Knud Høgh Knudsen

Stjæl en Tesla på få timer med ondsindet wifi-netværk

Hvis ikke en Tesla, så har en Porsche Panamere samme usikkerhed. (det ER sket, så her er der ikke tale om formodning eller "bare en prøve")

25. november 2016 kl. 15:31
Kommunale it-chefer efter boom i cybercrime: Brugerne må opdrages til bedre it-sikkerhed

at et El-selskab sender nedenstående meddelelse som almindelig tekst (også uden logo selv om det ikke havde hjulpet meget). Der medsendes en .pdf fil som skal åbnes før man får information om link adresse til måleraflæsningen. Den kunne bedre have stået i mailteksten.

"Kære kunde.

Det er igen tid til at aflæse din el-måler.

Se vedlagte fil for information.

Med venlig hilsen

Nordjysk Elnet A/S"

At e-mailen dateres 24 oktober og indsendelses frist er 1. november (med en undskyldning 26 oktober om den korte frist på grund af "tekniske udfordringer") tyder på en IT afdeling uden den nødvendige kompetance.

27. oktober 2016 kl. 10:08
EU-dom kræver kodeord på alle åbne wifi-hotspots

Man skal være varsom med at tildele skyld. Hvem er lovbryderen. Wifi ejeren eller brugeren. Eller går vi samme vej som med hastighedsbøder, hvor man overlader skylden til ejeren af vognen frem for lovbryderen. Lovjaskeriet går langsomt den vej at man anklager på et løst grundlag, og så skal anklagede påvise sin uskyld frem for at anklageren skal fremlægge beviserne.

18. september 2016 kl. 09:56
Cyberkrig mellem Ukraine og Rusland: Smart-tv'er hacket til at vise propaganda

At CFCS vurderer cybertrusel højt men måske ikke lige nu så aktuelt for Danmark som Ukraine. Det ændre sig sikkert den dag hvor Rusland af "sikkerhedshensyn" udvider sin interessesfære fra enklaven Kaliningrad til at omfatte de mellemliggende Baltiske lande. Russisk inspireret propaganda arbejde målrettet i de vestlige politiske partier via cyberspace. Dernæst Polen og Belarus. Næste Bornholm. Gud ved om Donald Trumph på den tid har sympatier der rækker ud over USA.

5. august 2016 kl. 11:26
Hostingfirma fældet af plastikdel til få hundrede kroner: Frygtede eksplosion i datacenteret

Gordon. Hvis plasticdimsen er et relæ med tilledninger på 40 mm2 så taler vi nok i stedet om hovedkontaktoren fra DG settet, og ikke "en plasticdel til få hundrede kroner" som der står i overskriften til artiklen. Som skrevet tidligere: Fakta søges så vi kan få en seriøs drøftelse af forsyningsproblematikken til datacentre som er så essentielle for samfundsstrukturen i dag.

3. august 2016 kl. 12:14
Hostingfirma fældet af plastikdel til få hundrede kroner: Frygtede eksplosion i datacenteret

Gordon Flemming. Hvis UPS alligevel var død som det fremgår sker der jo intet ved at omkoble/bryde på netside og indkoble generatoren på (spændingsløst anlæg) UPS for at få gang i den igen. Men som skrevet: Jeg kender ikke nettet foran UPS. MEN en operatør med indsigt i systemet burde kunne gøre dette ubesværet. Problematikken er nok at mange systemer er kørende i mange år uden at blive testet, og der dermed opstår der en manglende viden om systemets opbygning og håndtering i fejlsituationer. Jeg er dog stadig ked af den løbende drøftelse af problematikken uden at have detail kendskab til fejlen. En opfølgende seriøs artikel vil være kærkommen.

3. august 2016 kl. 11:35
Hostingfirma fældet af plastikdel til få hundrede kroner: Frygtede eksplosion i datacenteret

Det er beskæmmende at et fagblad viderebefordrer "plasticdims" betegnelse for en fejlramt komponent. Givetvis et relæ. Det medfører ovenstående en useriøs tråd af gisninger i stedet for en reel drøftelse af sikkerheden for forsyningen til et datacenter. I øvrigt: At man ikke kan indkoble generatoren til et system der er forsynet over en UPS er mig ubegribelig og må tilskrives manglende indsigt i systemets opbygning af operatørerne/elektrikeren. Men som nævnt: det havde været bedre med en seriøs artikel.

3. august 2016 kl. 11:01
Sådan undgår du CEO-fraud - og der er ingen lavthængende frugter

En hurtig lille øvelse for modtageren er at prøve med klikke svar retur og så tjekke modtageren af e-mail for returneringen. Det vil fange mange af den slags CEO.fraud mails (bl.a. hvor kun navnet fremkommer i afsenderfeltet), - dog uden 100% sikkerhed, men det vil i alle tilfælde vise at modtageren tænker over hvad der er indkommet af anmodning fra "chefen". En efterfølgende telefonopringning (eller SMS) til chefen vil nok altid være at foretrække uanset hvor i verden vedkommende opholder sig.

26. maj 2016 kl. 13:50
Burner Laptops

At rejse til Israel for at deltage i et provokerende løb og så regne med at de "flinke" toldere i lufthavnen stadig er flinke, må være noget kun tåber antager med hensyn til Israel, der har en af verdens stærkeste efterretningstjenester. At tage en fuld åben Folketing PC med til Israel (eller for den sags skyld også alle andre steder) kan kun tilskrives tåbelighed. En lækkerbisken af foræring til Israels Efterretningstjeneste.

5. april 2016 kl. 11:39
Smartphone: Freedom 251 er muligvis svindel

Det lugter slemt af at folkene bag ved projektet forsvinder sammen med kapitalen på et tidspunkt. Minder meget om projekt Batteriser fra USA (det er også et indisk navn der står bag). Det skorter ikke på advarsler.

1. marts 2016 kl. 12:15
Pas på roaming-fælde når du skal ud at sejle

Umiddelbart synes dette ikke at have noget med roaming tilsluttet eller ej. Humlen ligger i at er telefonens datatransmission (som normalt forekommende) slået til, vil den finde færgens mobilsignal, - og det koster hvis den begynder at opdatere Aps med nyheder, vejrudsigt e.t.c.. Det vil den så i dette tilfælde også gøre selv om Roaming er slået fra.

7. december 2015 kl. 16:17
Swatch satser på smartur med billige NFC-chips

Det vil glæde mig hvis et Swatch ur kan afløse alle de plast kort som jeg render rund med efterhånden. På med vanten Swatch. Der er perspektiver i deres forslag. Apple og de andre fabrikanter ønsker kun at binde kunden tættere ind til sig for at kunne formidle reklamer.

13. marts 2015 kl. 11:49
Deltag i debatten: Hvilken pc-producent er værst med crapware?

Lenovo installerer deres Access Connections ovenpå Microsoft netværksadgang. Det konflikter, og Lenovo pusher yderligere deres eget "Lonovo Mobile Access" således at den altid ligger først. Afinstallere det kan man,..ja.... men det dukker på mystisk vis op igen næste gang PC'en startes. Konflikten løse ved en Lenovo garantireparation, og Lenovo geninstallerer frit og frejdigt MS 7 fra Lenovo Recovery. Konfronteres Lenovo med problemer siger man. "Vi har kun garanti på HW" MS 7 er ikke "vores". (men alligevel er MS 7 fyldt op med det samme skidt før den leveres) igen igen !!!!.

27. februar 2015 kl. 15:47
Et flueben i den forkerte boks kan koste 720.000 kr

Når man afinstallerer en SW på sin PC, F.eks. MS Outlook registreres dette ikke hos MS på ens konto over antal købte licenser. Det sker ofte når en PC crasher og man geninstallerer Windows(eller reparatøren gør det), og dermed er alt ens SW slettet, og man må hente det igen med forbrug af en ny Product Key. Men netop dette interesserer sikkert ikke MS......(Har prøvet det flere gange med en Lenovo PC der har været til reparation 5 gange. Nu har jeg opgivet og lever med de indbyggede fejl = bloatware indbygget af Lenovo i Windows.)

14. januar 2015 kl. 11:52
Microsoft: Problemfyldt Windows-patch bør afinstalleres

Hvad gør den stakkels generation der nu er tvunget til at gå digitalt og modtager totalt uforståelige meddelelser fra bl.a. MS. Jeg vil vædde meget på at mange ikke har nogen anelse om hvor man kan finde denne patch, og hvordan man afinstallerer en sådan korrupt patch fra MS. Der er vist mange der overser at en PC bør være en brugsgenstand for almindelige mennesker og ikke et legetøj for datafreaks.

17. december 2014 kl. 18:44
Bloatware fra én Lenovo lammede netværk: 10.000 studerende uden internet i halvanden dag

Ganske rigtigt. Min PC har idelige problemer med WiFi kontakt og dermed kontakt til mintrådløse printer og også til Internet. Konflikt mellem Lenovo BW installeret Access Connections radio del og den oprindelige i Win7 installerede. Har nu været til rep hos Lenovo 3 gange. Sidste gang med resultat at man "fandt en fejl i Win7 installation" og geninstallerede Win 7 igen og returnerede PC'en. Flere timers arbejde med at geninstallere programmer og SAMME resultat. Selvfølgelig havde Lenovo gensinstalleret den samme BW Win 7 SW ige. Hjalp det: - Nej. Konmtakt til Lenovo igen. Nu var meldingen at Lenovo ikke supporterer SW men kun deres HW. Altså man smyger sig udenom den mængde af BW man har installeret i Win versionen. Tilfreds med Lenovo: NEJ. Jeg har stadig en PC der ikke fungerer.

11. april 2014 kl. 10:00
Vilde roaming-priser koster teleselskaberne 300 millioner kunder

hvad de gør i guds eget land, når det er beviseligt at EU halter langt bag efter alle (selv Kina....bruger lokal SIM kort når jeg er der...så koster det kun en brøkdel at ringe hjem). Monopolistiske selskaber har gode kår i vores andegård. For mit vedkommende er dataroaming konsekvent annulleret på samtlige mine 3 SIMmobile enheder. Meddelelser om forgæves opkald besvares ALDRIG da det medfører dobbelt takst. Det er vel som med Post Danmark. Når taksten hæves så højt at den ikke er realistisk, - så finder man andre veje.

18. februar 2014 kl. 12:10
Sådan bliver cookies brugt til at luske flere penge ud af forbrugerne

har været ude for at sidde i Tyskland med min danske laptop, og her fået præsenteret danske priser på en tysk forretning for legetøj.

5. februar 2014 kl. 20:41
Hackere overtog Europas næststørste havn

at man har et problem, og så sørge for at IT verdenen gør noget ved det med effektive programmer. At Danmark deltager i Europol kan vel ikke motiveres tydeligere. Politikere ...tænk jer om i tide. At hindre udviklingen er ikke vejen frem. Det er tilsyneladende en typisk automatreaktion at foreslå og indføre begrænsninger. Vi lever tilsyneladende stadig i "forbudsdanmarks" tid.

6. januar 2014 kl. 21:18
Helium i harddisken giver ny 6 terabyte-rekord med lavere strømforbrug

Ja, det er rigtigt at Helium er Inert, - og derfor et meget anvendeligt materiale. Ikke desto mindre anvendes brint i tusindvis af elektriske generatorer på kraftværkerne igennem mange år, og der opnår man også i viklingerne rimeligt høje temperaturer, som jeg ikke tror at man opnår i en HD. Jeg mener ikke at have set nogen mærkbar kemisk reaktion med brint på kraftværksgeneratorer. Med hensyn til helium resurse og pris peger det også mod anvendelse af et andet grundstof. Det er jo ikke så lidt der skal til hvis alle HD i vore PC'ere får denne ladning fremover. Man kan så håbe på at udviklingen af faste diske (SSD)tager over.

5. november 2013 kl. 23:38