Kim Alex Olsen

Garmin Connect vågner langsomt efter kæmpe ransomware-angreb

Det har ikke virket siden tirsdag og det virker stadig ikke, så det er vist meget langsomt at det vågner til live igen.

27. juli 2020 kl. 15:30
Politikere undrer sig: Corona-appen fra Netcompany er alligevel ikke gratis

jeg tror der er mange firmaer der kunne lave det billigere end 10. mill. og hovedproblemet her er vel også det manglende udbud. Man aftaler bare (i det skjulte) at et bestemt firma skal lave opgaven og i ly af coronakrisen sender man det ikke i udbud. At man samtidig ikke helt vidste hvad man ville have eller rettere skiftede hest i vadestedet , gør det jo ikke billigere. Men 10. mill er godt nok mange penge , det minder lidt om ligrøverne der har sat prisen på sprit til en mange dobling af de normale priser.

25. maj 2020 kl. 14:15
Aprilsnar: No shit, Sherlock!

jeg tør efterhånden ikke at læse nyheder d. 1. april, fordi verdenen er blevet så sindsyg. Der er alt for mange nyheder hver dag, som man håber på må være en utidig aprilsnar, såsom den 4 årige aprilsnar i USA. Det er efterhånden hvert år at jeg identificerer 2,3 eller flere nyheder til at være aprislnarrer, men de viser sig desværre at være en sindsforvirret ide fra en politiker eller endnu værre en vedtaget ide som er helt hen i vejret. Nu faldt 1. april på en søndag så jeg troede mig fri fra den værste omgang politiker sludder, men ak . Politikken kunne udover deres officielle aprilsnar også berettte at skatteministeren pønser på at gøre det afgiftsfrit at give gammelt chokolade, cigaretter og guldøl til hjemløses herberg !! De fastholder stadig, at det er en rigtigt nyhed , men jeg prøver at beskytte min forstand ved at nægte at acceptere det, så jeg betragter stadig ideen som en aprilsnar ! Jeg gruer for alle de aprilsnarrer som vi kan læse om i den kommende år , indtil vi igen når d. 1. april.

3. april 2018 kl. 15:42
QR-koder i stedet for trykte køreplaner på busholdepladser vækker kritik

Det er en udbredt uskik at man i den danske debat bruger enkeltstående eksempler som bevis på på hvad der er rigtigt og forkert. Lad os istedet kigge på hvad vi faktisk ved om brugen af smartphone i befolkningen generelt og minsanten har vi en et helt statligt departement som udelukkende har til formål at anskaffe os diverse oplysninger om befolkningen. - Danmarks Statistik ! De har faktisk i både 2015 og 2016 behandlet de forskellige aldersgrupper brug af computer , smartphone og internet.
( http://dst.dk/da/Statistik/Publikationer/VisPub?cid=20737# )

Og se hvad de siger i 2015 :96 pct. af de 16-64-årige har brugt en mobiltelefon eller en smartphone i de seneste tre måneder. For de 65+ årige ligger andelen på 82 pct. Samtidig gælder det, at de 65+ årige mobilbrugere anvender deres mobiltelefoner langt mindre end de 16-64- årige. At sende eller modtage sms’er er den eneste mobil-aktivitet, hvor de ældre mobilbrugere ikke ligger langt bagefter de 16-64-årige. 97 pct. af de 16-64-årige mobilbrugere har brugt deres mobiltelefoner eller smartphones til at sende sms’er, for de ældre over 65 år gælder det 73 pct. 31 pct. af de ældre mobilbrugere har prøvet at bruge internettet på deres mobiltelefon eller smartphone og kun 13 pct. har brugt den mobile version af netbank. 20 pct. af mobilbrugerne over 65 år har downloadet applikationer. De mest populære apps blandt de ældre mobilbrugere, er i kategorien ’trafik og rejser’ som eksempelvis omfatter tog/bus-information, hotel- og flyinformation.Desværre er dette afsnit ikke behandlet i 2016, men af dømme efter internet brug har det nok ikke rokket afgørende ved fakta - de ældre er generelt lidt bagud med det lidt mere advanceret brug af smartphone !

11. august 2017 kl. 13:30
Myndigheder udleverer patientdata til forskere uden samtykke

Når man kigger på deres hjemmeside , ser det heller ikke ud til at de overholder reglerne om oplysningspligt. " Din virksomheds hjemmeside skal som minimum oplyse virksomhedens fulde registrerede navn, forretningsadresse, postadresse (hvis forskellig fra en oplyst forretningsadresse), e-mailadresse og CVR-nummer. Er din virksomhed et anpartsselskab eller aktieselskab, så skal hjemstedsadressen, dvs. den registrerede adresse, også oplyses (hvis forskellig fra en oplyst forretnings- eller postadresse). "

Jeg kunne ihvertfald ikke finde nogle som helst oplysninger om dette selsakb andet end at det er et Aps, men der er ingen af de krævede oplysninger om selskabet.

10. august 2017 kl. 14:26
Softwarefejl hos Nets sender over 2.000 lønsedler i hænderne på de forkerte

Henrik - Jeg tror at du skal have en alvorlig snak med din netbank . Jeg benytter mig af 3 forskellige net banker og hos alle tre virker hardware donglen fint. Så enten er der noget alvorlig galt med din netbank eller også er det en fejl 40 :-)

9. august 2017 kl. 08:52
Dansk studerende finder alvorlige sikkerhedshuller i Snowden-rost sky-storage

Fordi de ikke er offentlige ?!http://library.au.dk/materialer/specialer/Man kan så undre sig over at et arbejde udført på en offentlig betalt uddannelse ikke også er offentlig. Så det ser ud til at Århus Universitet er lidt bagud med Open Access.http://ufm.dk/forskning-og-innovation/samspil-mellem-viden-og-innovation/open-access/artikler

21. juni 2017 kl. 18:59
UPS! Nordea delte kundes CPR-nummer og adresse

Jeg har ingen ide om at Henrik har fået lavet sort arbejde eller ej. Men hele debatten på denne tråd minder om en masse folk med sølvpapirhatte på, og jeg ville lige illustrere at sådan en hat hurtigt kan blive vendt om. Ærligt talt har jeg svært ved at se det helt store problem her, en mand går ind i en bank med en kontonr og sætter en masse penge ind og får en kvittering med en saldo på. Da jeg i for 20 år siden gjorde dette, blev jeg irriteret over at jeg IKKE fik en saldo med ud, men det var før vi gik TILBAGE til total selvbetjening derhjemme (jeg har tidligere haft girobank, som var netbank for 40 år siden, den var bare gratis) Klart, der har været en menneskelig fejl her, saldoen skal bare ikke printes med ud, når man ikke kender personen på den anden side af skranken, hvilket man stort set aldrig gør Men helt ærligt så må Henrik godt få min kontosaldo at vide hvis han indsætter en 7-8 tusinde kroner på min konto. Overskriftsagen er en person der beder om at en anden person får total kontrol over hans konto og får ved en fejl(!) cprnr på denne person at vide.Jeg vil gætte på at han allerede havde dette cprnr, så katastrofen er nok ikke så stor. Men frem for alt er det erkendt som en fejl og ikke en normal procedure. Så 2 menneskelige fejl ud af millionvis af transaktioner, det får nok ikke Danmark til at gå nedenom og hjem. Hvsi I endelig skal have sølvpapirhatten på , synes jeg at sagen om udlevering af 5 mill ukrypteret cprnr med sundhedsoplysninger har noget mere kød på. Det får øjensynlig ingen konsekvenser for nogen som helst , ikke engang for postbuddet. "Jeg har talt med medarbejderne i det team, hvor Sejrøgade findes, og de fortæller, at der ikke er en logisk forklaring på fejlafleveringen. De to adresser kan ikke forveksles. Det har ikke været muligt at få en forklaring fra det bud, der lavede fejlen, da medarbejderne ikke længere er ansat hos os,' skriver Post Danmark i et svar til SSI. Svaret fremgår af en aktindsigt, som Christian Panton har fået hos Datatilsynet. " . Her kunne man godt tage sølvpapirhatten på og eftersøge ham på Bahamas eller hvor han nu bruger alle sine bestikkelsespenge ! Det er ihvertfald en meget mystisk sag , som nok fortjener noget mere undersøgelse.

(Disclaimer - Jeg arbejder i Nordea's IT afdeling, men har ingen personlig kendskab til de 2 sager)

2. august 2016 kl. 09:29
UPS! Nordea delte kundes CPR-nummer og adresse

Henrik Det er da vist ikke en helt normal måde, at betale sin elektriker på ? Det lyder som om, at du har fået udført sort arbejde,. Det er ulovligt og er direkte at stjæle penge fra os andre skatteydere og så sidder du endda og praler af det - fy føj !

1. august 2016 kl. 10:18
Uofficiel app syncher e-Boks-dokumenter uden brug af NemID

Illegal er når man bryder officielle love og regler. Her er der tale om en manglende giodkendelse til at bruge en API, det er næppe strafbart, så det rigtige ord må være uauthoriseret.

11. januar 2016 kl. 10:01
Mand med laptop får neuralt netværk til at gætte, hvad den forbløffede fyr spiser

Det yder godt , problemet er bare at politiet nok alligevel ikke har tid til at komme og hjælpe, de har travlt med at finde fartsyndere der kører for hurtigt på ufarlige steder hvor man kunstigt har sat hastighedsgrænsen ned. Jeg fik stjålet mit mobilkamera lige neden for et overvågningskamera. De gad ikke engang at kigge på videoen, endsige eftersøge de 2 tyve der var sammen om at stjæle det. Så vi skal nok også have en robot til hjælp her.

26. november 2015 kl. 11:31
Jeg anklager (stadig) google og deres kiksede panda bil

Der er jo mange mænd der åbenbart kun kan finde deres mandighed ved at køre rundt i en 4-hjulstrækker,som de så kan køre 30 km/t i kø på motorvejen. For mig er det en nødløsning at køre bil, simpelthen fordi den offentlige trafik er for dårlig, men en Panda er en ny og god løsning på mit behov for at komme til og fra arbejde. Så kan jeg i motorvejskøen sidde og læse min avis istedet for at være dybt koncentreret om kængurukørslen med konstante stop og start. Jeg er personlig fløjtende ligeglad med hvordan bilen ser ud, bare den fungerer og jeg kan godt finde andre måder at udtrykke min mandighed på. Så jo - Google løser faktisk et behov på en ny og bedre måde end den hidtil kendte. Og så skal det iøvrigt blive sjovt at se , når det første fjols kalder på sin Tesla, mens han står ude på golfbanen :-)

8. oktober 2015 kl. 12:27
Hvor bliver danskerne overvåget?

Der er også din router fra teleselskabet, som lige er blevet behandlet i PHKs blog. Så er den frivillige overvågning som fittnessarmbånd, gps osv. Forsikrings selskaber er begyndt at give rabat hvis du selv indvilger i denne overvågning, som alka med deres alka bokse i bilen. Så er der alle registerne som kan give et pænt overblik over din person når man samkører dem. Hvis man har besøgt USA i nyere tid og har afgivet sine fingeraftryk kan de nu være hacket og stjålet af diverse efterretningstjenester samt kriminelle bander. Man kan jo allerede teknisk trykke gummidutter ud med den slags fingeraftryk så det er snart udueligt som teknisk bevis i en retssal. Alt den skjulte registrering som eks. hele din sygdomshistorie fra lægen som nu er gemt i diverse register og som forsikringsselskaberne gerne vil have fat i, ligesom der nok skal komme kamp om din genprofil. Registrering af dine køb i butikker eks. brugskortet og andre indkøbskort så butikken kan få et pænt datagrundlag om købsvaner. Dette gælder både fysiske butikker og netbutikker.

24. september 2015 kl. 15:22
IBM igen skyld i dankort-nedbrud

Når man står i Tyskland og skal betale sin benzin er det mildest talt en frusterende oplevelse at opleve at få afvist sit kort med at der ikke er flere penge på, når man nu ved at det ikke er rigtigt. Så selv om vi havde 2 Visa/dankort med så er det jo ingen garanti for at man kan betale sine regninger. Begynder Nets nu at udskrive os rejsechecks så vi kan garantere at vi kan betale når vi kommer rundt i verden eller skal man bare gå helt tilbage til kontanter ? Samtidg er det mildest talt frusterende at man ikke får nogen ordentlig besked.

26. august 2015 kl. 08:43
Gnome-stifter: Derfor droppede jeg Linux og skiftede til Mac

Det er åbenbart ikke alle der findes finder Mac så let at bruge, se bare følgende citat fra V2 idag, og her snakker vi hverken om fru jensen eller min gamle far :

Min opholdstilladelse er væk, fordi mit job er væk. Jeg har to dage til at give besked til myndighederne, så mandag (hvor konkursen blev kendt, red.) brugte jeg timevis på at få Java og Chrome til at virke med NemID på Mac, så jeg kunne ansøge om at blive gift online. Men jeg fik det ikke til at virke, så jeg måtte sende ansøgningen på papir,« siger Amelia Berkeley til Version2.

8. marts 2013 kl. 08:02
Amazon-nedbrud hiver store dele af internettet offline

Nedbrudet i Irland i søndags er stadig ikke løst. For mit eget vedkommende har den ene server ikke kørt siden i søndags. Recovery er ikke mulig uden fejl. En anden server der kørte igår er nu nede ? Deres status meldinger er ikke særlig sigende og deres dato-markeringer mystiske, så det ser slet slet ikke godt ud for Amazon.

9. august 2011 kl. 11:38
Et Microsoft/Google mysterium

Når jeg bruger Makholms metode på min windows xp professionel (ja som konsulent er man tvunget til at have noget som kundene også har) får jeg følgende tekst frem (uddrag) :
.. DE ACCEPTERER AT VÆRE BUNDET AF VILKÅRENE I DENNE SLUTBRUGERLICENSAFTALE VED AT INSTALLERE, KOPIERE ELLER PÅ ANDEN MÅDE BRUGE SOFTWAREN. SÅFREMT DE IKKE KAN ACCEPTERE VILKÅRENE I NAERVAERENDE SLUTBRUGERLICENSAFTALE, MÅ DE IKKE BRUGE ELLER KOPIERE SOFTWAREN, OG DE SKAL STRAKS KONTAKTE PRODUCENTEN FOR AT FÅ OPLYSNINGER OM, HVORDAN DE RETURNERER DET ELLER DE UBRUGTE PRODUKT(ER) MOD TILBAGEBETALING AF KØBESUMMEN I HENHOLD TIL PRODUCENTENS REGLER FOR RETURNERING. ... (så windows kan øjensynlig snakke å og ø men ikke æ)

Men teksten er ihvertfald mulig at komme til at klippe og kliste, det kræver bare at man først accepterer og fraskriver sig rettighederne :-)

Jeg er spændt på at se hvordan det går når PHK kræver pengene tilbage - skriv endelig om det her - vi er mange, det vil interessere !

5. juni 2009 kl. 07:25
Nørd-nappet

Jeg har også før i tiden været stillet overfor kravet om at arbejde gratis for alle mulige mennesker. Bare fordi vores børn legede sammen fandt de det helt naturligt at jeg skulle bruge adskillige timer gratis til at løse deres pc problemer. Dette gælder også diverse håndværkere der ikke selv kunne drømme om at arbejde så meget som 5 min. gratis. Så jeg har som professionel it konsulent løst det ved simpelthen at kræve normal konsulent timepris for at løse deres problemer, så er de pludselig ikke så store eller vigtige. Men så længe der (som de selv har nævnt her) findes landsbytosser der gerne vil arbejde for suppesten og defekt outdated hardware, så får vi nok ikke lavet det om, men må konstatere at håndværkere er mere intelligente end itnørder. Men bliv I bare mæt af jeres suppesten, så bruger jeg min sparsomme fritid på min familie eller nogle gode bøger.

21. november 2007 kl. 08:45
Ny/Gl tidsregning

Når nu andre ikke vil skrive det så vil jeg. Flot aprilsnar som er lige tilpas på grænsen til at man er lige ved at tro på det. I øvrigt mener jeg stadig at postvæsent kører efter en gammel bekendtgørelse hvori der står at for at blive postbud skal man kunne læse/skrive og kende klokken! - bestemt ikke noget alle kunne i starten af 1900.

2. april 2007 kl. 11:27