Søren Hansen

Case study: Pakketab målt i Gram

Har du prøvet med sudo/som root?

23. oktober 2018 kl. 22:25
Case study: Pakketab målt i Gram

nmap -nsn -sP -data-length 1400 8.8.8.8

23. oktober 2018 kl. 11:31
Antivirus gik amok - 10.000 falske positiver forsinkede digitale eksamensopgaver i to døgn

63,8% har downloadet besvarelserne til egen computer eller tablet. Er der i den forbindelse gjort noget ud af at fjerne personlige oplysninger om eleverne fra besvarelserne, inden opgaverne bliver downloadet til enheder, der ikke er under kontrol, eller kan besvarelserne kun downloades til computere/tablets, hvor der er tilstrækkelig sikring mod datatab?

16. januar 2017 kl. 09:14
Skodcomputercluster ?
12. december 2016 kl. 16:26
Produktansvar eller Open Source

Jeg købte for lidt over et år siden en tablet på coop.dk. jeg prøver i øjeblikket at få Coop til at erkende, at reklamationsretten er gældende, når de ikke længere udsender rettelser til enheden til kendte sikkerhedsproblemer i Android, som jo i sagens natur eksisterede, da produktet blev solgt. I dette tilfælde er softwaren mere eller mindre tilgængelig i source form, men ikke umiddelbart tilgængelig for den almindelige forbruger(herunder mig).

23. april 2014 kl. 11:03
Hvilken Linux/BSD distribution anvender du i dag?

Det gik rimeligt hurtigt for fire maskiner. Min primære laptop: Linux Mint 2 stk VPS med hhv Centos og Ubuntu 1 Raspberry PI med Raspbian

Jeg har også et par routere med DD-WRT og en NAS boks, min iPhone, to Android tablets, en netbook samt et par test laptops, men de er ikke røget med i undersøgelsen. Og min PS3 kører vist et BSD-baseret OS. Samt diverse fjernsyn, vaskemaskiner og andet isenkram med et embedded OS.

17. marts 2014 kl. 09:25
Vind Raspberry Pi og biografbilletter med Version2

Jeg fik fejlen: "You may not submit another entry at this time."

4. oktober 2012 kl. 11:51
Kommunal tablet-begejstring fortsætter: Fredericia køber iPads for 5 millioner

Når de producerer er værktøjet kun en meget lille del. Langt vigtigere er metoden og strukturen på det producerede, så deres skill set bliver på ingen måde låst til Apple.

At de sikkert kunne have valgt tabletter med et andet OS til en anden pris, der også kunne løse opgaven er så en anden ting, men så skulle lærerne lige tunes ind på den anden platform og lede efter nye værktøjer eller få dem produceret.

19. september 2012 kl. 11:36
Tredje angreb på PlayStation Network kan være på vej

Det er ikke det samme

6. maj 2011 kl. 11:06
Fjernmøder uden øjenkontakt

Jeg fik præsenteret Ciscos Telepresence på Cisco Networkers i sidste uge. Det er et blændende flot system, set i forhold til de øvrige løsninger jeg har prøvet, men der er da sikkert andre løsninger, der er ligeså flotte. Cisco er ikke ligefrem kendt for at fokusere på lavprissegmentet, specielt ikke hvis man insisterer på at betale listepris, så om den pris man skal betale er rimeligt i forhold til udbyttet afhænger af, hvor effektivt lokalet bliver udnyttet, og om effekten af den bedre løsning gør møderne mere produktive.

Til demonstrationen fik vi også en række tips til en bedre udnyttelse, f.eks. hvordan man etablerer fornemmelsen af øjenkontakt ved at stirre ind i kameraet, så dit budskab brænder bedre igennem. Det virkede!

Så hvis en virksomhed virkelig skal udnytte en dyr installation, kan det betale sig at give et kursus til de flittigste benyttere af systemet, så disse små tips sidder fast.

DISCLAIMER: Jeg har ikke en stand forskid på den slags systemer, men har prøvet det lejlighedsvis de sidste 15 år på systemer af varierende kvalitet/pris.

28. januar 2008 kl. 13:42
Færdig med TDC's digitale signatur

Jeg føler mig ikke specielt tryg ved at bruge standard-løsningen med en nøglefil, som uden videre kan kopieres fra min firmapc, hvis der skulle være en enkelt korrupt medarbejder i it-afdelingen. Også selvom den skulle være på en usb-stick. One time password (OTP) løsninger er det eneste fornuftige til bank login og for den sags skyld til alle systemer med fortrolige oplysninger.

23. oktober 2007 kl. 00:35
Heuristik

windows.dk: $56.00 linux.dk: $127,530.00

26. februar 2007 kl. 14:11