Peter Nielsen

Australske forskere måler verdens hurtigste internethastighed

Gør det så Starlink og ligende projekter overflødige/ ikke rentable ?

25. maj 2020 kl. 13:44
Hvordan skal vi nu låse vores døre? Eller noget som helst?

Der findes allerede nøglesystemer hvor affotografering af begge sider af nøglen er nødvendig for at danne et kopi. Så med lidt research findes der allerede gode løsninger. ;-)

12. oktober 2014 kl. 12:47
Hackersagen dag 12: Dommer underkender brug af Version2-artikel i retten

Små slag. Nu kender jeg kun sagen fra pressen, men jeg finder det påfaldende hvis Warg er uskyldig hvorfor han så ikke samarbejder for at bidrage til en frifindelse, specielt i lyset af kompleksiteten i efterforskningen. Hvis jeg sad i hans stol og jeg i mit hjerte var uskyldig, ville jeg blæse på 'omvendt bevisbyrde' og hjælpe med at finde den skyldige. I stedet indtager han 'fang mig hvis I er kloge nok'. Så ja, sagen er præget af indicier, men næppe justitsmord. Det skal blive spændende at se hvad dommen bliver.

12. oktober 2014 kl. 11:54
iPhone 6: Tidlig anmeldelse af en sen telefon

Ja, de 2 billeder som de fremgår af artiklen, vurderer jeg til ikke at være sammenlignelige p.g.a. forskellig lys forhold.

25. september 2014 kl. 09:42
Sådan vælger du den bedste smartphone

Pierre, Det du oplever skyldes måske dårlig 3g dækning i dit område? Jeg har på min Smartfon måtte vælge "kun GSM" i netværkstilstand, så får jeg fuld skrald på signalet. Så kan der ringes.

Det er måske værd at prøve hvis du savner at tale i din smartfon.

14. august 2014 kl. 13:01
Far - hvorfor underviser skolen ikke i programmering?

Er programmering et tilbud i ungdomsskolen fra 7 klasse 3 timer/ugen. Det var det også på tapet da jeg gik til datalære på selvsamme ungdomsskole i slut-firserne!

2. april 2014 kl. 10:43
Borgere og politikere sår stor tvivl om tvangsdigitalisering

@Christian - tja, telefon og bankrådgiver... Inden fælden smækker kan man hvis man har fælles økonomi/ netbank, oprette en konto i eget navn/ cpr. og have et beløb stående så man har adgang til midler indtil skifteretten frigiver. Men hvis man står og skal bruge aftaler om forsikringer, pensioner etc. så må man vel downloade aftalerne fra de respektive firmaer/ e-boks - inden fælden smækker.

16. januar 2014 kl. 10:01
Borgere og politikere sår stor tvivl om tvangsdigitalisering

Ja, det er et reelt problem. I stedet for blank afvisning, burde det være muligt stadig at forespørge/ læse evt. i et begrænset udvalg af informationer. Det bør være muligt at vide hvilke informationer, der som minimum bør være adgang til i tilfælde af ægtefælle/ partners bortgang.

16. januar 2014 kl. 09:50
Yderligere to sikkerhedshuller afsløret i Java

Microsoft har en SW-division der udvikler applikationer til MacOS - for eksempel kan nævnes Microsoft Office.

26. februar 2013 kl. 16:31
Linux-blogger finder vej igennem Skats PDF-spærring

Installerede Adobe Acrobat reader og ændrede i Firefox indstillinger/ Programmer pdf filer til at blive håndteret af Adobe Acrobat Readr. Fik ikke lige testet med Apple billedfremviser - svigermor havde travlt ;-)

12. november 2012 kl. 08:53
Ældgammelt produktionsudstyr er en åben ladeport for samfundskritiske cyberangreb

Der udskiftes i øjeblikket til intelligent elmåler i de danske husstande. Der kan nu sættes et tidsstempel på elforbruget og det rapporteres via netværk til elselskabet. Det er smart. Med et tidsstempel på forbruget er der også åbnet for, at prisen på elforbruget kan være billigst i aften/ nattetimerne og dyrest i dagtiden. Det er smart, hvis man kan vente med at stege anden, tænde for fladskærms tv'et, computeren, tørretumbleren etc. til alle er gået i seng. Men det mest smarte, som har undgået hr. og fru Jensens opmærksomhed, er den fjernbetjente hovedafbryder. Elselskabet kan, naturligvis efter behørig rykker procedure, via fjernbetjening over netværket slukke for strømmen, der flyder gennem husstandens måler. Men måske slukkes der slet ikke fra elselskabets hovedkontor – men i stedet fra Timbuktu og ikke kun for din måler, men også naboens, kvarteret – regionens?

Bagsiden af medaljen er, at der i de senere år er sket en opblomstring af cyberangreb som følge af at vital infrastruktur bliver forbundet i netværk. Der kan nævnes Stuxnet ormen der var målrettet industrielle centrifuger, SQL Slammer der ramte et amerikansk atomkraftværk og nu senest er verdens største olieselskab blevet massivt ramt. Sikkerhedseksperter vurdere at truslen er reel (ComputerWorld.dk 22 Sep. 2011 - It-systemer bag el, varme og vand er fyldt med huller) og det er derfor tankevækkende, at man vælger at spille russisk roulette med en vital infrastruktur komponent ved at sætte hovedafbryderen til landets husstande på nettet. Man har nu for alvor bragt sig i rampelyset og bliver nu nødt til at deltage i dyrt og ressource krævende kapløb mod cyberterrorister og andre. Et kapløb som ikke kan vindes. Systemerne er blevet så store og komplekse, at der vil altid være et zero day hul (et hidtil ikke kendt sikkerhedshul) og guleroden vil være stor. Stuxnet benyttede bl.a. 4 zero day huller. Men man kunne jo også bare opsætte intelligente elmålere uden fjernbetjent hovedafbryder. Se det ville være rigtig smart.

8. november 2012 kl. 08:33
Microsoft risikerer nye gigantbøder for manglende browser-menukort

Jeg har anskafftet flere apple computere hen over årene, og der er ikke noget browser valg vindue, så vidt jeg husker, når man færdiggør installationen. Hvorfor så for MS? Er det på grund af monopol ligende markedsandel? Og en anden ting, når nu MS har været gennem dette maskineri før med samme problematik - hvordan kan man så "glemme" at implementere sådan en option? Den risk management strategi gav da bagslag.

25. oktober 2012 kl. 09:10
Danmark udvider cyberforsvar til 50 mand - Norge har 1.100 cyberkrigere

Jeg antager militær infrastruktur, men hvad med vores civile infrastruktur så som el, varme og vand?

12. september 2012 kl. 12:38
Hver 4. wifi-netværk er ukrypteret eller bruger usikker kryptering

Ehhh... Jeg tror ikke at en 'åben' wifi forbindelse er noget, at foreslå Hr. og Fru Jensen. Det kræver indsigt i hvad det er man går ind til.

10. september 2012 kl. 12:02
Analyse: Danske outsourcing-kunder betaler voldsom overpris for it-drift

der findes økologisk mælk, fedtholdig mælk, fedtfattig mælk, discount mælk.... o.s.v. Det samme er også gældende indenfor IT-drift, der findes forskellige produkter til forskellige priser, til forskellige behov/ kunder og som Jesper Frimann er inde på, så findes der flere kombinations muligheder at sætte en service og standard komponenter sammen på. Mit postulat er at hvis man se på en given hosting leverandørs service portfolio, så er forskellige "shades of gray", der leveres økologisk mælk, fedtholdig mælk, fedtfattig mælk, discount mælk, mælk med bacon smag.....

7. september 2012 kl. 12:58
Java-hul brækket op igen tre timer efter nødpatch

Er der nogen der ved om denne sikkerhedsbrist også er gældende i Java versionerne fra Apple og IBM?

4. september 2012 kl. 09:20