Kristoffer Hansen

Forening kritiserer politiet for passivitet over for krænkelser på nettet

Jeg er enig i, at politiet burde tage internettet mere seriøst. Men forældrene har også et ansvar.

I børnehaver og skoler er der personale - og hjemme forældre.

Men online bør der også være forældre. Ikke som at de skal overvåge barnet, men som at de jævnligt tager snakke med barnet - for eksempel når han eller hun spørger om at få en Facebook profil.

Det kunne være at snakke om hvad de vil bruge den til, sætte nogle regler op for hvad de må dele og ikke dele - og nysgerrigt spørge ind til hvad der foregår. Ikke som en afhøring, men som du ville spørge ind til om det har været sjovt til spejder, på lejrskole, osv.

4. august 2019 kl. 09:16
Nye retningslinjer fra EU: Data fra videoovervågning skal slettes indenfor 72 timer

Hvorfor er det så vigtigt med en dansk kontekst, når vi allerede på internationalt plan kan se hvad det kan have af konsekvenser?

Og vedr. om det skulle være lovligt at dele billeder af gerningsmænd - grunden til at det ikke er lovligt er, at man er uskyldig til det modsatte er bevist. Politiet kan dele billeder eller video hvis de mener det vil hjælpe med opklaringen af sagen - og der tager man jo netop hensyn til om det er noget man kan se som en overraskelse af loven.

4. august 2019 kl. 08:59
Microsoft tvinger Windows 10-brugere til at opdatere til efteråret

Tja det er jo så en af de dejlige ting ved at være skiftet til Linux. :)

22. juli 2019 kl. 11:40
1.700 studerende blev fotograferet til militært forskningsprojekt

Nu er jeg generelt ikke for at lave regler bare for at have dem. Men jeg mener at teknologi til ansigtsgenkendelse kan gøre så meget skade, hvis det er brugt forkert, så vi bliver nødt til at implementere nogle regler for hvor meget virksomheder må bruge det - og hvordan.

Et godt udgangspunkt kunne være GDPR (selvom jeg ikke er enig i hvor meget dokumentation virksomheden skal lave, synes jeg reglerne er gode), hvor man som person så skal give samtykke til hvad virksomheden må bruge ens ansigt til.

Det betyder så at man ikke kan bruge alle ansigter, og måske at virksomheder og personer undgår en række fordele, men hvis personen synes at fordelene opvejer ulemperne, så kan de jo give samtykke.

30. maj 2019 kl. 13:18
Facebook fordobler den tid det tager endegyldigt at få lukket en brugerkonto

Kunne det være de prøvede at logge ind igen for at kontrollere om deres konto nu er slettet? Jeg ved godt der kan ligge data bagved man ikke kan se, men stadigvæk, det er meget sandsynligt.

5. oktober 2018 kl. 10:24
Sparkede Facebook og Google af aarhus.dk: »Før var vi dem med sølvpapirshattene«

Jeg synes det er virkelig fedt at der bliver taget det skridt. Det er et virkelig stort skridt.

Men i stedet for at gå direkte over til Azure kunne man måske selv have hostet noget open source (linux måske endda).

4. oktober 2018 kl. 10:55
Kæmpe interesse for Coding Pirates Game Jam - billetter revet væk på knap to timer

Selve konkurrencen løber over 24 timer, og selvom de ikke får lige så meget søvn som en normal nat så får de stadig sovet lidt. Der er indrettet soverum, og der er frivillige der siger at de skal gå i seng hvis vi kan se de er trætte (og ja, de frivillige sover også, men lidt på skift så der altid er nogen oppe).

Det er bestemt heller ikke noget man skal gøre hver weekend, men der er her tale om 1 eller 2 gange om året (2 gange i Aarhus, 1 gang i resten af landet).

Det er i øvrigt ikke unikt - faktisk hvis man tager til nogen af de andre Game Jams der normalt bliver holdt er det ikke unormalt at det er 48 timer - og der er endda nogen af dem der varer en uge. Vi valgte at lave det 24 timer hos os.

Det at lave Game Jam er en fed oplevelse, både fordi det er rigtig hyggeligt, men også fordi at børnene elsker det. Jeg har på et tidspunkt haft et barn der er kommet og har sagt til mig at det var bedre end juleaften.

3. oktober 2018 kl. 09:30
Boykott Red Barnets indsamling

Kommentaren jeg svarer på er et par måneder gammel her i 2018. Jeg overvejede også om jeg skulle droppe at svare, men nej, blogindlægget er stadig lige så relevant her i 2018 som det var i 2012 - filteret er endnu ikke afskaffet - eller erstattet af andre, mere effektive metoder, på trods af at langt de fleste webhosts reagerer prompte på en henvendelse om abuse.

16. august 2018 kl. 06:17
Boykott Red Barnets indsamling

Jeg vil meget kraftigt opfordre til IKKE at blokere for TOR netværket eller lign. De bliver hver dag brugt til en masse legitime formål.

Når det så er sagt, så siger du at det kræver hårdt arbejde. Den del er jeg uenig i. Jeg vil (som flere andre i denne artikel) vove den påstand, at jeg med en liste kan sende mails til abuse handleren på de forskellige netværk og i løbet af 24 timer fra mailen er afsendt vil den side være fjernet fra internettet. Ikke blokeret. Fjernet.

Det bør selvfølgelig være en proces man formaliserer sådan at det sker i samarbejdet med politet, og med korrekt dommerkendelse. Jeg ved godt det tager tid - og jeg vil lige så gerne som jer have fjernet siderne hurtigst muligt - men på den måde sikrer vi retssikkerheden.

15. august 2018 kl. 23:22
unbound-unblock tilføj til DK zonen

Jeg læste det indlæg.... Og kunne ikke lige lade være med at komme med lidt kommentarer.

  1. Hvis vi begynder at stille indehaveren af en internetforbindelse til rådighed for at en person har downloadet noget ulovligt vil det være slut med gratis internet i togene og på bibliotekerne.

En af de primære årsager til det sker på andres forbindelser er jo at man ikke skifter standardpasswordet - men tror han helt ærligt at folk begynder på det bare fordi de måske bliver stillet til ansvar over for at en mand (eller dame) har siddet i en bil ude på gaden og downloadet noget ulovligt film eller lign. Hvis jeg fik adgang til et andet netværk med onde hensigter kunne man jo gøre langt værre ting end at hente en film. At hente en film kan du jo bare gøre via Tor eller en VPN - så er det pænt svært at finde ud af hvem du er.

  1. Og hvordan står det så til med retssikkerheden hvis politiet bare kan udstede bøder efter hvad de lige føler eller tror?

  2. Samme som ovenfor...

  3. Haha, den svar sjov. Internetudbyderne håndterer flere Gbit/s - så tvivler på at de sidder og kigger med (og håber også at det ikke er tilfældet.... Jamen hvis du ikke gør noget ulovligt har du ikke noget at skjule... Well så fortæl mig om alt det du foretager på nettet - eller lad mig se hele din computer igennem)

  4. Lol. For det første... Vi er ved at løbe tør for IPv4. IPv6 har internetudbyderne ingen intention om at udbrede lige foreløbigt... So it's not gonna happen. Sandsynligvis kommer vi til at gå over til NAT (hvilket er dybt godNAT ;) - sorry ved godt den var plat) hvis udbyderne ikke får fingeren ud.

Ulovligt at tilgå VPN... Vil det så også sige at jeg ikke må tilgå en VPN sådan så jeg kan komme på et privat netværk til en server så jeg kan styre flere ting end jeg kan styre udefra pga. sikkerheden? Og hvad så hvis jeg vælger at bruge en eller anden server til det i stedet?

Og hvordan har han i øvrigt tænkt sig at få gennemført det når jeg vælger at tilgå en VPN i New York i stedet for i Danmark?

  1. Jeps... Det tror jeg også har en virkning... Specielt efter alle de kampagner der har været kørt på skoler i årevis mod piratkopiering - som ingen effekt havde.

Jeg kan godt se hvorfor man gerne vil ulovlig download til livs, men der mener jeg personligt man bør kigge mere på sin forretningsmodel fremfor at jagte mennesker der downloader ulovligt... Et eksempel er Netflix - det er en genial model - og se nu her: http://www.cinemablend.com/television/How-Netflix-Using-Piracy-Determine-Its-Business-Model-71434.html

Tada! - De har rent faktisk tænkt piratkopiering af deres indhold ind i deres markedsføring.

Og se nu her - fordi det er så nemt og så videre med Netflix har de rent faktisk fået mængden af piratkopiering til at falde... http://www.billboard.com/biz/articles/news/digital-and-mobile/1560720/business-matters-how-netflix-reduces-piracy

Tænk nu lidt kreativt frem for at spille den gamle vinyl om piratkopiering igen.

21. august 2015 kl. 14:03
Sådan afmonteres 5 myter om cloud

Jeg er personligt træt af ordet "Cloud". Det bruges alt alt for ofte, og der er ikke nogen fast definition på ordet. Kald det i stedet det det er.

29. august 2013 kl. 11:08
Sådan opruster bankerne mod kreditkort-svindel med NemID og sms-koder

Det kommer an på hvilken butik det er. Dog er der mange steder man tilkøber det - bl.a. fordi butikken skal betale beløbet tilbage + et gebyr til banken hvis kortet er blevet misbrugt og banken trækker pengene tilbage.

28. august 2013 kl. 13:25
Sådan opruster bankerne mod kreditkort-svindel med NemID og sms-koder

Nej, men det har betydning for hvorvidt det bliver afkrævet alle steder - for det gør det ikke når det skal købes til.

28. august 2013 kl. 12:36
Sådan opruster bankerne mod kreditkort-svindel med NemID og sms-koder

Det er ikke bankerne der kræver Verified by VISA og MasterCard Secure Code. Det er det såkaldte 3D Secure, som den enkelte web shop skal købe til.

28. august 2013 kl. 11:32
Rejsekortet bliver aldrig smart

For mig at se er det egentlige problem at man har bibeholdt zonerne. Hvorfor siger man i stedet ikke bare x kilometer gange med y kroner pr. km = z kroner?

Det kunne så eventuelt forbindes med en højere pris nogle tider på dagen og eventuelt på nogle bestemte strækninger.

21. juni 2013 kl. 14:40
Computertyve tvinger skoler til overvågning

På min tidligere folkeskole har de fra starten haft nogle aflåste skabe, som efter skoletid blev låst inde i nogle metalstativer i et lokale med alarm.

Der er, så vidt jeg ved, stjålet projektorer osv., fra skolen, men jeg kender ikke til at computere har været sjålet.

6. marts 2013 kl. 15:52
Vil du stoppe e-valg? Mød manden, der afgør det hele

En computer indeholder en masse logs, og en masse kompliceret elektronik. Et menneske kan ikke have styr over alle komponenter - ned i detaljer - af en computer...

Samtidig vil en computer altid kunne manipuleres med.

6. marts 2013 kl. 15:26
Kan netværket følge med skolerne?

Hvilket kan være relevant for undervisningen, og i mange tilfælde er det. Der er da nogle der må bemærke når man hører lyden fra diverse videoer der ikke er undervisningsrelaterede.

25. februar 2013 kl. 15:33
Hvad harddisken gemte: GIF'er fra 1996 og din barregning fra 1998

Jeg kan absolut ikke lide at smide filer ud... Jeg har en 500 GB ekstern harddisk hvor der ligger forskellige backups. Den er efterhånden ved at være fyldt op. Jeg burde sortere i backupsne, men jeg overvejer bare at købe en 3 TB harddisk - eller 4 TB - afhængig af prisen.

Derudover bruger jeg dog også et online backup program (BackBlaze), som gemmer dataene krypteret i et datacenter.

25. februar 2013 kl. 11:39
Kan netværket følge med skolerne?

At begynde at sortere i trafik vil tage en hel masse mandetimer, når IT-afdelingen (eller på mange forskellige skoler en lærer der har nogle timer som IT-vejleder) i forvejen skal reparere iPads, computere, ordne netværket, osv., osv.

Samtidig kan man jo ikke sige at det er decideret undervisningsrelateret, eller ikke undervisningsrelateret. For eksempel er det rigtig smart at blokerere for YouTube - når man sagtens kan finde relevant indhold til undervisningen og at for at få noget ud af det skal man mange gange have lyd på. (Sarkasme kan forekomme).

Eller hvad hvis nu man har vikar, og læreren ikke har lagt noget ud til dem, og pågældende vikar f.eks. ikke har kunnet finde noget, eller ikke må gå over i lokalet (pga. manglende uddannelse)? Eller hvis et lokale er ved at blive renoveret. Så er det indimellem at eleverne får lov til at surfe lidt på nettet.

25. februar 2013 kl. 11:31