Ricco Førgaard

Vågn op: Du hedder ikke Steve og du er ikke chef for Apple.

Jeg kan anbefale at læse Creativity, Inc af Ed Catmull. Den handler om ledelse af kreative ansatte i en kreativ branche (baseret på Catmulls erfaringer fra Pixar). Den kan også sagtens læses af kreative ansatte, der skal ledes.

11. august 2014 kl. 16:49
Norsk e-valgs-ansvarlig: Sådan gjorde vi internetvalg sikre

Jeg har problemer med at se hvilket problem med e-valg skal løse. Ved Stortingsvalget var resultatet alligevel så godt som klart kun få timer efter valgstederne lukkede, så effektivisering er ikke et argument. Begrebet "valgnat" eksisterer ikke længere. Jeg synes et par timers frivilligt arbejde med optælling af stemmer en aften/nat hvert 4. år er en billig pris at betale for at sikre at valget går så retfærdigt til som muligt.

Med fare for at lyde konspiratorisk, så virker det som om "nogen" for enhver pris vil have elektronisk valg indført.

21. oktober 2013 kl. 14:56
Java ud af NemID

Findes der egentlig nogen officiel begrundelse for at vælge Java? Det virker som en form for de-facto standard til systemer, der kræver højere sikkerhed end ellers og bare ikke må fucke op. Jeg har på fornemmelsen, at valget faldt på Java, fordi det tilfældigvis var den teknologi, som spec-skriverne havde kendskab til i tidernes morgen.

18. januar 2013 kl. 12:35
Klar tale fra Højesteret

Kulturministeriet er godt igang med at gøre det lovligt for gribbe i jakkesæt at sende bevisløse girokort til danskere. Jeg har sendt en mail til kulturministeren om det: http://fiskeben.dk/2010/12/28/bekymrende-udvikling-vedr-piratkopiering/ og fået dette svar: http://fiskeben.dk/2011/02/17/svar-fra-kulturministeren/

tl;dr er at arbejdsgruppen vil tage mine synspunkter med i betragtning, hvilket vel betyder noget i retning af "du har ikke noget at skulle have sagt."

28. marts 2011 kl. 14:27
Top 10: Her er de bedste teksteditorer

Textmate koster 39 euro for en enkelt licens, hvilket er ca 290 kr (ifølge Google).

En god editor er den også, forresten.

17. december 2010 kl. 11:29
Version2 mobiliserer medier i kampen mod IE6

Netop når du er mest interesseret i browserens indhold skal du bekymre dig om den. Oplevelsen og den daglige brug af internettet bliver så meget bedre og mere effektiv med en ORDENTLIG browser (og her snakker jeg ikke om halvfærdige Microsoftprodukter). Det er et faktum og jeg synes det er synd for dem, som stadig sidder og skøjter rundt i IE6.

13. marts 2009 kl. 11:43
Version2 mobiliserer medier i kampen mod IE6

stop-ie6.dk har været på banen i ugesvis og forsøgt at råbe de store danske op (vist med svingende held). De har banner, vejledninger, alternativer osv.

Men OK, det er stadig et godt initiativ!

13. marts 2009 kl. 11:34
Guru Meditation

Tro mig, hvis du er sysadm på en stor website, så er det sidste du kunne tænke dig at flere (hundrede-) tusinde brugere giver sig til at email'e dig.

Det skal nok lære ham at ændre fejlmeldingen til noget fornuftigt ;-)

30. januar 2009 kl. 23:53
Dansk Microsoft-chef skifter til elbiler

Better Place er et spændende projekt. Wired havde en artikel om det i efteråret: http://www.wired.com/cars/futuretransport/magazine/16-09/ff_agassi?currentPage=all

27. januar 2009 kl. 14:27
Guru Meditation

Selvom en bruger af politiken.dk (eller bt.no hvor jeg oftere og oftere støder på denne) ikke kan gøre fra eller til, burde man så trods alt ikke komme med en fejlmeddelelse som beroliger personen om "There's nothing wrong with your television set. Do not attempt to adjust the picture. We are controlling the transmission"? Jeg synes ikke fejlbeskeden gør noget som helst klart for brugeren, og jeg kan let forestille mig, hvordan den gennemsnitlige bruger af diverse avissider kan reagere på det...

27. januar 2009 kl. 11:47
Rapport: Word vælges af vanens magt

Efter min mening bør man heller ikke sende dokumenter ud af huset i "rå" format. Den slags kommunikation egner fx PDF sig meget bedre til.

12. januar 2009 kl. 13:24
Matematisk musik-logik i nye iPods

Det er nøjagtigt det k-nearest neighbor går ud på :)

Jeg mener, at Last.fm udsprang af Pandora på en eller anden vis, men jeg husker helt ærligt ikke detaljerne i det.

10. september 2008 kl. 20:37
Forchromet paranoia ? velkommen, min gamle ven

Google har længe kunnet gøre det der, og de ved mere om os, end vi tror. De ved hvor vi bor, hvor vi arbejder, hvornår vi kommer på arbejde, og hvornår vi kommer hjem. De kender vores interesser og kan se, når vi bliver syge eller overvejer skilsmissen. Kombinationen af Gmail, Google Reader, Google Docs og alle de andre nyttige og gratis tjenester de stiller til rådighed, gør at Google bare behøver at lægge to og to sammen.

Og spørgsmålet er ganske rigtigt: Do we care? Jeg foretrækker klart reklamer for Audier mens jeg tænker på at købe bil fremfor reklamer for hæmoridecreme, men hvor går grænsen? Skal de også reklamere for skilsmisseadvokater og privathospitaler når de kan mærke at mere personlige ting foregår i vores liv?

10. september 2008 kl. 20:33
Matematisk musik-logik i nye iPods

Den algoritme de har "opfundet" er sikkert bare k-nearest neighbor, http://en.wikipedia.org/wiki/Nearest_neighbor_(pattern_recognition) ;) Der er ikke noget nyt i teknikken bare fordi Apple bruger det. Last.fm og Pandora har brugt det i åresvis, Amazon.com og Netflix (blandt mange andre) bruger det til at foreslå kunderne nye varer ud fra hvad de allerede har tilkendegivet at de synes om.

10. september 2008 kl. 10:22
Pimp my Mac...

Quicksilver er det mest absolutte must-have program til Mac. Det er ganske enkelt genialt.

Nåh ja, hvordan kan du komme fra Linuxverdenen og ikke finde anvendelse for Spaces? Med den mængde programmer du har kørende må det da være rart at kunne sprede og gruppere dem på flere skriveborde?

26. august 2008 kl. 08:54
Wired-redaktør giver Googles Android kniven

Skægt... seneste papirudgave af Wired har ellers en ganske positiv (og interessant) artikel om Android. Den findes også på net: http://www.wired.com/techbiz/media/magazine/16-07/ff_android

19. august 2008 kl. 20:50
IBM til Linux-udviklere: Stop Windows-kopieringen

Jeg ønsker nytænkning blandt udviklerne meget velkommen, for ved at efterligne Window's grænseflade, risikerer man også at få alle de dårlige egenskaber med. Der er fx ikke skåret ned på antal museklik, der skal til, for at starte et program. Det er vel et tveægget sværd, for på den ene side kræves der nytænkning, men på den anden side risikerer man også at skræmme folk væk, fordi det er ukendt, farligt og ikke kan gøres med lukkede øjne og hjernen i bakgear. Det var i hvert fald den umiddelbare reaktion, da jeg tvang min mutter til at ansakffe sig en Mac.

7. august 2008 kl. 14:46
41 mio her og 41 mio der...

Kunderne tvinges i princippet ikke til at bruge kreditkort, så man siger sig vel enig i vilkårene (inkl erstatningsansvar) for brug, dersom man bestiller og bruger kreditkort.

Nu er det længe siden jeg sidst har hørt om beløbsstørrelser, men er selvrisikoen ikke kun omkring 1.200,- kr?

6. august 2008 kl. 13:46
Godt gratis antivirusprogram til Mac?

Er det nødvendigt med antivirus til Mac? Jeg kender ingen, som bruger det (inkl. mig selv), og efter min mening er det penge og CPU-kraft ud ad vinduet.

25. juli 2008 kl. 11:59
Kan hjemmeserveren undværes?

Jeg blev træt af at vedligeholde en dårlig VPS og flyttede min hjemmeside til Gigahost og min e-mail til Google Apps. Begge kan anbefales.

24. juli 2008 kl. 13:21