Peter Müller

Nationalbanken vil skrotte kritiseret it-projekt efter store budgetoverskridelser

Nationalbanken viser et mod jeg har set få offentlige insitutioner have.

Jeg er enig med Hans Skibby om at der skal komme en redegørelse. Men fra mit synspunkt burde der ikke redegøres for tiden mellem færdiggørelse og afvikling, men snarere hvorfor man ikke kunne dele projektet op i mindre bidder som kunne evalueres for sig, så kan kunne trække stikket 350 millioner tidligere

9. december 2020 kl. 10:50
Offentlig digitalisering ikke ungdomsvenlig: Halvdelen har brug for hjælp til selvbetjening

»Undersøgelsen her synliggør, at de unge hverken er mere motiverede eller dygtigere til at kommunikere med det offentlige end andre aldersgrupper, selvom kommunikationen foregår på deres digitale hjemmebane,«

Når man læser sådan en sætning og til hverdag arbejder med brugerinddragelse i projekter, får man jo næsten lyst til at bede Agnes Tassy overveje hvem det så er der er dårlig til kommunikation. Modtageren eller afsenderen?

4. maj 2018 kl. 14:29
Verdens udviklere elsker Python - men virksomheder vil have Javascript og Java

Det overrasker mig at JavaScript har mange unge tilhængere. Er det mon fordi de adspurgte er folk der kan lide at pille lidt i en browser og kalder det programmering? Ud over det kan jeg ikke rigtig se nogle områder JavaScript kan noget særligt som andre sprog ikke kan gøre bedre, hurtigere.

Ting som JavaScript kan gøre bedre og hurtigere end alle andre programmeringssprog: Køre i en browser.

Kanske det er gået Thomas' næse forbi at websider i en browser er temmelig big business?

Jeg overlever i hvert fald fint ved at "pille lidt i en browser og kalde det programmering", uanset hvad folk i elfenbenstårne synes.

1. februar 2018 kl. 16:14
Sundhedsplatformen og de mærkelige koder

men vi er ikke interesseret i hvor mange hovedpinepiller der er uddelt

Det kan jeg love dig for vi er! Halløj fejlmedicinering

20. september 2017 kl. 10:58
Socialdemokratiet: Der er brug for en it-kriminalitetspakke

Hvis risikoen for at blive opdaget er forsvindende lille hjælper hårdere straffe akkurat ingenting. Særligt hvis der samtidigt også er tale om grænseoverskridende kriminelle handlinger.

Det ville klæde Bramsen at undgå den konservative floskel om hårdere straffe for at virke handlekraftig, og i stedet fokusere på hvordan man kan sikre de systemer som bliver udnyttet. Eller melde sig ind i C, det virker alligevel som om hun hører mere hjemme der

5. juli 2017 kl. 11:53
Svesken på disken: I dag kl. 15:00

Nok fordi han har mange venner eller kollegaer som kommer i klemme, hvis der blev sat fokus på "gamle" fejl mangler og uduelighed.

Det kunne være han skulle fortælle de ramte venner og kollegaer at de skal se fremad...

19. maj 2017 kl. 13:44
Nu er vi halvvejs mod at HTTPS-sikre hele internettet

Min uvidenskabelige mavefornemmelse siger, at vi er langt bagefter.

Min uvidenskabelige undersøgelse siger at over 50% af alle .dk domæner har mulighed for at køre https. Det baserer jeg på at One.com og Surftown begge tilbyder https via letsencrypt og/eller SNI: https://www.one.com/en/support/faq/how-do-i-manage-ssl-for-my-website https://www.surftown.com/da/webhosting/produkt/starter/

One.com har det ikke som default, hvilket er beklageligt. Jeg kan ikke se hvad Surftowns standard opsætning er.

Hvis blot de to spillere aktiverer https som default og redirecter http --> https, så er danmark foran gennemsnittet

24. februar 2017 kl. 10:17
Giv dit input til et bedre internet

Den lovgivning er hul i hovedet, forringer brugeroplevelser kraftigt og har som primære bi-effekt at træne folk til altid bare at klikke OK på hvad som helst

5. januar 2017 kl. 10:22
Er softwarepatenter døde?

Hvad hvis den punktliste i stedet for at starte med en patent trold, som ikke er interesseret i at lade sagen blive afgjort i højesteret, i stedet blev startet af en softwarevirksomhed med interesse i at afskaffe softwarepatenter?

Der burde vel ikke være noget i vejen for at to virksomheder med samme interesse for at få en højesteretsafgørelse imod softwarepatenter, kan anlægge søgsmål mod hinanden for brug på patenter, og så bare være enige om at tage den hele vejen i stedet for at indgå forlig

9. oktober 2016 kl. 16:36
Skuffet udvikler slettede 11 kodelinjer og gav alverdens webapps problemer

NPM har sidenhen opdateret som politik omkring at tillade at fjerne kode fra databasen. Fremover kan det kun ske i meget begrænset grad, således at denne problemstilling ikke opstår igen.

Samtidigt har de også håndteret den sikkerhedsrisiko der var forbundet med slettede pakkenavne, som øjeblikkeligt kunne overtages af andre og dermed bruges til et ondsindet angreb

http://blog.npmjs.org/post/141905368000/changes-to-npms-unpublish-policy

6. april 2016 kl. 13:21
Bagmanden bag kopieret Tingbogen-database står frem: »Jeg ville bare øve mig«

hvis han offentliggjorde en komplet liste med url’er til adresserne i Tingbogen, så ville Google automatisk indeksere indholdet. Dette gør Google dog ikke i øjeblikket, da domænet <a href="http://www.tinglysning.dk">www.tinglysning.dk</a&gt; ikke har filen robots.txt, som Google bruger til indeksering

Ikke korrekt. Google indexerer ikke, udelukkende fordi google ikke har fundet de unikke URL'er til de enkelte sider. Det er kun fordi ingen linker til dem endnu, hvilket denne nye side meget nemt kunne.

Hvis google finder sådanne links konsulterer den robots.txt for at se om den må have lov til indexering. Findes robots.txt ikke svarer det til carde blanche, alt må indexeres. Tinglysningen kan undgå indexering ved at oprette robots.txt og explicit forbyde indexering

27. januar 2016 kl. 12:30
Derfor har Googles logo smidt fødderne: Fylder 40 gange mindre

Der er nogle folk som dyrker code golfing der har fået det ned på 150 bytes. Tæt på tweet size :)

https://twitter.com/aemkei/status/639390953392971776

10. september 2015 kl. 11:16
Twitter blokerer tjeneste, der husker politikeres hovsa-tweets

Hvis det at slette et tweet er udtryk for en brugers ytring, kræver det så ikke viden om at tweetet eksisterede i første omgang før en sletning kan være en ytring?

Ellers er der vel bare tale om manglende signal af enhver art for eftertiden, hvis man ikke direkte i realtid sidder og ser et tweet opstå for derefter at forsvinde.

Og så er jeg i øvrigt stærkt imod at offentlige ytringer, som på twitter, kan pålægges copyright og censur, eller hvad det ellers kan kaldes det der foregår her. Hvis man vil ytre sig offentligt bør man tænke over det!

25. august 2015 kl. 17:23
Danske tech-iværksættere til kvinder: Hvor bliver I af?

Men overrepræsentationen af mandlige IT iværksættere starter jo nok allerede ved den manglende interesse fra kvindernes side i de tunge IT faglige fag og det er der sikkert mange årsager til.

Som sagt ser jeg kun manglen at kvindelige iværksættere som et symptom på et dybereliggende problem. Uanset hvor progressive vi tror vi er så opdrager vi piger og drenge forskelligt, hvilketblandt andet ses i den helt skæve kønsfordeling i interessen for IT allerede for børn og endnu mere udpræget blandt voksne.

At du tror feminister kæmper en allerede vundet kamp vidner blot om din mangel på indsigt i hvordan kvinder systematisk bliver behandlet med mindre respekt af mænd, særligt indenfor udpræget mandsdominerede fag, men også i almindelighed.

25. juni 2015 kl. 00:21
Danske tech-iværksættere til kvinder: Hvor bliver I af?

@Peter Müller Vi mangler at tale mere om hvorfor kønnet er relevant. Skaber det bedre virksomheder? Og er der andre parametre, der er væsentlige f.eks. større spredning i nationalitet eller alder.

Jeg tror ikke på at kønnet er relevant. Hvis jeg har ret så betyder det at vi lige nu kunne have dobbelt så mange iværksættere hvis der ikke var faktorer som holdt kvinder fra at være iværksættere. Uopfyldt potentiale, DET er et problem

23. juni 2015 kl. 16:36
Danske tech-iværksættere til kvinder: Hvor bliver I af?

Jeg ser ikke kønnet som en bidragende faktor for godt iværksætteri. Netop derfor er en meget skæv kønsfordeling problematisk. Men for mig at se er den skæve kønsfordeling blot et symptom på et generelt samfundsproblem bestående i at indoktrinere kvinder til at tro mindre på sig selv og tage færre chancer.

23. juni 2015 kl. 10:47
Kære IT politiker,

Split udbuddet op i mindre dele og evaluer løbende på fremskridtet og om projektet er på rette vej.

Indfør per lovkrav at alle løsninger udviklet til det offentlige skal være open source.

Tag leverandørers tidligere historik i forhold til tidligere leverencer, sikkerhed og vedligehold

3. juni 2015 kl. 23:49
Nu kan NSA ikke længere indsamle telefondata

Hvis historien, og specielt Snowdens afsløringer, har lært os noget så er det at de kan, at de gør og at de er ligeglade med om der er lovhjemmel eller ej.

Jeg stoler ikke en millimeter på NSA.

Det er selvfølgelig meget rart at der i det mindste er en officiel udmelding fra regeringen. Men der foregår for mange ting i skumle baglokaler til at det rykker ved virkeligheden imo.

2. juni 2015 kl. 12:56
Snart streamer alle Danmarks ambulancer patient-data live til akutmodtagelsen

I en tid hvor vi har alt for mange IT-skandaler og fejlede projekter er det rigtig rart også at høre om den slags projekter som lyder som om de korrekt har fundet en afgrænset problemstilling som kan forbedres med IT og frigive tid til mere nærværende og menneskelig kommunikation og behandling.

21. maj 2015 kl. 10:54
'It-fejl' i folkeskolens prøvesystem var planlagt af ministeriet

Man må håbe at nogen i Undervisningsministeriet/STIL på baggrund af historien når frem til, at arkitekturen er det væsentlige.

Sjovt, jeg kommer til den modsatte konklusion. Brugeroplevelsen er det væsentlige.

Hvis brugeroplevelsen havde været i centrum ville "Intet jeg indtaster må gå tabt" være højt på listen. Oppetidskrav under brug er en selvfølge for en god brugeroplevelse, så må arkitekten bag indrette systemet derefter.

Hvordan det skal implementeres er mindre væsentligt for kravspecifikationen, og efterhånden må størstedelen af komponenterne til at bygge sådan et system anses som hyldevare.

19. maj 2015 kl. 10:12