Jens Jönsson

Kabelskader påvirker global internettrafik: »Det er meget sjældent«

Tvivler stærkt på at de nævnte kabelbrud kan forstyrre noget trafik væsentligt. Der er masser af kabler, både på land og i vandet, og trafikken omdirigeres lynhurtigt.

Det må være indenfor en udbyders eget netværk, at sådanne brud skaber problemer, da de sikkert ikke har alternative ruter, i form af lejet kapacitet eller sort fiber.

Artiklen og især overskriften virker ekstremt Ekstra Bladet agtigt. Der mangler kun den gule "breaking" bjælke...

21. oktober kl. 13:18
Trods investeringer for milliarder: 70.000 er uden adgang til hurtigt fastnetbredbånd

#bredbåndspuljen har desværre ødelagt rigtigt meget og man har fået muret adresser inde, som det ikke kan betale sig at levere til på markedsvilkår. Det er ellers komisk, for bredbåndspuljen skulle netop give tilskud til de adresser, som ingen vil levere til på markedsvilkår. I stedet er mange nu tvunget til at søge puljen, for at få bredbånd, og kun den udbyder med kabler tæt på kan det betale sig for, at levere i området, da der ikke skal graves så langt. Det betyder at man som udbyder kan spekulere i, at "glemme" nogle adresser. De er så tvunget til at søge efterfølgende.

Det giver en ret kedelig konkurrence situation, og dermed en konkurrence der er ikke eksisterende.

”I år er det blandt andet besluttet, at adresser, som ligger særligt isolerede, skal have mulighed for søge puljen uden at skulle slå sig sammen med andre. Ejerne af de pågældende adresser får et brev fra os med information om, hvordan de skal gribe det an”

Så har Fibia kabler i nærheden, og drejer det sig f.eks. om 2-5 adresser, så laver man med andre ord direkte tilskud til Fibia.

Hvordan det lovligt kan lade sig gøre, har jeg meget svært ved at forstå. Måske der er nogle kloge hoveder der kan fortælle hvordan og hvorledes ?

21. juli kl. 18:39
Overvågning på Folkemødet: »Logning er kommet for at blive, og det er EU, der klumrer rundt«

Er der nogen der har en idé om, hvad alle ANPG kameraerne bidrager med ? At en bil kører på en strækning på et givent tidspunkt ? JA, men hvad ellers ? Der er jo ingen til at stoppe den, hvis den ikke er lovlig (f.eks. ubetalt forsikring).

Hvad med overvågningskameraer ? Stopper de voldtægt ? Slagsmål ? Indbrud ? Næh, intet af det overvågning der laves af staten stopper noget som helst. Det gør heller ikke at Politiet opklarer noget som helst.

Overvågning er fis i en hornlygte....

20. juni kl. 17:21
Ukrainsk internettrafik omdirigeres til Rusland

Lyder noget urealistisk at der skulle være 1200 Internetudbydere, alene i de besatte områder af Ukraine. Godt nok er det et stort land, men......

16. juni kl. 15:54
Er der noget godt at sige om cryptocurrency ?

Det med "uafhængigheden" er under alle omstændigheder et meget mærkeligt argument, både i teori og praksis

Vrøvl, det er da netop fuldt legitimt argument og ikke spor mærkeligt, at man ønsker at være uafhængig af f.eks. en bank, der f.eks. skal tjene voldsomt på dig og påføre dig begrænsninger for, hvem du kan overføre til.

(Og nej, det behøver ikke at være lyssky og fordi du vil overføre dine narkopenge til en anden narkobaron, at det er et latterligt argument. Den overførsel kan også finde sted med f.eks. dollars, men derfor bruger man ikke argumentet overfor dollars).

17. maj kl. 10:44
Er der noget godt at sige om cryptocurrency ?

(Regel nummer 1 i debatten under min blog er, at det kun er mig der udtrykker mine holdninger, fordi I andre nærmest er ufatteligt dårlige til det. Derfor får du aldrig svar på et spørgsmål formuleret som "Du mener altså <latterlig stråmand>".)

Hvor læser du at jeg udtrykker dine holdninger ? Jeg stiller et spørgsmål, der er ? tilsidst i sætningen....

Det med "uafhængigheden" er under alle omstændigheder et meget mærkeligt argument, både i teori og praksis og hvis det er så fantastisk, hvorfor er der så overhovedet brug for "stablecoins" ?

Fordi der er nogen der synes de har det behov for det. Uafhængigheden er da vigtig, hvis man ønsker et system, som ingen i princippet ejer, som det ellers er tilfældet for med forskellige landes valuta. Det er jo det der i bund og grund er smart ved en cryptovaluta, som f.eks. BC. PHK i Danmark kan overføre "værdi" til Ngale i Afrika, for et meget lille beløb i gebyr og "værdien" er tilstede >med det samme<, uden 3. part skal indover og tjene (voldsomt) på det og nogen i øvrigt kan gennemskue transaktionen.

Udfordringen for f.eks. BC er jo så bare at det er blevet et gevaldigt volatilt investeringsobjekt. Det var det jo som udgangspunkt ikke tiltænkt til. Derudover har det fået et dårligt ry, fordi det har været interessant for kriminelle. De har ligesom rede kontanter (f.eks. US dollar), kunne skjule deres værdier i BC. Men det har jo intet med cryptovaluta at gøre. De gemmer jo også deres værdier i form af andre typer værdigenstande/papirer, som f.eks. ædelstene/bearer bonds.

Jeg siger ikke hermed at alle der fiffler med cryptocurrency er svindlere, langt de fleste er bare nyttige idioter og/eller ultraliberalister med en faktastridig opfattelse af økonomiske principper, men svindlere genkender et godt tilbud når de ser det.

Erstat "cryptocurrency" med f.eks. aktier, penge og alt muligt andet af værdi. Der er svindlere alle steder, så det er jo bund og grund kun fordi du er af den mening. Det gør den hverken rigtig eller forkert. Kun at det er din mening...

15. maj kl. 16:26
Er der noget godt at sige om cryptocurrency ?

Skal det så forstås på den måde at du hylder det etablerede penge system, der står for pengedannelse , på tysk geldschöpfung (engang kun muligt for nationalbankerne), men som nu din egen lille regionale bank nede på hjørnet kan gøre ?

Hvad med ideen om cryptovaluta, som uafhængigt at det monetære penge system ?

13. maj kl. 23:55
Det største af sin slags nogensinde: Satellit-hack mod Ukraine trækker spor dybt ind i Europa

Satellitter er altså det bedste bud på hurtigt og pålideligt internet, hvor der ikke er fiber

Det kan jeg så sige at det er det nødvendigvis ikke. Der er en del teknologier der kommer før. Men Elon Musk's Starlink er et godt bud på en god satellitforbindelse.

30. marts kl. 08:07
Første danske myndighed får GDPR-bøde: Lejre Kommune skal betale 50.000 kroner

Det værste er at det jo ikke som sådan går ud over dem, som har gjort det. De arbejder der bare, men den uskyldige menige skatteborger i kommunen kommer til at betale :-(

24. marts kl. 13:51
Amatørernes dag
28. februar kl. 16:40
Amatørernes dag
28. februar kl. 16:26
Stort cyberangreb lammer 4G- og 5G-netværk i Portugal

Undersøiske kabler er på forhånd mappet og har fået monteret kill devices. Disse udløses.

Afhængigt at rækkefølgen han laver dine forslag, kan han jo risikere at lukke sig selv ude....

10. februar kl. 02:49
Teleselskaber fortsætter ulovlig logning, selvom de ikke kan straffes for at stoppe

Spændende om nogle borgere vil starte retssager mod selskaberne ?

9. februar kl. 10:07
RIP GratisDNS Tak for mange gode år

Nu er det vel netop også sådan at du som bruger af en gratis service, vel ikke rigtigt kan tillade dig at stille en masse krav?

Hvorfor i øvrigt ikke ?

Og stiller jeg krav, når det er noget der ligesom skal være defacto standard i dag for servicen ?

Problemet med gratis service er at det er gratis. Det er altid prisværdigt at nogen stiller noget gratis til rådighed. Men det er jo ikke nødvendigvis brugbart, hvis der er ikke sker noget udviklingsmæssigt med servicen og kravene for sådan en service vokser, pga. ændring i f.eks. sikkerhedskrav.

Så det er jo som sådan ikke mig der stiller krav, jeg kunne såmænd godt nøjes med alm. simpel DNS, men det kan verdenssamfundet jo klogt nok ikke....

7. februar kl. 17:28
FDM kritiserer »fuldstændig uproportional« ANPG-overvågning

Nå ja og hvad betyder det om de officielt holder data i 30 eller 60 dage når man med GARANTI i realiteten holder data i al evighed.

Læg dertil at det offentlige er piv ringe til at passe på vores data.

Så en kopi af sådan en database, og så en samkøring med andre databaser, så skal du bare se løjer.....

7. februar kl. 15:19
FDM kritiserer »fuldstændig uproportional« ANPG-overvågning

Hvad med alle andre små privat pladser og veje ? Og hvordan indhenter de samtykke ?

Tænker at der skal stå et skilt, at hvis du kører ind i området, så giver du samtykke til registrering.

Men er det virkeligt tilladt at indhente et samtykke, hvor samtykke giver reelt giver samtykke med hænderne bundet på ryggen ? Der vil jo uden tvivl være situationer, hvor du er nødt til det ? F.eks. ved en ulykke eller lignende...

7. februar kl. 10:29
FDM kritiserer »fuldstændig uproportional« ANPG-overvågning

"Bonger en nummerplade ud – det kunne eksempelvis være for manglende registreringsafgift – får politiet besked og kan reagere på det."

Så hvis den "bonger" ud på størstedelen af de fast opsatte ANPG installationer rundt på de danske veje, hvad er det så lige politiet kan gøre ?

Sætter de udrykning på og kører ud på motorvejen efter bilen ?

Gu' gør de røv. De gør >IKKE< en dyt.

Så hvorfor overhovedet overvåge og hvorfor overhovedet registrere de 98% lovlige, der intet har gjort, når man alligevel gør NA DA for at fange de 2% der snyder ?

Det er fandme en glidebane af dimensioner.....

7. februar kl. 10:27
RIP GratisDNS Tak for mange gode år

Re: Join forces med QuickDNS?
(Svar til #44)</p>
<p>Et par kommentarer til din opringning: Jeg vil ikke overdrage projektet, da det i høj grad er andres indsats, der ligger bag quickdns - og selv om de ikke længere er en del af projektet, vil jeg ikke blot give deres arbejde væk. Sekundært, der er et par venner, der har vist interesse for at bidrage. Mht. rDNS - jeg afviste bestemt ikke, at det er en interessant - og kommende - feature, men DNSSEC og hidden primary prioriteres højere; det var ordret hvad jeg sagde. /STL

Kan rigtigt godt lide QuickDNS, men projektet er desværre meget mangelfuldt mht. nye funktioner, f.eks. DNSSEC. Jeg har forståelse for at projektet er frivilligt og man derfor ikke kan forlange, men tror også at man i den sammenhæng, skal forstå at uden brugere, så heller ikke nogen tjeneste, gratis eller ej.

Så der mangler noget konkret udmelding fra projektet, andet end den mur af tavshed der er, hvis man prøver at få kontakt.

Jeg flyttede i sin tid domæner til QuickDNS, pga. at jeg var træt af nogle uheldige episoder fra GratisDNS's side (betalt tjeneste). Må sige at det bare har kørt super duper, men at der altså mangler en masse nye funktioner. Så det vil jeg håbe der kommer med noget mere udmelding omkring.

3. februar kl. 13:33