Kristian Larsen

Datatilsynet afviser at behandle Mette Frederiksen-sag

Min forståelse er at der er givet samtykke til billeder ifb. med pressedækning af besøget via skolen. Der er med andre ord ikke givet samtykke til at socialdemokratiet kan bruge det i politisk kommunikation. Det ville selvfølgelig være lidt nemmere at vurdere hvis vi havde en kopi af den samtykke formular der må være udfyldt. En skole er ikke et offentligt rum og der er skærpede krav når det gælder børn. Jeg undrer mig over at datatilsynet ikke har behandlet samtykke delen lidt bedre her. Skulle man være lidt mere kritisk så har de jo også undladt at politianmelde SSI for brud på persondatalovgivningen med argumentet at de jo havde travlt på grund af corona, hvilket virker lidt grotesk når folketinget har besluttet at corona relaterede forbrydelser skal have dobbelt straf.

16. august 2021 kl. 13:31
Dansk Industri frygter kundetab til Sverige ved ny cyberlov

Husk at vi havde en diskussion om ikke at route traffik gennem Sverige fordi de overvåger al trafik indenfor deres grænser. Så jeg kan ikke se den ulempe DI nævner.

15. marts 2019 kl. 08:21
Udskældt statsejet skole-it-system lægges i graven: Det er usælgeligt

Nej, det er sikkert Navision STAT du tænker på, som er en særligt tilrettet udgave af Navision som Easy givetvis skal levere data til. Du kan læse om Navision STAT her:http://www.modst.dk/Systemer/Navision-StatDen forståelse jeg har fået er at EASY oprindeligt var en videreudvikling af LUDUS, som dengang blev betegnet som forældet og skulle udfases på sigt.

30. maj 2016 kl. 08:46
Windows 10 tvinger dig væk fra Irfanview og Explorer

Hej,

I windows 10 har Microsoft indført følgende system:

Patches sendes først ud til MS medarbejdere. Derefter til "Insidere". Så til konsum brugere. - her tvinges man til updates når de frigives. Dernæst business brugere, som iøvrigt kan udsætte updates i op til 6 mdr. Derudover er der en long term support version.

Det med nulstilling af preferred app er iøvrigt ikke nyt., både W2K og XP havde en kedelig tendens til samme.

16. februar 2016 kl. 23:42
Stofa og Fullrate forværrer effekten af DDoS-angreb - kun Telenor og TDC hjælper reelt kunderne

Og det er så lige præcis her SDN kommer til sin ret. Det kræver så at man ikke køber udstyr fra bagudsku.^h^h^h^gammelda^h^h^h visse netværks udstyr pushere.

21. august 2015 kl. 09:01
Toshiba-CEO træder tilbage efter regnskabsskandale til 8 milliarder kroner

Det lyder da meget mærkeligt "...førte lavere rangerende ansatte upassende regnskabspraksis, for at nå de mål, som deres overordnede ønskede"

Så det at ledelsen insisterer på at de bestemmer betyder at det er ok for "lavere rangerende medarbejdere" at lyve og bedrage?

Det er da en bizar logik.

22. juli 2015 kl. 08:11
Tech firmaer skal gøres medansvarlige for had-ytringer

En populist som har dårlige meningsmålinger kommer med det her for at fiske stemmer - og det er vel altid en god sag at være imod USA i Frankrig..... christ.

29. januar 2015 kl. 12:28
Elementary OS - dit næste Linux-valg?

Dock ligesom OSX.... eller dock ligesom Gnome 1.x med enlightenment typisk havde det? Ser spændende ud - KISS er fint når vi taler window managers. Window manger GUI udvikling peakede vidst med Amiga OS....

1. september 2014 kl. 14:33
S vil dække Kolding med gratis wifi-adgang

Så skal kommunerne lige opfinde den dybe tallerken for WiFi med en dyr løsning borgerne kan betale for så vi kan få "gratis" WiFi - dvs. det skal nok ende med at blive dyrere da vi som med alt andet kun får for 1 krones wifi for 6 skattekroner. Omend en led lampe med indbyggede WiFi antenner kan vel godt gå hen og gøre projektet endnu dyrere. Til gengæld er kommunen "oppe på beatet" og det er jo vigtigt....

26. august 2014 kl. 10:10
Gamle routere med stopfyldt hukommelse sendte internettet til tælling

Det kan man vel sige om alle former for infrastruktur - tag vores undervedligeholdte kloakker som klasse eksemplet.

Hvordan kan man så løse den slags? I sidste instans er det jo kunden, ham som betaler for gildet, der burde bestemme - men hvor mange bliver solgt på det dobbelt så dyre datacenter som har gjort alt rigtigt, vs. de andre som har smutter omkring hjørner hele vejen osv. osv.

Lidt ligesom i København hvor de har brugt pengene på bilfri weekend og andet gøjl frem for vedligehold af skoler, kloakker mv. - det er der jo ikke stemmesalg i (åbenbart).

14. august 2014 kl. 10:07
Version2 retter: Ingen hemmelige adresser på Robinsonliste

Til gengæld er det jo nemt......

4. juli 2014 kl. 12:03
Microsoft-brugere vælger stadig Windows 7 frem for Windows 8

Der er godt nok meget tal magi i det her - og det kommer helt sikkert an på hvilken periode man kigger på.

Hvis vi tager hele perioden fra oct. 2013 og frem til nu kan vi udlede følgende: Windows 8+8.1 er gået fra 9.25% til 12.54% - en stigning på 3.29% Windows 7 er gået fra 46.42% til 50.55% - en stigning på 4.13% I samme periode er Vista andelen formindsket med 0.68% og XP med 5.93%.

Vi kan på basis af de givne tal altså konkludere at XP andelen falder hurtigere end Window 8 stigningen, at Windows 7 voksere mere end Windows 8 og som en detalje at Windows samlede andel er vokset med 0.81% siden oktober 2013.

4. juli 2014 kl. 10:30
Avis: CSC og politiet ignorerede advarsler om hackerangreb

Jeg har svært ved at se hvordan rigspolitiet kan gemme sig bag kotyme - det er trods alt et andet risikobillede der er når folk får adgang til politiet's systemer end hvis man får adgang til ERP systemet for en chokoladefabrik... Det er et spørgsmål om at man fra ledelsen i rigspolitiet har taget en beslutning om ikke at bruge penge på sikkerhed og alle de gange det er blevet foreslået har sagt nej. Både medarbejdere og CSC har givetvis foreslået en række sikkerhedstiltag og forskellige revisions rapporter, som den i artiklen, er sikkert også blevet ignoreret. Den eneste måde at komme denne slags til livs er at ledelsen mærker det har konsekvenser når sikkerheden bliver brudt, for så vil den også prioritere det. Indtil videre har det bare været en dum og dyr forsikring som man ikke forstår - og det er åbenbart fuldstændig konsekvensløst at fravælge den, så hvilken leder ville ikke gøre det?

4. juli 2014 kl. 09:28
Kinesisk stats-tv: Windows 8 er en trussel mod Kinas sikkerhed

Og problemet er grundlæggende at det ikke er urimeligt for dem at indtage den holdning.

6. juni 2014 kl. 14:52
Tom Behnke vred over sessionslognings-forsvar: ’Jeg blev bundet historier på ærmet’

Det er positivt hvis denne sag kan bidrage til at politikerne får en vis portion sund skepsis overfor den information de får fra embedsværket.

En af problemstillingerne er at ministerierne laver sammenstillinger af høringssvarene - prøv at dyk tilbage og find justitsministeriets sammenstilling af høringssvarene ift. sessionslogning - hvis man kun læser det får man i mine øjne et ganske andet indtryk end hvis man læser alle høringssvarene.

Er jeg naiv nok til at tro at politikerne rent faktisk læser alle høringssvarene? Absolut ikke.

Derfor kan jeg også godt forstå Tom Behnke's argumentation.

6. juni 2014 kl. 08:40
Ny firmware kan gøre SSD'er tre gange hurtigere

Lyder da for mig som noget man burde kunne implementere via software i de fleste enterprise san controllere - at det så næppe rammer en desktop controller lige foreløbig går nok.

1. juni 2014 kl. 14:30
Statens It skal fyre op til 25 ansatte

Omsat til almindeligt regnskab. Den store kasse (staten) dækker aftalt underskud (bevillingen) og vi selv differencen på 18,3 mio.

Altså groft sagt: FM aftalen på fiber koster her 25 medarbejdere jobbet. Den gode FM aftale med billige 4 socket servere som ingen køber og dyre 2 socket servere som der sælges massere af.

29. april 2014 kl. 21:05
Microsoft vinder monopolsag fra 1994 mod WordPerfect

Jeg har lidt svært ved at følge logikken, for den information er de jo blevet forpligtiget til at levere nu - som følge af deres monopolmisbrug for at forhindre den slags misbrug i fremtiden, men det gælder ikke ift. til fortiden, for da var det okay at misbruge sit monopol?!? Jeg tror jeg bliver rundtosset....

29. april 2014 kl. 13:44
IT-kriminelle praler med deres bedrifter på sociale medier

Politiet kunne vel komme til at gøre de Marokkanske skatte myndigheder opmærksomme på de her personer. Så bliver det pludselig en lokal skattesag og så skal der vel nok ske noget.

23. april 2014 kl. 08:28
Ewire lukker - kunderne kan miste penge

Ja klart - det er derfor man laver en blog, det er for at kopiere hele indholdet ud på andre sites frem for at linke til det..... Jeg kunne forstå harmen hvis det var en spam side eller totalt irrelevant, men det er jo netop præcist on-topic. At der så, hvis man leder lidt er nogle adwords reklamer på hans blog det kan jeg egentlig godt leve med.

14. april 2014 kl. 14:45