Tom Paamand

Tidligere KMD-topchef i strid modvind: Kritiseres for at understøtte Putin-propaganda

Når Rusland direkte lovgiver om, at en krig ikke offentligt må kaldes en krig, har ytringsfriheden indlysende trange kår. Mange udenlandske medier er søgt blokeret for russiske læsere, omend denne blokade er sporadisk og ikke særlig effektiv. Og det er jo alligevel altid veje igennem for de kvikke.

At EU & Omegn så tilsvarende dumt blokerer for russiske medier, hjælper mest Rusland til en intern propaganda-fordel, for Kreml kan nu pege fingre af, at censur nu også er udbredt i EU. Det er en barnepige-mentalitet at tro, at vi ikke kan gennemskue propaganda.

Jeg kan huske en gang under Den Kolde Krig, hvor Vesten titulært konkurrerede med Østblokken ved at satse på at give plads til al den frihed, som blev undertrykt derovre. Nu er frihedssøgende borgere i Vesten nød til, ligesom dem i Rusland,at forsøge at slå huller i EUs digitale jerntæppe med DNS -og VPN-tricks...

28. september kl. 17:51
Vi skal ikke have e-valg i Danmark – papirvalg er den bedste løsning

det er ofte nok bare at flytte få procent af stemmerne

Helt enig i, at e-valg savner gode argumenter, samt er for usikkert, uanset tilført IT-sovs. Men, i øvrigt er det yderst sjælden nok bare at flytte få procent af stemmerne. Dette skulle så i praksis ske på nøje udvalgte valgsteder, hvor et meget tæt resultat afhænger af enkeltstemmer - men disse kendes ofte først efter fintællingerne. For de flestes valg er forskellen markant nok til, at eventuel svindel derfor må gøres tilsvarende stor - hvorved den nemt bliver mistænkelig, og ville kunne afsløres.

23. august kl. 13:02
Forbrugerne bliver snydt: Næsten alle netbutikker fupper i brugerfladen

Jeg søger altid i een browser, men bestiller rejsen i en anden, hvis jeg bruger rejseportalernes tilbud. Og så kan man lade et godt tilbud afvente i et ekstra faneblad, så prisen på dette ikke vokser.

Men generelt spares ofte flest penge ved at finde tilbuddet i portalen, og så finde samme tilbud hos flyselskabet selv. Her kommer bagagen nemlig ofte så gratis med :).

20. juli kl. 16:18
Stemmemaskiner i USA er sårbare over for cyberangreb 

Dette gør valgsvindel meget nemmere end i de fleste andre vestlige lande

Du har ladet dig lokke ind i en fjollet boble. For trods utallige forsøg på at bevise det modsatte, er valgfusk med stemmerne umådeligt sjældent i USA, og har på ingen måde været udslagsgivende ved (nyere) valg.

det eneste demokrati, hvor vælgerne ikke kan afkræves ID

Har du prøvet at stemme fx i Danmark? Kontrollen er stort set magen til i USA (bortset fra de mange stater, hvor der faktisk kræves billed-ID). Herhjemme viser du valgkort og siger din fødselsdag, som de tjekker. Kun hvis du mangler pappet, skal du fremvise sundhedskort.

en avis som er kendt for at støtte demokraterne

Hvor må det være svært at leve i din verden. Jeg har det rigeligt med blot at være mediekritisk, og er herhjemme mest glad for Berlingskes dygtige journalister, uanset det vrøvl som ledelsen skriver i lederne. Men her er så i stedet et link som dine kampfæller Fox News og Sinclair Broadcast Group har godkendt, at du godt må læse og stole på.

Jeff Bezos, som har givet store donationer til demokraternes

Og i samme omfang til republikanerne. Manden er opportunist, og efter købet af WaPo fik han ansat flere konservative kommentatorer...

Så længe der ikke sker nogen efterforskning,

Bortset fra at Trumps påstande om valgsvindel er blevet undersøgt og forkastet ved omkring 50 domstole, selv af "hans egne" dommere.

Normalt ville jeg end ikke overveje at spilde tid på modsvar til så løsagtige påstande, men nu er jeg begyndt at støde på våset hos diverse bekendtskaber herhjemme også...

2. juni kl. 10:33
Stemmemaskiner i USA er sårbare over for cyberangreb 

Der skal så kun 20 sammensvorne til at flytte 20 000 stemmer på den måde

Nej. For dette kan kun ske i de meget få områder, hvor så lidt kan flytte balancen. Og ingen kan på forhånd gætte, hvor lige dette vil kunne få betydning. Samtidig er der ret godt styr på stemmerne helt lokalt, og usædvanlige omsving vil derfor være indlysende, og blive efterforsket. Og dine 20 sammensvorne skal diskret tilbage til hver eneste maskine, og nulstille dem igen.

Det er simpelthen al for megen besvær for et beskedent resultat, der sandsynligvis vil blive afsløret. Jeg er varm tilhænger af papirkryds, men lige dette er ikke en god nok sandsynliggørelse af mulig svindel. Det er meget nemmere at fuppe på sædvanlig vis der, udover det tidligere nævnte, også bygger på at USAs borgere er isoleret i langt tættere info-bobler, end vi er.

1. juni kl. 19:57
Stemmemaskiner i USA er sårbare over for cyberangreb 

Dinesh D’Souza dokumenterer valgsvindel via ballot harvesting.

Nej.

1. juni kl. 19:47
Stemmemaskiner i USA er sårbare over for cyberangreb 

Sårbarheden kan primært misbruges ved direkte at bryde ind i en stemmemaskine. Siden hver maskine kan betjene omkring 1000 borgere, er det hårdt arbejde at få nok falske stemmer på plads. Og dermed behov for rigtig mange mystiske fremmede, der kan luske sig så tæt nok på uden at blive opdaget - og uden at prale med det bagefter.

Den massive valgsvindel i USA er ikke den slags valgfusk, men at der fx bevidst lægges hindringer i vejen, så besværlige borgere har svært ved at få valgkort, og at finde frem til et valgsted.

1. juni kl. 15:55
Privacy-browseren DuckDuckGo lader Microsoft spore brugerne

Dette har meget lidt med DuckDuckGo som søgemaskine at gøre, men drejer sig endnu mere pinligt om deres såkaldte "Privacy Browser". Hvilket fremgår af den refererede artikel, men den skelnen er gået helt tabt i oversættelsen her...

31. maj kl. 14:32
En hel stat blev lagt ned af hackere: Det kan vi lære af Estlands cyber-ulykke

Næste gang et land angribes, som Estland blev det, vil Nato være klar med reaktioner, der svarer til angrebets alvorlighed.

Håber, men tvivler, på at NATO har godt nok styr på False Flag Attacks til rent faktisk at kunne udpege og angribe den korrekte skurk. Med al den Fog of War propaganda fra alle sider efter angrebet på Ukraine, kræver dette ekstrem forsigtighed. Den katastrofale sag med Jægerbogen og chefen for informatikafdelingen i Forsvarskommandoen præsterede viser, hvor dårligt påklædt sådanne folk kan være...

6. maj kl. 14:11
War, war what is it good for…absolutely tech

Jep. Det samme siger alle, der har været i nægterlejr!

13. april kl. 15:14
USA freder internettet fra sanktioner mod Rusland

Det væsentligste problem ved sanktioner på dette niveau er, at samme nation der sidder tungt på magten til at håndhæve verdensomspændende sanktioner, selv løbende burde have være udsat for dem efter tilsvarende monstrøsiteter.

12. april kl. 13:26
Microsoft advarer om cyberangreb mod Ukraine og EU

her måde har amerikanerne ødelagt et russisk våben inden det nåede at blive brugtMalwaren har været i aktiv brug i et års tid, da firmaet bag den usikre firewall havde undladt at gøre godt nok opmærksom på problemet. Så der var tid nok...

9. april kl. 17:20
Microsoft advarer om cyberangreb mod Ukraine og EU

USA har i hemmelighed og uden forudgående tilladelse fjernet malware fra computernetværk rundt om i verden i de seneste uger, for at forebygge russiske cyberangreb. Malwaren gjorde det muligt for russerne at skabe botnets kontrolleret af GRU, det russiske militærs efterretningstjeneste. USA vidste ikke, hvad malwaren var beregnet til, men en amerikansk embedsmand forklarede, at USA ikke ønskede at vente på at finde ud af det. Bevæbnet med hemmelige retskendelser i USA og hjælp fra regeringer over hele verden, kunne FBI gå ind i indenlandske virksomhedsnetværk og fjerne malwaren, også uden virksomhedens vidende.https://www.nytimes.com/2022/04/06/us/politics/us-russia-malware-cyberattacks.html

I stedet for denne ret meningsløse magtdemonstration kunne man bare have sendt malwarens fingeraftryk til de firmaer, der i forvejen fjerner antivirus hos firmaerne. Det bliver interessant at høre, om også Center for Cybersikkerhed har brugt dette som en bekvem anledning til at bryde ind hos danske firmaer.

8. april kl. 11:25
War, war what is it good for…absolutely tech

Hoola Bandoola Bands ideolog har ret i, at den stærkes fred ikke er en troværdig og stabil fred, men at svaret derfor skulle være at gå i krig for en bedre fred er ikke en given sag. Krig og vold er en for kaotisk måde at skabe positive ændringer på, og verden rummer da også så rigeligt med eksempler på, at fredelige metoder faktisk fungerer bedre.

Den norske fredsforsker Johan Galtung udviklede i 1960erne begrebet Strukturel Vold, der rummer visionen om en Positiv Fred, der først ville kunne tage form, når også en social retfærdighed var opnået. De fleste fredsfolk ser da også konflikter som en sund og naturlig del af livet, da fred netop ikke er en permanent tilstand, men et mål der uafbrudt skal arbejdes for at fastholde, udbygge og forbedre.

6. april kl. 14:57
Aarhus Kommune dropper Kaspersky på 15.000 maskiner: »De ligger under for russisk lovgivning«

Jeg har fuld tillid til, at producenter af antivirus-værktøjer ikke er til at stole på. Som alle andre retter de ind efter pengemagt, og uden nødvendigvis at være direkte regeringskontrollerede, er deres beslutninger præget af det land de lever i.

Netop derfor er det vigtigt at tjekke egne systemer mod andre landes antivirus-produkter - i håb om at russerne afluser for USAs regerings-trojanere, og omvendt.

15. marts kl. 10:55
Ukraines vicestatsminister i opråb til Microsoft og Sony: Luk ned for russisk gaming

Det forklarer ret godt hvorfor vi står hvor vi står

Plus endnu en notits fra USAs arkiver om dengang, hvor USA ikke væltede Muren...

I 1989 foreslog en officiel udsending fra USA, at Sovjet burde fortsætte i en ny form. Forslaget blev fremført for Gorbatjov af Henry Kissinger, der havde udtænkt at Europa skulle underlægges en form for fællesstyre, condominium, med de to supermagter sammen for bordenden,"so that the Europeans do not misbehave".

Gorbatjov svarede (tøvende), at de skulle arbejde videre med tanken, men "in such a way that it would not leak" - for europæerne frygter "a conspiracy between the USSR and the USA over Europe".

Gorbatjovs interesse i projektet blev hilst velkommen af Bush den 1ste, selv om denne ikke havde forventet udspillet. Det blev som bekendt heller ikke gennemført så bombastisk - men tanken blev ført videre under omvæltningerne, hvor USA som beskrevet tidligere strittede imod revolutionerne i et tæt samarbejde med Sovjet.

13. marts kl. 09:56
ICANN nægter at slette russiske domæner: Vil udhule tilliden til internettet
  • og internt i Rusland ville domænerne kunne blive genoprettet alligevel.
9. marts kl. 09:45
Ukraines vicestatsminister i opråb til Microsoft og Sony: Luk ned for russisk gaming

Russerne undertrykker ikke længere de fleste af deres naboer. Så NATO er en fantastisk succes.

Jeg kan ikke helt gennemskue sammenhængen mellem de to sætninger. For trods al den offentlige retorik i tiden omkring Murens Fald, var NATOs rolle bag kulisserne, hvilket i praksis betyder USAs, noget mere speget.

USA opfordrede general Jaruzelski til at tage magten i Polen, for at stoppe Lech Walesa og Solidarność - og i Ungarn fik oppositionen svar fra USA om at ikke at lave oprør, men i stedet forhandle med den kommunistiske partiledelse. Senere da Nicolae Ceaușescus tyranni i Rumænien kom under heftig belejring af sine egne borgere, fik Gorbatjov direkte beskedfra USA, om at de ikke nødvendigvis ville protestere, hvis Sovjet stoppede oprøret med væbnet magt...

I USAs egne arkiver er der ringe opbakning til, at politikken skulle have været at redde østeuropæere ud af kommunismens kløer. Snarere en fodslæbende skræk over det kaos, som et dusin helt nye selvstående lande midt i Europa kunne skabe.

8. marts kl. 11:04
Ukraines vicestatsminister i opråb til Microsoft og Sony: Luk ned for russisk gaming

Jeg troede de fleste havde hørt om Venstres forventeligt infantile drillerier, som de burde have ladet VUerne om. Hhv at gaden, hvor den russiske ambassade ligger, nu bør omdøbes til Ukrainegade, samt at ambassaden bør miste et antal P-pladser. Ingen af forslagene er umiddelbart gennemførlige, da de strider imod praksis for vejnavne, og for tildeling af P-pladser.

Til gengæld kan I jo prøve at google efter adressen Ukrainegade.

Forøvrigt er jeg godt træt af skævvredne påstande om nazister i Ukraine her, hvor fokus kun er på regerings-siden. Azov-brigaden er en skamplet, men det hører med, at de ekstremt højrenationalistiske partier i Ukraine har yderst ringe opbakning, hvilket afspejler sig i stemmetallene til parlamentet. Et andet grimt faktum er, at der er minimale højrenationale kampgrupper på alle sider af frontlinjerne i Ukraine...

7. marts kl. 14:27
Ukraines vicestatsminister i opråb til Microsoft og Sony: Luk ned for russisk gaming

De nuværende begivenheder, samt kravene/truslerne mod Polen og de baltiske lande, viser at deres konklussion er forkert.

Vrøvl. Sætningen betyder naturligvis fortsat lige så lidt, og misbrugen af et forvrænget citat er journalistisk fup. For som jeg skrev:

Naturligvis har en mand som Putin alligevel den slags tåbelige tanker - men det overbrugte citat udtrykker ikke netop dette.

Mandens bizarre handlinger er svære at fatte, men det hjælper ingen at fortolke dem ud fra et løsrevet citat om noget helt andet. Så blir alle da først forvirrede.

5. marts kl. 18:15