"Vi har ikke vedligeholdt vores netværk ordentligt, vores monitoreringssystem består af en webformular til manuel indrapportering af problemer, og nu er netværket ved at bryde sammen. Vi aner ikke hvorfor, men det er terroristernes skyld, så giv os flere beføjelser og send langt flere penge."
Jeg opgraderede min virtuelle Windows 7 for en uge siden. Det gik nogenlunde sådan her:
- Starter opgraderingsprogrammet
- Programmet henter 6GB filer
- Efter 5,5 GB: "Hov, der er ikke mere plads på disken. Jeg skal bruge 6GB"
- Rydder op på disken
- Genstarter opgraderingsprogrammet, som henter alle 6GB filer forfra
- Efter 4 GB: jeg går på en kundes VPN. Programmet dør
- Genstarter opgraderingsprogrammet, som henter alle 6GB filer forfra
- Alle filer er nu hentet. "Du skal først opdatere Windows 7"
- Programmet dør under hentning af opdateringer til Windows 7
- Opgiver og opdaterer Windows 7 manuelt. Maskinen genstarter i alt 8 gange
- Genstarter opgraderingsprogrammet, som henter alle 6GB filer forfra
- Efter 3 GB: det er fyraften, og jeg skal hjem. Programmet dør, da jeg åbner maskinen derhjemme
- Genstarter opgraderingsprogrammet, som henter alle 6GB filer forfra
- Wohoo! Det hele er hentet, Windows 7 er opdateret, og opgraderingsprogrammet går i gang med at installere
- "Vil du beholde dine dokumenter?" [Ja]
- "Der er desværre ikke nok plads på disken". Programmet dør
- Rydder op på disken
- Genstarter opgraderingsprogrammet, som henter alle 6GB filer forfra
- Opgraderingsprogrammet går i gang med at installere Windows 10
Efter blot 4 dage og 36GB downloads er jeg kørende på Windows 10. Piece of cake!
Jeg er helt med på, at der skal være en handelsplads for værdipapirer, hvor virksomheder kan rejse kapital til investeringer.
Men der noget råddent ved et system, hvor hære af datacentre konkurrerer mod hinanden om at placere købs- og salgsordrer milli- og mikrosekunder inden konkurrenterne, for at opnå en marginal fordel. Det har intet at gøre med at skabe et likvidt marked, men er kun med til at brænde elektricitet af i et våbenkapløb, som det ikke er til at se en ende på.
Desuden er diverse kontrolmyndigheder nødt til konstant at udbygge deres IT-systemer for at kunne sikre, at der ikke gemmer sig suspekte handlinger i marginalerne og de terabytes af data, der flyver rundt i fiberkablerne.
Finanskrisen opstod bl.a. på grund af manglende gennemsigtighed i den reelle værdi af værdipapirer, og dette er bestemt ikke med til at øge gennemsigtigheden.
Først siger STIL:
Aino Olsen mener, det tyder på, at Jonas Boserups måde af fejlfinde i systemerne på kan være på kant med loven.
Og så:
»En anden gang vil jeg opfordre den meget opfindsomme unge mand til at tage fat i os direkte.«
Det er så det ALLER sidste man får lyst til efter ovenstående udtalelse.
Jeg arbejder bl.a. med STILs systemer til hverdag, og jeg vil da overveje mere end én gang, om jeg vil advare dem næste gang jeg finder noget, hvis der vanker en politianmeldelse.
Eller, med andre ord: "Kun ved at oprette kunstige monopoler, kan vi få vores forretning til at fungere".
Velkommen til 2015. Jeres forretningsmodel lugter en anelse af middelalder.
EASY er et meget komplekst system, bl.a. fordi det skal kunne håndtere alle de forskellige krav, der kommer fra ministerierne. Det er samtidig et forsvindende lille marked. Samlet er der måske potentielle 50 kunder, eftersom det meste af funktionaliteten er rettet mod det danske uddannelsessystem.
Her er et link til dokumentation af databasestrukturen, for at give en idé om omfanget: https://doks.uni-c.dk/tads/admsys/EASY-A/linkfiler/Diag/tab_index.htm
Det bliver en kold dag i helvede før jeg bliver kunde hos Oracle.
Deres uærlige licens-raids hos nuværende kunder, deres legendariske evne til at undgå at levere kompetent og hurtig support, deres ageren overfor Sun, Solaris og MySQL, deres eksorbitante priser, deres Ask crapware, deres manglende videreudvikling af Java og nu deres årelange, bizarre retssager mod Java-brugere gør tilsammen, at jeg ser dem som fuldstændig diskvalificeret i enhver rolle som leverandør.
I øvrigt sigende for lødigheden af anklagerne, at de ikke selv kan kende forskel på et programmeringssprog og et operativsystem.
hvem ved hvor mange det er lykkedes at få fat i det skadelige software ?
Det er ikke skadelig software, hvis det kun demonstrer sårbarheden. Kniv vs morder, du ved.
Hvad med at vælge én bestemt dag, og så invitere alle stemmeberettigede danskere til at skrive ned på et stykke papir, hvem de ville stemme på. Det må give det mest retvisende billede.
Det vil nok give nogle praktiske problemer at samle så mange stykker papir sammen og tælle op. Måske kunne man tage gymnastiksale, forsamlingshuse osv i brug.
at der er et interessant traveling salesman problem at løse, hvis bilen pludselig er på vej ind i en menneskemænge.
Lad os i samme ombæring få omgjort den svinestreg som "arkiveringskopien" hos Statens Arkiver er. Jeg har ikke givet tilsagn om, at mine rejsningsproblemer er blevet lagt i DAMD. Endnu mindre, at mine børnebørn kan læse om dem i Statens Arkiver om 70 år.
Fru Danmark kune også tænkes at ville bruge det licensnummer, som fulgte med den Acer-maskine, som Hr Danmark spildte Fernet Branca ned i i sidste uge, og som er grunden til, at hun nu (igen) står nede i Fona. I stedet for at være tvunget til at købe en ny licens, hun ikke har brug for.
Vi tager den lige igen for de nytilkomne. Ingen forlanger, at alle computere skal sælges uden OS. Derimod forlanger vi, at man som konsekvens af ikke at tage Windows-licensen i brug, har ret til enten A) at videresælge denne licens til 3. mand (som man har ret til med enhver anden vare, man køber som privatperson), eller B) at få refunderet udgiften til en licens, som er købt men ikke er taget i brug.
I sin simpleste udgave kunne Fona blot sælge skrabelodder med Windows-licensnumre. Køber man ikke skrabeloddet, er den præinstallerede Windows ubrugelig.
Kan vi blive enige om, at du siger din mening, og vi andre siger vores? "Du siger min mening" bliver noget rod.
Din analogi halter, idet du kan sælge dine dæk videre på DBA, men din Windows-licens kan du ikke sælge videre. Dels pga. licensbetingelser, dels pga. at licensnøglen ligger i BIOS. Ingen andre produkter jeg kan komme i tanker om, har denne begrænsning, og restriktionen kan kun forklares i ønsket om at hindre konkurrencen. Det er ikke OK.
Det ville være dejligt. Der er et stort uopdyrket marked for brugte softwarelicenser, som kunne presse prisen på nye licenser, men som er næsten ikke-eksisterende pga. kraftig modstand og retslige trusler fra bl.a. Microsoft. Helt generelt er det et spørgsmål om software skal betragtes som et produkt eller en service, og her argumenteres der for begge dele, afhængig af, hvad der er mest opportunt i den givne situation. Spørgsmålet er mig bekendt ikke endeligt fastslået i en retssal.
I samme omgang må man også kræve, at software ikke uden helt klar saglig begrundelse kunstigt må bindes til bestemt hardware, som f.eks. Microsoft gør vd at lægge licensen i BIOS.
Min daglige pendlerrute er 30 km på cykel. Og 52km med det offentlige.
Kilometerafregning giver kun selskaberne et incitament til at gøre ruterne længere, og intet incitament til at gøre transporten mere effektiv for kunden.
Ja, der er visse offentlige personer i Danmark, der er rigtig glade for, at tys-tys kilden havde underskrevet en NDA med Nets. Så bliver data i det mindste ikke lækket. Ligesom ingen læger eller politifolk kigger i uvedkommende journaler.
Systemet udsteder VoteCoins. Der er 1000 sofavælgere i min valgkreds. De bliver hældt i Politiker A's wallet sidst på dagen. Det bliver ikke opdaget, for du må ikke sammenkæde NemID med VoteCoin. Eller systemet kunne smide din VoteCoin i Politiker A's wallet, selv om du har valgt Politiker B. Du må ikke få kvittering, for så kan du sælge din stemme.
Det er jo bare en omskrivning af "hvis du ikke har noget at skjule, så har du ikke noget at være bange for". Det bliver ikke mere rigtigt af den grund.
Der er så utroligt mange eksempler gennem historien på, at det ikke er fremmende for helbredet at skilte med sit politiske ståsted (udskift med seksualitet, religion, etnicitet osv). Især ikke, hvis man tilhører et mindretal.
Systemet må så ikke gemme NemID+KontoID kombinationen
Enig, og desværre bliver det noget, jeg må stole på ikke kan opsnappes alligevel via f.eks. server logs. Ikke som i dag, hvor der er en klar adskillelse mellem registrering og valghandling.
Men hvordan sikrer du dig mod ballot stuffing? Systemet kan jo bare vælte VoteCoins ned Politiker A's wallet, uden at det kan ses. Og hvem checker, at alle politiker-wallets er tomme ved start?
- Forrige side
- Nuværende side
- Side
- Side
- Side
- Side
- …
- 27
- Næste side
Erik Cederstrand