Nikolaj Bech

IT og strømforbruget

Lidt ARM historie Ars Technica kører pt. en feature om ARMs historie. Og de kommer også ind på hvilke overvejelser der var omkring energi forbrug.

The ARM chip was also designed to run at very low power. Wilson explained that this was entirely a cost-saving measure—the team wanted to use a plastic case for the chip instead of a ceramic one, so they set a maximum target of 1 watt of power usage. But the tools they had for estimating power were primitive. To make sure they didn’t go over the limit and melt the plastic, they were very conservative with every design detail. Because of the simplicity of the design and the low clock rate, the actual power draw ended up at 0.1 watts.

A history of ARM, part 1: Building the first chip

28. september kl. 18:59
Millioner af danskere bruger stadig kun e-Boks trods udbuds-nederlag til Netcompany

Fordelen er at hvis du også er kunde hos en af de erhvervsdrivende der er skiftet fra e-boks til mit.dk kan du også se din kommunikation med dem

Og så har vi balladen, med at man skal tjekke 2 steder. Det kan jeg ikke se er en forbedring for den almindelige bruger.

13. juni kl. 11:52
Millioner af danskere bruger stadig kun e-Boks trods udbuds-nederlag til Netcompany

Det er vist noget med at man kan se det samme begge steder, indtil videre, måske, har ikke tjekket. Men at de kan lave deres egne services ovenpå. Som jeg har forstået det, så er der blot kommet endnu en postkasse, man skal tjekke (suk...). Hvis nogen har et mere klart billede så skrive gerne :-)

Med mindre man er interesseret i det de tjenester, der vil blive tilføjet, og kun er interesseret i at modtage mails, tror jeg ikke det her bidrager med noget positivt.

13. juni kl. 11:07
Mit.dk er heller ikke på IPv6

Ja, jeg har slået Wifi fra. På Wifi får jeg en ipv6 på mit eget net :-) Måske det er noget med telefon eller sim kort, mms har heller aldrig virket (og det har ikke været vigtigt nok, til at jeg har fået fejlsøgt).

28. marts kl. 17:36
Mit.dk er heller ikke på IPv6

Tjekkede lige med mine 2 telefoner, den ene på TDC og den anden på Oister og ingen af dem får en ipv6 adresse, så umiddelbart er der også store huller på mobilnettet, eller jeg gør et eller andet forkert.

28. marts kl. 15:46
Fejl i coronapasset: Android-brugere kunne ikke åbne appen

it coronapas opdateres, vent et øjeblik

er fordi oplysningerne om test/vaccination/immunitet i din app opdaters jævnligt. Et godt gæt er at selve app'en (softwaren) opdateres automatisk af din telefon.

Har i øvrigt bemærket at man fra tid til anden skal authentikere sig med Nemid igen, lidt irriterende. Er sket både på min Android og konens ios.

1.4.4. fejlede for mig i går, i dag opdaterede jeg til 1.4.5 og så virker det fint igen.

20. december 2021 kl. 15:21
Microsoft vil - måske - gøre det nemmere at skifte browser i Windows 11

Dette er ikke en forbedring, men et (muligt) skift tilbage til tidligere versioner. Se evt. artikel fra: Ars Technica

Hvis de så også vil undlade at ændre default browser i Windows 10 (og senere versioner), når man opdaterer Windows.

8. december 2021 kl. 11:21
Trods krav om skift: Det nye MitID kan ikke bruges til at bestille corona-test

Og så er spørgsmålt hvor mange koder der er tilbage på ens gamle papkort... Er det helt udelukket at få et nyt så længe vi er i overgangsfasen?

7. december 2021 kl. 11:06
Retssag på vej: Oracle jagter AWS-kunder med Oracle-databaser

Mener der var noget med de digitale vejskilte på motorvejene der blev født af data fra whOracle dbs, og derfor mente de at der skulle betales en licens per bruger der kunne tænkes at køre forbi?

Sådan husker jeg også historien. De må have en eller anden form for segment, de har monopol indenfor, ellers kan man ikke overleve ved at behandle kunderne på den måde. Men ok, man skal måske også passe på med ekstrapolere for meget på de historier der dukker op i pressen.

8. juni 2021 kl. 14:40
LBRY: Demokratisk YouTube uden masseovervågning

Han fortæller gerne historien om, hvordan han prøvede at lave algoritmer, som faktisk anbefalede indhold, som passede med folks interesser, men at de tabte i konkurrencen med algoritmer, som leder folk imod ekstremt indhold. For Google er ikke i markedet for at give brugerne, hvad de har brug for - de er her for at sælge reklamer, og det er ikke det samme.

Det er jo desværre ikke noget de sociale netværk har opfundet. En stor del af fødevareindustrien kører på samme måde, de er fløjtende ligeglade med om fødevarene er dårlige for os, de optimerer efter at lave noget vi nærmest bliver afhængige af. Og det findes sikkert i alle brancher. Det er pengene der alene driver det for mange.

20. april 2021 kl. 18:48
PHK's 2021 quiz

00001010

7. december 2020 kl. 11:31
Kommuner fravælger open-source sikkerhedsløsning mod keylogger-angreb

Mon ikke det er 30 minutter? Men hvad med mellem brugere? Bliver systemet så også nulstillet? Det ville være fornuftigt, hvis ikke en nulstilling tager for lang tid.

13. oktober 2020 kl. 11:55
Det syge økosystem

fjern det skrammel fra jeres websites, både for jeres egen og for jeres brugeres skyld. Der findes bedre måder at citere tekst og billeder end at indlejre en masse kode fra jeres konkurrenter.

+1

14. juli 2020 kl. 11:56
Windows vil beskytte mod 'uønskede programmer' i næste store opdatering

Fint at man vil blokere for programmer der ikke opfører sig pænt, men hvordan skal det implementeres? Hvem/hvad bestemmer hvad der er pænt? Det er umuligt at vurdere tiltaget når disse detaljer ikke er på plads.

Linket i starten af artiklen, sender een ind på en side, der ikke ser ud til at indholde noget om emnet.

Det ville klæde V2 at se lidt på den slags info med kritiske tekniske øjne eller i det mindste linke til noget reel baggrundsinformation.

14. maj 2020 kl. 14:00
EU-dom gør organisationer ansvarlige for deres Facebook-sider

Nogen der ved om der er forskel på sider og grupper? De artikler jeg har set snakker om sider, men det kan jo sagtens blot være manglende journalistisk præcision.

Jeg sider i bestyrelsen i en dykkerklub og vi har en gruppe på facebook, fordi vores medlemmer er der. Men så vidt jeg kan gennemskue har jeg som administrator ikke mere adgang til privat oplysninger end som normal bruger af fb. Kan vi være ansvarlige for at nogen poster personfølsomme oplysninger og deres behandling? Skal jeg overveje at ændre beskrivelsen til 'uofficiel gruppe'?

7. juni 2018 kl. 13:05
Whitehats: IoT-botnet brugte Jordens svageste login-oplysninger

Det er selvfølgelig altid sjovt at grine af andres dumheder, specielt hvis de også er kriminelle. Men det her virker næsten for oplagt, måske er de kriminelle også begyndt at lave honeypots :-)

7. juni 2018 kl. 12:50
Jurist: E-mail-boom mod kunder er ofte unødvendigt

Det er fint at man skal kunne dokumentere et samtykke, men hvordan gør man det? Umiddelbart forestiller jeg mig at det blot er et ja/nej felt i en database, der er blevet sat af noget kode på en hjemmeside. Men så skal man vel kunne dokumentere hvordan koden på hjemmesiden var strikket sammen på det givne tidspunkt.

Eller er det almindeligt at registrere ændringer som transaktioner, hvilket vel ville gøre dokumentation nemmere, selv om koden stadig har en rolle (f.eks. for at man kan se hvad der er opt-in og opt-out), med mindre man har udstedt certifikater til ens kunder.

28. maj 2018 kl. 11:23
Ny Chrome-funktionalitet trukket tilbage efter problemer

Skal spillene ikke bare have en start knap?

DR.dks live dækning har en kedelig tendens til at starte P3 (nå de også dækker begivenheden der), til stor irritation. Så funktionen er klart velkommen i Firefox, som jeg benytter.

22. maj 2018 kl. 11:23
40-59-årige: Nej tak, lægen skal ikke have mine løbe- og fitnessdata

Og du bliver tilbudt alle mulige produkter, der skal afhjælpe potentielle problemer der antydes i data. Der er nok en meget stor risiko for at folk bliver endnu mere 'syge'.

Jeg vil meget gerne dele data, eller rettere begynde at indsamle data, i forbindelse med en konkret mistanke eller konkrete symptomer og i den forbindelse gerne dele med den læge der undersøger mig.

22. maj 2018 kl. 11:15
Kritisk sårbarhed fundet i millioner af Cisco-switches

Det er altid lidt chokerende hvor meget udstyr der bliver sat op så der er tilsyneladende er frit adgang fra internettet til administrative porte, eller i det hele taget nogen som helst porte hvor det ikke er meningen.

Det burde man kunne kræve af professionelle firmaer og måske der burde være regler ala GPDR så man kan komme efter dem hvor det resulterer i at andre på en eller anden måde bliver påvirket. Det burde heller ikke være umuligt for selv mindre virksomheder uden intern viden om emnet at holde sig skjult bag en korrekt opsat router/firewall.

Måske leverandørerne selv kunne gøre noget, ved f.eks. at have default access lister der begrænser adgang til lokale subnet for den slags porte (ikke perfekt, men vil et sted at starte).

5. april 2018 kl. 15:42