Ulrik Schmidt

AI slår 5 pokermestre i Texas hold’em

Så mangler der jo bare Bridge - hatten af når AI banker de bedste menneskelige spillere i den disciplin. Det bliver interessant at se, hvordan man vil gribe det an (hvis der overhovedet er nogen, der kaster sig over udfordringen).

15. juli 2019 kl. 10:29
DTU’s nye supercomputer kører Python og C i klynger

CPU'er er gode til at regne på sparse matricer, hvor GPU'er er gode til at regne på dense matricer. I forbindelse med fx finite element analyser (en numerisk metode som fysikere og ingeniører bruger til mange ting), er det sparse matricer, der skal knuses.

11. september 2018 kl. 18:58
Offentlige medarbejdere kigger i fortrolige oplysninger af nysgerrighed

Der er ikke meget andet at sige, end at det er ledelsen, der fejler i uhyggelig grad! Det er jo en syg kultur, der skal rettes op på.

9. juni 2016 kl. 08:53
Søren Pind: Jeg tager ikke Snowdens afsløringer for gode varer

...hr. Snowden ville have gået så meget igennem og løbet så stor en risiko for ingenting - for bare at opdigte og lyve om sit eget land. Nej hr. Pind, det ville en så begavet mand ikke.

29. januar 2016 kl. 08:14
Sikkerhedseksperter: Digitaliseringsstyrelsen bør opfordre folk til at fjerne Java igen

Du er ikke gal på den - hos mig kræver e-boks også fortsat Java installeret. Hos SKAT og andre kører det, som det skal, uden Java.

2. december 2014 kl. 09:29
BASIC fejrer 50 år med spaghettikode og uendelige løkker

Jeg tror, jeg vil tage tidligt fri og gå hjem og tænde min C= plus/4. Den virker stadig 100% (det gør min C= VIC20 desværre ikke helt).

5. maj 2014 kl. 14:04
Tidligere Nets-ansat: Alle i kundeservice har adgang til danskernes kortoplysninger - og det bliver misbrugt

Hvis man har behov for at snage i andre menneskers private forhold - herunder overvåge eks-kærester, så bør man (som det bevidste menneske man forhåbentlig prøver at blive) tage det som et wake-up call og få gjort noget ved sit eget liv.

2. maj 2014 kl. 12:29
Yousee-fejl gav eksterne brugere adgang til private filer

Da jeg læste denne artikel (http://www.version2.dk/artikel/udstyr-hos-yousee-kunder-daekker-snart-danmark-med-gigantisk-wifi-net-56643) og selv er kunde hos YouSee, meldte jeg mig øjeblikkeligt fra. Mit modem nåede dog at være aktivt wifi-hotspot i et døgn. Alt sagde mig, at der med stor sandsynlighed ville opstår sikkerhedsproblemer af en eller anden art. Den slags er vanen tro aldrig gennemtestet trods store forsikringer om, at man kan være helt tryg ved det. Det er fandeme amatøragtigt!

31. marts 2014 kl. 11:37
Konkurrencestyrelsen: Ingen grund til at se på præinstalleret Windows-dominans

Producenterne er nødt til at forudinstallere et populært styresystem, for ellers har de jo ikke en platform til deres ligeledes forudinstallerede crapware, som de elsker at påtvinge os, for det er jo meget bedre til at styre en masse funktioner end styresystemet selv - NOT! Hvis det bare var en helt ren forudinstalleret Windows, så var problemet knap så stort.

10. marts 2014 kl. 09:34
Hovedbørsen for bitcoins er lukket

Hele udgangspunktet for Bitcoins er jo yderst dubiøst, så jeg kan kun klappe i hænderne over denne mavepuster - og får de et dødsstød, vil jeg juble!

25. februar 2014 kl. 17:11
Bred afvisning: Cookieregler et flop

@Maciej Szeliga; Nej, det skal den sådan set ikke. Hvis man klikker "Nej tak", så skal der netop INTET gemmes. Konsekvensen er så bare, at man får en pop-up, hver gang man besøger siden, hvor man skal klikke "Nej tak".

31. januar 2014 kl. 08:36
Rapport: NSA vil bygge kvantecomputer til at bryde ind hos regeringer

Det er paradoksalt; de er en frihedselskende nation, men det er en illusion, at de er frie. Amerikanerne elsker at tro, at de er frie, men når man kommer (derover) fra Europa, indser man jo hurtigt, at det ikke er sådan - desværre går det også den vej her...

3. januar 2014 kl. 12:01
Hemmeligt notat: Så meget skal du overvåges i fremtiden

Så er der snart ikke andet at gøre end at flytte til Norge (og blive moonshiner) - det er jo i realiteten skandinaviens sidste bastion. Vi skulle aldrig have været medlem af det EU-lort.

3. oktober 2012 kl. 09:01
Facebook på arbejdspladsen ? skal, skal ikke?

Personligt synes jeg, at facebook er en gang ligegyldigt pop (og jeg har da heller ikke længere selv en profil - bruger i stedet LinkedIn). Egentlig hører det ingen steder hjemme, at folk bruger arbejdstiden på den slags. Det kan dog alligevel være generende, hvis arbejdspladsen blokerer for facebook, idet efterhånden en del firmaer og medier bruger facebook plug-in på deres website, der så er i kontakt med deres facebook side. Forståeligt nok har mange firmaer en facebook profil, da der er så mange, der benytter dette medie. Blokerer man facebook i firewall'en, blokeres også de sider, der bruger/loader facebook plug-in (det kan måske omgås - hvad ved jeg). Vi har selv erfaret det, da vores it-administrator spærrede for facebook. Automatisk gik det ud over nogle sider, og visse ansatte med rette kunne hævde at have behov for at besøge. Så blev der åbnet igen - dog med anmodning om, at man ikke brugte arbejdstiden på (selve) facebook - fair nok. Nogen egentlig politik er der dog ikke udarbejdet.

2. marts 2011 kl. 19:45