Christian Münster

Privacy-fokuseret søgemaskine vil blokere sporing i Android

Jeg vil dog benytte lejligheden og knytte en kommentar, til al det her postyr omkring tracking, som jeg mener, til dels, er et produkt af vores samfund.

De fleste i dag, hvis ikke alle, forventer al tilgang til alle hjemmesider, skal være gratis, som udgangspunkt, denne holdning er i sær udbredt hos de seneste generationer. Der findes ikke rigtig andre brancher hvor fuld brug af butikkens ydelser er gratis.

Drivsel af enhver ydelse kræver strøm, mandskab, arbejdstimer, husleje, abbonement osv osv. De udgifter dækkes typisk af butikkens abbonement ordning, men når folk ikke gider betale for noget som helst, bliver butikken tvunget ud i alternativ indtjening. Jeg har set flere sites, jeg var glad for, blive lukket fordi: AdBlock. Til trods for mine ydmyge donationer :)

Det undskylder så ikke, det er gået over gevind flere steder og selv har jeg set DuckDuckGos privacy extension blokere, for 53 trackere inden for ti minutters brug af flere populære hjemmesider.

23. november 2021 kl. 09:00
Privacy-fokuseret søgemaskine vil blokere sporing i Android

Jeg forstår ikke rigtig, hvorfor folk stemmer dit indlæg ned, når du nu bare informerer, så; med risiko for samme behandling, vil jeg da anbefale DuckDuckGo privacy Extension til Chrome - hvis man da ikke har kørt linen helt ud og skiftet til Brave.

https://chrome.google.com/webstore/detail/duckduckgo-privacy-essent/bkdgflcldnnnapblkhphbgpggdiikppg

23. november 2021 kl. 08:46
Protonmail udleverer aktivists ip-adresse til schweiziske myndigheder

Jens Peter Olesen: Din kommentar virker lidt sarkastisk i kølvandet på denne sag - er det tilfældet?

Hvis ikke, hvad skulle forhindre myndighederne i at stille samme krav til Tutanota?

8. september 2021 kl. 18:26
Protonmail udleverer aktivists ip-adresse til schweiziske myndigheder

Jeg har lige taget skridtet, flyttet fra gmail, gået all in og betalt to år forud.

Det virkede som god ide, på det givne tidspunkt

8. september 2021 kl. 18:23
Tyrkiet forbyder kryptovaluta

Sagde jeg noget forkert? Jeg fremlægger hvordan verden virker og i stemmer mig ned?

Hvorfor? Og uddyb hellere end gerne hvordan verden virker så, for jeg har åbenbart misforstået den brance jeg har arbejdet i over 15 år.

20. april 2021 kl. 15:27
Tyrkiet forbyder kryptovaluta

Når efterspørgslen er stigende og udbudet falder - stiger prisen.

  • Ligesom med Guld. Der er en fast mængde guld på jorden og efterspørgslen stiger hele tiden og udbudet falder hele tiden. Derfor stiger prisen altid over tid.

Krydskurven mellem udbud og efterspørgsel er grundlæggende lære i markedsøkonomi og er obligatorisk i første lektion, af alle kurser i emnet.

Kontanter i Danmark bliver stort set kun brugt af kriminelle og pensionister der elsker andres baktierer på deres fingre.

Hvad angår miljøet er det interessant at kigge på nyere generationer af Krypto, som virker uden brug af strømslugende mining computere. f.eks. IOTA eller ADA.

19. april 2021 kl. 22:35
Indien vil forbyde kryptovaluta

Skide godt indlæg Michael. Du belyser nogle åbenlyse ting ved begge sider af sagen.

Personligt har jeg lidt svært ved at se forskellen, på aktie- og valutahandel og det du beskriver som pyramide spil omkring Krypto.

Jeg mener al aktiehandel er et pyramidespil, men med regler og vi kan sagtens få indført regler i Krypto markedet, via de børser som supporterer krypto handel.

Begge dele handler om at få penge til at yngle med en vis potion risiko. Begge kan blive blæst op via hype og begge er baseret på troen om fremtiden, dvs følelser.

Jeg synes f.eks. situationen med Gamestop er et af de mest glimrende eksempler på, aktierkurser også bare er ren luft, hvis nok taler om det! Altså; prisen er baseret på folks valg, følelser og tro.

Jeg tror på Krypto, derfor har jeg flere poster i Krypto, fordi jeg mener det bliver fremtidens betalingsmiddel og fordi det der foregår i USA, må vælte på et tidspunkt.

Det bliver ikke Ikke Bitcoin som betalingsmiddel, nok nærmere en 3. eller 4. generations Stablecoin, uden brug af mine? arbejde (mining computer :)

Jeg har allerede et fysisk debit kort fra min Krypto børs, som jeg har krypto på og med dette Visa Debit kort, kan jeg købe en liter mælk i Netto og dermed betale med Krypto. Ligesom du med et visakort der kun har EURO, kan købe en liter mælk i Netto og så konverterer børsen eller banken til den rette valuta, i det pågældende område eller land.

16. marts 2021 kl. 13:06
Indien vil forbyde kryptovaluta

Hvad med alle de menesker som rent faktisk ved hvad de laver, hvorfor skal de straffes? Hvorfor ikke oplyse, istedet for at forbyde?

Rant incoming :)

I snakker om at forbyde det i Danmark; hvorfor? Tjener bankerne ikke nok allerede?

  • Er jeg træt af, mine penge ikke må yngle, bare fordi jeg er i stand til at spare lidt sammen? Ja! Men; fordi jeg ikke har millioner nok, kan jeg vælge mellem investeringer, der bliver ædt om af høje gebyrer/omkostningsprocenter eller minus renter på min lønkonto.
  • Resten af verden, sidder i øvrigt og griner af os på Reddit pga. af vores minus renter.

Hvorfor falder transaktion gebyret på alle store børser, jo mere man handler for? Det burde da være omvendt! Så os, med få midler, der har råd til at investere (og måske tabe dem, skulle det gå galt) også har en chance for at lege med.

Er jeg træt af hele aktiemarkedet er styret af b/millionærere, der har armen LANGT oppe i enden på lobbyisterne og SEC, så de kan fremme deres egne indsider handler, finde på nye kreative måder at handle med husejernes obligationer og tjene millioner på mine risici? Ja! Samtidig betaler vi af på selvsamme obligation/kredit lån og ser intet af denne fortjeneste, som de stikker i lommen. Vor herre til hest.

Hvis nu folk satte sig lidt ind hvad der sker på fronten, så ville de måske ha' læst om senste udvikling på stammen inden for Krypto og betragtes som 3. generation Krypto ved navn IOTA der i øvrigt har været her nogle år efterhånden og stadig udvikles. Et af de mere vigtige elementer er ingen mining computere, hvilket sætter hele argumentet om energiforbrug ud af spil. Det fjerner i øvrigt samtidig behovet for gebyrer, fordi der netop ikke er minere. Bum!

Er første generation af krypto perfekt (bitcoin) ? Nej da. Er det et skridt i den rigtige retning? Ja! Er jeg træt af, mine penge overførsler til min far i sydfrankrig, tager 48 timer, mellem Danske Bank og Credit Lyonnais, når det tager 10 sekunder at sende en mail? ja; for hvem modtager renterne i de 48 timer? Aktie ejere, ikke mig.

Er anden generation af Crypto perfekt? Nej da. Men nu er der i det mindste kommet mer udvikling. Der er implemeteret BlockChain som bringer os endnu tættere på en brugbar digital NFT, som ikke styres og beskattes af banker og aktionære.

  • Der kommer i øvrigt snart en software opdatering til ETH netværket, som netop kommer nogle af de åbenlyse problemer til livs.

Var den første bil perfekt (Ford T); nej da. De gik i stykker hele tiden, var meget brændstof ineffektive, svinede gaderne til og satte sig fast alle vegne. Var anden generation bedre? Ja da og folk begyndte at forstå ideen og troen på teknologien udbredte sig. Er det en af de største dræbere i nutid kun trumfet af våben, uvidenhed og malariemyg? JA! men vi har brug for den, så vi ser gennem fingre med netop de problemer bilen skaber og den forbedres hele tiden; i stedet for at forbyde den!

Hvilken valuta tror i vil blive brugt på Mars? Forhåbentig ikke Dollars, nok en global valuta som Krypto :)

15. marts 2021 kl. 22:56
Britiske myndigheder undersøger Apples App Store

De får $20 millioner i bøde (penge som ikke går tilbage til udviklerne) og Apple sætter gebyret ned til 25%.

5. marts 2021 kl. 14:39
Hvorfor skal alt være digitalt?

Hvorfor insistere på at være på bagkant? Der kommer da nye vira i fremtiden? Hvorfor antage Corona er den sidste virus, der kan lukke vores samfund ned?

Hvis dette er implementeret i vores samfund på ordentlig vis, er vi på forkant til næste pandami :)

25. februar 2021 kl. 21:32
Mozilla lukker ned for cookies med Firefox 86

Hvis vi så også kunne få indført en mulighed for at vælge alle cookies eller kun funktionelle, en gang for alle, på tværs af alle sites, så man var fri for den pop up hele tiden, så er vi ved at have kontrollen og brugervenligheden tilbage.

24. februar 2021 kl. 20:49
Virksomheder gemmer 'spy pixels' i mails for at tracke modtageren

Har da prøvet at sende signalet for en del år siden: Vi har længe løst problemet!

https://nakedsecurity.sophos.com/2013/12/16/gmail-takes-image-loading-out-of-users-hands-heres-how-to-take-it-back/

  • Om de så sælger data videre fra deres proxy; må guderne (og evt. hackere) jo vide.
17. februar 2021 kl. 13:00
Kommune »meget bekymret« over stort Netcompany-system: Stop udrulningen!

Ja; det hedder en overdragelesestest eller en accepttest om du vil :)

11. februar 2021 kl. 08:40
Er der ingen grænser for, hvad AI skal have skylden for?

Nu gik min kommentar mere på, mennesket altid har foretrukket at dræbe, ødelægge og forbyde de ting, mennesket ikke forstår. Og det har da også holdt os i live de sidste 100k år!

I stedet kunne folk bruge ti minutter og sætte sig bare en smule ind i teknologien før de forbyder.

9. februar 2021 kl. 13:34
Er der ingen grænser for, hvad AI skal have skylden for?

Mit bud er Hollywoods uendelige bane af film hvor AI fremstilles som sorteper - almindelige dødelige er nærmest fobiske omkring AI begrebet.

  • Det er jo sådan noget IT noget, som vi alle ved er det samme som magi.

Jeg ser indikationer på dette, helt tilbage fra de tidlige sort/hvid film, hvor det typisk var vidskabsfolk der var sorteper i historien, hvor AI begrebet som sorteper overtog rollen, et sted i halvfjerdserne og firserne, efterhånden som verden fik mere og mere respekt for videnskabsfolk. Et godt eksempel er de helt tidlige Alien(s) film og de seneste origin fortællinger.

Forfatteren Michael Chrithon har muligvis også lille del i skylden. og; træk nu lige vejret før i flamer :)

Manden har jeg set omtalt som hovedinspirator til flere store Science Fiction Klassikere. Exempelvis Terminator, Westworld, Jurassic Park osv. som nok i virkeligheden er inspiret af M. Shelly's Frankenstein.

At gøre oprår mod sin skaber er vel i virkeligheden et oldgammelt begreb og kan sikkert også tolkes ud af biblen :)

4. februar 2021 kl. 10:10
Amerikansk politi bruger Clearview til at finde demonstranter efter angreb på Kongressen

Det er virkelig dumt at udføre kriminalitet med et filmende kamera i hånden. Men, det siger vel lidt om intelligens niveauet :)

12. januar 2021 kl. 07:48
Google-ansatte vil organiseres: Annoncerer fagforeningsplaner

Google er vel begyndt at stille krav til deres medarbejdere, nu hvor de ikke har sorte tal på bundlinjen mere? Jeg ville også blive nervøs ^^

Jeg mener; de lavede én hjemmeside med én tekst boks og to knapper, for hvad; 20 år siden?

Så; det var i hvert fald ikke marketing der har haft travlt.

Kodefolket skulle lave lidt html og server drengene skulle installere en standard IIS eller Apache

Og; så! ellers sælge data på alle besøgene.

/S(jov og spas)

5. januar 2021 kl. 13:09
Bidsk AI bedømmer dig på din musiksmag

Musiksmag er subjektivt - ikke definitivt.

30. december 2020 kl. 08:13
Snart kan Smittestop også bruges på ældre iPhones

med kørekort app'en?

  • Den virker også kun til nyere iPhones.
17. december 2020 kl. 12:41
Hackere lækker kildekode fra verdens tredjestørste flyproducent

Turistbranchen må virkelig være lukrativ for hackere - den branche har jo så mange penge, de ikke ved hvad de skal bruge dem til, i disse restriktionstider. /s

Hvorfor ikke hacke Putin eller en anden i stedet, der har ALT for mange penge? Solgte hackere sig ikke på, de var frihedskæmpere der viste verden hvor usikker den er?

  • Det her ligner mere nogen der sparker folk, der ligger ned.
9. december 2020 kl. 10:37