Claus Gårde Henriksen

Microsoft-opdateringer udløste falske ransomware-advarsler

Ja så er der MS Teams og VSCode til Linux. Det er da helt klart gennemtestet inden release :-D

17. marts kl. 17:13
Microsoft vil konkurrere med Chromebooks: På vej med Windows-light-pc'er til skoler

Ja du må du tænke TCO! Du skal læne dig trygt tilbage. Ingen ambitioner venligst. Chromebooks betyder ingen behøver lære noget. Yes..

21. januar kl. 20:47
Microsoft vil konkurrere med Chromebooks: På vej med Windows-light-pc'er til skoler

at sørge for det elektroniske penalhus bare virker

At ophøje dette til at blive betragtet som en umulighed for almindelige mennesker/lærere/børn har været et mestertræk af de store firmaer.

'Køb en færdig mac/pc/chromebook og slip for det hårde, besværlige arbejde det er at installere og selv tage ansvaret' synes mantraet at være uden at sige 'og lænk dig selv til vores firmas dataopsamling og vores problemer med virus'.

Til uvidende: En standard linux download og installation, der giver noget der ligner en Windows 10, bare uden reklamer, tager en time.

19. januar kl. 18:28
Microsoft vil konkurrere med Chromebooks: På vej med Windows-light-pc'er til skoler

Muligvis, men ikke rigtig realist.

Check. Som opensource tilhænger i DK virker mange OS-strategier urealistiske med den hang der er til nemme løsninger. Mange år siden 'GNU skole' var sagen

19. januar kl. 15:46
Microsoft vil konkurrere med Chromebooks: På vej med Windows-light-pc'er til skoler

Penalhuset idag er computeren. Eleven burde selv holde styr på den og forstå harddisk, partitioner, ram, disk, cpu. Selv installere OS omkring 5te klasse. Ved godt mange voksne og lærere ikke kan magte det, men det er jo ren IT-læerings-nederlag at 'beskytte' børnene mod disse erfaringer. (Kan man se jeg er opensource tilhænger? :-D)

19. januar kl. 15:15
Mange eller få fejl ?

Først: Alle fejl er naturligvis et problem.

Jajo, hvis fejlen er at programmet ikke kan bruges. Hvis man ved hvordan programmet bliver kaldt og kan garantere, man ikke kommer ind i den fejlende branch/sekvens/kombination, kan det jo bruges. Hvem kender ikke tanken 'Ah det kunne du jo have sagt dig selv, programmet ikke var testet/forberedt til'? En fejls problem/alvorlighed er self set ud fra spec'en af hvordan programmet bruges.

18. januar kl. 17:39
Mange eller få fejl ?

Folk der inspicerer koden er forskellige. Folk der laver koden er forskellige. Men det er usandsynligt der ikke bliver fundet fejl, sikkert de her 1 per 20-100 linjer, ja.

Har engang i 90erne været udsat for 'Fagan Inspection' TM/R,.. -kursus af Michael Fagan himself. Vi klaskede lår, da han kom med sin salgstale og påståede vilde besparelser ved at bruge hans umiddelbart bekostelige inspektion process á 4 timer for 4 udviklere per 250 linier kode. Men piben fik en anden lyd. Det er skam dyrere at finde fejl efter man har afleveret producktet. Og der er sjældent lavet kode, der er helt fri for fejl. Det han så heldigvis påstod var, at man ikke behøvede knække budget-halsen og indføre det på al koden med det samme, men blot på den kode der identificeres som mest hyppigt brugt og/eller kritisk.

15. januar kl. 11:50
Kejserens Ny Efterretningstjeneste

PHK, det var dog en fin, ærlig tale - du skal dog nok ikke regne med at blive indkaldt som taleskriver/spindoktor lige med det samme :-D Så bliver det med gaffatape...

13. januar kl. 08:33
Copenhagen Medical ramt af it-nedbrud: Nu kører systemerne igen

Ja de må forhåbentlig have planlagt med det sandsynlige scenarie, at hvis computerne strejker lige før jul kan folk i det mindste få deres resultat i udgangen af testscenteret.

23. december 2021 kl. 13:34
Undersøgelse afslører stor ulighed: Hver fjerde dansker er digitalt udfordret

Ja man kunne ønske sig trustpilot-agtig side med anmeldelser. Det er ikke alt der er lige godt.

'XYZ dims/app/hjemmeside har en WAF faktor på 2/6' 'Kræver man er vokset op med Linux' 'Kan betjenes af farmor' 'Forbinder direkte til Fjæsen og videregiver alle dine data' 'Kræver master fra DIKU'

24. november 2021 kl. 08:05
Kære Chef, IT-sikkerheden halter

God liste, Henrik. Sikkerhed = 1/belejlighed, og mindre belejlighed giver umiddelbart ikke profit, ... indtil man finder ud af, at det gør.

Jeg ville tilføje: Rullende konsistente snapshots og daglige backups som verificeres en gang imellem. Ret irriterende, hvis de nu alligevel skulle komme ind trods anstrengelserne.

15. september 2021 kl. 11:30
Bekymret it-branche: Vigende optag kan sætte stopper for jobfest

Og måske fordi fokus på IT i folkeskolerne og gymnasierne er hos 'Enterprise ready' MS og Apple og ikke hos Opensource og Linux.
Er det ikke sådan at næsten ingen i DK - inklusive denne site, sorry guys - gør nok for det sjove, kreative engagement, men reklamerer for og anerkender mere uinspirerende standard 'turnkey' løsninger? Dem der betaler for reklamerne.

28. juli 2021 kl. 18:19
Højhastighedsbredbånd storsælger: Men er det overhovedet nødvendigt?

Hvis du føler du bliver snydt er Oetikers Smokeping genial. Et par bevis-grafer fra Smokeping er noget en udbyder har respekt for.

25. juli 2021 kl. 01:51
Første officielle testversion af Windows 11 er klar

Debian udgiver også meget snart en 'stable' version 11. Her er RC2 installer: https://www.debian.org/devel/debian-installer/

Og der er kommet ny cool Fedora version 34 med Gnome 40 og Pipewire, https://getfedora.org/da/workstation/download/.

14. juli 2021 kl. 10:18
Den ultimative smitteopsporing

Er heller ikke MF stemme. Men endnu mindre en der støjer på bagsædet, mens regeringen prøver at rette bilen op med alle midler. Der tror jeg hun er i sync med de fleste. Journalister og opposition havde forudsigeligt 1984 kortet oppe, da virussen startede. Hurtigere end man kunne nå at sige oplagsforbedring og stemmefisk. Men ja. Oprydningen af hovsaer bagefter bliver da ikke køn, om de skal have medaljer eller ej.

2. april 2021 kl. 16:04
Minister træder vande i sag om behandlingen af skolebørns data

Så længe det bliver tilbudt billigere/nemmere og er defaktostandard med sky løsningerne, rækker sikkerhedambitionerne ikke så langt når man presses i kommunen. Og kan man nu virkelig kritiseres for at hoppe på MS/Google? (ps: er nok en smule sarkastisk)

10. marts 2021 kl. 20:23
Alvorlig Exchange-sårbarhed udnyttes i Danmark: »Vi kender ikke omfanget endnu«

Blev imponeret af Tutanota og flyttede vores private konti. Men ja. Gpg/pgp er bygget ind i flere løsninger.

10. marts 2021 kl. 12:43
Minister træder vande i sag om behandlingen af skolebørns data

Og her kapre(de)s tråden som sædvanlig af en opensource tåbe, der frisk hævder børn og deres lærere alligevel burde lære at bruge åbne standarder og sikkerhed som man kan få med gpg/pgp og Libreoffice. Og Linux skrivebordet. Og så vil(le) tåben få læst og påskrevet, at det er der ingen der vil byde de små og deres lærere. Men idag er det meget bedre vi forstår skyens, og IT administratorens (u)lyksaligheder med sikkerhed der nedprioriteres fordi det $kalerer helt vildt godt. De skal have det bedste!

9. marts 2021 kl. 17:37
Microsoft udvikler Desktop as a Service

til at bruge det indefra Linux desktoppen. Mon ikke der følger Office365 med i luksusudgaven, så man kan slippe for webversionen.

24. juli 2020 kl. 17:23