Ja så er der MS Teams og VSCode til Linux. Det er da helt klart gennemtestet inden release :-D
Ja du må du tænke TCO! Du skal læne dig trygt tilbage. Ingen ambitioner venligst. Chromebooks betyder ingen behøver lære noget. Yes..
at sørge for det elektroniske penalhus bare virker
At ophøje dette til at blive betragtet som en umulighed for almindelige mennesker/lærere/børn har været et mestertræk af de store firmaer.
'Køb en færdig mac/pc/chromebook og slip for det hårde, besværlige arbejde det er at installere og selv tage ansvaret' synes mantraet at være uden at sige 'og lænk dig selv til vores firmas dataopsamling og vores problemer med virus'.
Til uvidende: En standard linux download og installation, der giver noget der ligner en Windows 10, bare uden reklamer, tager en time.
Muligvis, men ikke rigtig realist.
Check. Som opensource tilhænger i DK virker mange OS-strategier urealistiske med den hang der er til nemme løsninger. Mange år siden 'GNU skole' var sagen
Penalhuset idag er computeren. Eleven burde selv holde styr på den og forstå harddisk, partitioner, ram, disk, cpu. Selv installere OS omkring 5te klasse. Ved godt mange voksne og lærere ikke kan magte det, men det er jo ren IT-læerings-nederlag at 'beskytte' børnene mod disse erfaringer. (Kan man se jeg er opensource tilhænger? :-D)
Først: Alle fejl er naturligvis et problem.
Jajo, hvis fejlen er at programmet ikke kan bruges. Hvis man ved hvordan programmet bliver kaldt og kan garantere, man ikke kommer ind i den fejlende branch/sekvens/kombination, kan det jo bruges. Hvem kender ikke tanken 'Ah det kunne du jo have sagt dig selv, programmet ikke var testet/forberedt til'? En fejls problem/alvorlighed er self set ud fra spec'en af hvordan programmet bruges.
Folk der inspicerer koden er forskellige. Folk der laver koden er forskellige. Men det er usandsynligt der ikke bliver fundet fejl, sikkert de her 1 per 20-100 linjer, ja.
Har engang i 90erne været udsat for 'Fagan Inspection' TM/R,.. -kursus af Michael Fagan himself. Vi klaskede lår, da han kom med sin salgstale og påståede vilde besparelser ved at bruge hans umiddelbart bekostelige inspektion process á 4 timer for 4 udviklere per 250 linier kode. Men piben fik en anden lyd. Det er skam dyrere at finde fejl efter man har afleveret producktet. Og der er sjældent lavet kode, der er helt fri for fejl. Det han så heldigvis påstod var, at man ikke behøvede knække budget-halsen og indføre det på al koden med det samme, men blot på den kode der identificeres som mest hyppigt brugt og/eller kritisk.
PHK, det var dog en fin, ærlig tale - du skal dog nok ikke regne med at blive indkaldt som taleskriver/spindoktor lige med det samme :-D Så bliver det med gaffatape...
Det giver dig ikke et pas du kan vise i toget eller motionscentret.
Its hard to be an antivaxer nisseman.
Ja de må forhåbentlig have planlagt med det sandsynlige scenarie, at hvis computerne strejker lige før jul kan folk i det mindste få deres resultat i udgangen af testscenteret.
Ja man kunne ønske sig trustpilot-agtig side med anmeldelser. Det er ikke alt der er lige godt.
'XYZ dims/app/hjemmeside har en WAF faktor på 2/6' 'Kræver man er vokset op med Linux' 'Kan betjenes af farmor' 'Forbinder direkte til Fjæsen og videregiver alle dine data' 'Kræver master fra DIKU'
God liste, Henrik. Sikkerhed = 1/belejlighed, og mindre belejlighed giver umiddelbart ikke profit, ... indtil man finder ud af, at det gør.
Jeg ville tilføje: Rullende konsistente snapshots og daglige backups som verificeres en gang imellem. Ret irriterende, hvis de nu alligevel skulle komme ind trods anstrengelserne.
Og måske fordi fokus på IT i folkeskolerne og gymnasierne er hos 'Enterprise ready' MS og Apple og ikke hos Opensource og Linux.
Er det ikke sådan at næsten ingen i DK - inklusive denne site, sorry guys - gør nok for det sjove, kreative engagement, men reklamerer for og anerkender mere uinspirerende standard 'turnkey' løsninger? Dem der betaler for reklamerne.
Hvis du føler du bliver snydt er Oetikers Smokeping genial. Et par bevis-grafer fra Smokeping er noget en udbyder har respekt for.
Debian udgiver også meget snart en 'stable' version 11. Her er RC2 installer: https://www.debian.org/devel/debian-installer/
Og der er kommet ny cool Fedora version 34 med Gnome 40 og Pipewire, https://getfedora.org/da/workstation/download/.
Er heller ikke MF stemme. Men endnu mindre en der støjer på bagsædet, mens regeringen prøver at rette bilen op med alle midler. Der tror jeg hun er i sync med de fleste. Journalister og opposition havde forudsigeligt 1984 kortet oppe, da virussen startede. Hurtigere end man kunne nå at sige oplagsforbedring og stemmefisk. Men ja. Oprydningen af hovsaer bagefter bliver da ikke køn, om de skal have medaljer eller ej.
Så længe det bliver tilbudt billigere/nemmere og er defaktostandard med sky løsningerne, rækker sikkerhedambitionerne ikke så langt når man presses i kommunen. Og kan man nu virkelig kritiseres for at hoppe på MS/Google? (ps: er nok en smule sarkastisk)
Blev imponeret af Tutanota og flyttede vores private konti. Men ja. Gpg/pgp er bygget ind i flere løsninger.
Og her kapre(de)s tråden som sædvanlig af en opensource tåbe, der frisk hævder børn og deres lærere alligevel burde lære at bruge åbne standarder og sikkerhed som man kan få med gpg/pgp og Libreoffice. Og Linux skrivebordet. Og så vil(le) tåben få læst og påskrevet, at det er der ingen der vil byde de små og deres lærere. Men idag er det meget bedre vi forstår skyens, og IT administratorens (u)lyksaligheder med sikkerhed der nedprioriteres fordi det $kalerer helt vildt godt. De skal have det bedste!
til at bruge det indefra Linux desktoppen. Mon ikke der følger Office365 med i luksusudgaven, så man kan slippe for webversionen.
- Forrige side
- Nuværende side
- Side
- Side
- Side
- Side
- 6
- Næste side
Claus Gårde Henriksen