuntu via en usb-nøgle - så er den fiks og færdig.

Gæt engang, hvor lang tid, det tager at installere en Windows XP via en USB-nøgle? - Evigheder, for det elendige system kan ikke engang hitte ud af at boot'e fra en USB-nøgle og en SATA-disk

Min forklaring: Der er overflødig kode i Windows - og meget af den er elendig samlet. Og det samme gælder forøvrigt MS Office - og summa summarum: Microsoft beskytter deres produkter mod piratkopiering eller lign. - og så skal det jo gå galt.

ps! På samme måde med Sony's BluRay - der har en hemmelig kode indbygget, der øger energioptaget med op til 30% for at se noget så enkelt som HDTV - igen for at beskytte producenterne - pyt med miljøet!!

17. oktober 2008 kl. 13:07