Knud Erik Rasmussen

Erhvervsstyrelsen jagter stråmænd med machine learning men vil ikke afsløre ‘hemmeligheden’ bag

Helt enig :-) Lad os jagte de skruppelløse samfundsnassere med alt hvad vi har. Et helt oplagt anvendelsesområde for Machine Learning.

6. juli 2021 kl. 11:14
Ny rapport slår alarm: Danmark vil mangle 22.000 it-folk i 2030

Et flertal i folketinget har besluttet at nedlægge de fleste (ca 4.000) engelsksprogede uddannelsespladser på erhvervsakademier og professionshøjskoler - herunder ikke mindst IT-udannelsespladser, som f.eks. softwareingeniør. De har ellers været et godt supplement til de dansksprogede IT-uddannelser. Men det formindsker jo alt andet lige udbuddet af IT-arbejdskraft i Danmark - et sted mellem 50% og 70% af de udenlandske studerende bliver nemlig i Danmark efter endt uddannelse. De får job og bidrager hermed positivt til den danske samfundsøkonomi (ifgl. regeringens egne beregninger). Det er lidt svært for mig at forstå logikken i at nedlægge disse uddannelsespladser.

6. juli 2021 kl. 11:10
Lille fald i søgningen til it-uddannelser

Et flertal i folketinget har besluttet at nedlægge de fleste (ca 4.000) engelsksprogede uddannelsespladser på erhvervsakademier og professionshøjskoler - herunder ikke mindst IT-udannelsespladser, som f.eks. softwareingeniør.

Set i lyset af at søgningen til de dansksprogede IT-uddannelser også er vigende, tegner det ikke godt. Men det har man jo vidst i mange år.

6. juli 2021 kl. 11:03