Nicolai Buch-Andersen

Sådan fjerner du Oracles Java og installerer OpenJDK

Jeg er enig med Michael i, at JDK'en som udgangspunkt ikke bør distribueres med en applikation, og det uanset om den skal køre på en server eller en desktop.

Jeg tror at det er meningen, at udviklere fremover skal bruge jlink (https://docs.oracle.com/javase/9/tools/jlink.htm#JSWOR-GUID-CECAC52B-CFEE-46CB-8166-F17A8E9280E9) til at bygge deres egen skræddersyede JRE, fremfor at bruge en standard one-size-fits-all JRE fra Oracle.

11. oktober 2018 kl. 21:16
Programmering: Derfor er der forskel på store og små bogstaver

Sjovt at læse beretningen fra research-hullet! Gerne flere "skæve" artikler af den slags.

9. juni 2017 kl. 17:02
NetBeans 6.0

Er der nogen herinde der har erfaringer med den nye NetBeans?

Jeg har brugt både Eclipse og IntelliJ, og de har begge to både styrker og svagheder. Hvikle styrker og svagheder har NetBeans?

11. oktober 2016 kl. 09:51
Blackphone2 review (1)

It sounds as if some of the features from the Blackphone is now standard in Android 6.0.

Google implemented a new permission model in Android 6.0 (released this fall). Permission must now be given at runtime (when the permission is actually needed) instead of at install time. You can also enable/disable permission manually from the Settings at any time.

14. december 2015 kl. 14:56
Kommentar: App-tilladelser skræmmer brugerne

God artikel, men underlig timing.

Den største nyhed i Android 6.0 er "Runtime permissions" - man skal ikke længere at godkende alle tilladelserne, når en app installeres, men bliver i stedet spurgt, når tilladelsen rent faktisk skal bruges. Brugeren har mulighed for at give nogle tilladelser og nægte andre, samt at fortryde en tilladelse og slå den fra igen senere.

https://www.youtube.com/watch?v=f17qe9vZ8RMhttps://www.youtube.com/watch?v=iZqDdvhTZj0

Android 6.0 (Marshmallow) blev officielt lanceret i går (d. 29/09/2015) og Google's egne Nexus telefoner vil begynde at modtage opgraderingen om en uge.

http://android-developers.blogspot.dk/2015/09/android-marshmallow-ready-for-devices.html

30. september 2015 kl. 17:21
Sessionslogning: Teleselskaberne har slettet data om borgernes færden på internettet

Når nu teleselskaberne sparer 50 millioner om året ved ikke længere skulle sessionslogge, så kan vi vel alle se frem til billegere internet? Eller hvad?

5. december 2014 kl. 15:55
Google Glass: Fascinerende, skræmmende og lettere irriterende

Prøv at læse 'The Truth of Fact, the Truth of Feeling' af Ted Chiang for et interessant perspektiv på fremtiden for Google Glass, og lignende teknologier:

http://subterraneanpress.com/magazine/fall_2013/the_truth_of_fact_the_truth_of_feeling_by_ted_chiang

14. oktober 2014 kl. 13:34
DrivingIT 2014 - glæd dig til 14. november

Det lyder som en fed konference med et godt program, og til en yderst rimelig pris. Desværre falder datoen sammen med Devoxx konferencen i år. Bliver der lavet video-optagelser, der kan ses senere?

7. oktober 2014 kl. 17:32
It-supporter klar med ny udgave af check-ud-reminder til Rejsekort: Nu også til bus og metro

Kudos til Version2 for at skrive om forskellige danskudviklede apps. Som udvikler er det altid interessant at høre om, hvad andre laver.

Ang. selve app'en, så lyder det da som et spændende udviklings-projekt. Men en reminder som man selv skal huske at slå til - oven i købet ved selv at indtaste rejsens endestation - giver nok ikke den bedste brugeroplevelse. Kunne man ikke lave det smartere ved brug af geo-fencing og telefonens sensorer? Noget i retningen af:

  1. Når brugeren første gang åbner app'en, så viser denne en liste af de 10 nærmeste stationer, med en mulighed for selv at fremsøge andre. Brugeren vælger herfra de stationer, som han/hun almindeligvis besøger.

  2. App'en opretter geo-fences omkring de valgte stationer. Når brugeren ankommer til en af stationerne, får app'en automatisk besked og går i "tracking mode." I tracking-mode bruges telefonens sensorer (accelerometer og lign.) til at opdage hvornår brugeren går fra at gå til at køre og tilbage igen.

  3. Når app'en opdager at brugeren er begyndt at gå igen efter at have kørt i xxx minutter, så er brugeren nok nået til endestationen. Buzz brugeren med en reminder om at tjekke ud. Giv evt. brugeren mulighed for at trykke på en 'fortsæt rejse' knap og vend da tilbage til "tracking mode."

http://developer.android.com/training/location/geofencing.htmlhttp://developer.android.com/training/location/activity-recognition.html

28. juli 2014 kl. 11:39
En fyr med en god tidsmaskine...

En anden interessant "near-term" Science-Fiction fortælling er "The Truth of Fact, the Truth of Feeling" af Ted Chiang. Den spekulerer over nogle af konsekvenserne af Google Glass, eller hvad Google Glass kan forestilles at blive til om nogle år:

http://subterraneanpress.com/magazine/fall_2013/the_truth_of_fact_the_truth_of_feeling_by_ted_chiang

25. juni 2014 kl. 17:04
Her er de forventede nyheder fra Googles I/O-konference

Ifølge Google's oversigt på https://www.google.com/events/io/io-extended?utm_source=gp&utm_medium=soc&utm_campaign=2014-extended, så er der også et Extended event i Aarhus og et i København.

24. juni 2014 kl. 12:26
Udacity, Khan Academy og Coursera - fremtiden for efteruddannelse?

Jeg kunne godt forestille mig, at fremtidens universitetsuddannelse kom til at bestå af en kombination af traditionelle forelæsninger og videoforelæsninger. Ligesom ikke alle universiteter skriver deres egne lærebøger, så laver de måske ikke alle deres egne forelæsninger (til alle fag), men køber dem på det globale marked.

F.eks. kunne standardkurser som Calculus købes blandt de bedste i verden, mens universitet koncentrerede sig om at stille lokaler, mentor-ordninger, studiegrupper osv. til rådighed. Og de lokale undervisere kunne få mere tid til forskning, vejledning af de studerende og forelæsninger inden for emner, som de rent faktisk brænder for.

Jeg kunne også forestille mig, at videoforelæsninger kunne være en hjælp til de mindre danske universiteter, der kan tilbyde de studerende adgang til mere eksotiske studiområder ved at inddrage videoforelæsninger på områder, hvor egne fagkompentencer måske er mindre skarpe.

Bare fordi det er en videoforelæsning, så behøver det ikke nødvendigvis at være et selvstudie. Universiteterne kan sagtens finde en rolle at spille i fremtidens undervisning.

3. september 2012 kl. 20:30
Dansk HTML5-spilmotor skal konkurrere med native apps

Se eventuelt også libgdx: http://code.google.com/p/libgdx/

Spilet programmeres i Java + OpenGL og kan med en lille wrapper bringes til at køre på Desktop, Android eller HTML5. Jeg må dog indrømme at jeg selv kun har prøvet Desktop/Android-kombinationen. Ved ikke hvordan (eller om!) de håndterer lyd i HTML5, men projektet er Open Source, så man kan vel tage et kig i koden, hvis man er interesseret.

4. april 2012 kl. 12:09
Endelig: Samlet, national patientjournal klar i 2012

Inden morskaben breder sig alt for meget, er det værd at bemærke, at 'det nationale patientindeks' ikke er et nyt EPJ-system, som overskriften antyder.

Så vidt jeg kan læse, så drejer det sig i stedet om endnu et nationalt register, på linje med Det Fælles Medicinkort og Landspatientregisteret. Dvs. et nationalt system, som de eksisterende EPJ-systemer indberetter til og henter data fra.

Så snart snitfladen til dette nye register er på plads, kan hver af de enkelte EPJ-leverandører således begynde at tilpasse deres system. Dette arbejde kan snildt udføres parallelt og derfor er 'senest i 2013' nok en stram tidsfrist, men den burde ikke være helt umulig at holde.

7. oktober 2011 kl. 15:53
Forbudt iPad-konkurrent: Samsung på pinebænken 14 dage endnu

Jeg ringede til Bilka i Tilst (Århus) i går (lørdag d. 13) og spurgte til annoncen. De sagde, at de alligevel ikke fik Galaxy Tab 10.1 i butikken. Men hvis der er noget der har set et sted, hvor de sælger den, så vil jeg sætte pris på et tip :)

14. august 2011 kl. 19:00
Udpeg næste konferenceemne på Version2

Mange interessante emner, men Mobile Computing lyder umiddelbart som det mest attraktive emne lige nu.

Måske kunne i dele det op i nogle få spor, der kategoriseres efter brugssituationen frem for teknikken, f.eks. en eller flere af følgende:

  • Mobile Computing i det offentlige
  • Mobile Computing i sundhedssektoren
  • Mobile Computing i virksomheden
  • Mobile Computing i hjemmet

Vi har som konsulenter og udviklere for vanen at tænke i 'administrative systemer,' hvor hver bruger sidder bag deres egen kontor-pc og kommunikerer med 'systemet' - ikke med hinanden. I kunne også vælge at fokuserer på det paradigmeskift, der er nødvenigt hvis vi skal understøtte en mere fleksibel arbejdsform i fremtiden: En arbejdsform, hvor tavle-computeren går fra hånd til hånd, og hvor informationer og opgaver deles mellem flere personer og endnu flere (mobile) enheder.

/Nicolai

18. februar 2011 kl. 12:21
Android 2.3 - Gingerbread

Så er Android 2.3 SDK'en frigivet:

http://developer.android.com/sdk/android-2.3.html

Der er flere interessante ting, f.eks. en Download manager, som man kan bruge til at igangsætte større downloads i baggrunden og StrictMode til at hjælpe med at bygge applikationer, der opfører sig ordentligt.

Og hvis man køber ny hardware, så er der også NFC, der kunne være særdeles sjovt at lege med, samt understøttelse for "ekstra store skærme" (til tablets).

Det ser ud til at den nye Nexus S ligner Galaxy S en hel del, så forhåbentlig kan vi se frem til en opgradering af Galaxy'en inden for en overskuelig fremtid. Og mon ikke HTC følger med?

/Nicolai

6. december 2010 kl. 23:03
Kontakt til københavnerudviklere med forskellige Android modeller

Hej Pål

Jeg har skrevet en mail til dig med min email-adresse.

/Nicolai

6. december 2010 kl. 22:50
Kontakt til københavnerudviklere med forskellige Android modeller

Hej Pål

Jeg slog din App op på Android Market. Den ser interessant ud. Jeg har en Galaxy S og ville da gerne hjælpe.

...Men jeg bor i Århus.

/Nicolai

2. december 2010 kl. 17:51
Indkøbsliste App til Android

Hej igen, Lars

Du kan bare ligge dine kommentarer her i tråden. Alternativt kan du skrive til nicolai.buch.andersen AT gmail.com.

/Nicolai

10. november 2010 kl. 17:42