Søren Vind

Dropbox flytter alle brugerkonti til Irland

Stefan, Jens og Casper: Dropbox bruger Amazon som datastorage-leverandør. Det er nok primært derfor de valgte Irland.

6. maj 2015 kl. 07:07
Har drevet Tor-node i over 2 år: Politiet ringer jævnligt

Esben,

Jeg smækkede en tor relay node op dagen efter DrivingIT, som kører på en RPi B+. Du kan se dens status her: https://globe.torproject.org/#/relay/ACC687BF3625EB8A283D6EFADA6FB04C57232D5E

Den har ikke rigtig været meget over 5mbit, men det er egentlig nogenlunde hvad jeg forventede (jeg har sat grænsen ved 30mbit, men realistisk kan den ikke trække det). Det er fint nok for et 2w device der står i mit skab. Netværket bliver også hjulpet af diversitet, ikke kun størrelsen på knuderne.

29. november 2014 kl. 08:36
It-sikkerhedsekspert: Nets er skadeligt inkompetente

Et firma som CloudFlare (https://www.cloudflare.com/) har specialiseret sig i at sælge CDN-produkter der kan modstå temmelig store DDOS-angreb (de har vist rekorden for at beskytte mod det største offentligt kendte angreb). Nu tyder alt jo på at Nets ikke har taget fat i dem (eller noget lignende). Hvorfor er det lige at Nets ikke har gjort det? Er der betingelser i kontrakten der siger at al trafik skal oprinde i Danmark eller noget?

For denne slags infrastruktur er prisen endda også triviel, og alle ville sandsynligvis få bedre service som resultat (hint: de er også dygtige til at flytte bits).

Noget helt andet: Hvordan kan man glemme at konfigurere sin linux-kerne med tcp_syncookies=1 og så videre hvis man forestiller sig at man er professionel udbyder af kritisk infrastruktur?

30. april 2013 kl. 09:03
Venstre siger nej til e-valg - lovforslaget falder

Skriv til din kommunes valgkontor. Det er ihvertfald det jeg har tænkt mig at gøre. I værste fald kan de jo redirigere dig.

21. marts 2013 kl. 11:47
Venstre siger nej til e-valg - lovforslaget falder

Også et styk ny valgtilforordnet her. Jeg er dælme glad for det her, så nytter det alligevel noget at råbe op når nok folk gør det.

Det interessante her er: Hvad er det næste projekt der skal stoppes før det kommer igang (og hvad skal vi nu starte med at løse af reelle problemer)?

Nå ja, og tak til Michael Aastrup og alle der har engageret sig.

21. marts 2013 kl. 11:23
Version2 inviterer til debatmøde om e-valg

Mads: Både Mogens og Per er blevet spurgt. De kunne desværre ikke deltage. Samme gælder Dansk Ungdoms Fællesråd og Københavns Kommune. Ingen af de bekræftet positive ordførere har meldt deres deltagelse. Vi forsøger at få et par leverandører på banen også. Men nu er det altså desværre ikke nok at invitere folk hvis de ikke har tid eller lyst til at deltage.

5. marts 2013 kl. 15:36
Version2 inviterer til debatmøde om e-valg

Det har vist sig at være temmelig svært at lokke nogen af de få ja-sigere ud af busken. Stort set alle der har ytret sig for lovforslaget i offentligheden er blevet spurgt. Men heldigvis har Michael Aastrup Jensen (som ikke har endeligt besluttet sig) mulighed for at deltage. Jeg glæder mig også til at høre Thorkild Olesens betragtninger.

  • Søren
5. marts 2013 kl. 10:21
Jeg døber dig, Harddisk1 i Stuepc2. Yeah, right.

Da jeg var systemadministrator ved Octoshape havde vi et navngivningsskema baseret på berømte matematikere og dataloger (især også turingprisvindere). Gjorde det latterligt nemt at omtale serverne. Det resulterede i servernavne som:

  • Turing, Church, Kleene, Rosser til de virtuelle hosts (det var jo de tungeste drenge)
  • Hilbert, Dijkstra, Hamming, Knuth, Rabin, Newell var virtuelle linux-maskiner
  • Tarjan, Rivest, Shamir, Cerf, Kahn, Naur, Emerson, Floyd
  • Backus stod for backup (selvfølgelig)

Der er virkelig mange at tage af, skemaet (eller et lignende) kan klart anbefales.

19. februar 2013 kl. 11:15
Danske politikere: "WHAT? IT-folk imod et nyt, smart IT-system?"

Jeg må også sige at jeg undres. For os fagfolk virker det som om at politikerne ikke lytter til eksperterne, selvom vi råber og skriger. Desværre må man se i øjnene at det er meget svært at overbevise folk med tekniske argumenter, netop fordi det ryger hen over hovedet på dem. Og hvis man er vant til at IT-systemerne virker og er til at stole på er det måske også svært at tænke i worst-case analyser som vi typisk er vant til. Det er de fleste andre ikke.

Et af problemerne er netop at der er rigtig mange eksperter (rigtige eller opfundne) at tage af. Selvom 99 ud af 100 eksperter modsætter sig forslaget er den ensomme ekspert nok til at argumentere i offentligheden for at "Eksperterne er uenige, og vi bliver nødt til at prøve det af". Det er sandsynligvis rigeligt til at sælge det i offentligheden hvis det skulle komme til at lovforslaget skal forsvares for åben skærm.

Men som dig er jeg også optimistisk. Venstres udmeldinger giver grund til håb, og min forventning er at lovforslaget ihvertfald ikke går igennem som det ser ud lige nu. Men det er ikke givet endnu, og der skal stadig kæmpes for det. Derfor har jeg personligt også tænkt mig at møde op til den åbne høring i marts.

I den sidste ende er det jo en politisk beslutning om man vil ofre pengene, tilliden, transparensen og sikkerheden på at få en skinnende ny IT-løsning, i en aftale til flere hundrede millioner. Men mon ikke man kan spinne sig ud af risikoen for katastrofer og i stedet sælge en aftale som en sejr på trods af talrige modsatrettede anbefalinger?

15. februar 2013 kl. 16:49
DF stiller Vestager haglbyge af spørgsmål om e-valg

Dennis Flydtkjær rammer nogen vigtige pointer med hans spørgsmål:

  • Spørgsmål 1 omhandler hvorvidt alle papirstemmesedler skal/kan optælles. "Er dette bare en meget dyr printer og afkrydsningsmaskine?"
  • Spørgsmål 3 omhandler gennemskuelighed, og hvordan man vil sikre at systemet kan forstås af borgerne.
  • Spørgsmål 4 om hemmelige afstemninger

Tak til Dennis, det bliver spændende at se svarene.

12. februar 2013 kl. 13:15
Derfor skal vi afprøve e-valg

@Jesper

Mange Tak! Jeg bruger nok dine links og analogi på facebooksiden. Du har i øvrigt ganske ret, det kan være virkelig svært at overbevise almindelige borgere om problematikken - alene en forståelse af hvad det er der skal indføres kan være svært at forklare ..

9. februar 2013 kl. 18:43
Derfor skal vi afprøve e-valg

@Jesper

Jeg er stadig i midten af 20erne, så min kynisme er ikke nået et niveau der er højt nok til at jeg stopper her :). Ud over gruppen har jeg sendt læserbreve til et par aviser (som ikke er blevet publiceret), og et åbent brev til samtlige medlemmer af folketingets kommunaludvalg. Nogen forslag til hvad man ellers kan finde på?

9. februar 2013 kl. 15:05
Derfor skal vi afprøve e-valg

@Jesper

Jeg er også fuldstændig overbevist om at folkeoplysning og pres fra medierne er måden at omvende politikerne på (eller ihvertfald presse dem til at stoppe dette vanvid). Det er netop derfor vi har lavet https://www.facebook.com/DanskereForDemokrati - som Michael Reiche nævner er det ikke sjældent at mediernes søgelys rammer facebooksider med mange likes. Vi har lige rundt 400 likes, og med den nuværende fart er der håb for at dagbladene kommer til at opdage det snarest. Berlingske har allerede kørt en historie på gruppen, og det bliver forhåbentlig udbredt. Vi bør alle gøre hvad vi kan, især hvis vi har journalist-kontakter.

9. februar 2013 kl. 11:30
Derfor skal vi afprøve e-valg

Kære Margrethe,

Jeg indrømmer det gerne, jeg stemte på Radikale ved sidste valg. Det gjorde jeg blandt andet fordi i normalt hører efter hvad eksperter og kritikere siger, og forholder sig til det. Derfor rammer denne sag mig ganske hårdt.

Netop derfor undrer det mig ganske voldsomt at du vælger slet ikke at tage stilling til manglen på gennemskuelighed indførelsen af e-valg uvilkårligt vil medføre. Den almindelige borger vil ikke have skyggen af en chance for at forstå om den stemme han/hun har afleveret bliver talt korrekt.

Alle andre argumenter omkring mangel på sikkerhed, hjælp til handicappede, stemmehemmelighed og alt andet flim-flam er totalt irrelevante i forhold til denne gigantiske brist i hele ideen om e-valg. Indtil du forholder dig til den manglende transparens og forklarer hvorfor det skal droppes kan du komme med nok så mange gode argumenter, de er alle ligegyldige.

https://www.facebook.com/DanskereForDemokrati er vi indtil videre samlet 400 borgere, mange med lang professionel IT-erfaring der er dybt bekymrede. Vi mener alle som en at papir og blyant er maskiner langt overlegne i stemmeboksen.

Forhold dig venligst til vores saglige argumenter i stedet for at feje os af banen som kritikere og politiske modstandere. For mit vedkommende kunne intet være længere fra sandheden.

8. februar 2013 kl. 13:06
Høring om eValg

Dette er efter førstebehandlingen (som er i morgen, torsdag den 7. februar). Simon Kollerup udtalte at det var før 2. høringen, men det er ikke bekræftet såvidt jeg kan se.

7. februar 2013 kl. 00:29
Danmarks førende e-valgsforsker: Forkast lovforslag om e-valg

Jeg har intet andet at sige end tak til Dennis Flydtkjær. Du bedriver en aldeles saglig argumentation baseret på fagkundskaben, og især er det rart at hørt at du ikke argumenterer med den mulige udgift - men i stedet med alle de andre ulemper. Det er også godt at høre at det måske lykkes at få lukket denne katastrofe ned.

Tak Dennis.

6. februar 2013 kl. 00:20
Ministerium efter hård e-valgskritik: Ingen grund til at ændre lovforslaget

For mit vedkommende må jeg indrømme at jeg har stødt på en hel del almindelige mennesker der havde svært ved at se problematikken. Efter et par minutter hjælper det dog typisk på det :)

Det er godt at se folk bakke op om gruppen. Mit håb var netop at få en masse likes, det er jo ikke så sjældent en af de store nyhedsmedier samler historier op der er udledere af "X har nu fået Y likes, hvorfor dog?".

Min forventning er at vi ikke har mange muligheder for at overtale politikerne til at det er en håbløs ide kun os specialister, det skal være folkemængden der får dem på andre tanker. Det lykkes jo med betalingsringen, så måske?

3. februar 2013 kl. 18:02
Ministerium efter hård e-valgskritik: Ingen grund til at ændre lovforslaget

Det ser ikke ud til at der er stor sandsynlighed for at vi kan forhindre det her. Jeg vil gerne opfordre til at i hver især fortæller ikke-tekniske bekendtskaber om hvor håbløst det her er, og især hvor skadeligt e-valg kan blive.

I den forbindelse har jeg lavet en Facebookside for at forsøge at sprede budskabet nemmere i ikke-tekniske kredse. Den er her: https://www.facebook.com/DanskereForDemokrati - like og spred gerne så vidt øjet rækker. Jeg undskylder for ublu reklame, men mener at det er nødvendigt at gøre alt muligt.

2. februar 2013 kl. 13:11
eValg: Lyt til en expert

Du får lige et citat om KOA fra et af dine egne links (som forfatterne har skrevet selv): "As mentioned previously, this software system is only meant to provide a very high-quality, extensible research platform for computer-based voting -- it is not meant to be used in any governmental elections." Fra http://static.usenix.org/event/evt07/tech/full_papers/kiniry/kiniry_html/

Og her er om e-valg generelt af Joe Kiniry (i artiklen "Formally Counting Votes But Still Only Trusting Paper", hint-hint): "In the end, physical (perhaps paper) ballots are the ballots. Digital ballots are only a “shadow” of the physical bal-lot. It is extremely difficult to ensure that digital artifacts are not copied, manipulated, and destroyed—exactly the kinds of manipulations we do not wish ballots to permit."http://www.academia.edu/451187/Formally_Counting_Electronic_Votes_but_Still_Only_Trusting_Paper_

Jeg har meget svært ved at se den ukritiske tilgang til e-valg du påstår. Joe har deltaget i den massive kritik af systemerne i både Irland og Holland, og KOA er et forsøg på at forske i hvordan det kan gøres anderledes. Jeg deler din store skepsis over for e-valg, men lad os lige være saglige her.

24. januar 2013 kl. 11:06
eValg: Lyt til en expert

Jeg kan kun anbefale at komme til forelæsningen. Joe har været med til at rådgive regeringerne i (vist) alle lande han har været ansat i til at undlade at indføre e-valg, og det er vist ikke lykkedes endnu. Det har selvfølgelig ført til alle mulige slags problemer for de regeringer efterfølgende. Jeg vil vædde på at han har nogen sjove/triste historier.

22. januar 2013 kl. 18:04