Peter H. Rankin Hansen

Sinclair ZX80 40 års jubilæum

Jeg brugte meget tid på at omskrive fin Pascal kode til maskinkode ... tid der nok kunne være brugt mere fornuftigt ... fx. på at gå i skole :-)

Det vækker minder, for den vogn var jeg også med på. I mit tilfælde dog som oftest for at få det til at virke i et TSR program.

29. januar 2020 kl. 14:29
Flere Linux-browsere bandlyst fra Googles tjenester

Nøjagtig samme tanke jeg fik

13. december 2019 kl. 19:17
Sundhedsministeren vil digitalisere det gule sygesikringskort

Jeg bliver så træt af at høre innovationsministeren gentage og gentage, at jeg er affældig, fordi jeg ikke hopper på alle mulige digitaliseringspåfund

Jeg vil vove den påstand, at der er mange der ikke hopper på disse påfund, netop fordi de ikke er affældige.

F.eks. vil jeg selv ikke have nemid. Hvorfor? Fordi jeg ved noget om den type systemer. Der ER flere muligheder for misbrug og en nylig retslig afgørelse har vist, at staten da vil skide på at vi kommer i klemme. Pludselig har jeg solgt mit hus, optaget nn strakslån og er blevet skilt fra konen, uden selv at have medvirket dertil. Nej tak!

Nu er denne diskussion imidlertid ikke om nemid og dets mangler, men om en app der skal erstatte, ikke supplere, men erstatte, det gule kort.

Nej, jeg vil ikke tvinges til at skulle anskaffe ENTEN en android- ELLER en ios-baseret enhed (for det kan helt sikkert samfundsøkonimisk ikke betale sig at udvikle til andre platforme), der løber tør for batteri i tide og utide. Jeg er yderst tilfreds med min nokia 106, som jeg i gennemsnit lader op hver 1½ - 2 uger. Telefonen kan ofte bruges, hvor stort set samtlige smartphones har nul streger og den fylder ikke ret meget og vejer kun lidt. Har jeg brug for alt det andet hejs, så venter jeg til jeg kommer hjem.

Åh ja, mit gode, gamle gule kort løber aldrig tør og så fylder og vejer det .. ingenting. Det virker også stadig efter en tur i havnen.

Men, hvad er mulighederne for misbrug af en sådan app? Hvor nemt vil det være at snyde systemet og udgive sig for at være mig? Lur mig, om ikke de første milliarder er rullet ud, før der kommer et system uden åbenlyse huller. Pludselig har jeg, bare for at trække den lidt langt ud, diagnosen skitzofren paraniod og står til en tvangsindlæggelse, hvor jeg bliver afkrævet min seksuelle historie, for jeg har også AIDS i fuldt udbrud.

Nu er det imidlertid svært at øjne besparelserne, når man VED, at det kræve en betragtelig investering fra lægernes og sygehusenes side at blive tvunget til at investere i udstyr til at håndtere denne, totalt unødvendige, app. På samme måde vil bibliotekerne, og alle andre der aflæser kortet, også blive ramt på pengepungen. Summa summarum vil staten, for at kunne spare nogle få millioner, skulle betale langt mere til nyt udstyr (og dets vedligehold) - men de udgifter skal hentes på en anden intern konto, og så er det jo ligegyldigt - bare en vis (IKKE viis) politiker fremstår "handlekraftig" og "fremsynet".

7. marts 2019 kl. 20:37
Sundhedsministeren vil digitalisere det gule sygesikringskort

Opret en webside der har NemID login.

Tjah, bortset fra at det ikke er alle der har nemid, så er det en ganske ligetil løsning.

Netop fordi den er billig vil den næppe blive accepteret - for så kan "vennerne" ikke skore en halv million (på noget der med stor sikkerhed skal laves om fordi det ikke rigtig fungerer).

6. marts 2019 kl. 16:49
Sundhedsministeren vil digitalisere det gule sygesikringskort

En overgangsperiode skal sikre, at det gule plastikkort lever lidt længere

Mjoeh, og efter overgangsperioden så skal vi måske tvinges til at have en kompatibel mobil.

Mon ikke en sådan app kun kommer til android og ios, og så må alle andre pænt rette ind og anskaffe en mobil med et af de to.

Jeg tvivler stærkt på, at de vil(/kan) lave det til min Nokia 106

6. marts 2019 kl. 15:08
Problemet er hverken Kina eller Huawei

Jeg har endnu ikke set dokumentation for at kineserne har spioneret på os

Det er for så vidt heller ikke relevant. Det der er relevant er, at, hvis de vil, så er det alt for nemt for dem, for de får det nærmest foræret på et sølvfad.

Det er faktisk ganske sandsynligt, at installationerne for nærværende er fuldstændig clean - men er de det også efter næste firmvareopdatering?

7. februar 2019 kl. 16:56
Marketingbureauer driver pseudo-prisportaler i samarbejde med Google

Pricerunner er vist ikke selv for fin i kanten og jeg oplever at mange af deres links bliver blokeret af mine privacy addons.

Læg dér til, at det ofte er relativt nemt at finde bedre priser ved et par simple målrettede søgninger - men det kræver selvfølgelig lidt tålmodighed.

29. oktober 2018 kl. 14:32
Minister droppede at tjekke elevers computere: Gymnasier gør det alligevel

Den ideelle løsning er at skolen leverer den hardware

Jeg er særdeles meget uenig.

For mange har brugen af vante arbejdsredskaber, rutiner, makroer, skabeloner, etc. enddog særdeles stor betydning. Det har særlig stor betydning for personer med ADHD og OCD, hvor ethvert indhak i vante rutiner nedsætter deres ydelse signifikant.

Folk der er vant til at arbejde med Open Office eller Libre Office, vil føle sig ret meget på udebane, hvis de pludselig skal arbejde med MS produkter, på samme måde som folk der normalt arbejder med MS produkter, sandsynligvis vil have svært ved at finde nogle af deres vante funktioner, hvis de tvinges over på Open-Libre office.

Det bliver endnu mere tydeligt, hvis der er tale om en eksamen for programmører, der typisk læner sig op ad funktionerne i bestemte editorer og udviklingsmiljøer. Hele ens flow ødelægges.

Det samme gælder ikke kun på tværs af operativsystemer (MS, Mac, Linux, etc.), hvor de fleste har tilrettet deres desktop og programsuite til egne behov. Jeg kender flere meget produktive mennesker, der nærmest ville gå i stå, hvis der blev lavet om på deres setup.

Jeg ville selv, som gammel programmør og regnearks-jockey, betragte det som et alvorligt indgreb, hvis jeg blev tvunget over på et standard setup, sammensat (for at være lidt provokerende) af en eller anden teoretiker der underviser fordi han/hun ikke har kunnet klare sig i erhvervslivet og derfor ikke har den ringeste føling med de reelle behov.

23. april 2018 kl. 20:19
Minister droppede at tjekke elevers computere: Gymnasier gør det alligevel

...problem solved.

Det er der flere uddannelsessteder der har forsøgt. De "glemte" bare, at deres ragelse var platfomafhængigt, og kun virkede på MS Windows, men ikke på Mac, Chromebook, BSD og Linux.

Klaphatte

Det program der starter prøven, kan så ikke minimeres eller forlades, uden at man afslutter prøven.

Så er det dæleme ærgerligt, hvis man bliver nødt til at genstarte computeren, fordi den opfører sig uhensigtsmæssigt

23. april 2018 kl. 15:06
TOR får assistance af tysk og californisk universitet for at styrke sikkerheden

“They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.” ― Benjamin Franklin

20. juni 2016 kl. 18:37
Det handler om politik

For mig at se, er udvidet logning en af de mere effektive måder at omgå TOR på. Hvis man har tilstrækkelige oplysninger til at kunne sammenknytte entry- og exit noderne, så er der nok ikke den store beskyttelse i TOR længere.

31. januar 2016 kl. 14:51
Brugerne flygter fra Firefox

Se, nu er det efterhånden sådan, at rigtig mange brugere, af privacy hensyn, er begyndt at bruge tilfældighed i deres browser headers. Det er dejlig nemt i netop Firefox.

Min egen Firefox har gennem længere tid præsenteret sig som en tilfældig browser på en tilfældig version af et tilfældigt styresystem. God fornøjelse med at lave fingerprinting på det ;o)

Så den browser statistik fra "Net Applications" regner jeg for totalt ligegyldig.

6. marts 2015 kl. 13:02
På jagt efter falske basestationer i København med open source-app

... at der ikke blev fundet nogle, for slynglerne er vel ikke dumme. Der er meget opmærksomhed om emnet lige nu, så jeg tænker, at de har slukket for stationerne indtil stormen lægger sig.

22. december 2014 kl. 12:18
Metasploit forklaret for Risager

Og en bil kan bruges til rambuktyverier, etc, etc.

Stort set ALT kan misbruges, hvis viljen er der.

Er vi mistænkelige fordi vi besidder et værktøj {Metasploit | skruetrækker | jagtvåben | bil | whatever}, eller griber anklageren efter et halmstrå - og mistænkeliggør derved det halve af branchen?

Skal sådan en inkompetent klaphat virkelig have lov til at jage ærlige brugere af værktøjet i skjul?

Og hvad bliver det næste? Styresystemet? For det muliggør jo at vi kan bruge programmerne.

16. september 2014 kl. 17:02
Microsofts Security Essentials får sidsteplads i antivirus-test

Afløseren blev Comodo Firewall

Mjoeh, Comodo Firewall overlevede nu ikke ret længe på min computer.

Så hellere ZoneAlarm Free.

16. september 2014 kl. 13:13
Metasploit forklaret for Risager

Metasploit kan sammenlignes med et jagtvåben.

Et jagtvåben er glimrende til at gå på jagt med, men kan også (mis)bruges i sparekassen. Det at have et jagtvåben er ikke en indikation på at man er bankrøver.

På samme måde er Metasploit et godt redskab til at forbedre sikkerheden på en server (Whitehat hacking), men kan også (mis)bruges til ulovlig indtrængen (Blackhat hacking). Det at have Metasploit er ikke en indikation på at man er Blackhat hacker.

12. september 2014 kl. 15:46
Ipod Classic har fået kniven

"Med deres nemme og hurtige adgang til millioner af sange har tjenesterne overflødiggjort behovet for at gå rundt med en harddisk i lommen."

Og hermed overser man så dem i landdistrikterne, dem der prøver at spare på online forbruget, dem der er på ferie og dem der er på vandet, plus sikkert en hel del andre.

Desuden ønsker jeg personligt ikke, at andre skal snage i, hvad jeg interesserer mig for (Apple), eller at de skal kunne spærre for adgangen til mine egne data (amazon.com), så jeg har alt mit off-line

11. september 2014 kl. 17:30
Folketingets retsudvalg vil have Edward Snowden til Danmark

Christian, det kaldes spil for galleriet.

Det eneste det drejer sig om for de politikere, er at "profilere sig". Virkelighedens verden har ingen relevans.

10. september 2014 kl. 16:16