Tommy Dejbjerg Pedersen

Startup City åbner dørene for iværksættere

Det skal helt klart være et åbent sted - så vidt de fysiske muligheder tillader det, for vi kan snildt stå med pladsproblemer inden længe med den store interesse der allerede har været :-) Generelt skal vi dog for alt i verden undgå at blive et lukket sted, ellers bliver det lynhurtigt indspist og kedeligt, og den slags miljøer har vi bestemt ikke brug for flere af i byen...

Vi arbejder videre med by-terminologien og har netop i går udnævnt den første ambassadør i Silicon Valley. Forude venter en række venskabsbyer rundt omkring i DK og resten af verden og - naturligvis - udnævnelsen af en række æresborgere ;-)

Mvh Tommy, Borgmester i Startup City

22. november 2011 kl. 12:22
Startup City åbner dørene for iværksættere

Det lyder virkeligt godt Niels, godt initiativ - og god kaffestil BTW :-)

Vi vil meget gerne komme på besøg og se hvordan I får indrettet det, og dele lidt erfaringer fra Geekhouse med jer en dag.

22. november 2011 kl. 12:15
Har du iværksætterblod i årerne?

Og beklager - det med planterne kom jeg vist helt væk fra efter at have valgt overskrift ;-)

19. januar 2011 kl. 02:20
Har du iværksætterblod i årerne?

Fisk... :-) Jeg kunne jo umiddelbart få lyst til inddele din 1)'er i en hel flok underkategorier, men jeg tror vi snakker pærer og æbler her.

Startup Weekend og Geekhouse hører til i et økosystem, hvor iværksættere med forskellige typer ideer arbejder. Startup Weekend (og andre) sætter i ideerne godt i gang, Geekhouse (og andre kollektiver som f.eks osaa.dk og cominds.dk ) giver dem en base/knudepunkt i deres færden.

19. januar 2011 kl. 02:19
Har du iværksætterblod i årerne?

Først og fremmest, stor ros til Startup Weekend fordi de sparker r.. med deres koncept, som formår at få nogle gode ideer bragt videre til konceptfasen. Det er afgørende at vi har nogle koncepter som dette hvor folk trygt kan prøve ideer af uden forpligtelser og få en masse feedback med, som jo også kan være, at de bare skal finde sig et fast job i stedet for :-)

I vores lille iværksætterkollektiv, Geekhouse, sidder der flere af de virksomheder som er kommet ud af Startup Weekend, og det er min erfaring at de netop har fået lært en masse på kort tid i de her forløb, og - ikke mindst - har fået skabt sig et solidt netværk, både til andre iværksættere men også til investorer og diverse erfarne sparringspartnere - i og udenfor DK!

Jeg tror Startup weekend og lignende tiltag spiller en væsentligt rolle i forhold til at opdyrke en iværksætterkultur hvor det er ægte samspil mellem viden, forretning og ildsjæle der brænder for en ide, og - ofte - ikke passer ind på de hylder vi som samfund stiller til rådighed for folk.

Genetiske iværksættere, der tør at køre galt 3-4 gange i det små for så at dukke op om 10 år med det helt rigtige koncept. Og det kan man jo ikke undervise folk i, det skal de prøve på egen krop - og for egen risiko !

Hvis de bare kan komme ud på den anden side, med deres optimisme og gå-på-mod intakt, så er vi nået langt. Hvilket er noget som 10 år i et cubicle hos en stor kodefabrik nok skal få pillet grundigt ud af folk...

19. januar 2011 kl. 01:52
ODIS Data Camp
4. november 2010 kl. 22:40
Jeg gider ikke konferencer

Come on, der MÅ da være mere I vil høre om eller er I bare hyggelykkelige med udbuddet af konferencer i DK ?

Jeg synes da Version2 har vist sig som en fornyelse i IT mediebilledet, og har stor tillid til at folkene bag tør og vil tænke nyt omkring konferencer.

Personligt, har jeg IKKE lyst til flere konferencer om agile metoder. Ikke fordi agile er forkert, men nu har vi ligesom snakket om det i 100 år (cirka) og dybere er emnet altså heller ikke.

Uanset om det er agile, Prince2 eller knæfaldsmetoden, ja så er der MASSER at snakke om der vedrører den måde mennesker arbejder sammen på og den måde organisationer fungerer.

Ethvert IT system er da et produkt af de mennesker og den organisation der har skabt systemet - hvorfor snakker vi ikke mere om det ?

Hvis jeg giver Bent en opgave med at kode et system, og samtidig giver Poul den samme opgave - så kommer der noget forskelligt ud af det. Og ligeså med virksomheder...

Det er da dybt inde i en diskussion om denne slags problemstillinger at hemmeligheden bag succesfuld IT projekter ligger gemt ?

18. maj 2010 kl. 23:38
Tales from the toilet..

Hej Michael

God ide - jeg checkede lige hurtigt Århus på OpenStreetMap igennem og fandt to toiletter. Kbh. C kunne jeg ikke hitte nogle i umiddelbart...så der skal laves lidt benarbejde først - hvem melder sig :-)

9. april 2010 kl. 22:58
Startuplab - 24*7*3

Haha - ja det var vist liiige at love lidt for meget :-)

Egentlig startede indlægget med at hedde 2+2=5 i udkast, men det gik jeg væk fra, men den mentale pointe overlevede vist i den nye overskrift ;-)

3. marts 2010 kl. 17:41
Startuplab - 24*7*3

...men livet fortsætter...

Holdet bag StartupLab har vakt stor interesse hos flere investorer og erfarne iværksættere rundt omkring i landet og sågar også helt ned til Spanien, hvor Jesper "Just-Eat" Buch har sagt ok til at være mentor næste gang.

StartupLab er i øvrigt fuldt eksportérbart, så tag fat i Niklas på niklas (at) stephenson dot dk, hvis du kender nogen der kunne have interesse for et arrangement som det.

Er du selv iværksætter, så husk at Miracles værested for iværksættere og andet godtfolk, Geekhouse i Århus, altid er åbent for DIG, og at der er gratis kaffe og internet på kanden.... :-)

Læs mere om tilbuddethttp://www.miraclegeekhouse.com/dkblog/eller tag fat i mig for at høre mere.

Kort fortalt, er Geekhouse et gratis alternativ til de "etablerede" iværksættermiljøer i Århus, hvor det ofte er lidt for dyrt at have adresse, hvis cashflow stadig er et fremmeord i den lille biks :-)

2. marts 2010 kl. 17:50
Android møde i Århus

Android meetup hos Creuna i Århus, 10. februar - se mere og tilmed dig her:http://sites.google.com/site/gtugdk/events

8. januar 2010 kl. 00:42
Forretningsmodeller ændres (Java, PHP, Python...here I come)

Hotdogs, øl og en evanglist på skødet - hvad mere kan man drømme om :-)

19. november 2009 kl. 19:11
Forretningsmodeller ændres (Java, PHP, Python...here I come)

... vil da gerne lave en Hello World på Azure vha. jeres Tomcat...

Hvordan gør jeg det lige på min Mac ?

19. november 2009 kl. 13:19
Arkitektur til Folket

i flokken :-)

13. november 2009 kl. 15:06
Android-skolen del 1: Sådan bliver du klar til at kode på 30 minutter

MacBook Pro (OS X 10.5) - 20% CPU, 145 MB Ram - og cirka samme tid som Palle i opstart.

8. november 2009 kl. 22:10
Android møde i Århus

Jeg checker - det kunne da være cool...

4. november 2009 kl. 21:02
Android møde i Århus

Nå ja, fald nu ikke over hinanden i jeres iver for at lægge lokaler til :-)

Vi arbejder på at få lokaler i IBMs lokaler i Århus - det kræver efter sigende ikke relativt mange formularer eller security clearances ;-)

Desuden er der en dansk Google Technology Group på vej.

Mere info følger...

4. november 2009 kl. 20:01