UK skal ikke udlevere Julian Assange til USA, det ville stride imod EU's Fundamentale Menneskrettigheder.
Senest 1. november er det problem løst - desværre.
I de to årtier hvor jeg har haft min indtægt som programmør, er der sket et skifte fra enkeltmandspræstationer til team work. Tiderne er ikke som da etc blev skabt.
Jeg har svært ved at se hvordan it-primadonnaer (eller skal vi kalde dem I-shaped developers i modsætning til T-shaped developers?) har meget at tilbyde. Det kan godt være at de har dybt teknisk forståelse men hvis det ikke kan kommunikeres til andre, er den ikke meget værd. Tag nu bare Karl Koder.
Lad mig også stille spørgsmålet om it-primadonnaer er produktivitetsdæmpende for resten af et team med deres evige lyst til at diskutere om koden er formatteret korrekt, om std::vector har den rette performance, osv.
"Høj" er ordet, jeg tænker når jeg ser Jacob for mig. Naturligvis fysisk, men også intelligens, humør og idealer. Og mine forventninger var høje når Jacob holdt foredrag men han indfriende dem altid: jeg har lært om golf, Ada, LEGO og meget andet.
Det er uendelig trist at vi ikke har Jacob mere.
Jeg er selv mest til Tux og hans venner, men fætter Beastie ønskes tillykke med fødselsdagen.
»Det er altid en udfordring at få lagt puslespillet, når man indtænker nye fagelementer i skolen, men skoledagene er blevet så lange, at det må være muligt at finde plads,« siger hun [Merete Riisager].
Kristendomsundervisningen?
Er Lises svar ikke skrevet før Annes oprindelige, første besked (08:09 og 08:48)? Og jeg ville nok blive lidt mistænkelig hvis en person fastgør en fil.
Jeg vil gerne overvåge hvor folk er i det offentlige rum. På den måde kan jeg se hvem som muligvis er i kontakt med hvem ved at se om de tager den samme bus om morgen på vej til arbejde.
Jeg vil indføre et særligt kort - lad os kalde det for rejsekort - som man skal bruge for at betale for offentlig transport. For at gøre overvågningen mere præcis, vil jeg kræve at man præsentere sit kort hver gang kan går ind i en bus eller tog. Ved at sætte billetprisen lidt op, kommer de rejsende selv til at betale for det. Da jeg samtidig afskaffer andre billettype, f.eks. klippekort, er jeg sikker på at alle bruger det.
Det er klart at borgerne vil tage godt imod mit nye rejsekort da jeg vil markedsføre det som fremtiden indenfor offentlig transport. Og da jeg har afskaffet alle alternativer, kan borgerne blive sure, men de kan ikke gøre noget og efter nogle år vil de have accepteret mit system.
Der findes også et Perl-modul til at tilgå E-Boks som pop3-server: https://github.com/dk/Net-Eboks
Jeg oversætter også gerne med både clang og gcc. Jenkins er din ven - oversæt altid med begge compilers hver gang og opfat warnings som fejl.
Men som en sjov øvelse, er det også værd at oversætte på forskellige platforme, f.eks. Intel og ARM (en billig Raspberry Pi 2) og køre dine tests. Du kan fange fejl grundet i subtile antagelser og typer og værdier af variable.
De traditionelle (nej, det skrev jeg bare ikke) LUG'ere og BSDUG'ere er mere eller mindre forsvundet. Og det vil være godt hvis andre kan bruge lug.dk i en periode.
Godt nok er LUG'erne svundet ind, men ideen med UG'ere lever og har det godt. I morgen mødes f.eks. Københavns Android-udviklere til pizza og foredrag. Her oplever du den samme ånd som i sen 90'erne: venlige mennesker og stor teknisk nysgerrighed.
Jeg bliver nødt til at rose Peter for hans mange gode forslag. Bare tanken om dem, får mig til at føle mig mere sikker. Det er vigtigt at huske, at hvis du har ikke noget at skjule, er der jo ingen grund til bekymring.
Det er svært at sige. Numpy er stort set skrevet i C, ikke sandt? Men Numpy-objekter er stadig Python-objekter (refcounting, etc.) så mon ikke at du kan bruge dem som de er.
Du skal oversætte Python selv med de rigtige options (kald configure med --with-valgrind). Din Python-fortolker kan nu interere meget bedre med valgrind. Python kommer med en fil med de kendte memory leaks i Python så du kan ignorere dem. For at køre test.py med valgrind, kan du bruge:
valgrind --tool=memcheck
--suppressions=/Misc/valgrind-python.supp
--leak-check=full /python test.py
hvor er stien til roden af den udpakkede Python-distribution.
Jeg har stor glæde ved overstående når jeg tester mine Python extensions (typisk skrevet i C/C++).
Jeg nævnte en idé til en unconference for Peter: lad os tale om hvordan vi [1] sikrer vore data (foto, email, etc.) i en verden af overvågning. Personligt eksperimenterer jeg med ownCloud, kører Minecraft-server for børnene, o.lign.
Men jeg ser åbne spørgsmål som "Har vi et distribueret, åben alternativ til Facebook?"
I det hele taget, hvordan tager vi [1] kontrollen tilbage?
[1] Den alm. borger med en linux- eller *bsd-server hjemme i teknikskabet.
Hvis du har lyst til at lege med COMAL-80 på moderne hardware, er https://github.com/pietsch/OpenCOMAL ganske sjovt.
Min erfaring er at det er bedre at håndkode extension til Python. På den både er det muligt at få en extension til at være mere Python-agtigt (for .. in ... og with ... er jo herlige konstruktioner). Genererede extension ender med at være C- eller C++-agtige.
Noget andet er debugging. Python 3 har support for at gdb kan skifte sprog - jeg har ikke så meget praktisk erfaring med det.
Bygger du din Python-fortolker selv er det en fordel at gøre det med valgrind-support. På den måde kan du lettere tjekke om din extension har memory leaks. Jeg har haft stor nytte af at tjekke mine extension på den måde.
Generelt finder jeg IT-folk meget rummelige. Vi accepterer kolleger med "kulørt" tøj- og hårstil og sommerfesten i selskab med afdelingens øl-entusiast bliver ikke kedelig.
Samtidig er IT-branchen bred: nogle koder i assembler, andre tester og tredje gruppe arbejder med at designe grænseflader i samarbejde med brugere (= alm. mennesker) + en masse andre områder. Om man er til tennissokker eller nylon-strømper er ikke så vigtigt - det er typisk organet placeret øverst, som har betydning.
Det virker som om at vi skal genoplive install-festerne så vi kan hjælpe flere over til Linux eller FreeBSD.
Illutron (http://illutron.dk/) bruger vist ofte computere og elektronik i deres værker.
I Malmö finder du Electrohype (http://electrohype.org/sve.html) og de kender muligvis det danske kunst-landskab. Jeg har været til et par af Electrohypes udstillinger og har altid fundet det interessant. Udstillingen med ZX-81 og Spectrum var sjovt eftersom jeg som gæst måtte ændre på værkerne (skrive om på programmerne).
I gamle danske havde vi Komponent (http://komponent.dk/) men det var primært elektronisk musik.
Jeg har siddet i bestyrelsen af foreningen i en periode. Og vi har støttet en række gode projekter. Kreativiteten i det danske open source miljø fejler ikke noget!
I det forgangne år jeg har jeg besøgt Labitat et par gange sammen med min søn. Det har hver gang været en god oplevelse: labitaterne er åbne folk som gerne smider hvad de har i hænderne og viser rundt. Jeg er glad for at I har valgt at støtte Labitat med de sidste penge!
- Forrige side
- Nuværende side
- Side
- Side
- Side
- Side
- Næste side
Kenneth Geisshirt