Michael Thomsen

Dit næste udviklingsværktøj er i skyen

Det er sikkert fint til hobbyprogrammører og muligvis også til open-source udviklere; men hvilken virksomhed har dog lyst til at gemme deres data i skyen? (Hmm, ok dumt spørgsmål, for det er der tilsyneladende masser af eksempler på...)

Og helt generelt:

Hvem har lyst til at være afhængig af, at en server bliver ved med at køre, for at ens projekt kan kompilere?

Hvem har lyst til at være uproduktiv i kortere eller længere tid fordi en online-løsning lige pludselig ændrede et eller andet fundamentalt?

Når udviklingsmiljøet ikke er statisk kan man jo ikke regne med, at det virker når man har brug for det.

3. februar 2021 kl. 15:02
Ny undersøgelse: Danskerne siger 'nej tak' til Smittestop-app

Efter, at appen blev fixet medio december, har den virket upåklageligt, og til din information giver den en fin notifikation hvis den mener, at du har været udsat for smittefare (i hvert fald på min android telefon). Desværre har udvikleren været så håbløs til at lytte til fejlmeldinger og så langsom til at udrulle dem, at det er forståeligt, at tiltroen til appen er lille.

29. december 2020 kl. 18:34
Regningen for Smittestop-app vokser med 1,4 millioner kroner

Er der nogen med en Android telefon, hvor appen automatisk har downloaded smittelisten i baggrunden?

På min telefon og en håndfuld kollegaers telefoner har den ikke downloaded smittelister i hele november - medmindre appen åbnes manuelt.

Så umiddelbart ser den totalt ubrugelig ud.

1. december 2020 kl. 10:54
Ingeniørforeningen: Afskaf CPR-nummeret

Selvom vi får fjernet det sidste par steder, hvor cpr.nummeret bruges som autentifikation (og ikke bare som identifikation), så giver cpr.nummeret mulighed for at samkøre alle mulige registre, som man som borger måske ikke er interesseret i - selvom meget af det kan lyde meget uskyldigt.

Ved at have unik id hos hver tjenesteudbyder får man lukket hullet som giver mulighed for registersammenkøring uden at borgeren har givet lov til det.

Så tak for et godt indspark fra IDA!

28. august 2018 kl. 17:47
EU-bøde til Google på 32 milliarder kroner fra Vestager

Spiegel.de er fuldstændigt på det rene med motivationen for at straffe Google netop nu. Det er gengæld overfor Trump

Sikke noget vås. Sagen blev startet af EU i April 2015 længe inden Trump blev valgt som præsident (November 2016)

19. juli 2018 kl. 16:26
Digitaliseringsstyrelsen efter kritik: Derfor virker NemID-app ikke på rootede telefoner

Hvorfor blev der ikke spurgt mere ind til:

  1. Det er uendeligt let at lave en nemid-klon app i Google App store og få folk til at downloade den. Da man skal bruge ikke bare en men hele to papkort-koder har svindleren mange muligheder for at logge ind på ens konto og overføre penge til højre og venstre (man kan fiske både brugernavn, kode og to nøgler uden at brugeren opdager det, og hvis man siger "noget gik galt" kan man fiske endnu flere nøgler hos de fleste, for hvem har ikke oplevet problemer med nemid?). Bare registrer firmanavnet nemid e.l. hos Google og så får du flere downloads end e-ndernettet (eller hvad det var de kaldte sig).

  2. Når man har rootet en telefon er det meget let at skjule overfor en app at telefonen er rootet. At Nets ikke har forstået det kommer dog ikke synderligt bag på mig. De har mere travlt med at gå op i ligegyldige standarder (som de kan vaske deres hænder med) end at lave sikkerhedsmæssige ordentlige systemer. Det er rent held, at de ikke er blevet hacket endnu (bortset fra insider-hackeren fra Se&Hør; hvilket så også kun beviser hvor ringe deres reelle sikkerhed er)..

31. maj 2018 kl. 17:16
Mobilepay: Opdatér ikke vores app

Når I skriver "app store" er det så underforstået, at det kun er IOS udgaven, som er defekt?

17. april 2018 kl. 13:38
KMD trækker sig fra MitID-udbud

Siden hvornår er Gemalto blevet italiensk??

27. februar 2018 kl. 15:14
TDC udruller landsdækkende netværk til Internet of Things

Jeg går ud fra, at TDC har så høje opstartspriser, at det reelt ødelægger muligheden for de fleste; men jeg forstår ikke hvordan V2 kan undlade at spørge ind til den slags?

14. februar 2018 kl. 13:28
Nets: Derfor fortæller vi dig ikke, hvorfor du skal have nyt kort

I betragtning af at kreditkortet er ens livline rent pengemæssigt, så vil det være katastrofalt at få spærret kortene når der er 17 timers flyvning hjem

Nu har Nets heldigvis en 24/7 hotline, hvor de kan hjælpe hvis ens transaktion og/eller kort bliver spærret ved en fejl. Jeg har selv brugt dem ved rejser i Sydamerika, og med skype går det nogenlunde gnidningsfrit.

Men grundreglen om at have flere kort, og gerne af forskellig type holder stadigvæk. Det er ikke sjældent at Visa eller MC netværket er nede i en butik og nogle gange i en hel region...

Bortset fra det, så mener jeg ikke at security by obscurity er sikkerhed; men det er noget op ad bakke når man taler om Nets. Desværre kommer mange af tosserierne direkte fra Visa og MC...

7. februar 2018 kl. 14:25
Fire leverandører godkendt til at byde på MitID

det eneste af firmaerne, jeg ville turde overlade nøglen til er nok Gemalto

Det er skægt, for Gemaltos hardwaredims er den eneste NemID-teknologi som har været (næsten) kompromiteret :-)

PS: Så længe vi får en rigtig digital signatur er jeg ligeglad med hvem, der hoster det. Jo flere jo bedre

7. februar 2018 kl. 14:13
Amerikansk valgserver tømt for data lige inden FBI-efterforskning

Georgia er ikke den mest oplagte stat for Trump-tilhængere at hacke valgsystemet i, de har stemt overvejende republikansk ved de sidste mange valg, og den lå til Trump i de sidste mange uger.

1. november 2017 kl. 14:34
Sikkerhedsopdatering på vej ud til Android-telefoner: Vores 5X med Oreo virker hurtigere

Strange, min 6p'er har hele tiden virket helt upåklageligt.

Jeg har heller ikke bemærket nogle problemer med vores Nexus 5X'ere, så grunden til, at "Google utroligt nok ikke er bedre til at fange sådanne issues inden release" er nok, at det kun er et begrænset enheder / opsætninger, som løber ind i problemet :-)

4. oktober 2017 kl. 11:18
Windows 10 er ikke længere understøttet på Intel Atom Clover Trail

Nok nærmere, at de har sørget for at deres image blokerer når man forsøger at installere det, indtil problemet er løst, så folk ikke ender med en maskine hvor tekst og grafik ikke kan ses.

Ja, man må da håbe for brugerne, at nogen (Intel eller Microsoft) får løst problemet, for ellers får de jo jf artiklen netop ikke sikkerhedsopdateringer længere end til januar næste år, hvorimod hvis de havde windows 7/8 ville de få sikkerhedsopdateringer indtil 2020/2023..

18. juli 2017 kl. 17:03
Windows 10 er ikke længere understøttet på Intel Atom Clover Trail

Så må Microsoft jo sørge for at man kan nedgradere til Windows 7/8.x, som man kom fra, så man fortsat kan få sikkerhedsopdateringer frem til 2020/2023.

Iøvrigt siger Acer "indtil videre ikke understøttet" i linked fra april ovenfor. Vil det sige, at de har givet helt op nu?

18. juli 2017 kl. 16:32
Google hugger Android over i to dele

Jeg tror ikke du skal regne med, at opgradering til næste Android version vil blive bedre supporteret end nu. Derimod vil opdateringer med fejlrettelser blive hurtigere og - forhåbentlig - blive supporteret igennem længere tid end nu.

23. maj 2017 kl. 14:47
Undersøgelse: Danskere klar til e-valg med NemID

Lige præcist nemid er nok den værste løsning at basere e-valg på. Her er en let måde at fjerne en masse stemmer: Log ind med cpr.nummer (det er vist stadigvæk tilladt som standard) et par gange med forkert kodeord og den pågældende nem-id er blokeret indtil man få tilsendt en ny kode med posten. Det tager snildt 5 dage, så gør det et par dage før valget. Lister, som sammenholder cpr.nummer med adresser findes nemt online, så kan man jo vælge om man vil blokere københavnere (og fjerne en masse venstreorienterede stemmer) eller jyder (og fjerne en masse højreorienterede stemmer).

11. januar 2017 kl. 13:33
Ro på: Det ligner phishing, men det er bare en e-mail fra Rejsekort

Bare se hvad jeg har fået fra min bank:https://s4.postimg.org/9ojjr1kjh/jyskebank.pngDa jeg rettede henvendelse hos banken fik jeg ikke andet end en kold skulder...

28. december 2016 kl. 17:24