Erik Nørgaard

Ny Linux-'virus' graver efter kryptovaluta, stjæler root-passwords og sætter antivirus ud af spillet

Har tidligere loadet antivirus som komtrollerede mails - er vel sagtens pænt ikke at sende virus til ens 'venner'.

28. november 2018 kl. 16:11
TDC's totalovervågning kan være ulovlig, men styrelse beskyldes for nøl

hvorvidt positionslogningen foretages af telefonen eller Teleselskabet -altså mens telefonen er i Dvale-tilstand (slukket skærm-strømspare-tilstand-slukket WiFi og Mobildata)

@Jesper L Jeg skrev med SLUKKET Mobildata Jeg konstaterer ingen datatrafik når data er OFF. Hvordan så ? Kan man gå rundt uden at blive logget ?

8. november 2016 kl. 23:11
TDC's totalovervågning kan være ulovlig, men styrelse beskyldes for nøl

hvorvidt positionslogningen foretages af telefonen eller Teleselskabet -altså mens telefonen er i Dvale-tilstand (slukket skærm-strømspare-tilstand-slukket WiFi og Mobildata) Teknisk set vil det være ret tåbeligt at bruge krudt på at "ringe op" til telefonen uden at gøre det ???? Bare for at få information om hvilken mastecelle den befinder sig i. Som jeg ser det må det være telefonbrugeren der laver en forespørgsel (måske uden at vide det). Hvorfor skulle Telefonproducenterne eller styresystemet 'ringe op' til NN for at bruge ressourcer på telenettet ?

8. november 2016 kl. 14:51
TDC totalovervåger tre millioner mobilbrugeres færden

På min Android kineser (HUAWEI) er der to trin til SLUK. Med og uden ALARM.

Ellers sætter Sluktasten kun telefonen i dvale, hvor pin-koden ikke skal bruges for at aktivere telefonen.

Derfra er der jo stadig et godt stykke vej til at man får at vide hvornår der logges noget. Det er dog helt klart at politiet teknisk set, kan iværksætte en intens overvågning på et konkret telefonnummer (med dommerkendelse - i dagens Danmark)

5. november 2016 kl. 14:38
TDC totalovervåger tre millioner mobilbrugeres færden

Nix, det värste der kan ske er at det bliver hacket: Alle kan spore alle, realtime, uden bureaukrati som dommerkendelse eller lovgivning.

Er lidt hysterisk anlagt. Jeg har ofte slukket det der "telefonitis". Er man bekymret for "logning" kan man jo slukke 'dyret'. Der er jo mulighed for at slukke den 'farlige' telefon og så have en anden med "anonymt ejerforhold", hvis man ikke kan undvære "nettet".

Vennerne, der godt må kende ejeren får nummeret - så kan man hacke som man lyster lige dér.. Teknisk set mangler der lidt info om hvad der bliver logget, når der er slukket for Mobildata samt WiFi. Det er vel først, når der skal ringes til et nummer, at systemet skanner efter modtageren. At opdatere alle data om hvor 'numrene' befinder sig i forhold til cellerne "løbende" ville være spild af ressourcer i stort format. Jeg synes diskussionen mangler tekniske facts. Hvad logges hvornår. Logningens formål skal vist også lige luftes i relation til "hysteriets omfang". Tror lige brugerne af Facebook m.m. skal tænke bare lidt over, hvad det er for en masse "pladder" de hælder ud om sig selv - afleverer det til Facebook, der tapper info til brug for profilering af brugerne , som så sælges videre til interesserede storkunder. I øvrigt irriterer det mig at man ikke bare kan få at vide, hvem det er der har ringet til min telefon (ikke hemmeliggjort nr.). Næh man skal ind over en mængde steder for finde frem til hvem det var.

4. november 2016 kl. 23:29
TDC totalovervåger tre millioner mobilbrugeres færden

Hvad er det der logges fra en telefonsamtale ? Vel sagtens kun varighed=start/stop, med hvem, hvorfra (Maste-celle(r))

Vil det sige at intet logges når man ikke taler i telefon OG MobilData + WiFi er slukket. Så holder batteriet jo længere (altså til at holde telefonen tændt indtil næste opladning er påkrævet). I så fald er jeg vist ikke nervøs over logningen. Hvis der var lidt mere "hul igennem" kunne en logning med mere 'bid i' kunne finde lystfiskere/sejlere der pludselig falder overbord og får slukket deres mobilos på den konto. Datatilsynets regelsæt er skruet sammen på et ALT for højt plan med 'kræmmeri'. Hvis der er et relevant BEHOV for sporing (altså med helbredskonsekvenser der kan medføre AFGANG hvis man ikke bliver fundet hurtigt) hvorfor så ikke ÅBNE uden dommerkendelser m.m. Det værste der kan ske er jo at Politiet eller Beredskabet (Hjemmeværnet) kan finde frem til vedkommende - og hvad så. Det er da ikke så farligt at skulle høre "Goddag det er Politiet. Er de NN?". Så er der i øvrigt en gratis Taxa til en "Station".

4. november 2016 kl. 14:05
Linus Torvalds for 25 år siden i dag: Jeg er ved at lave et frit operativsystem - det er bare en hobby

Jeg har hørt at bogstavstørrelsen også bruges til at 'RÅBE HØJT' på computeren. Er blot lidt træt af alle forfladigelserne af sproget - Ref. TV-avisen m.m. Jeg vil derfor tillade mig at lægge tryk på, at vi taler Dansk i Danmark (Stort tryk-D på sprogordet uden at råbe) ;-D
Men det kan jo være du ikke mener det jeg mener i stedet for at mene noget - dette med ikke at mene noget er jo 'in' på dansk. :-)

26. august 2016 kl. 11:32
Din pc'er og tablet lader trådløst fra næste år

Én ting er at du har det andre steder, men i natbordet. No Way. I hvert fald ikke før der er VIDEN om konsekvenserne over for kroppens celler. Hvor meget tykkere er mobilen så blevet for at du slipper for kontakt med stikkontakten.

2. oktober 2014 kl. 17:18
Krypto-professor: Derfor døjer politiet med krypteret laptop i hackersag

Sgu da nemmere med en batteridrevet boremaskine.

12. september 2014 kl. 13:53
Din pc'er og tablet lader trådløst fra næste år

Staniol episoden bliver jeg dig dog svar skyldig på. Hvor stort var stykket, og hvilken form havde det?

Det var vel 4x7 cm - det er flere år siden, men hvirvelstrømmene varmede grundigt op via modstanden i den lokale kortslutning, som bare ikke var stor nok til at afbryde i elektronikstyringen i induktionspladen. Det er jo dét der sker når man sætter f.eks. en Al-pande på, som ikke er beregnet til induktion. Prøvede så også med et stykke der ikke blev holdt fast - det fik saft susemig FART på VÆK fra induktionsfeltet.

9. september 2014 kl. 02:54
Din pc'er og tablet lader trådløst fra næste år

Stirrede meget hurtigt overfladisk igennem dokumentet. ############ 15W er rigeligt til en loddekolbe. Har en bekendt der drives aktivt (hjertet) af elektronik. Hvad med dem med søm og skruer i knoglerne. Hvad mon Elsparefonden m.fl. siger til dén "teknologi". Husker da der lå et stykke staniol i klemme ved induktionskogepladen. Det forsvandt i et ildglimt.

Det kan vist blive en for moderne brug af teknik, når der ikke er teknologisk styr på det hele.-

8. september 2014 kl. 22:25
Din pc'er og tablet lader trådløst fra næste år

Og hvilke frekvenser skal man så til at "leve" med ? Altså hvis man kan !

8. september 2014 kl. 16:37
Kina forbyder brugen af Windows 8 i statens computere

Næh det var altsammen under opstarten af Windows. Jég henter IKKE snot hjem. Muldvarpen er surret helt i hvad sådant angår. Gammel IT-administrator - også forhenværende. Er nu pensionist. Jo - det er Windows skyld, at de IKKE administrerer systemet bedre. Gribende hvad hackere kan finde af smuthuller og andre muligheder. NSA skal jo også have adgang til en del. Er sluppet af med alle problemerne via den opsætning jeg kører nu. ;-D

21. maj 2014 kl. 17:57
Kina forbyder brugen af Windows 8 i statens computere

½ time efter starten checkede jeg op på maskinen. Over 1200 fejl på maskinen. De fleste i reg.basen. Reparation: Køb dit og Dat i fede stimer. Væltede ind med annoncer som åbner ukontrollabelt. Folk tjener jo penge på visninger. Fjernede efterhånden alt ragelse, men det kom igen igen. Hewldivis DØDE maskinen under installation af Service pack 1.

Prøvede så at installere Linux. UMULIGT ALT var LÅST til Windows. Dét skulle sgu være løgn, så under et rep-forsøg med Win8.1 skiven hev jeg den ud og stak en Ubuntu 14.04 DVD i. Det gik helt galt for systemet og Ubuntu blev installeret og booter uden problemer. Lagde så den 'nøgne' W8.1 på maskinen uden det præinstallerede snask. Kører med Servicepack 1 og maskinen kan også bootes med Win 8.1

Bruger af og til W8.1 når der ikke er anden mulighed, men h.d.k. noget møg selv om det er morsomt at benytte touchskærmen. Lukker Apps med Alt+F4 som virker ved et tilfælde. Ellers ligger apps og fylder i hukommelsen til de endelig dør.

Selv under Linix kan touchskærmen benyttes en del. Point og zoom med fingrene som på smartphonen (=af og til).

ULEMPEN er, at det er GRATIS og at virus og diverse snask har MEGET svært ved at komme ind. Cookies kan IKKE installere noget som helst programmel. Slipper for de fleste annoncer m.m.

Jeg er da meget tilfreds med maskinen og dens 4 GB ram og 500 GB SSD-drev (Harddisk) som tøffer Linux uden problemer. Det går STÆRKT !

Nåhr jow NSA har ikke snablen inde i den. HaHa

21. maj 2014 kl. 16:17
Konkurrencestyrelsen: Ingen grund til at se på præinstalleret Windows-dominans

Til dem der siger "Dual-boot" - Tja, fed feature - men hvis PCen ikke er produceret til at understøtte denne funktion

Den funktion er en softwarestyret valgfunktion (et såkaldt script eller tekstdokument), der bestemmer fra hvilken partition BIOS skal læse OS-informationerne på harddisken.

Det er IKKE noget man producerer en PC til.

9. marts 2014 kl. 16:43
Konkurrencestyrelsen: Ingen grund til at se på præinstalleret Windows-dominans

Det gør du forhåbentligt ved at lave en bootbar dvd med GPARTED partitioneringsprogrammet, som er gratis, hvorefter du fjerner ALLE partitioner og derefter f.eks. opretter nye til dit brug. Selv benytter jeg /, /home, SWAP, Dokumenter, Programmer (Ubuntu) (At det så ligger sammen med Windows på en af mine maskiner på grund af behovet for at lave noget som kun kan afvikles på en Windowsmaskine, fordi programmet kun er til dette OS - det er så en noget anden sag.) Det er så i en sådan forbindelse DUAL-boot kan komme på tale.

Fordelen er at en eventuel nyinstallation af OS ikke behøver at pille ved dokumenter og programmer. I home ligger en mængde indstillinger, som OS kan genbruge, hvis man blot vil lave en dybdegående oprydning.

STYRESYSTEMET er egentligt BIOS, som ligger på en chip i maskinen - den kan af og til opgraderes af motherboardproducenten. (Du gør det med deres program) Derefter skal der noget software til at administrere kommunikationen imellem enhederne = OS og til dette OS laves så programmer, der kalder dette lag af sprogfortolkning. (sådan i store træk)

Det lidt kedelige ved Windows er, at der af og til åbenbart skrives til denne BIOS, så man på denne måde har total kontrol over, hvad maskinen kan/gør. (Bootning fra DVD-drevet var fjernet i startopsætningen på min nye maskine - at det lykkedes at få den i brug var lidt af et teknisk held, fordi jeg skiftede skiven ud, lige inden den skulle bruges - inden drevet blev låst) Det kræver så en hel del teknisk indsigt, for at kunne komme rundt om dette skarpe hjørne.

Jeg synes det er noget 'puha', at man skal finde sig i, at NSA principielt har adgang til ens maskine via samarbejdet med Microsoft.

9. marts 2014 kl. 16:23
Konkurrencestyrelsen: Ingen grund til at se på præinstalleret Windows-dominans

Forbruger- og Konkurrencestyrelsen (NB: Det er ikke forbrugerne, der skal styres !) Citat fra Styrelsens politiske arbejdsbeskrivelse: I det daglige arbejder Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen med at udvikle politikker og tiltag, der fx kan øge gennemsigtigheden på markederne og styrke forbrugernes frie valg.

Jeg finder det gribende, at de ikke kan læse og forstå deres egen erklærede politik.

Jeg har da intet imod at man kan købe en laptop med Windows installeret (på én eller anden facon). Jeg har noget imod at der er lagt en ganske effektiv blokering på maskinerne så det er ekstremt svært at installere andre operativsystemer.

Jeg har lige investeret i en ny laptop med Windows 8,1.
Noget af et mareridt. Jeg kan sagtens manipulere og arbejde med platformen på flere måder, så længe den vil arbejde. Imidlertid sker der mystiske ting og sager med fremmedinstallationer, der vælter rundt i maskinen. Malware og Cookies m.m.

Et tjek på maskinen resulterede i mere end 1200 fejl 2 timer efter den var startet op første gang. Så skulle der BARE betales ved kasse 1, for at få disse 'katastrofale' fejl fjernet. Kort tid efter kom der en seriøs ADVARSEL: Din maskine brænder sammen om få minutter, med mindre du får den repareret med vores program. Igen afpresning !!!

Windows er udsat for angreb fra utallige 'smarte folk', der foretager lusky henvendelser til forbrugere, der hopper i fælden, fordi de tror på disse "angreb", som Forbruger-beskyttelses Styrelsen totalt overser og mener de ikke har noget ansvar over for. Noget af en vildfarelse!!!

CITAT: "Martin Nyvang påpeger, at Forbruger- og Konkurrencestyrelsen løbende følger udviklingen - også hvad markedet for operativsystemer angår. Men at styrelsen i sagens natur er nødt til at prioritere sine områder. Og her ligger forud-installerede Windows-styresystemer ikke højt på listen, da der ikke er indikationer af, at der foregår noget ulovligt."

Ja, han har da ret i at det ikke er ulovligt at sælge Windows 8 OS. Det er dog knap så lovligt at man ikke kan installere andet, med mindre man har en længerevarende uddannelse i beherskning af Computersystemer og deres adfærdsvanskeligheder.

Det er efter timers eksperimenteren lykkedes mig at montere og bruge en Linux-Ubuntu platform sammen med W8 systemet. Ingen hjælp mulig fra Microsoft eller leverandøren, der 'kun' havde support til W8, ifølge en samarbejdsaftale.

Jeg er glad for min Ubuntu platform, der er fri for virus (så vidt jeg véd) og utålelige reklamer og knap så muntre indslag fra løsslupne halv og helkriminelle Tosser.

Jeg vil derfor skære brutalt igennem og forlange af Forbruger (beskyttelses) Styrelsen, at der kræves mulighed for Dual-boot på alle nye maskiner, der ønskes solgt her i Danmark. Så kan folk selv vælge hvilket OS de vil benytte.

Lad dog blot impportørerne sælge deres produkter med deres foretrukne OS - Det er også OK, at de kun understøtter dette OS, men forbrugerne skal kunne installere dualboot muligheden uden at være Specialister.

Lægger man en moderne DVD med f.eks. Linux-Ubuntu i drevet og tænder for strømmen, så vil der efter få valg ligge en Dual-Boot installation, hvor man kan vælge imellem Linux eller Windows.

Stil KRAV OM, at det er lige så nemt med andre OS muligheder.

9. marts 2014 kl. 12:29
Danske Medier om cookie-regler: Fokuser på data - ikke teknologi

Login på netbanker og Borger.dk o.l. kan lægge info lokalt på egen computer, som fjerntjekkes og slettes automatisk efter endt session, da disse data aldrig må genbruges. Det er helt ude på Lars's mark at opbevare data andre steder. Det eneste formål med 'kontrollen' er at man opretholder en aktualitetsstatus, som stopper et nyt krav om indlogning. Dette kan sagtens udføres uden brug af 'smarte' tiltag, der kan misbruges i anden sammenhæng. Fjern derfor kravet om at skulle acceptere de forbistrede Cookies. Det er helt rimeligt, at der kommer info om 'Dataindsamling' hver gang det finder sted. Det kan måske medvirke til begrænsning af den utidige adfærdsovervågning. Får man info om 'indsamling' kan man jo begrænse brugen af lokationen. Har noget vanskeligt ved at se hvordan indsamlede data om folks brug af internetinfo kan 'hjælpe' i en søgeproces.

2. februar 2014 kl. 12:09
Computerfejl giver rød bølge for københavnske bilister

problemet er bare, at bilisterne har for tunge fødder. De tæsker frem for at holde stille. Sådan set meget godt, for så kan de jo nå at tale i mobiltelefon.

7. marts 2012 kl. 13:58