Claus Gårde Henriksen

Hardware og oppetids-krav forsinker regioners Windows-opdateringer

herunder høj oppetid, samt at den enkelte læge og sygeplejerske skal kunne finde applikationer og genveje på systemet uden forsinkelse i deres arbejdsgang

Og det er selvfølgelig Windows for det er det eneste folk kan forstå at bruge, siger dem der ikke ved bedre. Ikke noget med at finde en immutable Linux install, der kan 'dø med udstyret', 100% genskabes, mountes readonly fra en share, etc. Sorry, kunne ikke holde min mund.

1. oktober kl. 13:34
Kvalitetsjournalistik koster penge - også på Version2

Mon ikke denne probe bør bruges til at nedjustere prisen på abonnement. Der er nok ingen tvivl om det er højt sat, og der må være en break-even et sted. Når det er sagt, så gælder det stadig at: Hvis ting er gratis, er du nok en del af produktet. Moralsk set kan man, i mine øjne, også kun være bekendt at klage over ting, man har betalt for.

17. september kl. 11:06
Kvalitetsjournalistik koster penge - også på Version2

Jo men er der ikke snart statsstøtte til alle medier (TV2, Politiken)? - ellers ret enig BTW

14. september kl. 15:05
Kvalitetsjournalistik koster penge - også på Version2

-- men det er så en af glæderne ved at være med i fagforeningen IDA. Man kunne godt få lidt fornemmelse af, at der er mange gratister her.

13. september kl. 09:57
Helsingør kommune får grønt lys til Chromebooks i to måneder

Jaja det er self nu også Mettes skyld. Pga magtfuldkommenheden. Og de ulovlige minkaflivninger, som hun var den eneste der ville udføre. Når vi siger det mange gange bliver det sandt og vi får en blå regering som self vil afskaffe Chromebooks. Holy moly.

11. september kl. 10:23
Helsingør-elever uden Chromebooks: »Det er bare lidt svært ikke at bruge sin computer«

det er ikke noget en hver-som-helst ville gå igang med

Men folk med lidt IT erfaringer kan. Bedre end smid væk. Crouton (chroot) metoderne virkervel altid.

17. august kl. 20:03
Kommune forventer nyt Chromebook-forbud: Forbereder exit-strategi

Men for den enkelte kommune med formodet tæt på 0 medarbejdere med linux, Puppet eller FreeIPA ekspertise vil det kræve nyansættelser eller konsulenter og uanset ikke noget man bare lige gør.

Hm. Hvem i IT branchen kan ikke lære det selv? Men ja, det ville da være smart med en der centralt formulerer en gennemprøvet opskrift til de Linux uøvede.

10. august kl. 16:05
Danske kommuner fortsætter med Chromebooks: »Det er ikke, fordi vi ikke har forstået alvoren«

Ja det er ihvertfald et implicit punkt 0. Tre fluer.

9. august kl. 10:46
Danske kommuner fortsætter med Chromebooks: »Det er ikke, fordi vi ikke har forstået alvoren«

Man kunne jo lære børnene at administrere deres egen Linux på deres chromebook. Just saying. To fluer med et smæk: 1) lære børn om OS og partitioner 2) smide google på porten. Moderne 'Sløjd' :-)

9. august kl. 09:24
Microsoft-opdateringer udløste falske ransomware-advarsler

Ja så er der MS Teams og VSCode til Linux. Det er da helt klart gennemtestet inden release :-D

17. marts kl. 17:13
Microsoft vil konkurrere med Chromebooks: På vej med Windows-light-pc'er til skoler

Ja du må du tænke TCO! Du skal læne dig trygt tilbage. Ingen ambitioner venligst. Chromebooks betyder ingen behøver lære noget. Yes..

21. januar kl. 20:47
Microsoft vil konkurrere med Chromebooks: På vej med Windows-light-pc'er til skoler

at sørge for det elektroniske penalhus bare virker

At ophøje dette til at blive betragtet som en umulighed for almindelige mennesker/lærere/børn har været et mestertræk af de store firmaer.

'Køb en færdig mac/pc/chromebook og slip for det hårde, besværlige arbejde det er at installere og selv tage ansvaret' synes mantraet at være uden at sige 'og lænk dig selv til vores firmas dataopsamling og vores problemer med virus'.

Til uvidende: En standard linux download og installation, der giver noget der ligner en Windows 10, bare uden reklamer, tager en time.

19. januar kl. 18:28
Microsoft vil konkurrere med Chromebooks: På vej med Windows-light-pc'er til skoler

Muligvis, men ikke rigtig realist.

Check. Som opensource tilhænger i DK virker mange OS-strategier urealistiske med den hang der er til nemme løsninger. Mange år siden 'GNU skole' var sagen

19. januar kl. 15:46
Microsoft vil konkurrere med Chromebooks: På vej med Windows-light-pc'er til skoler

Penalhuset idag er computeren. Eleven burde selv holde styr på den og forstå harddisk, partitioner, ram, disk, cpu. Selv installere OS omkring 5te klasse. Ved godt mange voksne og lærere ikke kan magte det, men det er jo ren IT-læerings-nederlag at 'beskytte' børnene mod disse erfaringer. (Kan man se jeg er opensource tilhænger? :-D)

19. januar kl. 15:15
Mange eller få fejl ?

Først: Alle fejl er naturligvis et problem.

Jajo, hvis fejlen er at programmet ikke kan bruges. Hvis man ved hvordan programmet bliver kaldt og kan garantere, man ikke kommer ind i den fejlende branch/sekvens/kombination, kan det jo bruges. Hvem kender ikke tanken 'Ah det kunne du jo have sagt dig selv, programmet ikke var testet/forberedt til'? En fejls problem/alvorlighed er self set ud fra spec'en af hvordan programmet bruges.

18. januar kl. 17:39
Mange eller få fejl ?

Folk der inspicerer koden er forskellige. Folk der laver koden er forskellige. Men det er usandsynligt der ikke bliver fundet fejl, sikkert de her 1 per 20-100 linjer, ja.

Har engang i 90erne været udsat for 'Fagan Inspection' TM/R,.. -kursus af Michael Fagan himself. Vi klaskede lår, da han kom med sin salgstale og påståede vilde besparelser ved at bruge hans umiddelbart bekostelige inspektion process á 4 timer for 4 udviklere per 250 linier kode. Men piben fik en anden lyd. Det er skam dyrere at finde fejl efter man har afleveret producktet. Og der er sjældent lavet kode, der er helt fri for fejl. Det han så heldigvis påstod var, at man ikke behøvede knække budget-halsen og indføre det på al koden med det samme, men blot på den kode der identificeres som mest hyppigt brugt og/eller kritisk.

15. januar kl. 11:50
Kejserens Ny Efterretningstjeneste

PHK, det var dog en fin, ærlig tale - du skal dog nok ikke regne med at blive indkaldt som taleskriver/spindoktor lige med det samme :-D Så bliver det med gaffatape...

13. januar kl. 08:33
Copenhagen Medical ramt af it-nedbrud: Nu kører systemerne igen

Ja de må forhåbentlig have planlagt med det sandsynlige scenarie, at hvis computerne strejker lige før jul kan folk i det mindste få deres resultat i udgangen af testscenteret.

23. december 2021 kl. 13:34
Undersøgelse afslører stor ulighed: Hver fjerde dansker er digitalt udfordret

Ja man kunne ønske sig trustpilot-agtig side med anmeldelser. Det er ikke alt der er lige godt.

'XYZ dims/app/hjemmeside har en WAF faktor på 2/6' 'Kræver man er vokset op med Linux' 'Kan betjenes af farmor' 'Forbinder direkte til Fjæsen og videregiver alle dine data' 'Kræver master fra DIKU'

24. november 2021 kl. 08:05