Klaus Slott

Farvel til GratisDNS og Gratis Google GSuite

Hos mange af de DNS alternativer jeg har set på, skal man overføre kontrollen med domænet til dem. Som en af dem skrev tilbage, ".. jamen du kan sagtens stadig stå som betaler hos DK-hostmaster" Godt så, jeg var nu ikke i tvivl om at regningen skal nok finde vej til mig. Vi snakker om en gratis service, du har ikke krav på noget, - de kan lukke for opslag på dit domæne når det passer dem. I tilfælde af konkurs eller de måske bare ser sig sure på dig, er det vigtigt at man selv har mulighed for flytte sit domæne nemt med det samme, via dk-hostmasters selvbetjening.

18. februar kl. 14:53
Hjælp til naboerne i IPv6 land

Hvis nogen skulle have brug for at blive guided igennem opsætning af pfSense, så fandt jeg denne vejledning langt borte fra :-)

(Jeg ved ikke om net.inet6.ip6.accept_rtadv gør nogen forskel, eller i forvejen er default på pfSense)

29. juni 2021 kl. 22:32
Office 365 får grønt lys af svensk kommunalforvaltning: O.k. at myndigheder i USA kan snage i e-mails og dokumenter

I det mindste har de taget stilling og meldt det ud. Ikke ligesom herhjemme hvor X bare skifter til 365 og håber ingen stiller spørgsmål til det.

19. november 2019 kl. 15:50
EU-Parlamentet siger ja til omstridt copyright-direktiv: »Et bittert tilbageslag for det frie internet«

Ved godt denne tråd ikke er helt frisk, men her er hvordan mange små kunstnere oplever "fair use" fortolket.https://invidio.us/watch?v=Tqj2csl933QPS: Hvis du er af den type der har det bedst med at alle grimme gloser er dækket af beeeeb, skal du nok ikke se den.

18. december 2018 kl. 16:28
Leder: Vinderne på det ny frie betalingsmarked bliver ikke danske forbrugere

Tak for forsøget på at forklare Søren Jensen, men jeg er har stadig svært ved at finde fornuft i reglerne, -muligvis fordi der ikke er det. Men alligevel.

Det har aldrig været lovligt at vælte gebyret på et debetkort over på forbrugeren, da der her sker et direkte træk fra den bankkonto der er knyttet til debetkortet og butikken får sine penge senest dagen efter.

Er det EU eller de danske politikere der stå bag dette forbud? Mon ikke at dette er et dansk påhit, og grunden til det relaterer sig til forbuddet mod dankort afgift i dit næste afsnit

Man forsøgte tilbage i 2013 at indføre 50 øre i gebyr på dankortet, som er et debetkort, men blev underkendt af politikkerne der tvang bankerne og detail handlen til finansiere brugen af dankortet, så dette var ligestillet med kontanter hos forbrugeren.

Dengang dankortet blev indført lovede banker og detailhandel at alt ville blive meget billigere når vi fik dankort. Der ville derfor ikke være nogen ekstra gebyr når man skiftede til Dankort. Mit gæt er at politikerne så det som løftebrud (og en god sag at score nogen stemmer på, på folkets forargelse), at dankortet nu skulle koste gebyr.

Derfor synes jeg stadig mit spørgsmål står ubesvaret: Er det fordi at en Dansk lov fra ruder konges tid gør, at man ikke må pålægge kunden den reelle udgift* for brug af Dankort - og EU (for at ligestille andre kortløsninger) siger, at så må forretningen heller ikke pålægge kortudgiften for andre kortselvskaber direkte på handelen.

Har jeg ret i min antagelse, så er det mere vores politikere, der skal se på om lovene trænger en modernisering. Det rimeligste må da være at alle udgifter bliver synlige, og pålægges den forbruger der medfører udgiften for sælger.

*) jeg er helt klar over at det også koster at håndtere kontanter, så en kontant afgift ville også være på sin plads.

19. november 2017 kl. 19:03
Leder: Vinderne på det ny frie betalingsmarked bliver ikke danske forbrugere

"Men fra nytår gør EU’s nye betalingstjenestedirektiv, PSD2, det ulovligt at vælte gebyret over på kundens regning." Eller står der i virkeligheden at hvis man gør det, så skal det gælde både Debet og Kreditkort? Hvis målet er at skabe konkurrence, ville det da være det eneste rigtige.

19. november 2017 kl. 08:40
Rundspørge: It-professionelle vil give myndigheder bøder for datasjusk

Var det ikke bedre at medarbejdere, der jo har demonstreret at de ikke har styr på datasikkerhed, bliver suspenderet, indtil de har været på et 2 dages kursus i håndtering af persondata. Det ville være passende at det også gjaldt nærmeste leder (der jo har ansvaret for at vedkommende havde disse data og ikke ressourcerne til at håndtere disse). Mon ikke BIG kunne lave nogen pæne kursuslokaler i glas, de kunne passende placeres på Nytorv.

9. august 2017 kl. 20:26
DMARC for flere domæner og parkering

Jeg gennemgik øvelsen for nogen tid siden for nogen af mine domæner, men så ramte jeg vores mailman setup og så gik jeg lidt død i opgaven.

7. april 2017 kl. 15:13
Centralbanker og blockchain-teknologi

Som jeg lige vendte med en fra ovenstående forening er det helt store perspektiv i RSCoin at den, implementeret rigtigt, kan anvendes til at flytte magten over pengeskabelse i samfundet tilbage fra bankerne til nationalbanken.

16. marts 2016 kl. 13:32
Hvorfor evalg er dårligt - humor

"Dette er ikke en hensigtserklæring om at jeg stiller op"
aaarr, kom nu!

7. december 2015 kl. 16:55
Danske internetudbydere vil ikke blokere for udbredt hacker-bagdør

Gik ind på version i dag for at se om i havde fundet på noget sjovt, da jeg så denne artikel tænkte jeg "der var den". Men gennemlæsning og og artiklens dato viste jeg tog fejl. Helt ærlig, at kalde en åben port en hacker bagdør og kræve at isp'ene skal lukke for den er da helt i skoven. Personligt er jeg ligeglad med om port 23 er lukket, men principielt mener jeg, som flere andre ovenfor, at det er ikke et problem der skal løses trafikalt. De eneste man kan klandre i denne sag, er dem der udleverer udstyr beregnet til tilslutning direkte til nettet og samtidig konfigureret med åbne ukrypterede service porte (uanset type og nummer).

1. april 2015 kl. 10:25
Københavns Universitet har egen Exchange-server, men sender alligevel mails forbi Microsoft i udlandet

Så vidt jeg er orienteret, koster det ikke KU noget at benytte Microsofts spam filtrering. Det er jo svært at konkurre mod. Man kan jo spekulere på hvorfor, jeg gætter på at det er med i den pakkeløsning som KU skovler penge ud til MS for.

18. februar 2015 kl. 08:21
Hjemmets elektronik er ofte en åben dør for uønskede gæster

Efter flere gg gennem min tilværelse at have tømt en fryser efter et strømsvigt, kan jeg nu godt se idéen med at kunne få sendt en alarm lidt længere end bare bluetooth rækkevidde. Det er der vist alligevel ikke nogen af dagens modeller der kan klare ved strømsvigt, men lur mig om ikke snart en fabrikant tilbyder en "cloud service" der kan sende en alarm til mobilen, hvis køleslabet ikke længere svarer.... Spørgsmålet er, hvordan kan man lave et fornuftigt alarm system, som ikke it-kyndige kan sætte op, uden at blande resten af verden ind i det.

24. december 2014 kl. 11:46
Bitcoin-app vil omgå betalingsterminaler og banker

Umiddelbart lyder det ikke til at deres app kan mere end man i forvejen kan med Bitcoin Wallet til Android. (Har dog ikke selv afprøvet med nfc) Måske de ved at holde pengene for folk kunne omgå Apple's modvilje mod bitcoins, men det er vist ikke længere nødvendigt nu efter at Apple har ændret politik. Så også nej-tak herfra.

30. september 2014 kl. 10:23
Kortslutning af NemID

eller i øvrigt danne grundlag for identifikation overfor tredjemand

Interessant. Den Blå Avis har lavet "NemID valideret", men det kan da så ikke være lovligt? "... du skal kun bruge dit NemID-kort til validering én enkelt gang (ikke hver gang du logger på DBA)"

21. august 2014 kl. 16:59
Periodekort på rejsekort udskudt til næste år

Jeg benytter helst pendlerkort i pap, for en af de store fordele ved det er, at det er et personligt kort sammenmærket med et billedid. Dermed er det af begrænset værdi for andre at snuppe det. Det betyder at jeg kan lægge kortet på bordet foran mig og trygt sætte mig til at sove uden at behøve blive vækket ved kontrol. Derfor er den nuværende mobilløsning, eller et pendlerkort uden billedid, en løsning jeg vil være ked af.

21. august 2014 kl. 06:59
NemID overholder ikke den centrale mail-RFC

Lige prøvet abuse@danskebank.dk, med samme resultat. Foreløbig har jeg modtaget 2 variationer af disse, spændende at se hvor længe det fortsætter:

Your message

Subject: Fwd: Danske bank (Opdatering af din netbank konto)

was not delivered to:

W19993/EJBY/DDB%DANSKESMTP@danskebank.dk

because:

User W19993/EJBY/DDB (W19993/EJBY/DDB@dk2.danskenet.net) not listed in Domino Directory

Reporting-MTA: dns;w19993.dk2.danskenet.net

Original-Recipient: rfc822;abuse@danskebank.dkFinal-Recipient: rfc822;W19993/EJBY/DDB%DANSKESMTP@danskebank.dkAction: failed Status: 5.1.1 Diagnostic-Code: X-Notes; User W19993/EJBY/DDB (W19993/EJBY/DDB@dk2.danskenet.net) not listed in Domino Directory

15. juli 2014 kl. 12:44
Læser du om Linux? Så holder NSA øje med dig

Vi er sørme snart mange på den liste.

4. juli 2014 kl. 15:49
NemID overholder ikke den centrale mail-RFC

Det her synes jeg er at gå i liiidt for små sko. Jeg tror vi alle der arbejder med IT er enige om at Nemid er en lorte løsning.

Jeg synes det er ærgerligt at det er blevet til et spørgsmål om NemID bashing. Jeg har tidligere forsøgt at rapportere spam til mindst en anden større dansk bank (husker desværre ikke hvilke) og konstateret at de ikke modtog post på abuse.

Det drejer sig populært sagt om at internettet er bygget på RFC'r, men at "nettet" er rummeligt og eftergivende. Hvis nogen kun gider at overholde de dele der passer dem, så må de også finde sig i at vi andre ikke har tid til at tage dem alvorligt. De kan ikke forvente at at vi skal jagte rundt på deres hjemmesider, igennem tåbelige anvisninger på "at du må aldrig svare på en.." for at finde ud af hvor man rapporterer misbrug af deres Navn/Domæne.

Som situationen er nu, går bankerne (og NemID) glip af kvalificerede henvendelser, fordi abuse overvejende vil blive anvendt af professionelle, mens webformularer bliver brugt af Hr. og Fru. Kunde.

2. juni 2014 kl. 10:58
NemID overholder ikke den centrale mail-RFC

Så skal du vel kigge det meste igennem alligevel?

Jeg forstår ikke "det meste". Ja, en af os skal kikke de op til 8 - 10 breve vi modtager på postmaster, abuse m.m. igennem hver dag. Heraf kan nogen stykker være spam. Vi spam filtrere også abuse, og det er (som antydet i forrige indlæg) måske ikke helt efter RFC'ns. Vi ser ikke spam igennem, det nægter vi at modtage.

Af og til kommer der også reelle henvendelser til postmaster, man skylder sine brugere at passe disse.

30. maj 2014 kl. 18:09