Tine Andersen

It-direktør om timelangt nedbrud på sygehus: »Det er stort, og det er ikke noget, vi er vant til«

Jeg havde fornøjelsen at være til øjenundersøgelse på OUH i dag lidt over middag, og jeg kunne da godt mærke en vis frustration over det netværk, der hele dagen havde været i udu/kørte langsomt. Men personalet havde (muligvis pga udskudte operationer? ;-) ) god tid til at forklare og informere. Og så kørte der en strimmel fremfor det gik videre elektronisk af diverse målinger af mit syn.

De var faktisk meget flinke og informative!

(Hvad jeg hellere ville skrive var en bandbulle om Fynbus (deres placering af køreplaner i og udenfor busskure fx) og den fordømte Rejseplan!) Men det er nok for meget OT. >:-<<<<

Mvh Tine (Det tog så kun 8 timer incl. undersøgelser, det var dén dag! Men jeg kan heldigvis alligevel se VM i ridebanespringning castet via min tablet og blæst op på tv-skærmen. JAHUUE! :-D )

11. august kl. 20:03
Mens vi venter på MitID

I øvrigt vil jeg gerne oplyse, at både Nøgleappen Og MitID appen ligger på min mobil (der som regel er slukket, jeg er hørehandikappet, så uden hørebøffer/høreapparater, kan jeg alligevel ikke høre en disse!) fordi, jeg er en skrækkelig impulskøber, og en ting er at gå i Aldi/Netto og impulskøbe, noget andet er at købe ting på nettet, der jo husker mine kort og deres numre, langt bedre end jeg.

Hvis jeg ikke orker at tænde telefonen og verificere, så er det nok ikke dims/bøger, jeg kan leve uden. Det gør det mere bøvlet med netbanken. Men det er faktisk også for nemt at få en kassekredit via netbanken!

Mvh Tine- penge er runde fordi, de skal trille...

3. august kl. 22:34
Mens vi venter på MitID

Til gengæld valgte min ene bank midt i det værste MitID rod (Og ovenikøbet på en mandag!), at skifte til en ny version af deres APP. Jeg sad i telefonkø temmelig længe for, at få opklaret at min tablet er forældet ifht DERES APP. Jeg kunne ikke godt skælde ud på kundeservicemedarbejderen over dette, men jeg bad hende vistnok lettere eftertrykkeligt, at lade beskeden gå videre op i systemet: Min ældre men velfungerende tablet kan ikke opdatere operativsystem, og jeg har ikke 5-6000 til en ny, bare fordi I synes, at JERES app skal opgraderes.

Jeg kan tilgå netbank, via MitID, men det er noget BØVL! De blev iøvrigt ved at bruge NemID, som også kommer op som førstevalg. (Men som ikke længere virker!)

Jeg fik MitId i maj, og det var en lidt bøvlet proces (at blive verificeret via to sikkerhedsspørgsmål), min samlever blev verificeret først, og jeg kom til at blande mig, da han ikke kunne svaret (hvornår vi flyttede ind for 30 år siden...). Kommunedamen var en ren drage! Og det forstår jeg sgu godt, i løbet af 20 minutter mødte der 6 mennesker op (uden tid), som blev knotne fordi, de blev afvist. (Selv jeg havde vist fnyst lidt gnister i samme situation!).

Nå samleveren fik sit MitID, og hjemme fik jeg oprettet mit ved hjælp af manden.

Men det var da en sjov måned! Vi skifter lige, og Nets var nede, og øh...

Mvh Tine

3. august kl. 22:05
Mens vi venter på MitID

Min samlever har lige været i Jylland, så hans gamle mor omsider, kunne få MitId. De kendte hende vist ret godt på Rådhuset (var på fornavn med hende), og da hun fik udstedt (endnu et) nøglekort (NemID), kunne hun pludselig huske, hvor det gamle lå: Hjemme i skuffen- i lejligheden. Hun bor i sommerbolig om sommeren, og nej hun og min samlever var ikke hjemme i lejligheden, og destruere de der 2-3 nu uvirksomme kort.

Konen er snart 78! Mon ikke hun har spildt sin egen og kommunens tid (og bibliotekets!) med at rode med digitalisering?

3. august kl. 21:42
Danskerne ved, at de bliver sporet på nettet - og er ikke bekymrede

Er totalt uoverskueligt, uigennemsigtigt og hvad, katten kan jeg gøre ved det?!

Når jeg kigger efter ting, eller bare vil tilgå nyheder, så orker jeg ikke at bruge en masse tid på at til- og fravælge de der elendige cookies. Jeg har ikke den fjerneste ide om, hvad, hvordan og hvorfor, jeg til- eller fravælge møget.

Som regel er jeg kun opmærksom på dem, når jeg har været for emsig med at rydde op i min historik. Hvad var passwordet nu lige til den side?! Oh, sh...

De kalder dem, jo ikke ligefrem: "Og nu vil du blive forfulgt gennem HELE Internettet!"

Mvh

Tine

16. marts kl. 02:59
Historien om Jan Soelbergs Circuit Design

Står rent faktisk og keder sig i min nørdemands reol. Bøgerne er fra 1980. Min nørdemands har en skummel fortid som elektroniknørd, men jeg tror desværre ikke at nogle af de fysiske eksemplarer har overlevet.

I gemmerne ligger også en Sinclair, men den er ikke i optimal stand...

Mvh Tine PS: ville gerne hjælpe, jeg hader at scanne, og har en større samling, dia, negativer og fotos, som bevis herpå. :-P

15. marts kl. 14:11
Housewarming i Datamuseum.dk

Hvis jeg fik spoleret festen. Det var ikke meningen! Jeg lavede en kæmpe oprydning for nogen år siden af alle tingene, og obveringsbokse, er ikke billige, men de fylder... Og de roder.

Jeg mener: vi har fx en stor kasse med skærmkabler, som i en stor kasse. Jeg foreslog så, at man kunne sortere 3 fra, og resten kunne flytte til genbrug. Skærmkabler er da så standard, som nogle kan ønske sig. Så er der gamle mus, skærme og unavngivne strømforsyninger. Ja.

Jeg beklager, jeg til tider er desperat, jeg mener: jeg er gået af med store dele af min bogsamling. Min søns spil og Lego. Sønnens børnebogssamling, og den var stor. Men...

Mvh Tine

8. marts kl. 18:28
Housewarming i Datamuseum.dk

Det, så har vi faktisk 3 plakater (ens) fra dengang Commodore var hot. Måske vil nørdemanden donere en af dem. De kommer ikke op at hænge her alligevel. De har passeret 25 års grænsen. De har faktisk aldrig været oppe at hænge.

Jeg bliver bare voldsomt frustreret over, at det der usorteret grej, har værdi, tror nørden. Det, der er sorteret og pakket i støvtættekasser, har... Jeg sorteret. Bøger forstår jeg og værdsætter, men gl. elektronik?!

Og mine gamle win 95 (nu du nævnte det) på floppy, må jeg heller ikke kassere. De er dog mine, og Jeg har endda ikke brug for dem. ?

8. marts kl. 01:10
Housewarming i Datamuseum.dk

Nu sidder jeg og min nørdemand og ruger på flere hundrede af de små floppydisks. Desuden mindst lige så mange af de små hårde, og jeg er så træt af de små disketter, formentlig er meget af det til piccoline, og resten til Amiga/c64.

Jeg må ikke smide noget ud. Selv ikke 12-14 firma floppier med enslydende numre. Men vi har ikke et medie, der kan læse floppier. Og selvom vi havde det, så gider ingen af os bruge tid på det.

Bøger er okay, men ulæselig ting, der bare står og fylder? Hvad gør man, slår manden i knolden med en Amiga 3000 og æterbedøver ham, hvorefter, jeg holder på, at et museum, har anfaldet vores bopæl, og stjålet møget?

Undskyld, men hoarder er hårde nørder, og jeg bliver så træææt af alt det møg. Der måske dirtpay, men guldet orkerr jeg skutte lede efter.

Spil 1/17, hvoraf der findes 7-8. Stykker, og det er i kopi?

What to do?!

Mvh Tine

7. marts kl. 19:08
Farvel til GratisDNS og Gratis Google GSuite

Har lige tilsendt mig en mail, i et lettere truende tonefald: Hvis der ligger noget ulovligt, vil jeg få tæv- eller noget. Nu er domænet tomt, der er højst tilknyttet noget mail. Men det er meget vigtigt, at mine kontaktinformationer er korrekte! Og hvad jeg har punget ud for, vil ikke stige i pris. Jow, Jow.

Vores non-dot dk domæner er flyttet til Linode. Før UK gik ud med Brexit, lå de på britiske servere. Så blev det tyske.

Verden er alligevel ikke så rund, som man måske gerne vil tro! :-P

Mvh Tine

3. marts kl. 16:33
Koks i Kørekort-appen: Opdatering slettede brugeres data

Nogle mennesker har svært ved at huske tal, jeg kan fx ikke huske mit mobilnummer, så jeg har det på et visitkort. Talblindhed er et reelt problem for nogle mennesker...

Lægesekretæren har aldrig skulle bruge mit sundhedskort. Lægen sad og tastede det ind i den dyrebare 10 minutters konsultation.

Ting fungerer ikke ens alle steder.

Mvh Tine

9. februar kl. 15:40
Koks i Kørekort-appen: Opdatering slettede brugeres data

Bruger jeg, da mine lægers tlfnr. står derpå, og adressen- jeg havde tvungent lægeskift sidste år. (Den gamle gik på pension) . Desuden scanner jeg magnetstriben ved lægebesøg, så der spares kostbar tid, for lægen. Så helt ubrugeligt er det ikke.

Jeg har ikke altid min fon/tablet med i byen, men jeg har købt en fiks kortholder, der er RFID sikker, og der har jeg også de andre kort i. Min mand har sine kort i telefonens etui, men da han nærmest samler på elektronik, så kan det glippe med at få de foner med, der holder kortene, så han har også en RFID kortholder nu.

Mvh Tine

9. februar kl. 15:10
Microsoft vil konkurrere med Chromebooks: På vej med Windows-light-pc'er til skoler

Kræves der æblethingies. Så deet. De er altså ikke længere verdensførende i grafik mv, men de er nemme at bruge. Personligt har jeg da heller ikke været inde og pille i indvoldene på min win pc, i over 10 år. Defrag anyone?

Min tablet (den er kinesisk!), sletter jeg jævnligt historik mv. på, og genstarter, men det behøves ikke mere. Altså genstart! Udover den er ved at være så gammel, at hukommelsen er ved at være fyldt op, så aner jeg ikke, af hvad? Den foreslår regelmæssigt at jeg sletter de apps, jeg rent faktisk bruger. Al firmware mm. lader den aldeles kold. Min viden omdiverse OS'er ihvertfald dybt forældet...

Det er også sjovere, ikke at skulle genopdage de varme tallerkener og det dybe vand, men herredømmet over maskinerne er gået tabt undervejs.

Mvh Tine- hvorfor blev jeg ikke dyrlæge- eller knallertmekaniker?

19. januar kl. 19:16
Kejserens Ny Efterretningstjeneste

Vedkommende blev anmeldt af den lokale købmand, der var medlem af Hjemmeværnet. Vedkommende fik sine private dagbøger beslaglagt, og de endte på Det KongeligeBibliotek, at være utilgængelige- i 50 år. Ja! Anklagen gik på spion, den værste anklage dengang.

Vedkommende fik da en mængde forsider på Ekstra Pladder, men aldrig en undskyldning- eller dagbøgerne retur.

Men sådan er der så meget, åbenbart. ? Mvh Tine

13. januar kl. 02:05
DR's 2 timers historie om danske computerspil

Jeg troede, Hex var Piet Hein spillet. Nimbi virker som en slags kryds & bolle, eller som "skomagermat" i skak.

Jeg så serien, men lærte udover Nimbi, ikke så meget nyt. P1 har et program, der har gennemgået det meste.

Men Amiga får aldrig nær nok credit, de (Commodore) var overlegne med musik og grafik før Apple. Desværre huskes Amigaerne som billige spillemaskiner i dag. Men mange lærte jo programmering i flere sprog på dem. Selv mødte jeg dem desværre sent, jeg var til pc & win. Havde jeg vidst, der var en billig computer med overlegen grafik, så havde min karriere nok set meget anderledes ud!

Godt nyt år!

Mvh Tine

31. december 2021 kl. 22:56
Copenhagen Medical ramt af it-nedbrud: Nu kører systemerne igen

En god jul, og et godt og helsebringende nyt år. Mvh Tine

24. december 2021 kl. 19:21
Copenhagen Medical ramt af it-nedbrud: Nu kører systemerne igen

Jeg var i starten af december inviteret til en meget forsinket rund fødselsdag. Faktisk udsat fra året før, og en af mine slægtninge havde rundkastet en mail om, at hvis vi kom, skulle vi være testet. Den mail fik jeg desværre ikke, men jeg har i de sidste to år, holdt afstand, brugt mundbind, handlet Max. En gang om ugen og brugt rigeligt med håndsprit.

Jeg fejler desværre noget, muskel- og ledsygdom, der rent faktisk giver influenzalignende symptomer, som i feber, hovedpine og muskelømhed. Så jeg har stresset rigtigt meget! Jeg blev desværre påkørt nogen uger før, og udover store blå mærker, døjede jeg meget med feber og træthed.

Men jeg kom til festen og testede negativ. Desværre var 1 og anden en positive, 6 dage efter... Som heldigvis de eneste.

Jeg har også kun 2 x 15 km til nærmeste teststed. Som jeg ikke kan køre til, da mit transportmiddel ikke kan fixes før, bilisten har anmeldt skaden. Men jeg har dacoronapas, og afventer ledige tider til 3. Stik.

Mvh Tine

24. december 2021 kl. 19:14
Reportage fra Metaverset: Det digitale univers er dødsygt for alle andre end dets faste beboere

Det ser underligt ud, har de et rigtigt bryst, men kun i den ene side? Tegnebogen? Eller er det en pacemaker..?

12. november 2021 kl. 22:14
Rejsekort skal moderniseres: Ny direktør vil bruge erfaringer fra leverandørslagsmål

Jeg har i august måned besøgt min søster, som udlånte et rejsekort til mig. Jeg betalte altså også for mine rejser, men jeg fik da i ro og mag lært om login og ud, hvilket egentlig har været noget af det, jeg er nervøs for: Sommetider har jeg måske 6-9 minutter i fuld galop med bagage, så det er jo ikke lige dér, man kan nå at lære noget nyt.

Ulempen var, at vi havde misforstået hinanden, så jeg tog afsted på et tidspunkt, hvor hun ikke kunne følge med- og dermed kortet. På det tidspunk kunne man pga COVID-19 ikke betale kontant.

Så 5 km fra Hovedbanen- uden mulighed for billet!( Det er for langt at gå for mig, jeg har gået 2 x 10000 skridt de to foregående dage, så NU gider min ryg ingenting!)

Jeg brugte så temmelig lang tid på at få DOT-appen til at virke. Den virker åbenbart kun, hvis ens mobil ikke er WIFI, eller tabletten bruger mobilens WIFI. Det lykkedes til sidst, men jeg var hele vejen rundt i manegen uden udgang flere gange! Det virker i hvertfald IKKE somom dem, der laver, nogensinde i deres liv har siddet og forsøgt at downloade den der app, hverken på mobil eller tablet. Jeg fik en "Mangler wifi" fejlmelding, som i, ja jeg har min mobil som hotspot, mobilen har forbindelse, tabletten har, meen, hvad hulen er der galt? (Bandeord udeladt!). Jeg måtte teste med en billet, som jeg betalte, men ikke kunne bruge. Hvorfor kan jeg ikke teste om, det hele er rigtigt inden køb?!

Nå, nu i dag tænkte jeg Rejsekortet jo fint. Det skal jeg da love for det er, hvis man overhovedet kan få købt et kort. Rejsekort uden tank-op koster 150 kr, fordi, det skal tankes op???

Nu er jeg førtidspensionist, det kan jeg kun bruge ved DSB, Fynbus mv vil ikke røre den slags. Men jeg kan bestille DSB billetter ved deres automat (har lige fornyet mit spasserkort, hvor enhver DSB-kassebetjerner kan se min indtægt- og mit CPR-nummer. Det skal fornyes jævnligt, man kan jo blive rask ved et mirakel?!).

Men for at få glæde af det skal, jeg RINGE til Rejsekortet. Nu er jeg bla førtidspensionist fordi, jeg har en arvelig sygdom, der gør mig mere og mere tunghør. Jeg ELSKER derfor at tale i telefon med folk, jeg ikke kender, og sidder og sige hvadbehager? Kan du ikke TALE lidt højere? Min mobilforbindelse er dum (folk kan heller ikke høre mig), og HVAD SIGER DU??! (I bedste Tante Møghe stil). Det er måske sjovt for andre, men som hørehandikappet er det trættende.

Nu overvejer jeg om Orange Billetter og den slags er nemmere -og billigere.

Mvh Tine- jeg vil ikke få rabat i bussen, så hvad har jeg vundet?

27. oktober 2021 kl. 22:16
Derfor kræver MitID, at du scanner dit pas

Jeg kan forstå, at banken på denne måde forbereder sig på MitID. Men at henvise til uspecifikke "lovkrav", er vel ikke iorden? Ja, jeg turde ikke andet end, at levere dokumentation. Ellers var huset vel gået på tvangsauktion?

Mvh Tine- om tre år er vi frie!

19. august 2021 kl. 18:01