Søren Berg Glasius

Ny digital flytteløsning lynudviklet og lanceret på 2 måneder

Det kunne være spændende at høre lidt mere om, hvilke teknologier der er benyttet for at kunne levere løsningen så hurtigt.

7. juni 2011 kl. 10:16
Snydt igen: Java får alligevel ikke closures med havelåger

mit argument var heller ikke: "Hold dig væk fra Scala - brug Groovy", men nærmere: Hvis du er java-udvikler og gerne vil flytte dig lidt, uden at skulle lære et helt nyt sprog, så er Groovy et oplagt valg. Alle har jo lov til at ændre mening, så hvis Groovy's skaber synes Scala er den bedste erstatning for Java, så er det jo en tilladt holdning at have. Personligt har jeg det rigtig godt med, at kunne udnytte min Java viden, når jeg udvikler i Groovy, og jeg behøver ikke at lære en helt ny syntaks.

28. september 2010 kl. 08:52
Snydt igen: Java får alligevel ikke closures med havelåger

Som Javaudvikler, så ser jeg ingen grund til at skifte til et helt nyt sprog, når man kan "nøjes med" at skifte til Groovy. Groovy har siden sin fødslen i 2005 haft Closures, indlæringskurven for Groovy er meget nem, og det meste Java kode kan oversættes direkte af Groovy's compiler. Groovy har et meget aktivt miljø, og hvis man er web-udvikler findes Grails framework'et, som bestemt også er værd at kikke på.

Jeg kan kun opfordre til at læse mere på Groovy's hjemmeside: http://groovy.codehaus.org

Groovy er Java på steoider!

27. september 2010 kl. 22:27
NemID -- Har I drukket af natpotten ?

Martin Bøgelund:

Jeg har svært ved at se der kan være tale om "tvang" og "intet valg". Du har vel altid mulighed for at troppe op personligt, betale med kontanter, fravælge medlemskab af en forening, undlade at købe sommerhus, osv.

Men hvor er ideen om digital forvaltning så? Jeg vil da ikke bryde mig om, at blive tvunget til ikke at købe et sommerhus, hvis jeg ikke vil bruge NemID - men det er konsekvensen!

Jeg skal så også "vælge" at betale kr. 25 for hvert girokort der skal betales?

Jeg er enig: Kæden er hoppet af!

17. august 2010 kl. 12:18
Javagruppens årskonference 2011 - Java i Skyen

Javagruppens bestyrelse har lavet en arbejdsgruppe, som er i gang med at planlægge den næste årskonference.

Emnet bliver: "Java i Skyen / Java in the Cloud"

Da Javagruppen er til for medlemmerne, vil vi benytte lejligheden til at spørge, om I har nogle ønsker, som kan favnes af dette emne. Det kan være navne på konkrete personer, I mener kan bidrage med indlæg, emner til indlæg, eller blot teknologier, som I mener vi skal prøve at skaffe talere til.

Send venligst dit forslag til soeren@javagruppen.dk senest 1. september.

Sæt samtidig kryds i kalenderen den 11. og 12. februar, så du har datoen reserveret til Javagruppens Årskonference 2011.

På Javagruppens vegne, og fortsat god sommer,

Brian Johnsen og Søren Berg Glasius

27. september 2016 kl. 15:01
Groovy / Grails meedup i Århus version 2

Hej Groovy og Grails interesserede.

Vi prøver at gentage succesen fra november med endnu et Groovy / Grails meetup i Århus.

Det bliver onsdag den 27. januar kl. 16:30 på Rosensgade 22, 2. sal, 8000 Århus C, hvor Geekhouse endnu engang lægger lokaler til.

Vi snakker løst og fast om vores egne erfaringer. Har du noget specifikt du gerne vil fortælle om, så skriv til undertegnede.

Dette arrangement er åbent for alle interesserede. Tilmelding til undertegnede, så ved vi hvor mange der ca. kommer.

Med venlig hilsen
Søren Berg Glasius
(soeren@glasius.dk / 40449188)

27. september 2016 kl. 17:20
Groovy/Grails Meetup i Århus den 28. november.

Så er det en uges tid siden vi havde Groovy/Grails meetup i Århus. Vi var i alt 7 personer, hvilket jeg vil betragte som en success.
Et par stykker havde aldrig prøvet Grails før og andre bruger det hver dag.
Undertegnede viste og snakkede om nogle af de erfaringer jeg havde gjort på det projekt jeg arbejder på, og det afstedkom en god diskussion om diverse emner relateret til Groovy og især Grails.
Jeg lovede at komme med links til et par af de blogs som jeg læser for at holde mig opdateret. De er her:
Mr HaKi's blog: http://mrhaki.blogspot.com - over 100 små kode-eksempler på Groovy, samt smarte tips og trix til Groovy, Grails, Gradle og andet...
Grails Podcast: http://www.grailspodcast.com
Groovy Blogs: http://www.groovyblogs.org
Groovy DZone: http://groovy.dzone.com/

Desuden benytter jeg ofte Groovy Console (http://groovyconsole.appspot.com/) til at teste kode hurtigt uden at have et udviklingsmiljø startet (og desuden postes der ofte gode kodeeksempler her)

Har I andre gode eksempler vil jeg opfordre til at lave en opfølgning på denne tråd.

I øvrigt blev det besluttet, at Groovy/Grails Meetup i Århus skal være en tilbagevendende begivenhed. Vi starter sidste onsdag i Januar og prøver herefter at mødes hver den sidste onsdag i måneden.

Med venlig hilsen

Søren Berg Glasius

27. september 2016 kl. 17:20
Android møde i Århus

Hej Tommy

Jeg er "på"

/Søren

9. oktober 2009 kl. 15:12
Firmware update på Linux

Hej Tommy.

Det kunne godt tænkes at jeg vil deltage. Er endnu ikke ejer af en Android, men det kommer måske en dag, og så er det jo godt at være beredt :-)

/Søren

8. oktober 2009 kl. 17:19
Groovy/Grails aktivitet i Danmark

Der er jo også den mulighed, at vi lægger os i kølvandet på Javagruppen, og laver en undergruppe. Det tror jeg gerne Javagruppen vil være med til (Jeg sidder selv i bestyrelsen her) Javagruppen vil gerne dække alt som har med JVM'en at gøre.

10. september 2009 kl. 21:44
Groovy/Grails aktivitet i Danmark

Hejsa,

hvad kan vi gøre for at der kommer lidt mere aktivitet omkring Groovy/Grails i Danmark?
Vi ved jo alle, hvor fedt sproget er, og hvor nice Grails frameworket er - men hvordan får vi det fortalt til de store virksomheder så de også begynder at bruge det?
Med andre ord, hvordan skaber vi noget mere hype omkring Groovy/Grails i Danmark?

En af mine ideer er, at lave en bruger-gruppe á la Javagruppen.dk, så vi på den måde kan få lavet nogle bruger-møder, hvor vi kan sprede budskabet.

Input modtages meget gerne - også selvom du bare synes det er en god ide....

MVH
Søren Berg Glasius

27. september 2016 kl. 17:20
Festugen er slut

Det var også spændende at deltage som taler. Deltagerne var meget spørgelystne, så jeg håber for dem, at de snart får noget at lave igen

Klap på ryggen til dig Tommy og til Miracle.

PS. Receptionen i fredags var også god :-)

8. september 2009 kl. 11:33
Uproduktiv med Ruby on Rails

Men denne uge har jeg ikke haft bøgerne til rådighed, da jeg har arbejdet hjemme for at køre min mindste datter ind i vuggestue (og jeg var selvfølgelig ikke smart nok at huske at tage bøgerne med hjem inden), så derfor har jeg været overladt til mit IDE, min hukommelse og Google...

Jeg synes nu også man tit kommer længst med Google (og det gælder et hvert programmeringssprog). Jeg overraskes og forundres dagligt over den mængde eksempler, gode råd og tips der findes "derude..."

Happy hacking..

/Søren

26. august 2009 kl. 09:22
Uproduktiv med Ruby on Rails

Du unittester vel i forvejen så det tilføjer da ikke overhead? ;-)

Nej - netop. Måske tvært imod - jeg synes også at unit-tests er nemmere at udtrykke i Groovy end i Java.

24. august 2009 kl. 11:00
Uproduktiv med Ruby on Rails

Jeg har prøvet RoR et par gange, men det har aldrig helt føltes som "hånd i handske" for mig. Til gengæld har jeg forelsket mig i Groovy og Grails. For det første fordi indlæringskurven for en gammel Java-haj som mig har været ganske let, for det andet fordi jeg føler jeg har fået programmerings-glæden tilbage. Jeg synes ganske enkelt det er sjovere at udvikle i Grails end i andre MVC frameworks på Java platformen. At jeg så samtidig får et stort Grails community, en stabil teknologi (baseret på Spring Framework, Hibernate og Sitemesh), og fuld adgang til alle Java API'er derude, ja det er jo en rar sidegevinst (RoR kan også kalde Java når man bruger JRuby, men Groovy og Grails compiles til byte-code, hvilke gør sammensmeltning med Java meget nemt) Og ja, der er de samme problemer som RoR, det kræver unit-testing, for at sikre det virker. Men gør alt kode ikke det? /Søren

24. august 2009 kl. 10:16
Groovy- og Grails-konference rammer København

Til orientering, så er der rabat til de firmaer, som er medlem af Javagruppen. Her spare man 1250 i forhold til normalprisen - det er mere end et personligt medlemsskab af Javagruppen koster. Undertegnede kan kontaktes, for at få Javagruppens rabatkode

MVH Søren Berg Glasius soeren (hos) glasius (punktum) dk

4. maj 2009 kl. 21:40
GR8 Conference - nu er vi der næsten!

Hej Groovy/Grails interesserede.

Så nærmer vi os konferencen med stormskridt. Som nogle af jer måske har bemærket, er det lykkedes os at blive nævnt på Version2 idag (http://bit.ly/Q5WsG)

Der er nu godt en uge til, at vi lukker for tilmeldinger. Vi har været nødt til at bede om et større lokale på hotellet for at få plads til dem, som allerede har tilmeldt sig - så nu er der plads til flere.

Så det kan være en opfordring til dem, som ikke allerede har tilmeldt sig: Gør det nu! Er dit firma medlem af Javagruppen.dk, så får du 1250 i rabat.

Check hjemmesiden: http://www.gr8conf.org - der kommer nye blog-indlæg næsten hver dag, hvor vi skriver om talerne, og hvad de vil fortælle om.

MVH
Søren

27. september 2016 kl. 17:20
216 kæmper om at blive ITU-æggehoved

Ja, så fik da også givet jeres holdning til Ph.D uddannelser på ITU: ITU-Æggehoveder. Jeg synes ærlig talt hellere I skulle give et klap på skulderen til dem, som er med til at drive IT-danmark frem.

/Søren

27. april 2009 kl. 14:37
Ugens gruppe: Gruppen giver mulighed for konferencer

Her er linket til konferencen: http://www.gr8conf.org - det er i København, den 18. og 19. maj

18. marts 2009 kl. 11:13
Er IBM ved at købe SUN

Se nyheden her: http://online.wsj.com/article/SB123735970806267921.html - og hvad kommer det til at betyde for Java-verden?

/Søren

27. september 2016 kl. 15:01