Tommy Dejbjerg Pedersen

Gå væk mus...

Da jeg skiftede fra PC til Mac for et halvt års tid siden, var det mit erklærede mål at slippe for at bruge musen så meget som muligt.

Jeg kunne se at andre Mac brugere brugte musen en del i deres arbejde, men jeg synes det er den sikre vej til musearm, så jeg foretrækker tastaturet.

Første tiltag var naturligvis at installere Quicksilver og tildele triggers (shortcuts) til de mest brugte programmer.

Herudover er denne blog (http://pragmactic-osxer.blogspot.com/) et super sted at samle nye tips til shortcuts og timesavers på Mac'en op.

Hvordan undgår du at bruge musen på Mac ?

27. september 2016 kl. 17:20
Java er død - Ruby længe leve....

Kammerater - Java er død. Her er intet at se, gå blot videre til fremtidens grupper - Ruby, Erlang - ja, og Perl !

Se blot hvordan alle de andre sproggrupper har flere deltagere end os, Ruby gruppen har 31 (en-og-tredive!!!!).

Og flere af Ruby gruppens medlemmer er hardcore eks-Java folk, som er konverteret uden at se sig tilbage.

Selv har jeg flere gange måttet bide i det sure æble, som arrangør for Javagruppens møder og konferencer, og invitere Ruby folk som talere for at gøre det mere sexet at deltage.

Cobol-udviklere move over. VI er de nye dinosaurer !

27. september 2016 kl. 15:01
JavaPolis lever...

Til alle os der desværre ikke kan tage til Belgien for at drikke god belgisk øl samt deltage i JavaPolis er der lidt trøst at hente på www.javapolis.com.
Her kan man følge med i JavaPolis's egne blogs samt eksterne blogs fra deltagere på konferencen.

Desuden vil alle slides fra konferencen blive gjort tilgængelige på http://www.parleys.com/, hvor man pt. kan se slides og tilhørende video fra sidste års konference.

Måden at publicere slides med tilhørende video på er intet mindre end glimrende. Slides i sig selv fortæller jo ikke hele historien, så at kunne se talerne samtidig med er guld værd.
Og man kan navigere fint rundt i præsentationen, det funker bare - så tag et kig på det.

Konferencen har i år 3200 deltagere og er total udsolgt! Det er sjette gang den belgiske javagruppen BeJUG (www.bejug.org) arrangerer JavaPolis, så tillykke til dem med det flotte resultat.

Javagruppen har igen i år arrangeret en fællestur for sine medlemmer til JavaPolis og hele 40 medlemmer har valgt at deltagere i år.
Fordelen ved en fælles tur er at alt er inkluderet inkl. fly og hotel samt at man så får en fælles oplevelse ud af det sammen med andre Java nørder.

Oveni har vi nu 40 medlemmer som måske kan lokkes til at holde en kort Javapolis recap for alle os andre der måtte blive hjemme.

Hvis du er interesseret i at Javagruppen skal arrangere et JavaPolis de-briefing møde, så sig endelig til !

27. september 2016 kl. 15:01
Erlang meetup i Århus

Hvis der er interesse for det vil vi (Lenio) gerne lægge hus til et Erlang meetup her i Århus

Kim Dalsgaard har takket ja til at holde et Yaws indlæg - resten af dagen kunne bestå i et code jam eller måske er der andre frivillige foredragsholdere ?

Giv lyd, giv lyd...

27. september 2016 kl. 15:01
Første Erlang meetup afholdt

Så er det første Erlang meetup veloverstået med et stort fremmøde på 15 hoveder og to spændende indlæg.

Søren Hilmer præsenterede Mnesia DBMS'en mens Kim Dalsgaard vist os et simpel Controller-View-framework lettere inspireret af Rails.

Kims source filer kan findes på nedenstående link
http://www.lenio.dk/download?file=miniwf.zip

Sørens slides kommer senere - hold øje med
http://www.lenio.dk/download

Der var en livlig snak mellem de fremmødte og der blev både snakket om konkrete erfaringer med Erlang og om hvordan Erlang kunne passe ind i forhold til Rails.

Desuden snakkede vi om hvordan Erlang kunne klemmes ind i eksisterende infrastruktur, da dette jo også bliver afgørende for udbredelsen.

Dette kunne jo være et tema gerne koblet med praktiske erfaringer til næste meetup - så meld endelig ind hvis I har mod på at vi holder et mere !!!

27. september 2016 kl. 15:01
Javagruppens årskonference er i gang !!!

Jeg skriver dette direkte fra årets hotteste Java event - i hvert fald i Danmark :-) - nemlig Javagruppens årskonference.

Jeg forsøger at fange nogle indtryk fra konferencens indlæg på min blog som du kan følge her:
http://www.version2.dk/blogs/tommylenio

Alternativt kan du se indholdet på konferencen her - hvor vi også senere på måneden vil publicere slides og videoer.
http://www.javagruppen.dk/hindsgavl08/Sessions/

Her vil vi

27. september 2016 kl. 15:01
Møde 2

Så er vi klar til at planlægge anden runde i vores SOA Erfa forum.

Jeg har smækket nogle datoer op på Doodle som du kan vælge imellem, så stem nu på nedenstående adresse:
http://doodle.com/k96dhu7r7zaugc6d

Emnerne for næste møde er endnu ikke fastlagt.

Location er lidt afhængig af de tilmeldte. Vi har et par lokationer at vælge imellem i Jydeland, men er der deltagere nok i øst og evt. nogle der vil ligge lokale til, så giv lyd herinde !

27. september 2016 kl. 15:01
Ny dato

Sorry, men vi må desværre planlægge med ny dato i juni i stedet for.

Jeg er "to blame" - men selvfølgelig er det samfundets skyld i sidste ende :-)

Stem gerne her
http://doodle.com/tpucni8iquqght9a

27. september 2016 kl. 15:01
Gode netværksgrupper...

Som nystartet iværksætter med mod på at netværke BIG TIME kan man godt blive lidt fortabt i junglen af netværksgrupper.

Man har jo valgt den værst tænkelige kombination - IT og iværksætteri.
To moving targets som det kræver masser af tid og energi at holde sig ajour med - og som har et hav af netværk og brancheorganisationer som man kan melde sig ind i og betale mange penge for at være medlem af.

Som selvstændig konsulent meldte jeg mig ind i et par netværk og rev et par dage (læs: tabt arbejdsfortjeneste..) ud af kalenderen - man skal virkelig brænde for networking og se langsigtet på det for at ofre tiden og den tabte indtægt.
Jeg synes dog bestemt det har været det hele værd.

Men lad høre hvad I har gjort jer af erfaringer med netværksgrupper ?

27. september 2016 kl. 14:28
Første oplevelse som iværksætter...

Jeg kan se på Business.dk at "Nettets hersker" (wauv en titel!! - http://www.business.dk/article/20080117/medier/80117096/) Morten Wagner (tænk Scor.dk mm...) har købt sig ind i Nyhedsavisen sammen med min personlige favorit-iværksætter Morten Lund (http://mortenlund.wordpress.com/).

Begge fortæller på ovenstående links om hvordan de allerede tidligt i livet startede som iværksættere.
Morten Wagner solgte bær og kørte pirat-taxa, mens Morten Lund kørte med aviser !

Så det ligger altså i blodet på os iværksættere og derfor kunne det være interessant at høre, hvad DU lavede som barndomsiværksætter kære med-iværksætter.

Selv startede jeg da jeg var omkring 10 år med at holde et privat tombola i mine forældres garage.
Her kunne man vinde mit aflagte legetøj ved at skyde efter balloner med dartpile - for 2 kr. pr. pilekast.

I løbet af 3 timer havde jeg tre kunder - og ja, mine forældre var 2 af dem !
Den tredje kunde var en knægt der var lidt yngre end jeg og han nåede at bruge 10 kroner uden at vinde noget, hvorefter han gik hjem og klagede til sine forældre.

10 minutter efter måtte jeg levere størstedelen af min indtjening tilbage til knægtens far og butikken gik så - teknisk set - konkurs. Der var simpelthen ikke råd til nye balloner...

Det er - og har altid været - hårdt at være iværksætter :-)

27. september 2016 kl. 14:28
Startup City åbner dørene for iværksættere

Det skal helt klart være et åbent sted - så vidt de fysiske muligheder tillader det, for vi kan snildt stå med pladsproblemer inden længe med den store interesse der allerede har været :-) Generelt skal vi dog for alt i verden undgå at blive et lukket sted, ellers bliver det lynhurtigt indspist og kedeligt, og den slags miljøer har vi bestemt ikke brug for flere af i byen...

Vi arbejder videre med by-terminologien og har netop i går udnævnt den første ambassadør i Silicon Valley. Forude venter en række venskabsbyer rundt omkring i DK og resten af verden og - naturligvis - udnævnelsen af en række æresborgere ;-)

Mvh Tommy, Borgmester i Startup City

22. november 2011 kl. 12:22
Startup City åbner dørene for iværksættere

Det lyder virkeligt godt Niels, godt initiativ - og god kaffestil BTW :-)

Vi vil meget gerne komme på besøg og se hvordan I får indrettet det, og dele lidt erfaringer fra Geekhouse med jer en dag.

22. november 2011 kl. 12:15
Har du iværksætterblod i årerne?

Og beklager - det med planterne kom jeg vist helt væk fra efter at have valgt overskrift ;-)

19. januar 2011 kl. 02:20
Har du iværksætterblod i årerne?

Fisk... :-) Jeg kunne jo umiddelbart få lyst til inddele din 1)'er i en hel flok underkategorier, men jeg tror vi snakker pærer og æbler her.

Startup Weekend og Geekhouse hører til i et økosystem, hvor iværksættere med forskellige typer ideer arbejder. Startup Weekend (og andre) sætter i ideerne godt i gang, Geekhouse (og andre kollektiver som f.eks osaa.dk og cominds.dk ) giver dem en base/knudepunkt i deres færden.

19. januar 2011 kl. 02:19
Har du iværksætterblod i årerne?

Først og fremmest, stor ros til Startup Weekend fordi de sparker r.. med deres koncept, som formår at få nogle gode ideer bragt videre til konceptfasen. Det er afgørende at vi har nogle koncepter som dette hvor folk trygt kan prøve ideer af uden forpligtelser og få en masse feedback med, som jo også kan være, at de bare skal finde sig et fast job i stedet for :-)

I vores lille iværksætterkollektiv, Geekhouse, sidder der flere af de virksomheder som er kommet ud af Startup Weekend, og det er min erfaring at de netop har fået lært en masse på kort tid i de her forløb, og - ikke mindst - har fået skabt sig et solidt netværk, både til andre iværksættere men også til investorer og diverse erfarne sparringspartnere - i og udenfor DK!

Jeg tror Startup weekend og lignende tiltag spiller en væsentligt rolle i forhold til at opdyrke en iværksætterkultur hvor det er ægte samspil mellem viden, forretning og ildsjæle der brænder for en ide, og - ofte - ikke passer ind på de hylder vi som samfund stiller til rådighed for folk.

Genetiske iværksættere, der tør at køre galt 3-4 gange i det små for så at dukke op om 10 år med det helt rigtige koncept. Og det kan man jo ikke undervise folk i, det skal de prøve på egen krop - og for egen risiko !

Hvis de bare kan komme ud på den anden side, med deres optimisme og gå-på-mod intakt, så er vi nået langt. Hvilket er noget som 10 år i et cubicle hos en stor kodefabrik nok skal få pillet grundigt ud af folk...

19. januar 2011 kl. 01:52
ODIS Data Camp
4. november 2010 kl. 22:40
Jeg gider ikke konferencer

Come on, der MÅ da være mere I vil høre om eller er I bare hyggelykkelige med udbuddet af konferencer i DK ?

Jeg synes da Version2 har vist sig som en fornyelse i IT mediebilledet, og har stor tillid til at folkene bag tør og vil tænke nyt omkring konferencer.

Personligt, har jeg IKKE lyst til flere konferencer om agile metoder. Ikke fordi agile er forkert, men nu har vi ligesom snakket om det i 100 år (cirka) og dybere er emnet altså heller ikke.

Uanset om det er agile, Prince2 eller knæfaldsmetoden, ja så er der MASSER at snakke om der vedrører den måde mennesker arbejder sammen på og den måde organisationer fungerer.

Ethvert IT system er da et produkt af de mennesker og den organisation der har skabt systemet - hvorfor snakker vi ikke mere om det ?

Hvis jeg giver Bent en opgave med at kode et system, og samtidig giver Poul den samme opgave - så kommer der noget forskelligt ud af det. Og ligeså med virksomheder...

Det er da dybt inde i en diskussion om denne slags problemstillinger at hemmeligheden bag succesfuld IT projekter ligger gemt ?

18. maj 2010 kl. 23:38
Tales from the toilet..

Hej Michael

God ide - jeg checkede lige hurtigt Århus på OpenStreetMap igennem og fandt to toiletter. Kbh. C kunne jeg ikke hitte nogle i umiddelbart...så der skal laves lidt benarbejde først - hvem melder sig :-)

9. april 2010 kl. 22:58
Startuplab - 24*7*3

Haha - ja det var vist liiige at love lidt for meget :-)

Egentlig startede indlægget med at hedde 2+2=5 i udkast, men det gik jeg væk fra, men den mentale pointe overlevede vist i den nye overskrift ;-)

3. marts 2010 kl. 17:41