Morten Grøftehauge

Google: Alle skal kunne bruge kunstig intelligens

Er de dumme? Hvis min bil kører mig på arbejde og så kører hjem igen leverer jeg jo pludselig dobbelt så meget trafik. Eller også betyder det at jeg kommer til at tage selv-kørende taxa på arbejde hver dag. Eller hvad? Offentlig transport?

18. marts 2017 kl. 10:37
Administrative robotter kan udføre idiot-opgaverne i håbløse legacy-systemer

Tak Frithiof - Sikuli er så en mere organiseret fremgangsmåde end mit amatørarbejde med OpenCV og et par andre libraries.

Thanks Katriina - I wasn't bad-mouthing RPAs or what you guys do at all. I was genuinely curious as to what the difference was between an RPA and the scripts I might make at home. I often come across a bit rude and I can only imagine that it would be worse if one's Danish was a bit wobbly. I really don't mean to be rude - I just forget to check myself when I get interested in and excited by a subject.

19. februar 2017 kl. 19:08
Administrative robotter kan udføre idiot-opgaverne i håbløse legacy-systemer

Det lyder præcis som de Python scripts jeg lavede til at spille et fjollet Flash-spil på Facebook for mig (find+klik på den knap, find+klik på den knap, vent 20 minutter plus ½-2 minutter så det ikke ser ud som om jeg snyder, gør det igen).

Men som sagt: Hvorfor er det her ikke scripts?

13. februar 2017 kl. 11:04
Datarevolution i Forsvaret: Nu udstyres soldaterne med tablets på armen

Pointen er vel at indsamle erfaringer og få ideer til hvilket system de, måske, skal have senere.

4. november 2016 kl. 18:31
Amerikansk politi udpeger voldsbetjente med machine learning

1800 er et alt for småt datasæt og det kommer til at blive endnu mindre når de forsøger at undgå bias.

15. august 2016 kl. 17:49
Nets: Når succes får monopolet til at vise tænder

Da jeg var knægt for en tyve års tid siden troede jeg at PBS levede af at de havde folks penge til rådighed i en uge mellem at de trak pengene fra folks konti og og betalte dem til modtageren. Ligesom Amazon startede med at leve af at have sælgernes penge i ~to måneder.

30. maj 2016 kl. 08:10
It-boss: Sådan får du hul på machine learning

Og lad være med at fyre de medarbejdere som du regner med IT-systemet skal spare dig før systemet rent faktisk virker.

28. april 2016 kl. 13:36
Panama-læk fik en tur gennem big data-maskinen

Nu bliver rådataene jo heller ikke frigivet, de er blot delt mellem flere journalister fordi der er 2.6 TB at kæmpe sig igennem. Og historierne der bliver skrevet om Islands statsminister, Putin, Camerons far, etc er jo vigtige for demokratiet. Det er relevante historier.

5. april 2016 kl. 09:00
DSB starter udvikling af app til 33 mio. kroner. Danmarks dyreste?

Altså... I betragtning af hvor dårligt billetbestilling fungerer på DSB's hjemmeside så er det måske meget fornuftigt at de kaster rigtig, rigtig mange penge efter det her.

28. februar 2016 kl. 10:47
Hacket hospital betaler 113.000 kroner til ransomware-bagmænd

Peter O. Gram, du kan ikke samtidig kalde det for en dummebøde og så sammenligne det med et gaderøveri. Du ved heller ikke om det her var 0-day eller inside job hvor "rettidig omhu" ikke hjælper så meget. I det hele taget er jeg ikke glad for dummebøde analogien ("Jeg kunne bore havedøren op med en batteridrevet boremaskine så jeg tog dit tv som betaling for at gøre dig opmærksom på den svaghed i din hjemmesikkerhed").

19. februar 2016 kl. 11:40
Nye Microsoft-datacentre i Tyskland: Vil beskytte europæiske data mod amerikansk spionage

Det ville være betydeligt mindre af et problem hvis NSA og CIA kunne begrænse sig til sikkerhedspolitisk efterforskning og ikke bedrev industrispionage på vegne af amerikanske virksomheder.

17. november 2015 kl. 09:16
Danske forskere finder sociale mønstre via smartphones

Hvordan ville du vide om de to personer er venner på Facebook hvis de ikke deltager bevist i forsøget? De må da have gået med til at have noget software installeret på deres mobiler. Og forhåbentligt fornuftige nok til kun at acceptere et forsøg hvor den indsamlede data undersøges anonymt.

5. november 2015 kl. 13:21
Gymnasieelev anmeldte CPR-hul i skolesystem til Datatilsynet - nu får han en advarsel af skolen

Det er jo Jonas Boserups persondata som ikke var beskyttede. Det er ikke fordi han har kigget rundt i systemer der ikke var relaterede til ham.

"Først prøvede Jonas Boserup at taste sit eget CPR-nummer ind i feltet - herefter returnerede systemet hans navn. Dernæst prøvede han efter aftale med en ven at indtaste vennens CPR-nummer. Her fik han navnet på vennen returneret. Jonas Boserup fortæller, at vennen slet ikke er tilknyttet en uddannelse."

Og når man tænker på hvor meget malware og crap der er på nogle af de laptops folk slæber med på deres uddannelse så synes jeg ikke at security-through-obscurity er en acceptabel strategi.

1. oktober 2015 kl. 10:34
Dansk spilbranche er desperat: Mangel på kapital en stor barriere for næste megahit

Det er jo præcis ligesom biotek branchen. Du har et højt afkast ved succes og en stor risiko for fiasko. Så der findes masser af investormodeller og Excel-sheets man kan putte problemet ind i. Problemet er at der ikke er nogen private fonde som er fokuserede på området.

20. september 2015 kl. 11:48
Gymnasie-eleverne er kvikke nok, men de har aldrig lært it

Hvad tænker I jeg mangler at tænke ind i årsplanen (1 lektion om ugen)?

Jeg ved ikke hvad for noget programmering I tager fat på, jeg har selv haft det rigtig sjovt med OpenCV (open computer vision) og pattern recognition og template matching. Det føles lidt vildt når man kan "få computeren til at se".

19. marts 2015 kl. 21:40
Norge misundelig over Apples valg af Danmark: »Et lille slag i ansigtet«

De danske el-afgifter til industribrug er stort set det samme som i resten af europa, dvs næsten ingenting. Selv hvis de norske er 2½ gange højere så ender de kun med el-priser omtrent som de tyske.http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Energy_price_statistics(Når jeg siger ingenting så er de ingenting sammenlignet med forbrugerelafgifterne).

25. februar 2015 kl. 10:11
Blitz kan crashe Raspberry Pi 2

Men det lyder helt forkert at en helt std. komponent i strømforsynings-kredsløbet skulle være lysfølsom. Jeg har aldrig set specificeret grænser for lys-indstråling på komponenter, som ikke er beregnet til at være lysfølsomme.

En xenon flash har nogle gevaldige peaks i 800 til 1000 nm området. Så det drejer sig om en komponent som er følsom overfor intens infrarød stråling - ikke så meget at den er lysfølsom.

11. februar 2015 kl. 10:28
EU-ekspert: Det kan tage flere år at gøre trafikovervågning lovligt

Altså hvis de gik over til dynamisk at styre trafikken i stedet for at indsamle data, behandle data, styre trafik, ville det så være i overensstemmelse med direktivet? Jeg mener at der var en studerende der lavede speciale om simulering af dataforbundne lyskurver som fandt at man ikke behøvede at sende data mere end 1 eller 2 lyskryds længere væk for at få trafikken til at flyde.

9. februar 2015 kl. 14:14
Elon Musk vil slynge 700 internetsatellitter ud i rummet

Det er altså bare med raket. En rail gun ville passe bedre med verbet "at slynge" men det er der altså ikke nogen der bruger: http://physics.stackexchange.com/questions/35139/what-is-the-possibility-of-a-railgun-assisted-orbital-launch

10. november 2014 kl. 14:10
Tyskland kræver Googles hemmelige algoritmer lagt på bordet

Det er jo et krav som er fint i tråd med den tyske tradition for at kopiere websites helt ned til designkoncept http://www.wired.co.uk/magazine/archive/2012/04/features/inside-the-clone-factoryJeg er ikke imponeret.

17. september 2014 kl. 13:32