John Alex Hvidlykke

En »dum« regnemaskine fylder rundt: Danmark kan fejre 60 år med computer

Jeg har en Dell XPS 1330 bærbar, der fylder 11 i år. Den er ikke nogen hurtigløber, men med SSD og ekstra RAM kører den faktisk Windows 10 ret acceptabelt, når jeg ind imellem bruger den.

12. februar 2018 kl. 18:24
It-fagfolk: Drop den løftede pegefinger i kampen mod skygge-it

Hvis det virkelig er så simpelt som et tryk på én knap at gøre tingene på den sikre måde, og hvis brugerne ikke har forstået dette. Så har IT-afdelingen fejlet i det, der skulle være dens vigtigste eksistensberettigelse, nemlig at levere det nødvendige IT og viden om samme til sine kunder - altså de ansatte. Længere er den ikke.

12. april 2016 kl. 11:22
Legetøjsdom kan bane vej for let Apple-sejr over Samsung

Det er nok svært for den typiske forbruger at se forskellen på en patentadvokat og en almindelig charlatan ;-)

21. oktober 2011 kl. 13:45
Ingen backup: Sur medarbejder sletter hel sæson af børne-tv-serie fra server

Naturligvis er det min egen baggdel, der kommer på komedie, ikke mekanikerens, hvis kareten fejler. Men da jeg ikke aner et pluk om motorer, anser jeg det for rettidig omhu at entrere med en person, der kender mere til opgaven end jeg selv, frem for at rode med noget, som jeg ikke kender til. Men det er til gengæld mit eget ansvar at vælge en ekspert, der virker troværdig. Hvis mekanikeren lover at kunne klare reparationen for 500 kroner og en kasse øl, bør jeg være skeptisk. Således også når vi sender data til himmels i Skyen.

4. april 2011 kl. 11:30
Dansk sprog-algoritme revolutionerer maskinoversættelse

"når du flytter et ord mellem to sætninger (adskilt med komma) er sikkert at meningen ændres".

Logisk nok, så her har maskinen noget at styre efter. Desværre er det langt fra alle mennesker, der er i stand til at sætte kommaerne korrekt. At der så findes flere sæt af "lovlige" regler for kommatering, gør kun sagen værre ;-)

24. juni 2010 kl. 10:52
Guru Meditation

Aha, tak for redegørelsen for Guru Meditation, som jeg mindes med stærkt begrænset vemod fra min Amiga-tid (fejlen var ok, den kom bare ufattelig ofte).

Min all-time favorit blandt fejlmeddelelser er dog fra Mac-verdenen:

"Programmet Ukendt sluttede pludselig, fordi det ikke eksisterer".

Det forklarer jo alt ;-)

27. januar 2009 kl. 11:29
Microsoft dræber yderligere to farlige ActiveX'er

Man skal altid være forsigtig, når man omgåes mødre med barnevogn. Og da ikke mindst, når de vejer seks ton og har en snabel ;-)

15. august 2008 kl. 12:08
Så er der topdomæner til alle

Det er på sin vis den naturlige forlængelse af roderiet i dag, hvor uvidende firmaer lader sig narre af oversmate sælgere til at tro, at topdomæner som .nu .as .it og .tv er gyldige efternavne til danske virksomheder.

Med de nye "regler" bliver forvirringen komplet. Vi kan så fremover alle sammen købe en førsteplads i vores egen lille virkelighed - i stedet for at have et fælles stykke "Danmark" på nettet.

24. juni 2008 kl. 15:05
Ustoppelig internet-trussel vokser

Du har sansynligvis ret i, at der er store forskelle på, hvilke systemer, der rammes. Jeg ville i hvert fald være forundret, hvis ikke tallet var 100% for Windows-pc'er med Internet Explorer, og hhv. 0% og 0% for MaCOS og Linux.

Uden at gøre mig til fortaler for det ene eller det andet styresystem, er det påfaldende, at truslerne så godt som altid sættes ind der, hvor der er flest at få ram på.

For hvorfor lave et stykke virus, som de allerfærreste computere kan afvikle?

Desværre er det nok de færreste, som alene af den grund vil skifte deres Windows-pc ud med BeOS eller noget lignende eksotisk ;-)

20. januar 2008 kl. 13:58
USB-porten køler den bærbare i skødet

Så er det spørgsmålet, hvor meget støm (og dermed batteribelastning), den så giver ;-)

20. november 2007 kl. 11:04
To be or not to be - a nørd...

Jeg er klart en nørd.

Ikke bare fordi jeg har skabe fulde af malede tinfigurer. Ikke kun fordi jeg ved mere om computerhistorie end de fleste, har bygget mit eget hi-fi og har skrevet flere nørd-tests. Heller ikke fordi jeg brugte hele bededagsferien på at ombygge elektronisk legetøj til musikinstrumenter sammen med 20 andre nørder.

Nej, det endelige bevis er, at min fireårige søn rynker på næsen af "Bamse og Kylling", men begejstret ser "Lille nørd". Hver tirsdag.

Kan man i øvrigt ikke få lov til at bestå pizzatesten i spørgsmål 1, hvis man insisterer på at bestille maden over nettet via PDA'en, mens man sidder i resuatranten - frem for at tale med tjeneren?

9. maj 2007 kl. 13:02