Jørgen Jakobsen

Den græske tragedie NemID status

Uagtet at hendes indstillinger hos NemID står til automatisk fornyelse og hendes email oplysninger er korrekte, udløb hendes certifikat uden varsel forleden, og gjorde hende nemid ubrugeligt. Efter at have gennemtrevlet nemid.nu uden at finde oplysninger om hvad man så skulle gøre, var eneste mulighed at ringe til Nets - hvor der selvfølgelig grundet var enorme ventetider på at komme igennem.

18. oktober 2013 kl. 10:48
Java-opdatering blokerer NemID

Eller hvordan fungerer det i den verden ? Hvis der er det, hvilket jeg mener Nets virkelig, virkelig bør have - så ligger ansvaret for miseren jo udelukkende hos Nets, der ikke har testet nok.

16. oktober 2013 kl. 10:34
Avis: 'Projekt Bullrun' gav NSA bagdøre til alle krypteringsmetoder

Phil Zimmermanns snart gamle PGP var engang udbredt, men med først Network Associates og siden Symantecs opkøb af PGP Inc. er der vist ingen der længere kan have tiltro til, at de kommercielle versioner af PGP er sikre for NSA's øjne.

Den internationale version der er tilgængelig på pgpi.org, og som baserer sig på den sourcecode der trykt som bog så snedigt omgik USA's munitions eksportregler, er vist ikke blevet opdateret de sidste 11 år. Så er der selvfølgelig http://www.gnupg.org/ der har porteringer til både Windows og OSX og baserer sig på OpenPGP.

Men hvordan bruger man det i praksis i en tid hvor gmail og smartphone mailclienter er standarden ? Skal vi til at skrive i en separat editor, kryptere klarteksten og kopiere resultatet over i mailklienten bagefter ?

7. september 2013 kl. 14:50
Efter Snowden-lækage: NSA fyrer 9 ud af 10 systemadministratorer

Det eneste NSA vel gør, er vel at ændre nogle adgangsrettigheder, og de afskediger sandsynligvis ikke 900 systemadministratorer. Igen, version2.dk og ing.dk, stram nu op på sensationsoverskrifterne - også selv om artiklen kommer fra Reuters.

12. august 2013 kl. 11:40
Margrethe Vestager svarer igen på e-valgskritik: Stemmemaskiner er 'digital blyant'

Sjældent har så mange udtrykt sig så negativt om så vidtgående en beslutning med så stor en investering, og så lille et udbytte.

18. februar 2013 kl. 13:42
Kortekspert: Ufattelig svært og dyrt at rette fejl i Apples 3D-kort

Poul Nørgård, COWI - er det muligt at du (eller en anden) kan forklare hvorfor Google Maps kortene tilsyneladende pludselig også er blevet af væsentlig dårligere kvalitet og af ældre dato ? Jeg mener at have læst for et par år siden, at COWI havde indgået kontrakt med Google om levering af opdaterede flyfotos af Danmark, men det er da ikke til at se. Luftfoto af Vejle (hvor jeg bor) er mindst 5 år gamle !

21. september 2012 kl. 18:09