Christian Liljedahl

Krypteret PDF og autentisk kodeord i V2-indbakke: »While you were watching the porn ...«

Jeg husker ikke at have hørt om den slags "ransom"-angreb før i tiden (2010), før Bitcoin eksisterede.

I mit personlige indskrænkede perspektiv burde enhver handel med Bitcoin forbydes, hvis det ikke er muligt inden for Bitcoin-teknologien i praksis at forhindre den slags anonyme angreb.

11. november 2019 kl. 11:59
KL truer med at skrotte KMD helt: »Ikke nogen man ønsker at samarbejde med på sigt«

Når man vælger at sælge sine håndjern mens man har dem på, uden at bede om at få nøglen først, så er det vel (desværre) ikke overraskende, at den nye ejer udnytter situationen.

De 2 mia KL tjente på salget til EQT og ATP i 2009 skal åbenbart betales tilbage.

24. januar 2017 kl. 17:13
Forældre fandt banale sikkerhedshuller i udbredt it-system til børnehaver

Det er jo kernespørgsmålet her, som det ville være dejligt at få afklaret. Hvis jeg har en mistanke til at et system er usikkert eller hullet, hvor meget må jeg så gøre for at efterprøve min formodning?

Vi har jo, så vidt jeg er orienteret, ikke en national Security audit unit, som man kan skrive til, som så vil teste en løsning igennem for at se om den er åben, eller gør Datatilsynet sådan noget også?

Jeg gik ikke videre med sagen i august, da det virkede til at Infoba tog min henvendelse seriøst. Men jeg er stærkt forundret over, at de ikke har strammet an her snart et år efter.

.. Og vi er slet ikke begyndt at snakke om deres usability-forbrydelser...

11. juni 2015 kl. 12:06
Kæmpebilleder i frimærkeformat lagde folketinget.dk ned - igen

"Addition søger kompetente Sitecore CMS konsulenter"http://www.addition.dk/About/Careers.aspx

Det er da dejligt med et firma som har selvironi... :-)

Sitecore er i øvrigt et udemærket CMS. /C

10. oktober 2009 kl. 23:18
Internet Explorer taber terræn

Hvis man ikke er specielt hastighedskrævende og ikke bekymrer sig om standarder, hvad kan Firefox så tilbyde? Mine forældre anede ikke at der fandtes andet end IE.

Jeg "solgte" dem Firefox via AdBlock-plus-pluginet - Og nu bruger de kun Firefox! Lykkelige over at være fritaget fra al den visuelle støj fra reklamebannere.

Men hvis jeg ikke havde fortalt dem om eksistensen og muligheden, hvor skulle de så have fået informationen fra? Eller motivationen? For hvorfor pille ved en computer og en browser, som allerede er på maskinen og som virker..

Måske har der ikke været så mange "IE er farlig - Brug Firefox"-skræmmekampagner i Danmark endnu?

5. januar 2009 kl. 20:41
Manden der satte IT 25 år tilbage

Jeg synes der mangler et aspekt i diskussionen om hvorfor Microsoft blev så udbredt.

Ingen tvivl om, at Windows og windows-applikationer i de første mange år ikke var særligt sikre. Det var nok både Microsoft og applikationsleverandørernes skyld - Men i praksis betød sikkerhedens elendighed, at det var umuligt for leverandørerne at kopibeskytte applikationer til Windows. Der eksisterede knap nok en sikkerhedskultur.

Men som teenager og ny PC bruger i starten af 90erne, var det jo fantastisk. For hvis blot man skrabede lommepenge sammen til en PC, så var verden åben. Der var altid nogen, der kunne skaffe det man skulle bruge. Om det så var den nye udgave af Kaptajn Kaper, Windows, Word, Duke Nukem, Photoshop etc.

Men dem, der var så uheldige, at deres forældre have købt en Apple-computer, var bare udelukket fra alt det sjove. :-)

Det var en offentlig hemmelighed, at der kunne være meget langt mellem de lovlige udgaver af både styresystem og programmer.

Så det kan godt være, at Microsoft var baseret på mere primitiv teknologi, men primitiviteten gjorde det muligt for masserne at tilrane sig adgang.

  • Måske kan man sige, at det system, der er nemmest at hacke bliver det mest udbredte?
  • Derfor vinder Open Source produkterne frem nu, i en tid, hvor Windows strammer sikkerheden?

(Og når jeg nu åbenlyst indrømmer mit eget kopi-forbrug, så lad mig forsvare mig således: Lad den, der ikke har haft ét eneste piratkopieret program på sin PC kaste den første sten ;-)

29. juni 2008 kl. 14:49
Krak siger skråt ned til Google Maps

Jeg havde samme oplevelse som dig, Mikkel.

Jeg havde demonstreret Google Earth for nogle unge på min egen alder - Lidt senere kunne jeg se en flok af dem stå og vinke op mod himlen ude på gårdspladsen mens de andre sad ved computeren og prøvede at se dem.

Jeg måtte skuffe dem og fortælle, at det desværre (endnu) ikke er live-billeder man kan se.

Google Street View er super, men er der nogen, som ved hvornår de kommer forbi København? Indtil videre er det jo kun i udvalgte byer i USA de har været.

3. april 2008 kl. 19:24