Tine Andersen

Ladestandere kan ikke følge med antallet af elbiler (Ing)

De er pt ved at opsætte en 5-6 stykker i Bogense (ved Meny) så jeg fredag. Der er også en ladestander ved parkeringspladsen i forbindendelse med Hotelpassagen. Nordfyn er ved at oppriotere ladestander, måske ikke så mange/hurtigt som ønskelig, men de er da på vej...

Mvh Tine

31. december 2022 kl. 05:19
It-direktør om timelangt nedbrud på sygehus: »Det er stort, og det er ikke noget, vi er vant til«

Jeg havde fornøjelsen at være til øjenundersøgelse på OUH i dag lidt over middag, og jeg kunne da godt mærke en vis frustration over det netværk, der hele dagen havde været i udu/kørte langsomt. Men personalet havde (muligvis pga udskudte operationer? ;-) ) god tid til at forklare og informere. Og så kørte der en strimmel fremfor det gik videre elektronisk af diverse målinger af mit syn.

De var faktisk meget flinke og informative!

(Hvad jeg hellere ville skrive var en bandbulle om Fynbus (deres placering af køreplaner i og udenfor busskure fx) og den fordømte Rejseplan!) Men det er nok for meget OT. >:-<<<<

Mvh Tine (Det tog så kun 8 timer incl. undersøgelser, det var dén dag! Men jeg kan heldigvis alligevel se VM i ridebanespringning castet via min tablet og blæst op på tv-skærmen. JAHUUE! :-D )

11. august 2022 kl. 20:03
Mens vi venter på MitID

I øvrigt vil jeg gerne oplyse, at både Nøgleappen Og MitID appen ligger på min mobil (der som regel er slukket, jeg er hørehandikappet, så uden hørebøffer/høreapparater, kan jeg alligevel ikke høre en disse!) fordi, jeg er en skrækkelig impulskøber, og en ting er at gå i Aldi/Netto og impulskøbe, noget andet er at købe ting på nettet, der jo husker mine kort og deres numre, langt bedre end jeg.

Hvis jeg ikke orker at tænde telefonen og verificere, så er det nok ikke dims/bøger, jeg kan leve uden. Det gør det mere bøvlet med netbanken. Men det er faktisk også for nemt at få en kassekredit via netbanken!

Mvh Tine- penge er runde fordi, de skal trille...

3. august 2022 kl. 22:34
Mens vi venter på MitID

Til gengæld valgte min ene bank midt i det værste MitID rod (Og ovenikøbet på en mandag!), at skifte til en ny version af deres APP. Jeg sad i telefonkø temmelig længe for, at få opklaret at min tablet er forældet ifht DERES APP. Jeg kunne ikke godt skælde ud på kundeservicemedarbejderen over dette, men jeg bad hende vistnok lettere eftertrykkeligt, at lade beskeden gå videre op i systemet: Min ældre men velfungerende tablet kan ikke opdatere operativsystem, og jeg har ikke 5-6000 til en ny, bare fordi I synes, at JERES app skal opgraderes.

Jeg kan tilgå netbank, via MitID, men det er noget BØVL! De blev iøvrigt ved at bruge NemID, som også kommer op som førstevalg. (Men som ikke længere virker!)

Jeg fik MitId i maj, og det var en lidt bøvlet proces (at blive verificeret via to sikkerhedsspørgsmål), min samlever blev verificeret først, og jeg kom til at blande mig, da han ikke kunne svaret (hvornår vi flyttede ind for 30 år siden...). Kommunedamen var en ren drage! Og det forstår jeg sgu godt, i løbet af 20 minutter mødte der 6 mennesker op (uden tid), som blev knotne fordi, de blev afvist. (Selv jeg havde vist fnyst lidt gnister i samme situation!).

Nå samleveren fik sit MitID, og hjemme fik jeg oprettet mit ved hjælp af manden.

Men det var da en sjov måned! Vi skifter lige, og Nets var nede, og øh...

Mvh Tine

3. august 2022 kl. 22:05
Mens vi venter på MitID

Min samlever har lige været i Jylland, så hans gamle mor omsider, kunne få MitId. De kendte hende vist ret godt på Rådhuset (var på fornavn med hende), og da hun fik udstedt (endnu et) nøglekort (NemID), kunne hun pludselig huske, hvor det gamle lå: Hjemme i skuffen- i lejligheden. Hun bor i sommerbolig om sommeren, og nej hun og min samlever var ikke hjemme i lejligheden, og destruere de der 2-3 nu uvirksomme kort.

Konen er snart 78! Mon ikke hun har spildt sin egen og kommunens tid (og bibliotekets!) med at rode med digitalisering?

3. august 2022 kl. 21:42
Døde insekter på nummerplader viser stort fald: Risiko for voldsomme prisstigninger på fødevarer (Ing)

Skov er altså ikke nødvendigvis en god habitat, så skal man have bjørne, bævere og den slags med. Vildsvin. Og så må du aldrig mere gå ud i skoven, for der skal nok også være ulve. Det åbne landt med levende hegn, og alle de små moser og vandhuller med træer/buske- vil nok være en bedre habitat. Vi kan og skal nok ikke nedlægge landbruget. Men de bestemmer over 63 % af den danske natur, og det er jo forkert. Dansk landbrug er 40.000 personer. Det er meget få, der bestemmer over meget.

Mvh Tine

18. maj 2022 kl. 21:29
Døde insekter på nummerplader viser stort fald: Risiko for voldsomme prisstigninger på fødevarer (Ing)

Men min pointe er vist, at man bare ikke opdager, at der over tid- er færre og færre dyr. Eller planter!

Da jeg flyttede til Nordfyn var grøftekantsplanterne noget færre, og noget anderledes end fra Nordsjælland. Men nu er det hele ved at være grove græsser og stor nælde. Altså planter, der elsker overgødskning. I starten var der da lidt knopurt, følfod, på særligt udvalgte steder endda agermåne, blæresmælde (er det ikke bare et fedt navn?!) skabiose, blåhat - og katost. Desuden vild pastinak. Og sidste år var der da en smuk stribe (ca. 2 km) med udsåede "vilde" planter. Bortset fra, solsikker, men også helt violette katost (dem har jeg sgutte set i den farve før?!). Men smukt så det ud!

Jeg ved ikke om, det var et stunt, ejheller om, der kom flere insekter. Men flot så det ud... Til gengæld er de allerede ude og slå græskanter her på Nordfyn. Så krudtet kommer ikke engang op at blomstre før, insekterne kan udnytte det. Vi har således heller ikke Cikorie eller Vild Pastinak. (Den sidste er jo vildt farlig- for børn!). Bare græs, kartebolle (den kommer fra frøudsæd) og og enlige valmuer. Ikke kornvalmuer, men den dyrkede sort!).

Ja vores grøftekantsnatur er forarmet i den grad!

Villahaverne: Er de i dag andet end en græsplæne, med to forkølede frugttræer og et højbed med lidt urter? Og fliser og ligusterhækken.

Jeg læste et andet sted, men det gælder måske ikke i Danmark, at byrummets havearkitekter foretrækker hanplanter, da disse ikke sætter frugter. Frugter kan jo også lokke fugle og insekter til, og de sviner/stikker. I det hele taget- er planter, noget der fælder løv/nåle- tiltrækker kryb/fugle og sviner.

Det samme gælder vel i villahaven?

Mvh Tine- personligt har jeg en østrigsk bjergfyr, som jeg hader meget.

18. maj 2022 kl. 16:59
Døde insekter på nummerplader viser stort fald: Risiko for voldsomme prisstigninger på fødevarer (Ing)

I tørre somre trækker mariehøns mod vand, og der drukner de. Men jeg mener, jeg har dem i haven fra meget tidligt forår, hvor jeg starter med at klippe og grave brombær op. Som i ingen?

Iøvrigt smager mariehøns (og ørentviste- spørg ikke, men de er er del af grunden til, at jeg hader at ligge i telt! ;-D ) aldeles afskyeligt bittert. Jeg var engang ved Flyvesandet i et mariehønseår, og en stakkels høne landede på min isvaffel. Hvad er er værre end en ½ orm i et æble- det er en ½ mariehøne på en isvaffel, skal jeg hilse og sige. Føj for den da.

Mvh Tine

18. maj 2022 kl. 15:49
Døde insekter på nummerplader viser stort fald: Risiko for voldsomme prisstigninger på fødevarer (Ing)

Yeah, gods... Hvor skal man ende og begynde?

Det kan godt være, at de fleste herinde er gode til teknik (og til at stille spørgsmål til målemetoder), men jeg krummer mine biologiske tæer i græmmelse!

Jo, insektekter kan flyve meget højt, for år tilbage var et natligt syn af "UFO'er" over Storbrittanien rent faktisk et kæmpe træk af sommerfugle, hvis vinger reflekterede byernes lys. Mange insekter trækker, herhjemme havde vi fx for få år siden en invasion af Tidselsommerfugle. Ellers trækker Rød Admidral hvert år, jeg har dem fx i min have om foråret (overvintrende fra Generation 2) Generation 1 lander som regel i juli/august, de er trækkere, og de når sommetider at lægge æg, der forpupper sig, og kommer frem i foråret. De kan lide frugtsaft og træsafter.

Mursejlere og duer (altså de der tamduer), er oprindeligt tilpasset klippelandskaber, og mursejlere er så tilpasset deres liv i luften, at de faktisk sover i luften, og de har meget svært ved at lette fra jorden, hvis de uheldigvis er nødlandet. De lever i luften, så byernes høje bygninger var perfekte redesteder (og også for klippeduernes ferale afkom!). Endda vandrefalke har slået sig ned i byen... (og på duerne).

Svalerne flyver lavt, når det bliver regnvejr: Ja, det gør de fordi, deres føde, insekterne, har en evne til at aflæse luftens fugtighed. Så insekterne flyver lavt i optrækkende regnvejr (lufttryk og luftfugtighed), og så gør svalerne det også.

Iøvrigt er insekter ikke bare myg & fluer og bestøvende insekter. Der er fx en hulens masse biller (også møgbiller og andre som Morten DD bliver henrykt for at se i en kokasse). Der er myrer (også en kæmpe økologisk niche), bier (enlige) og humlebier. (Min bedste optælling af humler var 11 forskellige arter i haven, men der findes ca. 55 (!) arter i Danmark.

Insekter er meget vigtige i fødenettet, hvor altså også os tobenede pattedyr lander. Ikke bare som bestøvere, men som nedbrydere, rovinsekter (her tænker jeg kærligt på den Stor Gedehams dronning, der sad på mit haveskur den anden dag, og øh hovsa...). Desuden er orme og arthropoder vigtige (regnorme og bænkebidere), mider (ja også skovflåter) og edderkopper etc.

Hvad jeg helt simpelt har bemærket over de seneste 25 år er: Der er færre overkørte dyr! Færre tudser, pindsvin, fugle og ræve. Der er også sket en skævvridning i de "sorte fugle", der er fx færre krager, alliker, men flere råger.

Men de overkørte manglende dyr er vel også bare- dygtige til at undgå biler?

Iøvrigt er der en artikel på DR.DK idag , der fortæller om en tilsvarende undersøgelse her i DK. Bare med biler, der har været udstyret med et stort tragtformet insektnet på taget. Læs den selv!

(Jeg har selv mange fugle i haven, vel en snes arter (mindst), også mange fluer, bier og edderkopper, men bestemmelse af insekter/kryb er ikke min spidskompetance. Desuden alle de 3 arter bænkebidere, også den art, der ser ud somom, den har været for tæt på Tjernobyl. (den har en lys grøn/gullig stribe nedover ryggen))

Hov: i år har jeg ingen mariehøs set?! Til gengæld er havesneglene (dem med hus) ved at komme igen, mens dræbersneglene ikke er så fremtrædende, som før. Men det er måske for tørt. Min have er så giftfri, som det kan lade sig gøre med landbrug på 2 sider, med masser af grenbunker og brombærafklip. Og hæk mv afklip.

Mvh Tine- og NU har jeg set to bysvaler. En svale gør ingen sommer, siges det. :-D

18. maj 2022 kl. 15:29
Danskerne ved, at de bliver sporet på nettet - og er ikke bekymrede

Er totalt uoverskueligt, uigennemsigtigt og hvad, katten kan jeg gøre ved det?!

Når jeg kigger efter ting, eller bare vil tilgå nyheder, så orker jeg ikke at bruge en masse tid på at til- og fravælge de der elendige cookies. Jeg har ikke den fjerneste ide om, hvad, hvordan og hvorfor, jeg til- eller fravælge møget.

Som regel er jeg kun opmærksom på dem, når jeg har været for emsig med at rydde op i min historik. Hvad var passwordet nu lige til den side?! Oh, sh...

De kalder dem, jo ikke ligefrem: "Og nu vil du blive forfulgt gennem HELE Internettet!"

Mvh

Tine

16. marts 2022 kl. 02:59
Historien om Jan Soelbergs Circuit Design

Står rent faktisk og keder sig i min nørdemands reol. Bøgerne er fra 1980. Min nørdemands har en skummel fortid som elektroniknørd, men jeg tror desværre ikke at nogle af de fysiske eksemplarer har overlevet.

I gemmerne ligger også en Sinclair, men den er ikke i optimal stand...

Mvh Tine PS: ville gerne hjælpe, jeg hader at scanne, og har en større samling, dia, negativer og fotos, som bevis herpå. :-P

15. marts 2022 kl. 14:11
Housewarming i Datamuseum.dk

Hvis jeg fik spoleret festen. Det var ikke meningen! Jeg lavede en kæmpe oprydning for nogen år siden af alle tingene, og obveringsbokse, er ikke billige, men de fylder... Og de roder.

Jeg mener: vi har fx en stor kasse med skærmkabler, som i en stor kasse. Jeg foreslog så, at man kunne sortere 3 fra, og resten kunne flytte til genbrug. Skærmkabler er da så standard, som nogle kan ønske sig. Så er der gamle mus, skærme og unavngivne strømforsyninger. Ja.

Jeg beklager, jeg til tider er desperat, jeg mener: jeg er gået af med store dele af min bogsamling. Min søns spil og Lego. Sønnens børnebogssamling, og den var stor. Men...

Mvh Tine

8. marts 2022 kl. 18:28
Housewarming i Datamuseum.dk

Det, så har vi faktisk 3 plakater (ens) fra dengang Commodore var hot. Måske vil nørdemanden donere en af dem. De kommer ikke op at hænge her alligevel. De har passeret 25 års grænsen. De har faktisk aldrig været oppe at hænge.

Jeg bliver bare voldsomt frustreret over, at det der usorteret grej, har værdi, tror nørden. Det, der er sorteret og pakket i støvtættekasser, har... Jeg sorteret. Bøger forstår jeg og værdsætter, men gl. elektronik?!

Og mine gamle win 95 (nu du nævnte det) på floppy, må jeg heller ikke kassere. De er dog mine, og Jeg har endda ikke brug for dem. ?

8. marts 2022 kl. 01:10
Housewarming i Datamuseum.dk

Nu sidder jeg og min nørdemand og ruger på flere hundrede af de små floppydisks. Desuden mindst lige så mange af de små hårde, og jeg er så træt af de små disketter, formentlig er meget af det til piccoline, og resten til Amiga/c64.

Jeg må ikke smide noget ud. Selv ikke 12-14 firma floppier med enslydende numre. Men vi har ikke et medie, der kan læse floppier. Og selvom vi havde det, så gider ingen af os bruge tid på det.

Bøger er okay, men ulæselig ting, der bare står og fylder? Hvad gør man, slår manden i knolden med en Amiga 3000 og æterbedøver ham, hvorefter, jeg holder på, at et museum, har anfaldet vores bopæl, og stjålet møget?

Undskyld, men hoarder er hårde nørder, og jeg bliver så træææt af alt det møg. Der måske dirtpay, men guldet orkerr jeg skutte lede efter.

Spil 1/17, hvoraf der findes 7-8. Stykker, og det er i kopi?

What to do?!

Mvh Tine

7. marts 2022 kl. 19:08
Farvel til GratisDNS og Gratis Google GSuite

Har lige tilsendt mig en mail, i et lettere truende tonefald: Hvis der ligger noget ulovligt, vil jeg få tæv- eller noget. Nu er domænet tomt, der er højst tilknyttet noget mail. Men det er meget vigtigt, at mine kontaktinformationer er korrekte! Og hvad jeg har punget ud for, vil ikke stige i pris. Jow, Jow.

Vores non-dot dk domæner er flyttet til Linode. Før UK gik ud med Brexit, lå de på britiske servere. Så blev det tyske.

Verden er alligevel ikke så rund, som man måske gerne vil tro! :-P

Mvh Tine

3. marts 2022 kl. 16:33
Koks i Kørekort-appen: Opdatering slettede brugeres data

Nogle mennesker har svært ved at huske tal, jeg kan fx ikke huske mit mobilnummer, så jeg har det på et visitkort. Talblindhed er et reelt problem for nogle mennesker...

Lægesekretæren har aldrig skulle bruge mit sundhedskort. Lægen sad og tastede det ind i den dyrebare 10 minutters konsultation.

Ting fungerer ikke ens alle steder.

Mvh Tine

9. februar 2022 kl. 15:40
Koks i Kørekort-appen: Opdatering slettede brugeres data

Bruger jeg, da mine lægers tlfnr. står derpå, og adressen- jeg havde tvungent lægeskift sidste år. (Den gamle gik på pension) . Desuden scanner jeg magnetstriben ved lægebesøg, så der spares kostbar tid, for lægen. Så helt ubrugeligt er det ikke.

Jeg har ikke altid min fon/tablet med i byen, men jeg har købt en fiks kortholder, der er RFID sikker, og der har jeg også de andre kort i. Min mand har sine kort i telefonens etui, men da han nærmest samler på elektronik, så kan det glippe med at få de foner med, der holder kortene, så han har også en RFID kortholder nu.

Mvh Tine

9. februar 2022 kl. 15:10
Microsoft vil konkurrere med Chromebooks: På vej med Windows-light-pc'er til skoler

Kræves der æblethingies. Så deet. De er altså ikke længere verdensførende i grafik mv, men de er nemme at bruge. Personligt har jeg da heller ikke været inde og pille i indvoldene på min win pc, i over 10 år. Defrag anyone?

Min tablet (den er kinesisk!), sletter jeg jævnligt historik mv. på, og genstarter, men det behøves ikke mere. Altså genstart! Udover den er ved at være så gammel, at hukommelsen er ved at være fyldt op, så aner jeg ikke, af hvad? Den foreslår regelmæssigt at jeg sletter de apps, jeg rent faktisk bruger. Al firmware mm. lader den aldeles kold. Min viden omdiverse OS'er ihvertfald dybt forældet...

Det er også sjovere, ikke at skulle genopdage de varme tallerkener og det dybe vand, men herredømmet over maskinerne er gået tabt undervejs.

Mvh Tine- hvorfor blev jeg ikke dyrlæge- eller knallertmekaniker?

19. januar 2022 kl. 19:16
Kejserens Ny Efterretningstjeneste

Vedkommende blev anmeldt af den lokale købmand, der var medlem af Hjemmeværnet. Vedkommende fik sine private dagbøger beslaglagt, og de endte på Det KongeligeBibliotek, at være utilgængelige- i 50 år. Ja! Anklagen gik på spion, den værste anklage dengang.

Vedkommende fik da en mængde forsider på Ekstra Pladder, men aldrig en undskyldning- eller dagbøgerne retur.

Men sådan er der så meget, åbenbart. ? Mvh Tine

13. januar 2022 kl. 02:05
DR's 2 timers historie om danske computerspil

Jeg troede, Hex var Piet Hein spillet. Nimbi virker som en slags kryds & bolle, eller som "skomagermat" i skak.

Jeg så serien, men lærte udover Nimbi, ikke så meget nyt. P1 har et program, der har gennemgået det meste.

Men Amiga får aldrig nær nok credit, de (Commodore) var overlegne med musik og grafik før Apple. Desværre huskes Amigaerne som billige spillemaskiner i dag. Men mange lærte jo programmering i flere sprog på dem. Selv mødte jeg dem desværre sent, jeg var til pc & win. Havde jeg vidst, der var en billig computer med overlegen grafik, så havde min karriere nok set meget anderledes ud!

Godt nyt år!

Mvh Tine

31. december 2021 kl. 22:56