Vi skriver, at der kan opstå en catch 22. Det kan blandt andet ske, hvis man mister sit nøglekort efter man er skiftet.
Hvordan er dette anderledes end hvis man mister sit nøglekort inden man er skiftet? Man bestiller vel bare et nyt i begge tilfælde?
Jeg har en far på 97, som jeg ordner alt økonomisk for. Med det gamle NemID var det let, da jeg bare skulle have en kopi af papkortet og kodeordet. Med det nye MitID skal han have en app på en mobiltelefon, som han ikke har. Alternativet er en nummerviser, som ikke kan kopieres, så hvem skal have den - ham, jeg eller andre pårørende?
Der fandtes jo kun en fysisk kopi af nøglekortet, som ikke måtte kopieres, så der havde I vel samme problem. Hvem skulle have det?
MitID kan installeres på flere enheder, så alle pårørende kan have det på deres telefon.
Hvis jeg var svindler, ville jeg da bruge brevet aktivt. "Hej, det er fra banken. Som du nok har hørt, har mange svindlere, der udgiver sig for at være os for tiden. Men som du kunne læse i brevet fra os i sidste uge, så er opkaldet her sikkert, da det kommer fra hovednummeret. Så du kan være helt sikker på, at jeg ikke er svindler. Hvis du lige finder brevet frem, så kan du tjekke nummeret er korrekt".
Det er godt nok ikke det, som står i brevet/linket. Men man skal langt ned i teksten i linket, før det fremgår at "Du kan med andre ord ikke stole på, at et bestemt telefonnummer er sikkert.". En svindler, som er godt skåret for tungebåndet, kan let få folk til kun at koncentere sig om det telefonnummer, som fremgår af brev/link.
Der skal tekniske løsninger til at forhindre det. Men i takt med at megen samtale flytte væk fra det traditionelle telefonet, og over på mange forskellige apps/platforme mv., så bliver det ikke let at kontrollere, hvem man taler med i fremtiden.
Uden i øvrigt at have set nærmere på data og betingelser for brug af dem, så synes jeg følgende intitiativ er interessat:https://www.dmi.dk/frie-data/
Forhåbenligt gør det det muligt for utilfredse brugere at lave alternative tjenester, som præsenterer data på den måde, som de selv synes er bedst.
Jeg har et Visa Credit i DK, og der står i betingelserne, at det ikke må bruge til pengespil. Om det et lovligt at skrive det, ved jeg ikke. Men umiddelbart tror jeg ikke det er ulovligt at begrænse hvad man vil udlåne penge til, hvilket jo er hvad udbyder gør med et kreditkort. Tror i øvrigt ikke mit kort er spærret for at man kan gøre det. Udbyderen kan næppe blokere for kioskkøb, men kun for virksomheder, som i deres indløsningsaftale er registeret som kasino/lotteri osv. Mit MasterCard kan jeg selv blokere, så det ikke kan bruges med magnetstribe, kontaktløst, til internethandel og til kontanthævninger, så der findes allerede muligheder for at begrænse brugen.
Hvis du IKKE har støttet kampen med 10kr sendt på mobile pay - ca. prisen på et 1m Ethernet kabel, hvorfor så egentlig ikke?
Fordi https://ulovliglogning.dk/ virker useriøs. Det fremgår ikke hvem foreningen er, hvor den hører hjemme, hvor mange medlemmer den har osv, og den kan kun kontaktes på mail. Der er intet på siden, der gør, at jeg føler mig tryg ved at overføre et beløb til en tilfældig bankkonto, som jeg på ingen måde kan verificere hvem står bag. Kort sagt mider siden mest at alt om et forsøg på phishing. Skulle jeg alligevel vælge at indbetale et beløb, mangler jeg elementære oplysninger om hvordan mine private oplysninger behandles og hvem der har adgang til dem og hvad de bruges til. Kort sagt useriøst.
Det samme kan man sige om mange af de argumentet/analogier der bruges på siden. F.eks:Hvis man går over for rødt må man ikke standse midt i krydset, og blive stående indtil man har opfundet en jetpack så man i fremtiden kan flyve over for rødt.
Helt ærligt! Er det virkelig det bedste argument man kan fremføre for sine holdlinger. Er det samme argumenter man vil bruge under en retssag?
Så jeg mener den første app der kan, betaler. Uanset platform og OS.
Er ret sikker på, at bogholderen på min arbejdsplads ret hurtigt bliver træt af mig, når firmakortet er blevet brugt til at betale for mine private køb fordi "første app der kan, betaler". Man er nødt til selv at kunne vælge.
Din løsning virker i bedste fald kun for den halvdel af bagagen, som checkes ind i lufthavnen. Al den bagage, som kommer ind med fly fra andre lufthavne, vil jo ikke have disse ekstra meta data - ved mindre alle lufthavne registrerer alle disse ekstra informationer ved checkin og deler disse. Det uhyre meget simplere at sætte to computere og 6 kameraer op, end at ændre samtlige checkin skranker i alle lufthavne og dele informationer om bagagen.
Jeg misforstod dine kommentar. Da artiklen omhandler det nye takst-zone-system, troede jeg fejlagtigt, at din kommentar også gik på prisændringerne i dette. Kan se, at du taler om noget helt andet nemlig takststigningsloftet. Beklager at jeg opfattede din første kommentar i artiklens kontekst.
Man har aldrig påstået, at det vil gå i 0 for hovedparten. Man har derimod sagt, at 4% af alle rejser vil opleve stigninger over 5%
https://www.moviatrafik.dk/om-os/videncenter-movia/takstharmonisering
Formålet med omlægningen af takstsystemet var at gøre det mere gennemskueligt. Det kan man så diskutere om er lykkedes.
Men at taksterne ikke måtte ændre sig for nogen, har så vidt jeg har forstået, aldrig været et mål med omlægningen. Hvis alle skulle betale det samme, så ville man ikke kunne lave ændringer.
Firebug er vel ikke et binært npapi-plugin, men en addon som kører i Firefox. Den bliver så vidt jeg kan gennemskue ikke påvirket.
Hvad er der underligt i det?
Nu er det en relativ simpel operation at skifte et sim-kort i en telefon, så telefonen er næppe den vigtigste grund til at man ønsker embedded sim. Det er snarere alle de embeddede devices, vi kommer til at omgive os med, og som har "brug" for at komme på nettet.
Hvis den fjernaflæste vandmåler i dag bliver udstyret med et sim-kort fra en bestemt udbyder, vil vandværket været låst til denne udbryder i målerens levetid, da det i praksis vil være utrolig dyrt at skulle rundt til alle kunder og udskifte sim-kort. Hvis det kan gøres elektronisk, kan vandværket skifte operatør som det passer dem.
Er jeg den eneste, som undrer mig over, at "ekspertens" fulde navn bliver nævnt ikke mindre end 11 gange i artiklen? Det lugter da langt væk af, at eksperten forsøger at manipulere søgemaskinerne, ved at få sit navn nævnt så mange gange på en troværdig kilde. Det gør i sig selv artiklen utroværdig.
Nu har TDC/YouSee i så mange år sagt at vi slet ikke har brug for det, og slet ønsker at købe så hurtige forbindelser.</p>
Vrøvl. De har sagt, at de løbende vil udbygge deres netværk i takt med, at der er en efterspørgsel af produkterne, og at det er teknisk muligt.
Det er nu engang ganske få, som "i mange år" har efterspurgt gigabit-forbindelser i hjemmet, ligesom det ikke har været teknisk muligt at levere det.
Det er der så nu. Derfor giver det mening at lave investeringen nu.
<p>Hvorfor vil de så lige pludselig sælge det selv ? ;-)
Det er fint at kunne se, hvor der sidder nogle enkelte kameraer. Men det er vel næsten det mindste problem, at finde kameraerne.
Det må være væsentligt mere tidskrævende for Politiet, at finde frem til, hvem der har adgang til kameraets data. På en skole er det måske rimelig let. Men et privatejet kamera i f.eks. en virksomhed? Hvis der ikke er nogen på kontoret indtil mandag morgen, så er det ikke nødvendigvis særlig let at finde ud af, hvordan man får adgang til data. Formålet med et register må være at få kædet kamera sammen med dataadgangsansvarlig, i højere grad end det er at kæde kamera sammen med position.
Det er ikke noget argument. Jeg kan slukke min GMS mobiltelefon efter fri vilje uden at kriminalisere mig. Jeg kan ikke undlade at bruge rejsekortet og blive sporet - hvis jeg altså vil bruge offentlig trafik.
Hvis det er så vigtigt for dig at være usynlig, at du vælger at slukke din telefon, kan du vel også vælge at bruge en anden billettype end Rejsekort? Så vidt jeg ved, er der ingen steder, hvor du ikke kan bruge en kontantbillet, en sms-billet, en app-billet eller et periodekort, eller en af de utallige andre billettyper. At du skulle blive kriminel, fordi du ikke ønsket at bruge Rejsekort, er noget vrøvl.
Har alle elektroniske billet-typer ikke dette problem? Hvis jeg bestiller en billet i DSB's app, får jeg en stregkode retur. Men jeg aner ikke hvad denne stregkode indeholder. Hvis der har været en systemfejl, og app'en har fået tilsendt noget garbage fra serveren, så kan jeg ikke se det. Hvis systemfejlen tilsvarende har gjort, at der ikke at blevet logget, at jeg har købt en billet, så står jeg med en ubrugelig stregkode, som jeg ikke kan bevise er korrekt. Tilsvarende med sms-billetter. Jeg aner ikke, om den kode jeg får tilsendt er korrekt.
- Forrige side
- Nuværende side
- Side
- Side
- Side
- Side
- …
- 7
- Næste side
Erik Jensen