Andreas Andersen

Grønne grafer - og mangelfuld kommunikation

For det første er der ikke rigtigt noget der tyder på at dødeligheden er i nærheden af 1%, den skal nærmere tælles i få promille. Og gennemsnitsalderen på de døde - både i Danmark og i Italien - er 80 år. For det andet kan vi ikke lukke samfundet ned i årevis for at nedkæmpe Corona-virus eller finde en vaccine, det går bare ikke, omkostningerne ved det bliver alt for store. For det tredje tyder alt på at børn er tæt på urørlige af virussen. De bliver sjældent smittet, og når de gør, bliver de ikke ret syge. Dertil er deres forældre så unge at de næppe heller bliver voldsomt syge. Og man får frigjort forældrenes arbejdskraft. Det gør det til den rigtige strategi at få børnene ud, og jeg sender uden tøven eller frygt mine børn af sted i næste uge.

Men jeg er enig i at der burde være langt mere åbenhed omkring grundlaget for beslutningerne.

7. april 2020 kl. 15:25
Piger skal introduceres for teknologi på egne præmisser

Hvorfor piger holder sig væk fra disse fag?
Tja, jeg tilhører efterkrigstids-generationen. (Lidt yngre end 100 år :-)
Som 5-årig ønskede jeg mig en rød brandbil - og fik en dukke.
Nogle år senere ønskede jeg mig et mercado-sæt - og fik en dukke. Jeg begyndte også at mumle om elektriske tog - flere dukker. Der blev aldrig rigtigt sat ord på disse ting. Men man lærte således gradvist og effektivt ikke at ønske sig for piger upassende dimser.</p>
<p>Dukkestatus i mini-teenagealderen: 60 dukker og 0 teknologisk legetøj i pigeværelset. Jeg kunne rigtig godt lide at lege med dukker noget af tiden, men havde stort behov for også at beskæftige mig med andre ting.</p>
<p>Pige-rollerne synes i mellemtiden at være blevet meget mere varierede og mindre stereotype. Men de piger, der vokser op nu, har generation X-mødre. Og X-erne er den generation, der fravalgte naturfagene til fordel for samfundsfag og økonomi. Igennem de senere år har vi adskillige gange hørt om lærere i folkeskolerne mm., der underviste i naturfag uden at have naturfag som fagområde.

Når vi er ved det anekdotiske, kan jeg fortælle om min datter på 7 år. Jeg har prøvet at få hende til at interessere sig for det drengelegetøj jeg ville gide at lege med, f.eks. Lego og racerbaner. Det er vanskeligt/umuligt, hun vil hellere lege med dukker og spille brætspil, og så er hun allerede helt tosset med at shoppe efter tøj... Det kan man ikke lige rokke ved. Interesser er stærke, man kan ikke manipulere dem ved bare at lægge noget andet legetøj under juletræet. Det er vist sådan at jo mere kønsligestilling et land har, jo mere forskellige er mænds og kvinders karrierevalg fordi jo mere frihed har de til at følge deres naturlige interesser. I fattigere lande er der mange flere kvinder i IT fordi de vælger efter andet end interesse - f.eks. økonomiske muligheder.

4. oktober 2019 kl. 19:05
Piger skal introduceres for teknologi på egne præmisser

...er piger/kvinder virkelig HÆMMET af deres "naturlige interesser"?

Det var måske en dårlig formulering. Jeg mener at grunden til at kvinder ikke så ofte beskæftiger sig med teknologi, er at de naturligt er mindre disponerede for at interesssere sig for det. Det er ikke en dårlig ting, det er bare en interesseforskel.

Det er rigtigt at der for 100 år siden var strukturer der holdt kvinder tilbage, men vi er nået så langt at der er flere kvinder på de lange uddannelser, end der er mænd. Det indikerer vel at de strukturer er ved at være væk, og kvinder nu har muligheden for at forfølge deres karrieredrømme, og det er selvfølgelig en god ting. Når deres drømme ikke så ofte lader til at involvere teknologi, tænker jeg det bare er sådan kvinder gennemsnitligt er skruet sammen, jeg tror ikke det er "samfundets strukturer" der holder dem væk fra STEM-uddannelserne.

2. oktober 2019 kl. 14:31
Piger skal introduceres for teknologi på egne præmisser

Der findes nogle enkelte naturvidenskabelige uddannelser som er domineret af mænd. Alle de andre uddannelser er domineret af kvinder, og der er samlet set langt flere kvinder end mænd som får en længere videregående uddannelse. Det gør det lidt spøjst at vi altid skal høre om at kvinder skal være mere interesserede i teknologi. De skal selvfølgelig være hjerteligt velkomne hvis de har lyst, men hvor er f.eks. kampagnen for flere mandlige medicinstuderende?

Jeg tror ikke på at samfundet og fordomme hæmmer kvinders mulighed for at beskæftige sig med teknologi. Den er primært hæmmet af deres naturlige interesser. For 100 år siden var næsten alle læger mænd. Hvordan kan det være at kvinder skal have forbilleder at spejle sig i for at kunne bryde igennem i STEM-fagene når kvinder er kommet fra 0 til at dominere medicin uden kvindelige forbilleder at spejle sig i? Mit bud er at klichéen at kvinder naturligt interesserer sig mere for mennesker, og mænd interesserer sig mere for ting, ikke er helt i skoven.

2. oktober 2019 kl. 13:18
Pokemon-firma sagsøges for at placere virtuelle monstre på privat grund

Det er lidt søgt, det dér. I dit scenarie opfordrer du direkte og bevidst til at begå noget ulovligt. Spillet siger derimod at du ikke skal trespasse.

Det er overhovedet ikke søgt, det er akkurat det samme. Jeg stiller en gevinst i udsigt for at gøre noget ulovligt. Jeg kan da godt i stedet sige til barnet "Du får 1000 kroner for at tisse i mandens have, men husk det er forbudt at tisse i mandens have".

4. august 2016 kl. 14:34
Pokemon-firma sagsøges for at placere virtuelle monstre på privat grund

Jeg mener derfor at man ikke bør skyde budbringeren (d.v.s. formidleren af spilverdenen), men derimod forlange en vis fornuft fra den enkelte spil-deltager. Folk skal lære at bruge ny teknologi forsvarligt - på samme måde som det er lykkedes før med andre former for teknologi.

Men hvorfor skal spilfirmaet have lov til at placere noget i min have? Jeg er sådan set ligeglad om det er en Pokemon eller de graver en fysisk skat ned, jeg er ikke interesseret i at noget af det skal være i min have.

4. august 2016 kl. 10:02
Pokemon-firma sagsøges for at placere virtuelle monstre på privat grund

"Vanhellige kirkegårde" - fordi man går og kigger på en telefon? Really?</p>
<p>At folk går ind på privat grund er udelukkende (mangel på) opdragelse, ikke noget man kan give spillet skylden for.

Selvfølgelig kan man give spillet skylden for det. Spillet stiller folk en eller anden belønning i udsigt for at bryde loven, det er klart uetisk. Især fordi børn spiller det.

Hvis jeg tilbyder et barn 1.000 kroner for at gå ind og pisse i din have, er jeg så bare helt uskyldig?

4. august 2016 kl. 06:16
Kontanter eller ej?

Herudover, så er et samfund der ikke er funderet på rigtige penges tilstedeværelse jo bankernes våde drøm - på den måde vil en destruktiv finansverden have den fulde magt, baseret på virtuelle værdier.

Det er i forvejen ikke ret mange af de danske kroner der findes fysisk. For hver 100.000,- du har i banken, findes 5.000,- i sedler og mønter. Ca. Så hvis verden er ved at gå under, og folk haster i banken for at hæve deres penge, løber banken hurtigt tør.

8. maj 2015 kl. 18:21
Hjemmeværnet kæmper med gådefuldt login-problem på ny portal

Som Opensource mand der operere med 99.9% oppetid bliver jeg nogen gange chokeret over at se hvor meget folk finder sig i fra andre leverandører :-(

Du glemte et vigtigt r, når man skriver "operere" i stedet for "opererer" bliver det til ønskemåde :-) Serveren aldrig gå ned!

25. marts 2015 kl. 16:55
Når det sidste klippekort er brugt

Ikke fordi jeg ikke stoler på DSB eller andre trafikselskaber. Så når/hvis de lover 20% rabat, så tror jeg selvfølgelig på, at deres PR-afdeling mener, det er det de giver.</p>
<p>Jeg er bare sådan indrettet, at jeg vil se håndfaste beviser, inden jeg køber noget. Det er blevet lidt en vane efterhånden.</p>
<p>Har du set rejsekort.dk... deres side om rabat ligner en mellemting imellem en videnskabelig afhandling og en gallupundersøgelse. Det er ikke godt nok. Og overhovedet ikke troværdigt.

Jeg er enig i at nogle dele af prisstrukturen kunne være bedre, især hvordan rabattrinnene fungerer på regionale rejser. Det kan man håbe de finder en bedre løsning på, de kan sagtens ændre prisstrukturen uden at smide rejsekortet ud. I Hovedstaden - hvor jeg bruger rejsekortet - er prisen bare det samme som prisen på klippekort uanset rabattrin (der er sikker nogle der kan komme med enkelte undtagelser), så det er let at finde ud af. For mig er rejsekortet lettere at bruge, jeg skal ikke have det ud af pungen, jeg sætter bare pungen op på scanneren. Jeg behøver ikke på forhånd tage stilling til hvor mange zoner jeg skal, og jeg skal ikke have 8 forskellige klippekort liggende hjemme i køkkenskuffen.

23. marts 2015 kl. 06:00
Når det sidste klippekort er brugt

Det har flere gange være påpeget, at det er svært at konstatere OM man faktisk får den rabat

Ok. Jeg synes det er ret let at konstatere, jeg har fået den en del gange, og det har været på de lovede tidspunkter.

22. marts 2015 kl. 15:34
Når det sidste klippekort er brugt

Gratis offentlig transport kan måske give mening i København hvor en billet ind til byen koster 20 kroner og der derfor er et relativt stort overhead. Men det giver næppe mening at gøre det gratis f.eks. at køre imellem København og Aarhus. Det ville være hundedyrt og det ville formentlig ødelægge privates mulighed for at drive færger, fly og busser imellem Sjælland og Jylland.

20. marts 2015 kl. 15:29
Fotosjov med exiftool på Linux-kommandolinjen

Og hvordan vil du i det hele taget få Exif data ind i dit Æggesælle ark på en struktureret form i første omgang?

Jeg kender ikke toolet, men det skulle være rimelig mærkeligt om ikke det understøtter eksport til et format som regneark kan læse. Det indikerer Dmitri Popovs kommentar da også.

16. marts 2015 kl. 10:54
Fotosjov med exiftool på Linux-kommandolinjen

Det kommer nok an på hvad man er vant til at bruge - jeg ved ikke hvor jeg skal klikke med musen. Det lækre ved awk, sed, grep osv er at man netop blot bygger et filter hvor man stopper de rå data ind i den ene ende og får sin rapport ud i den anden. Kommer man i tanke om at man gerne vil have samme rapport på sine 1756 øvrige mapper med billeder, er det en smal sag at slippe filteret løs på dem også. Jeg bliver træt bare ved tanken om at skulle få et regneark til (automatisk) at udføre samme manøvre.

Det lækre ved regnearket er at man hele tiden har overblik over data og man kan markere rækker og lave grafer og pivottabeller som man har lyst med ren point and click. Filtrering er et spørgsmål om at højreklikke på kolonnen og sætte et filter op, det kræver ikke at man på forhånd ved hvad man skal gøre, det kræver kun at man har en grundlæggende forståelse for det dersens it. Kommandolinjen kræver derimod at man skal huske en masse kommandoer. For den gennemsnitlige amatørfotograf tror jeg Excelløsningen er væsentligt lettere at have med at gøre.

16. marts 2015 kl. 10:42
Fotosjov med exiftool på Linux-kommandolinjen

Umiddelbart ligner det data det ville være lettere at hælde ind i et regneark og filtrere der. Så kan kommandoerne i vid udstrækning erstattes af museklik.

16. marts 2015 kl. 08:57
Danskerne holder fast i gammeldags tv-pakker trods nye streaming-tjenester

Jeg har i lang tid fastholdt kabel-tv'et fordi jeg mente jeg ville savne at kunne flade ud og zappe rundt. For nylig tog jeg alligevel skridtet og fjernede den 400 kroner om måneden-klods om benet. Nu har jeg kun streaming, og jeg har ikke savnet kabel-tv det mindste, så min frygt var ubegrundet.

23. oktober 2014 kl. 11:57