Jan Jakob Jessen

Da frk. Klokken var fuld

Nutidens lovgivere kunne godt tage ved lære af den lov. Kort, præcis og ikke noget der kan misforstås

4. december 2021 kl. 10:51
XGS-PON - en tresporet motorvej i din forhave

Hvis der eksisterer en sådan aftale er der nok ikke alle der ved det! Men det virker sandsynligt som du skriver at det bare er endt sådan, grundet omkostninger med at grave i de centrale dele af byerne.

Jeg har tidligere haft kontor lidt længere nede ad vejen, og firmaet jeg arbejdede for have en politik om at det er TDC der leverer fiber til kontorerne, og så kan det selvfølgelig godt lade sig gøre. Som jeg husker det var det ca. 10m fortov der skulle graves op, men var efter sigende til den dyre ende.

Men det er nu lidt frustrerende at sidde her på 1. sal og lige neden for mit vindue har GlobalConnect en kassse hvor deres kabler er trukket op fra vejen - men de vil stadig ikke sælge til private. Det ville være rart hvis det bare var let :-)

3. april 2021 kl. 10:46
XGS-PON - en tresporet motorvej i din forhave

Jeg har et cvr nummer, så den tanke har strejfet mig mere end én gang. Lidt status om umuligt internet i Aalborg midtby:

Efter at blive stillet frem og tilbage ved TDC fik jeg endelig en flink medarbejder i røret, som fortalte/påstod at leverandørerne har delt bykernerne mellem sig, og at det var GlobelConnect der ligger tættest på min lejlighed. TDC havde derfor ingen intention om at etablere fiber.

GlobalConnect siger eksplicit at man ikke må videresælge netforbindelsen. Tricket med at bruge sit firma og lave et nabo/opgangslaug vil nok kunne flyve under radaren, men ikke desto mindre være at forbryde sig imod købsaftalen. Det virker en smule overkill at oprette et cvr nummer med det ene formål.

Norlys skal først til at grave nu, men de er slet ikke til at komme i nærheden af ift. fornuftig dialog og planlægning så fortorvet ikke skal grave op mere end én gang - salgsafdelingen kan vist ikke snakke sammen med projektafdelingen.

Ifølge Stofa er der en forbindelse aktiveret til min lejlighed, men nogle håndværkere har på et tidspunkt cuttet antennestikket da jeg alligevel ikke brugte det. Den situation kan deres it system åbenbart ikke håndtere.

Men min ADSL 25/5 forbindelse er i det mindste pålidelig :-)

Det kunne være et interessant blogindlæg fra Yoel at høre hvordan leverandører ser på problematikken omkring bykerner og manglende fiber dér.

1. april 2021 kl. 22:44
XGS-PON - en tresporet motorvej i din forhave

Jeg ser frem til at dette er et problem der også er relevant for undertegnede :-) Her i det centrale Aalborg kan jeg med frustration konstatere at GlobalConnect har fiber i vejen men de vil kun sælge til firmaer - mindstepris i omegnen af 1300 dkr/mdr eks moms. Samtidig er Norlys ved at etablere fibernet på vegne af Bane Danmark. Adspurgt om de ikke ved samme lejlighed kunne smide et kabel forbi min lejlighed oplyser de, at de kun sælger til erhverv - de skal jo nødig udsulte Stofas internet-over-antennekabel-forretning.

/surt_opstød_off

30. marts 2021 kl. 13:01