Lars Borup Jensen

Bloatware fra én Lenovo lammede netværk: 10.000 studerende uden internet i halvanden dag

.. sagsøges langt ind i helvede, alene så de kan lære at de skal lade være med at installere bloatware een gang for alle.. Så vi kan blive fri for det skidt. Alternativt burde man, hvis der ikke står oplyst på købsspecifikationen at program x er installeret, sende dem en stor fed regning for den tid man har brugt på at fjerne deres lort..

(ja, er en kende harm over nogle af de ting, producenterne kan finde på at bloate deres HW med, har engang fået en bærbar med en fuld SQL server, alene med 30 dages licens, pre-installeret.. Stort set umuligt at få det skidt skrabet af skoen (pc'en) igen)

11. april 2014 kl. 08:02
200 fejl - panik!

Klasse-kommentar :) viser jo med al tydelighed at man skal tænke sig MEGET om, før man kaster sig ud i off-shoring, hvis viden er centralt og det er et stort system

27. februar 2014 kl. 08:36
Forbrugerrådet: CPR-systemet skal laves om - men hvordan?

CPR-nummeret er jo fint, på samme måde som din public-key er okay i public/private-key kryptering. Problemet er jo at nogle alene beror authentication på CPR-nummeret, forstået således at hvis du kan et CPR-nr, så er det nok for at kunne købe varer, optage lån, se konto-oplysninger osv. Det er denne brug vi skal gjort op med, således at CPR-nr er fint som nøgle, men i aftaleindgåelsesproceduren skal du have det verificeret at den person du aftaler med, rent faktisk har ejerskab over cpr-nummeret.. Om det så er en aftale-indgåelsesprocedure hvor du logger ind med Slem-id eller andet for at sige "ja, aftale med virksomhed X, indgået dd. er indgået med mig" eller hvordan.. det er det, der er spørgsmålet..

5. februar 2014 kl. 09:05
Skat tør ikke love problemfri indkøring af nyt digitalt motorregister

Hvis man ser på listen over e-learning "moduler", så optræder privathandler ikke. Var det ikke meningen at DMR også skulle understøtte privathandler?

1. maj 2012 kl. 11:04
Dansk Anonymous-celle: Vi har hacket statsforvaltningen.dk

se det der - det er go' humor Mogens..

4. april 2012 kl. 11:13
Dansk Anonymous-gruppe til Version2: Vi leder efter ACTA-korruption

Det samme kan desværre ikke siges om medlemmerne af Anonymous-gruppen

Nej, det kan de jo ikke være med det navn :-)

Jeg er ikke 100% inde i hvad Anonymous står for, jeg har det indtryk at de også er meget fragmenteret og derfor er der vel ikke eet samlet formål (måske et overordnet). Anyhoo - jeg kan egentligt godt lide tanken om "modvægten", at der er nogle der råber "bullshit" istedet for bare at sidde og kigge ned i bordet og/eller følge andre som lemminger. Jeg mener det er nødvendigt for ikke at een gruppe (regeringer, folkevalgte, magthavere, efterretningstjenester, store monopolistiske virksomheder) løber om hjørner med alt og alle andre, som jeg syntes vi har set flere eksempler på, på det sidste (host ACTA host)

2. april 2012 kl. 14:57
At bruge en django model udenfor django

if ‘DJANGO_SETTINGS_MODULE’ not in os.environ: sys.path.insert(0, (dirname(file) or ‘.’) + ‘/../..’) # put settings.py on path os.environ['DJANGO_SETTINGS_MODULE'] = ‘db.settings’

Snipped fra http://jystewart.net/process/2008/02/using-the-django-orm-as-a-standalone-component/

15. januar 2009 kl. 14:16
Django day i Aalborg

Bli'r det til noget alligevel?

21. oktober 2008 kl. 12:09
Django day i Aalborg

6,5 så, da jeg havde regnet med at komme forbi og tage én med som vi kan indoktrinere på det groveste, så vi senere på aftenen rammer 7,5 :-)

Mvh / Lars Borup Jensen

20. oktober 2008 kl. 18:40
Hvordan laver jeg en query med COUNT og GROUP BY?

Jeg ved at der er noget arbejde igang vedr. projections/aggregations, men om det er med i version 1.0 er jeg faktisk ikke helt klar over. Jeg tror det umiddelbart ikke og vil tro at du er nødt til gå til "native" sql. Jeg ved ikke om funktionen strftime er ANSI-SQL, så det vil måske ikke virke på alle supporterede DB engines.

Se http://code.djangoproject.com/ticket/3566

22. september 2008 kl. 11:29
Krak kræver penge for dybe link

Er det her ikke en oplagt sag for IT brancheforeningen at køre en pricipiel sag på? Der har jo været megen forvirring omkring dybe-links om det så er aviser, krak eller home som er nævnt. Jeg kan godt lide udtalelsen "Hvis det er på nettet og man kan nå det med et link, så må man linke til det". Det vil jo faktisk være ganske ganske nemt for krak at lukke for dybe links når de nu står med "sur-mund" på. Så luk dog for dybe links. Hvis I ikke mener I kan mangte det teknisk er jeg sikker på vi er par stykker der kan fortælle jer hvordan den skal grejes - its not rocket sciense you know!

22. januar 2007 kl. 14:27