Jn Madsen

Amerikansk leverandør vil også sælge Sundhedsplatformen til Region Syd

Det må jo være fordi jeg ikke følger godt nok med, men jeg troede da at sundhedsplatformen skulle være landsdækkende?

At man havde erkendt, at i dette lille bitte land med færre indbyggere end Hamburg med omegn, selvfølgeligt godt kunne have et landsdækkende system.

At en patient kan behandles på ethvert hospital i landet,- fulgt af samme informationssystem. Der er sgu da ingen grænser for hvor virkelighedsresistente politikere kan være, hvis man ikke indfører samme system til alle?

7. juli 2017 kl. 05:56
Statens digitaliseringshøvding: It-leverandører maler skønmalerier af egne evner

Men jeg læser hele artiklen på denne måde:

"Vi fatter ikke en klap af det selv. Vi skal hjælpes og rådgives med alt, -lige fra teknikken og personalemæssige strategier til organisationens mulige besparelse. Vi har intet ansvar overhovedet for noget".

Det er vel sådan at organisationer snakker, hvis der er ansat en hulens bunke høvdinge, men ikke en eneste indianer?

22. juni 2017 kl. 23:24
Har jeg nok data til AI?

Jeg kan anbefale Udemy, - husk aldrig at betale mere end 10€ for et kursus. Priserne hopper op og ned.

28. maj 2017 kl. 00:49
Det 'ukendte' styresystem, du møder overalt

Det ser ud til, at min nyindkøbte NUC6CAYH uden styresystem, med 250GB Samsung SSD 850 EVO faktisk kan køre Linux out of the box

NUC'er er fantastiske maskiner :-)

Hjemme hos mig har i nogle år stået en NUC. Den kører på Ubuntu, oven i er der på den virtualbox, som trækker en 6-7 virtuelle webservere, minecraft servere til ungerne og en FTP server. En jeg kender kører en NUC som sin stationære pc med Windows.

Alt kører bare uden det mindste bøvl :-)

16. maj 2017 kl. 18:11
Nedbrud: Når man kæmper mod uret

Det er i øvrigt endnu en ting, der taler for en løsning baseret på software-routere

Helt enig, det er fremtiden. Nogle af teknologierne er modnet meget, andre er ved at ende i ingenting.

Hvis jeg i dag skulle skyde noget i gang, så ville jeg bruge Mikrotik som CPE'ere og Cumulus Networks til alt andet. Det burde kunne gøres, men jeg ved ikke om Cumulus kan gøre hele ISP delen. Det skulle ihvertfald tjekkes.

Ellers bare en stak refurbed Juniper grej. Der er ikke så meget pjat, det virker.

7. maj 2017 kl. 19:53
Nedbrud: Når man kæmper mod uret

Det første stykke tid virkede BVI-interfacet som dokumenteret af producenten, og vi ved ikke, hvad der helt præcist udløste fejlen - derfor er producenten sat på sagen.

Første skud i fejlretningen kunne have været at rulle tilbage til gammel opsætning? Det kræver så lige, at man har mulighed for det :-)

7. maj 2017 kl. 19:38
Nedbrud: Når man kæmper mod uret

God fejlretning, hatten af :-)

Man leder altid efter noget der er fælles for fejlmeldingerne. Desværre er der fejl,- dem man finder og kan rette, og så er der dobbelt fejl. Skjulte fejl der udløses af en anden fejl. En potentiel katastrofe der venter på at noget andet udløser den. Det giver forvirrende fejlbilleder, det er svært at finde fællesnævneren for de målepunkter man har.

Jeg har ingen gode råd, - erfaring, interesse, masser af tid i lab tests ... så bygger man stille og roligt på arsenalet man bruger "when the shit hits the fan".

Men det ser ud til, at du har haft den "luksus", at alle berørte kunder havde en backbone router som fællesnævner. Det er da en god start. Havde du ingen advarsler omkring CPU eller RAM? Hvorfor virkede det den ene dag og ikke den næste? Er der en grænse for hvor meget trafik/konfigurationer den pågældende router kan bære?

Jeg er nok lidt for bundet af "hold kæft klausuler" til at jeg vil nævne konkrete fejlretninger.

7. maj 2017 kl. 18:40
Er 1 Gbps nok?

Hvad hulen er det i diskuterer?

Der er forskellige teknologier, der er forskellige måder at gøre tingene på.

Er det en diskussion om, hvilke teknologi der potentielt er i farezonen for at blive "utilstrækkelig" i fremtiden, eller hva?

Ok, engang i år 2317, når hver eneste bolig i landet har fiber, så er det nok den teknologi der løber med sejren, men indtil da, så er der brug for andre løsninger.

Ja, gamere er hysteriske med delay,- der også kan begrænse throughput ved TCP forbindelser. Nej, jeg får aldrig brug for mere båndbredde til mit hus, jeg har en 80mb jeg ikke kommer i nærheden af at udnytte,- jeg kunne fint leve med 20mb.

Ja, ifølge Moore's lov skulle jeg sikkert om 200 år have brug for et 100 Peta DWDM forbindelse til huset, indtil da,- kan Moore rende mig et vist sted. Jeg skulle sikkert også have en bil med en topfart på Mach 14.

29. april 2017 kl. 04:45
Er 1 Gbps nok?

Jeg har en 80/50 Mb hjemme, det er rigeligt til huset.

Det fungerede også fint, da jeg havde en 20 Mb. Et par unger der streamer og alle er på nettet med diverse apparater.

Der er ved at gå båndbredde-hysteri i den. Jeg ville ikke ane hvad jeg skulle bruge 1 Gb til, jeg driver jo ikke en serverfarm hjemmefra?

21. april 2017 kl. 11:39
Case study: Skat, CSC og det årlige cirkus

Det er sgu sørgeligt, at min gamle legeplads TDC halter på den måde.

De ansætter masser af reklamefolk, strateger, analytikere, webdesignere osv. De taler også et fælles sprog, noget med flotte PowerPoints.

Hardcore erfarne teknikere bliver losset ud i de årlige fyringsrunder. Teknik er sådan noget "simpelt" laverestående noget, de bruger f.eks. ikke ord som visioner og koncept i deres formuleringer.

Teknisk personale skal bare minimeres og helst outsources. Landets største og mest komplekse teknologivirksomhed skal drives af folk med et fluffy ordforråd, ikke folk der ved hvad BGP er.

12. marts 2017 kl. 11:13
Wikileaks: CIA udviklede malware til rumaflytning med mikrofonen i Samsung TV

Hov, glemte lige ...

Hvordan indstiller man Zonealarm firewall'en på sin pc, så ens Samsung tv ikke sender uønsket trafik? Det må godt nok være et snedigt produkt,- det der Zonealarm. Det må jeg lige have lært inden jeg konfer den næste Cisco ASA eller Juniper SRX for en kunde.

8. marts 2017 kl. 22:26
Wikileaks: CIA udviklede malware til rumaflytning med mikrofonen i Samsung TV

Siger du, at du bruger så meget energi på det, at du har sat pfSense op og så bruger blacklist? Hvis man ikke starter fra nul huller med en tom whitelist så er Zonealarm et lige så "godt" program. Du har nul sikkerhed med en blackliste.

Ren interesse når man roder med netværk, selv efter mere end 30 år i branchen. Jeg har endnu til gode at møde noget der løser alle problemer til evig tid. Jo, jeg kan godt hygge mange aftener i træk med Kali, Metasploitable, Ntopng, packet caputures og 1000 andre ting. Nok lidt miljøskadet. :-)

Har aldrig prøvet Zonealarm, er det ikke noget pc-halløj? Der er mange løsninger til både Win, Mac og Linux.

8. marts 2017 kl. 22:02
Wikileaks: CIA udviklede malware til rumaflytning med mikrofonen i Samsung TV

Det er ok, at man skal sætte sig lidt ind i det - hvis bare man har en chance for at forstå det, når man prøver. Og det lyder som om, det ikke er helt umuligt.

Pas på,- man bliver bidt af det :-)

pfSense har en enorm stor og fyldestgørende dokumentation. Dygtige folk. Er i øvrigt baseret på FreeBSD,- som meget grundige Poul-Henning Kamp er en af ophavsmændene til.

8. marts 2017 kl. 18:38
Wikileaks: CIA udviklede malware til rumaflytning med mikrofonen i Samsung TV

Er det en ting, som IT-amatører kan håndtere, eller kræver det IT-baggrund i et eller andet omfang? Og kræver det ekstra hardware?

Jeg vil hellere sige det sådan: Det er en glimrende lejlighed til at komme mere under huden på teknikken. pfSense softwaren er gratis og kan installeres på al muligt hardware,- men de sælger også færdige bokse. F.eks. sådan en: https://netgate.com/products/sg-1000.htmlLille og godt kvalitet, nok performance til et almindeligt hjem.

De virker ud af æsken på samme måde som de billige hjemmeroutere,- men så kan de 1000 ting mere, som man kan sætte sig ind i stille og roligt. pfSense kan utroligt komplicerede ting.

I min hytte står nummeret større:https://netgate.com/products/sg-2220.html

Ingen af dem har indbygget wifi,- hvis du ønsker det, så kig på Mikrotik, det er også guf mht funktionalitet.https://routerboard.com/RB951G-2HnD

Man kommer ikke uden om at bruge tid på at sætte sig ind i det, hvis man vil mere end bare en "dum" firewall. Beklager :-)

8. marts 2017 kl. 18:25
Wikileaks: CIA udviklede malware til rumaflytning med mikrofonen i Samsung TV

Hjemme hos mig står en pfSense firewall som gateway mod det store onde internet. En gang eller to om ugen hopper jeg lige i loggen på firewall'en,- hvilke udadgående trafik tillader den = hvem har mit lokale netværk travlt med at "ringe" til. Hvis der er underlige adresser ... så jeg prøver at finde ud af hvem modtagerene er,- men sporene ender oftest blindt. Så jeg blokerer aktiviteten i firewall'en,- og afventer spændt om der er noget i huset der pludseligt holder op med at virke.

Indtil videre har jeg ikke måtte åbne noget igen.

Rusland er i øvrigt geo-spærret,- jeg kan ikke forestille mig den mindste trafik til eller fra dem jeg er interesseret i. En del asiatiske og afrikanske lande er også kommet på "ingen interesse" listen.

8. marts 2017 kl. 17:33
Mangel på 1,8 millioner ansatte indenfor IT-sikkerhed om 5 år

Overvej hvilket mindset der får en til at tro at man på fem år kan uddanne 1.8 mio mennesker til at kunne noget brugbart om IT sikkerhed...

Jeg er sikker på, at f.eks. den stat opretter nogle 2-ugers intensive VUC kurser. Måske i direkte forlængelse af "Introduktion til PC-kørekort". Pga de stamme budgetter, så bliver kurserne udstyret med Windows 95 maskiner fundet i kælderen.

:-)

25. februar 2017 kl. 10:32
It-system får kirurg på Riget til at udvandre: Jeg vil ikke være en stor undskyldning over for patienter

Du udstiller desværre din egen manglende indsigt på området.</p>
<p>

Jeg syntes nu, at overlægen antyder problemet lidt, han siger:

"og jeg ville rigtig gerne have været med til at give mine kompetencer videre til afdelingen og oplære en ny ‘kronprins’" ....

Hvis han mener at hans efterfølger er kronprins,- så ved man godt hvad han betragter sig selv som ... og det er måske en del af problemet her.

20. februar 2017 kl. 18:42
It-system får kirurg på Riget til at udvandre: Jeg vil ikke være en stor undskyldning over for patienter

Tingene er ikke sort-hvide.

Nogle overlæger lever i en utrolig selvhøjtidelig og arrogant verden. De ser sig selv som guder, og enhver form for manuelt arbejde (her under indtastning på pc) er under deres værdighed. Samtidigt er det muligt at han er pc-spasser, og ikke kan lide at få sit fumleri udstillet. Et generations skifte er måske alligevel passende.

De manuelt skrevne journaler er heller ikke lykken. Ved længere sygeforløb bliver sådan en journal temmeligt tyk og omfattende. Der er ikke en sjæl der gider at læse alt det. Det er derfor at patienter oplever at skulle fortælle det samme igen og igen. Hver dag en ny læge der ikke har læst hele den telefonbog af en journal. Det koster sikkert også en del menneskeliv. Fejl-medicinering er den 3' største dødsårsag i Danmark.

Jo, hvert eneste menneske har sit egen helt specielle historie. Det er nok umuligt at lave drop-down menuer der rammer alle tilfælde præcist. Så må man lave en drop-down der hedder "tilføj bemærkning". Det er ikke rocket science det her, men nok meget besværligt, hvis manden er pc-spasser.

20. februar 2017 kl. 08:37