Nicholas Colding

Windows 10 S: Endnu et forvirrende navn fra Microsoft

Jeg benytter privat en iMac og en Chromebook fra Dell (opstart og online = ca 5 sek). Den dag Adobe Lightroom kan afvikles fra skyen på en Chromebook, ligesom de har åbnet op for at man kan i nord Amerika, så bliver det nok kun Chrome OS frem over.

Windows har jeg droppet for mange år siden - det er for tungt og bøvlet til mig.

13. maj 2017 kl. 11:10
Når pc’en støver til

Efter jeg begyndte at læse videre, havde jeg brug for at opdaterer min bærbare. Har brugt min elskede Macbook Pro i seks år nu - men kom til at se efter en Chromebook. Windows gider jeg bare ikke længere. Har levet i 17 år af at serviserer det stads...

Fandt en dejlig Dell Chromebook 13 til 4600kr og den er jeg rigtig glad for: 13" skærm (mat og bedre end på min Macbook), 16 Gb solid state hd, 4 Gb ram og en Intel i3 CPU. Boottid = seks sekunder. Når typisk 13 - 14 timer på een opladning.

Indtil videre ønsker jeg mig kun et godt fotobehandlingsprogram, men har læst, at Adobe Lightroom er på vej til Chrome, i en online version.

Jeg er faktisk rigtig godt tilfreds! Spøjst man ikke hører mere til de maskiner i DK.

22. oktober 2016 kl. 12:21
Store datamængder via Time Capsule

På min iMac bruger jeg fotoredigeringsprogrammet Aperture. Der tages trådløst sikkerhedskopiering af mine data, via en Time Capsule og det fungerer fint til mindre filer - men ikke store datamængder.

Aperture genererer en kæmpe stor fil, hvor i alle fotografier placeres. Når jeg importerer feks. 2 Gb billeder fra mit kameras hukommelseskort, vokser filen i Aperture altså tilsvarende og min Time Capsule starter derfor rutinemæssigt sikkerhedskopieringen. Det tager altså lang tid at flytte 65 Gb trådløst...

Er der et fiks til det problem? Kan Aperture sættes til at gemme fotografier i mindre filer, så den, helt unødvendige, store fil kopiering kan undgås?
Netværkstrafikken gør mine andre enheder langsomme at browse fra - øv!

Min Time Capsule er tilføjet et eksisterende trådløst netværk og al trafik skal altså over min primære AP.

Venlig hilsen
Nicholas

27. september 2016 kl. 17:20
Kun gratis bøger i iBooks?

Er glad for min iPad - men hvor pokker er alle købebøgerne henne i iBooks?
Nu kan jeg kun få vist de gratis udgaver og det er noget øv, fidusen med en iPad er jo netop, at den er velegnet som e-bogs læser...

27. september 2016 kl. 17:20
Joomla 1.6

Så er version 1.6 på gaden.
Har I prøvet den?

27. september 2016 kl. 15:01
Lovkrav om skjult bagdør?

Efter at have hørt en spændende udsendelse på P1 om spionage, er jeg kommet i tanke om en ældre historie omkring skjulte bagdøre i software.

Krypteringssoftwaren PGP (Pretty Good Privacy) havde for år tilbage en tvist med de amerikanske myndigheder. Noget med at softwaren ikke måtte eksporteres, fordi krypteringen var alt for vanskelig at komme uden om for den amerikanske efterretningstjeneste.
Der var med andre ord tale om eksportrestriktioner...

Hvis myndighederne kan kræve der findes en bagdør i software, så som operativsystemer og internet browsere, så må disse bagdøre også findes i MS Vista, Unix og Linux?

Er software producenten ikke forpligtiget til at oplyse kunden om, at myndighederne evt kan aflure den enkeltes private eller fortrolige data? Hvordan forholder virksomheder sig til denne mulighed for at miste hemmelige data om forskning og produkt udvikling?

Venlig hilsen
Nicholas Colding

27. september 2016 kl. 14:28
Blog: Lenovo computere har indbygget bagdør

Det lyder som relevant læsning. Jeg kan desværre ikke tilgå linket i artiklen, da min arbejdsplads (Holbæk kommune), har blokeret den adresse. Eftersom it er mit område og Lenovo er det fabrikat vi indkøber , ville jeg ellers mene at det er meget relevant...

30. juni 2016 kl. 13:00
Google-forskere vil give løbsk kunstig intelligens en nødbremse

Det er ikke lige til at trække stikket på store netværk, som feks. internettet.

7. juni 2016 kl. 12:43
FBI vil have adgang til browserhistorik uden en dommerkendelse i terrorsager

Er budskabet ikke, at FBI ønsker adgang til ALLE menneskers browser historik?

7. juni 2016 kl. 10:30
Apple-udbryder præsenterer overlegen efterfølger til Siri

Fantastisk software, som ser ud til at kunne forbedres enormt, efterhånden som flere udviklere får mulighed for at tilføje funktioner og knowhow.

10. maj 2016 kl. 11:19
Første danske medie går i offensiven mod adblockers

Hvem har oplevet, at reklamer har givet en bedre brugeroplevelse?

23. marts 2016 kl. 10:13
Apple lancererede som ventet deres mindre smartphone

Jeg syntes nu der var et par ting, som virkede spændende ved den nye lille iPad Pro: en ny chip A9X og ikke mindst en skærm som er meget bedre. Den kan åbenbart kalibrerer sig selv, efter det omgivende lys (efter hvad jeg forstod). Det er noget os billedemagere sætter pris på!

22. marts 2016 kl. 09:50
Når en selvkørende bil skal vælge mellem at ramme et barn eller to pensionister: Hvad er programmørens ansvar?

Som bilejer vil jeg gå efter det lille barn, da det laver mindre skader på bilen. Skal staten og kommunen bestemme, er det vel de gamle som skal nakkes...

14. januar 2016 kl. 10:52
Version2’s læsere: Vi bruger adblocker for at slippe for anmassende reklamer

Nogle reklamer er voldsomt irriterende og blokerer ens skærm i op til 10 - 20 sekunder. Og det med at det skal tage så lang tid at få vist sidens indhold, det var jo netop derfor vi gik bort fra ADSL. Det er også direkte tåbeligt med reklameindhold som melder, at man er helt særligt udvalgt og har vundet en ipad… Den slags junk får alt til at virke utroværdigt og mistænkeligt.

Jeg blev selv træt af spam-reklamer på Facebook, om russiske og thailandske datingsider. Jeg ændrede min civilstatus til “gift” og så var de pist væk. Nu skal jeg kun affinde mig med reklamer om hårfremmende shampoo produkter og anti-snorke hovedpuder…

21. december 2015 kl. 11:33
Med Windows 10 kan du bruge mobilen som pc

Jeg vil anbefale man surfer forbi jp.dk og læser deres (grundige) gennemgang af Lumina 950:http://jyllands-posten.dk/livsstil/digitalt/mobil/ECE8303335/Test-Microsoft-Lumia-950-XL-–-det-kunne-have-været-så-godt/

Det ligner ikke et hit.

18. december 2015 kl. 10:44
EU opfordrer nu medlemslande til at tilbyde Edward Snowden asyl

At røbe statshemmeligheder er vel ulovligt i alle lande. Det er også ulovligt at offentligører ulovligheder begået af regeringer, hvis de er hemmelige :)

Med tanke på medie beretninger om folk, vi her i Danmark giver tålt ophold, er det en smule underligt Snowden ikke kan bydes velkommen i EU. Måske kunne han være en nyttig rådgiver?

30. oktober 2015 kl. 11:16
Popcorn Time lukker og slukker

Hvad skal man så bruge flimmeren til? Der er vel ikke nogen som vil anbefale DR1 - og mene det alvorligt?

Jeg betaler naturligvis licens (som jo er noget vi tar´ fra hinanden), men helt ærligt: svenske krimier, temaaftner om surdej og "Hit med hytten" - det må kunne gøres bedre...

26. oktober 2015 kl. 22:13
Batteritiden på iPhone 6S kan variere med op til 20 procent

Ifølge en artikel på wired.com (se link), så er der tale om endnu en iPhone-and. De typer af software der har været brugt til at måle batteriforbrug, er slet ikke anvendelige til det formål.http://www.wired.com/2015/10/iphone-6s-a9-battery-life/

11. oktober 2015 kl. 21:40
Gymnasieelev anmeldte CPR-hul i skolesystem til Datatilsynet - nu får han en advarsel af skolen

Ham Michael Kaas-Andersen er vist en værre politimand, med særregler og eget domsystem. Tænk at true en elev til samtykke, ved at true ham på hans fremtid… Havde eleven fortalt skolen om problemet, så havde de givet ham en advarsel alligevel.

Jeg finder det bekymrende, at Michael Maas-Andersens ledelsesevner ikke er større, end at fiske en udsmidning op af lommen. Måske burde skolens ledelse tage fat i fyren?

Hurra for dygtige studerende, der gør deres pligt og underretter myndighederne, når nogle sjusker med andres intim-data!

1. oktober 2015 kl. 09:06
Skoler dropper iPads

Det kunne være godt at få oplyst, hvad det er for "alle læringsportaler" der omtales.

11. juni 2015 kl. 23:23