Lars Hansen

Apple M1 hardware: Jeg er imponeret...

Deres processorer koster jo det samme som de har gjort i mange år. It aint gonna change.

Supply and Demand. Hvis man overproducerer chips, f.eks. som konsekvens af, at en masse PC hardware og lignende har ligget på container pladser og pludselig kommer i handelen samtidig med at man får skruet op for chip produktionen er der en god chance for over supply.

Uanset hvad Intel og AMD chipsne koster for engros ledet, er der stadig en risiko for, at de brænder inde med dem pga forsyningen - samtidig vil AMD, Intel og Apple stadig søge imod at lave nye og bedre chip designs, hvilket kan føre til, at jorden brænder under ældre modeller der er endt på lagre rundt omkring.

Når der er supply bottlenecks som nu, er der en tendens til at bestille mere end man har brug for. Disse ordrer arbejder sig ned igennem forsyningskæden, som er designet efter just in time princippet og ikke efter den nuværende situation.

Så, der er potentiale for, at vi kan se nogle chips falde i pris. Det plejede at være sådan, at man kunne købe lidt ældre modeller til en røverpris. Det er over de sidste 10-15 år stille og roligt blevet faset ud, hvilket er ærgeligt, fordi ældre CPUer har haft en tendens til at forblive mere relevante idag end de var i f.eks. 90erne.

Det skal dog siges, at bare fordi jeg siger der er potentiale, er det ikke ensbetydende med, at jeg siger det sker. Det er noget jeg håber på sker.

5. november 2021 kl. 09:52
Hvad man i ungdommen nemmer...

I 1994 havde jeg et valgfag hvor vi rodede en del med MS-DOS på nogle gamle Commodore PC, hvor CPUen kørte 20 Hz, havde 20 MB harddisk og 2 MB ram.</p>
<p>Her fik jeg brugt Memmaker en hel del og nærlæst manualen til CONFIG.SYS, så jeg præsterede på et tidspunkt at få computeren til at registrere at der var 1024 kb base memory i stedet for de sædvanlige 640 kb.

20Hz, nok næppe. Det har fra Commodore af nok enten været en 286 eller 386 CPU, så 20MHz nok snarere.

Man kunne hente noget upper memory imellem 640KB og 1024KB, men det betød som regel, at der manglende noget andre steder. Det var ikke nødvendigt at bruge andet end Microsofts egen driver der, da du kunne include og exclude hukommelsesadresserne 0xA0000–0xFFFFF. Min erfaring var, hvis jeg includede ALT ville resultere i fejl. Tilgengæld kunne man flytte MSCDEX til higher memory og hente området 1024KB-1080KB ned til conventional memory med himen.sys.

Der var intet undervisning i dette da jeg gik i skole, og jeg lærte det fordi der heller ikke var internet, mobiltelefoner eller andet - men tilgengæld har venner fået 386/486 maskiner, som jeg lærte mig selv at skrive startup filer til på min 80088 4,77MHz Commodore PC, der med sine 512KB RAM og ingen harddisk ikke kunne nyde en sådan luksus af UMA og HMA:-)

År efter, i gymnasiet, var der nogle PCere... Vi blev ofte JAGET ud af lokalet, hvis vi gik derind, og blev altid beskyldt for at have ødelagt noget... I virkeligheden var alt vi fik lov til at lave der ting som blindskrift og afvikle erstatningerne til saftevandsbar og kaptajn kaper.

Det var også i 94/95 svært, i hvert fald for mig, at komme tættere på noget reel IT undervisning, hvilket er ærgeligt, fordi når man er motiveret nok til at læse MSDOS 3.2 manualen igennem i en ung alder, kunne det have været godt med lidt sparing :-)

4. november 2021 kl. 17:18
Apple M1 hardware: Jeg er imponeret...

Det er super fedt der sker ting på CPU scenen.

M1 Pro er helt sikkert et stærkt udspil fra Apple.

Intel er lige kommet med Alderlake, der ligesom M1 chippen der, har kerner til productivity og til efficiency. Så, en noget anderledes opsætning, end hvad de ellers har skummet fløden på at raffinere de sidste 10 år.

AMD Ryzen er blevet en moden oplevelse. Selv har jeg for nylig skiftet notebook på arbejde til en Ryzen 5850 Pro med 8 cores, 16 threads, 1.9GHz base clock med 4.4GHz boost, 7nm FinFET baseret og en TDP på 15W, alting monterer i en Lenovo Thinkpad p14. På denne notebook kan jeg starte Prime95 og tæske alle mine cores og RAM med primtals beregninger meget længe før jeg begynder at høre, en meget meget svag, CPU cooler lyd og det tager endda noget tid, inden det sker.

Det er i sig selv en udvikling i forhold til hvad vi så bare for et par år siden. Hvordan Alderlake bliver, vil tiden vise. Intels første generationer er ikke altid lige gode, men de har da før skubbet Apple væk fra ARM og derfor kan de også gøre det igen. Det er i hvert fald kærkommen konkurrence, Intel forsøger sig også med noget grafik, men om vi kan få en 3. part på banen der, må vi vente og se.

Når TSMCs nye fabrikker står klar, og det globale supply demand cirkus løser sig sig, er der potentiale for nogle gode billige CPUer. YaY.

4. november 2021 kl. 13:16
Kultspillet Doom brugte militært udviklet datastruktur til sin banebrydende grafik-engine

Så spørgsmålet er, hvor stor Carmarcks præstation egentlig var, når det kommer til stykket.

Det kan jeg heller ikke sige, men der var intet andet som Doom da det kom.

Jeg kan huske mine venner der spillede det, havde henholdsvis en 386DX 40MHz, som på din video der, og en anden har haft en 486er vidst nok en DX2 66MHz hvorpå det kørte OK. Jeg mener ham med 386eren satte detail level ned (der var vidst 3 settings man kunne vælge imellem instantly) og gjorde vinduet en tak mindre, så kørte det OK efter tidens standard for hvad der var "flydende" - ham med 486eren tænkte det kørte perfekt. Tidens standard for hvornår noget er flydende, var meget lavere, end hvad vi anvender til at beskrive begrebet idag. Jeg hørte ingen snakke om de 60Hz på monitoren som en begrænsning i noget spil f.eks - i det hele taget blev ting mere gjort op i, om de hakkede eller ej, og ikke så meget frames/s.

Selv var jeg ludfattig og lige ved at være færdig med folkeskolen, hvor jeg fik min anden PC - en Pentium 60Mhz. Den maskine, kunne køre det noget mere glidende end de andre, men vi var ikke bevidste om forskellen imellem en 486er 66MHz og Pentiumen før vi spillede multiplayer over coax i computerklubben. Her havde jeg åbenbart en fordel over de andre, da det viste sig, at jeg blev dårligere når jeg fik en langsommere maskine (vi skiftede rundt). Vi nåede frem til, at selvom det så ud til at køre "flydende" på de andre maskiner, var det bare, mere flydende på min, og det var en fordel for reaktionstiden.

Dengang var jeg lidt med i det første 3D First Person Shooter esport i Danmark, hvor der blev afholdt DM i Doom (det var før der var Quake, så vidt jeg husker). Det var Fona der stod bag, så lidt gik vi op i det, men levetiden i spil var, selv for Doom, kort dengang. Det var elementære ting, som f.eks. om et keyboard virkede med både arrow up og right trykket ned der var afgørende + hurtig nok CPU. Jeg oplevede kun 1 der spillede med mus, og det virkede som en underlig ting at gøre dengang, man kunne jo ikke sigte op og ned da der her var auto aim.

Long story short. Indtil Quake kom, var det Doom og spil baseret på den engine, der satte niveauet som mange andre byggede på Heretic, Duke Nukem, Heretic etc.

På mig, som bruger dengang, virkede det som et kvantespring fra Wolfenstein 3D, som også havde været voldsomt imponerende. Subjektivt ud for det, vil jeg tillade mig, at kalde det en stor præstation - om kode magien i det, også var det, er jeg ikke kompetent til at sige - men ingen andre leverede noget der kunne matche det på det tidspunkt - og der havde spil branchen dog alligevel nogle år på bagen. Så jeg var imponeret :-)

31. december 2019 kl. 13:45
Tillid til cloud = masseselvbedrag?

Hvis en myndighed har en dommerkendelse om de så henter data i din kælder , eller nærmeste colo eller lokalt cloud er vel lige meget

Hvis en amerikansk myndighed vil hente data i mit datacenter legalt, så bliver de nød til at gøre det indenfor rammerne af min nations lovgivning, medmindre man samarbejder.

Det er ikke, per default, bare noget de har snablen i. Ikke indenfor lovens rammer i hvert fald.

/Lars

11. oktober 2019 kl. 15:56
Kinesisk grænsemyndighed installerer overvågningsprogram i turisters telefoner

@Hans Nielsen

Jeg tror egentlig ikke, at dem du nævner der, er Trumps venner. Om han egentlig har rigtige venner, i min forståelse af rollen, føler jeg mig ikke sikker på.

Du har ret i, at der kommer nogle ændringer i verdensordenen fremover. Kina er her for good, men om teknologi kan sikre deres kontrol af befolkningen vil tiden jo vise.

I forhold til alt det her med fremtidig forsvarspolitik og styrke, så begår man altid den fejl at antage, at fremtidens krige bliver udkæmpet som fortidens. Det kunne være et interessant emne, at tage op, rent faktisk at se på, hvilke muligheder AI, mikrodroner og lignende vil give dem der ønsker at anvende frygt og vold som magtmidler imod andre. Et eller andet sted så må man bare håbe, at det er ren fantasi, nogle af de ting, man ser i mere "plausible" sci-fi shows ala Black Mirror. Udviklingen går i hvert fald hurtigere end vores forståelse af den gør, og det er farligt, hvis voldsmandatet flyttes fra en demokratisk valgt regering, til en AI patentholder f.eks.

I forhold til USA, er der ikke så meget andet at gøre, end at have tillid til deres borgere, selvom det til tider kan være svært. Men, vi har også tågehorn i Danmark og Europa, hvis vi render rundt med hovedet under armen hele tiden og giver fortabt på det hele, fører det nok intet godt med sig :-)

Danmark kan gøre det, som Danmark er bedst til, og det er at vise vejen frem eller en fornuftigt måde at gøre det på. Det er vores lille målestok jo god til, og det er sådan set også Europas styrke som sådan. Små autonome stater der hver kan prøve ting af og lære af hinanden. Til tider svinger det i den forkerte retning, men måske er det OK at håbe på, at vi bliver lidt mere bevidste om den rolle i fremtiden.

5. juli 2019 kl. 00:47
Kinesisk grænsemyndighed installerer overvågningsprogram i turisters telefoner

@Hans Nielsen

Du misser det mest væsentlige. USA er et demokrati, hvor regeringen står til ansvar overfor borgere og medier, samt det internationale samfund i forhold til dets beslutninger samt gerninger.

Det er bl.a. derfor, at du kan snakke om deres støtte til det Saudiske rædselsmonarki, fordi du ved det eksisterer, da de medier du lytter til har lov til at skrive om det.

Sådan er det ikke i Kina. Der kommer ud i fængsel og risikerer at få stjålet dine organer, hvis du kommer ud med sådan nogle historier. Hvis du er heldig, kommer du bare i en genuddannelseslejr.

Det er vi lige nød til at hænge os i. Den detalje er vigtig. Det er også en vigtig detalje, at du ser folk flygte fra Nord Korea, til Syd Korea. Eller vi så folk flygte, fra DDR til vest Tyskland. Det er vigtige detaljer. En anden ting du kan se på, er den måde kinesere opfører sig på, når de ikke får deres vilje. I deres land, er du per definition dømt skyldig havner du i en retssag. Bliver du angrebet af en kineser i Beijing eller lignende, så slå for guds skyld ikke tilbage, du risikerer at blive afkrævet en kæmpe erstatning + blive påført et udrejseforbud. Det er Kineserne der lukker verden og de frie informationer ude, og ikke omvendt.

Hvor USA og Europa har en offentlighed der KAN stille spørgsmålstegn ved, hvad deres regeringer gør, har Kina bare en regering, der holder befolkningen som kvæg i en kollektivistisk tankegang imens de nationalt og internationalt gør hvad de kan for at kontrollere og præge ting i en retning der underbygger deres strategi om at blive den førende supermagt. Har man et problem med det? Så sig farvel til din frihed, eller sig farvel til dine forretningsmuligheder.

Der er forskelle på omfanget af ondskab.

Jeg har endnu en pointe, jeg synes er vigtig. Den kommer her. Noget af det farligste vi mennesker gør, er, at antage at vi er de gode, som i ubestridte helgener. Sådan en sort hvid tankegang, der ikke giver plads til gråzonerne imellem fører til, at vi ikke forstår overgangen imellem godhed og ondskab. Til sidst risikerer man, at ende op med, at være kulsort uden at forstå det. Hermed sagt, at det er en farlig tendens, altid at antage, at "the west is the best" - men et eller andet sted må man også gerne bruge sin sunde fornuft og se lidt på de fakta der dog er en tilgængelig. Idag er du ikke afhængig af dine statsmedier, du kan følge vlogs og andet, opbygge dig en international vennekreds du stoler på. Inden man sætter sig ned, og blabrer løs om tilstandene det ene eller andet sted, kan man da lige sætte sig lidt ind i det.

Der er ingen nationer eller folkeslag her på jorden, der har 100% rent mel i posen - og få, der kun bærer på skidt. Det skal man selvfølgelig forstå, men hvor du og jeg kan sidde her og tale om USA eller vores egen regerings tvivlsomme relationer til diktaturer uden repressalier, ville du bliver fængslet og forfulgt, gjorde du det samme i Kina.

Du kan sammenligne tendenserne. Vi kan snakke Snowden og Kinas overvågning af deres egne borgere. Men, hvor Kina aktivt bruger de her værktøjer til at undertrykke og kontrollere kæmpe befolkningsgrupper der ikke identificerer sig som "Han" kinesere, anvendes det samme primært til forsvar og anti-terror formål i USA og vestlig regi. Ikke at USA altid holder sig for fin til industrispionage osv, men igen, sammenlign lige det med Kinas reverse-engineering kopi industri.

Seriøst.... Ja, man kan sige, at 2 personer er voldelige hvis de slår på andre mennesker. Men, hvis den enden giver et par lussinger, og den anden giver kraniebrug, må man også respektere at der er en forskel i anvendelsen af vold. Det samme gælder når man sammenligner Kina og USA. Det er begge store magter, med alt hvad det indebærer, men jeg ved nu godt hvem jeg helst ser værende den største dreng i skolegården der.

Kina skal ikke stå til regnskab for andre end Kina. Deres topledelse kan leve et liv i sus og dus med totalt undertrykkelse af befolkningen uanset hvad. USA derimod, deres ledelses eksisterens afhænger af international relationer, samhandel og deres egen befolknings stemmer - som stemmer efter, hvem der fremmer deres interesser og ikke udelukkende magthavernes egne.

4. juli 2019 kl. 18:02
Kinesisk grænsemyndighed installerer overvågningsprogram i turisters telefoner

@Yoel Caspersen

Du har fuldstændig ret, og lad mig lige tilføje til listen over forfærdeligheder, at der stjæles organer imod disse kz fangers vilje.

Blandt disse finder man blandt andet Falun Gong medlemmer og andre der er erklæret uønskede af det kinesiske regime. Tænk engang, at ryge i fængsel fordi man er medlem af en organisation der dyrker noget tai chi agtigt hippie fis også ellers få transplanteret sine organer væk imod sin vilje. Jesus fing christ.

Linket nedenfor springer direkte ned i den ækle substans. Kina er et ondskabens rige, og der er meget få der vover for alvor at kaste lys over det. De risikerer deres sponsorpenge, hvis de gør.

https://en.wikipedia.org/wiki/Organ_harvesting_from_Falun_Gong_practitioners_in_China#United_Nations_Special_Rapporteurs

At nogen her tror, at USA på nogen måde er sammenligneligt der, er totalt absurd. De burde tage en tur til Kina med en Tianmen Square Massacre T-Shirt på og se hvad der sker - eller lytte lidt på Hong Kongs gader iaften, inden de lukkede sådan noget vrøvl ud.

Sure, USA har tortureret og startet krige på løgnagtigt basis. Der er masser USA har gjort, som ikke er OK. Men, det er ikke sammenligneligt med, hvad der foregår i Kina. Not by a long shot. At installere noget overvågningssoftware på telefoner er i den absolut lette ender af de overgreb der foregår i det land. Kina's magt er enorm. Hele Danmark var på den anden ende, pga vores ytringsfrihed og nogle muhammedtegninger, men hvor var vi, da vores eget politi rev vores Tibet banere ned, fordi den kommuniske guddommelighed gæstede vort land? Så kan man da tale om knæfald.

3. juli 2019 kl. 21:20
By i Florida betaler 4 mio. kroner til hackere efter ransomware-angreb

Imens jeg godt forstår, at de føler sig tvunget til at betale, kan jeg ikke lade være med at tænke, at sådan en kapitaltilførsel giver blod på tænderne for de IT kriminelle.

Det må bare ikke ske, hvis ens data er så vigtig, skal man også have styr på dem hvis katastrofen skulle være ude. Etvert nutidigt IT audit burde gå fra en virksomhed eller instans, med et 100% klart signal om, hvorvidt de kan modstå/komme sig efter et ransomware angreb eller ej.

Min tanke er, at det er for nemt at skule gement til de IT folk der har båret ansvaret for implementeringen - hvis ikke man ved, hvilke budgetter og krav de er blevet pålagt at leve op til. Fordi, enten har de ikke fået kravet, ellers er de ikke bliver auditeret korrekt. Ansvaret må helt og holdent ligge på nogle højere oppe i systemet eller de tilsynsførende.

23. juni 2019 kl. 10:35
Energiselskab måtte selv opdage ny type angreb, som CFCS havde kendt til i 14 dage

Disclaimer. Jeg arbejder selv i Energi sektoren, men repræsenterer i det jeg skriver nedenfor kun mig selv.

Og NRGi er selv lige så lukkede og deler ikke hvilken angrebs type så andre kunne få glæde af det ( de kunne jo have nævnt typens mens de var igang)

Der er i løbet af de sidste par år udformet lovgivning således at der kan og skal vidensdeles omkring disse ting. Forventningen er, at hvis en aktør i markedet noterer sig suspekt adfærd kan de notificere de andre aktører sådan at en sådan trussel bedre kan immødegås.

I den forstand ville jeg på ingen måde være overrasket, hvis NRGi eller anden part ville varsle situationer for mig. Jeg har før fået varsler fra direkte konkurrenter i markedet, men hvor vi samarbejder i forhold til vidensdeling vedr. trusler imod forsyningen. IT sikkerhed er et fælles ansvar idag.

Læsestof:https://energinet.dk/Om-sikkerhed-og-beredskab/Sikkerhed-og-beredskabhttps://ens.dk/ansvarsomraader/beredskab/energisektorernes-beredskabhttps://www.retsinformation.dk/Forms/r0710.aspx?id=200882

22. juni 2019 kl. 11:35
De nye kampflys hoved- og ørepine

Om flyene kan flyve, om de larmer for meget eller er for dyre er sådan set uden betydning: Så længe det er nødvendigt at købe dem for at holde sig gode venner med USA, er det det, vi gør - det er landets suverænitet og den regionale stabilitet, der står på spil.

Jeg tror nu ikke Danmark bliver meldt ud af NATO blot fordi vi ikke køber amerikanernes fly. De er heller ikke afgørende, i en krig imod Rusland, fordi den bliver atomar, hvis den kommer. Hvilket er ekstremt usandsynligt.

Vigtigst for USA rent politisk er det, at få afsat de her fly, så visionen bag dem kan blive en realitet. Den vision er ikke så ringe endda, men den kræver, at flyene bliver en global succes blandt USA's partner lande. Her tænker jeg på hele konceptet og integrationen imellem de forskellige luftforsvarselementer.

Så, der kan da godt være noget goodwill at hente, rent udenrigspolitisk. Teknisk, tror jeg, at våbensystemet vil mindske sandsynligheden for at Danmark mister piloter og fly når vi fremover bliver inviteret til at bombe i forskellige dele af verden. Lande, hvortil Rusland så har solgt eller selv opstillet deres nyeste jord til luft radar og missilsystemer, som S-400 og senere S-500.

Anyways, Danmark er ude og købe værktøj til at slå mennesker ihjel med og beskytte førerne af dem. Hvis folk ikke kan holde støjen ud, så flyt folk eller flyt flybasen. Alternativt, køb nogle andre fly - men skal vi ofre menneskeliv på den konto? Støj er i mine øjne, et dårligt argument for dette. Økonomi og missionskrav, er det der er afgørende.

I bund og grund handler det her vel om, at der er mange, der ikke har tillid til udvælgningsprocessen - hvor konkurrenter endda valgte at trække deres bud fordi det på forhånd var givet hvem der ville vinde konkurrencen.

30. januar 2019 kl. 21:37
BBC går over til HTTPS - bliver nu bannet af Kina

Synes dine holdninger ligger på linje med pol pot og Trump, du mener vel også at det var godt at foråret i de Arabiske lande brændte ud. Og at det er fint at der nu igen sider diktator med støtte fra enten USA eller Rusland ?</p>
<p>Med dine holdninger til tingene, så ville konge magter i Europa stadig side på magten.</p>
<p>Jeg mener nu at den franske Revolution, og den Danske afskaffelse af stagsbunde med efterfølgende Demokrati, har ført til flere gode ting ind dårlige. Og der har sikkert været flere oprør som skulle slås ned, før det lykkes.

Det var godt nok hårde ord. Min holdning er formet af, at jeg simpelthen har fået input fra danske erhvervsdrivende samt video bloggere der bor der og derfor forstår jeg godt hvorfor man blokerer informationer.

Det er virkelig svært at gennemføre en successfuld revolution via vold nu til dags - og vold er sandsynligt, i et land som Kina, hvor pøbelmentaliteten er høj. Man kan godt vælte diktatorer, men det er meget svært, at etablere noget nyt funktionelt i det kaos der ligger tilbage. Et land som Kina, som har været igennem en uhyggeligt blodig revolution der kulminerede i Maoisternes sejr og reformer (Hvis tabstal er sammenlignelige med alle døde i anden verdenskrig), vil jeg mene har et unikt forhold til emnet.

Spørgsmålet er for mig, om chancen for forandring igennem revolution er risikoen værd, hvis den risiko historisk bevist peger imod et tabstal på 10+millioner menneskeliv (eller potentielt hundreder af millioner). Der er ingen der vil kunne hjælpe en sultende kinesisk befolkning f.eks. Bryder deres system sammen, står over 1.3 milliarder mennesker og mangler mad, vand og sundhed.

Det er helt reelt og jeg synes altså ikke jeg fortjener sammenligning med hverken Pol Pot eller nogen anden på den baggrund.

Kina's bedste chance for at udvikle sig som nation er i mine øjne igennem yngre generationers langsomt skiftende forventninger og "little by little", for Kina, er stabilitet nøglen. Vi snakker trods alt, om en atommagt, med en alt andet end homogen befolkning, når først vi piller deres system fra dem.

Revolution i Kina, ville være en katastrofe. Store dele af deres befolkning, er jo berøvet for al sund fornuft vi tager som selvfølge i "vesten". De såkaldte "Lost Generations", er ikke skruet mentalt sammen, som du og jeg.

I øvrigt er jeg hverken fan af Trump, ej heller, af nogen diktatorer. Men, jeg forstår, at den æra, hvor man med høtyve og masser kunne skabe et land er ovre. Desuden, så sammenlignes der på ingen måde æbler med æbler her, og de her frihedseksperimenter, koster liv og tilværelser. Hvad der lyder politisk korrekt og fedt på UNI her, er en hel anden realitet på den anden side af jorden. Det bør man forstå.

8. august 2018 kl. 14:20
BBC går over til HTTPS - bliver nu bannet af Kina

Hvis du læser artiklen ser du at VPN "hullet" netop er blevet lukket. Og selv før det skete blev VPN services chikaneret og jammet.
Du har ikke noget valg andet end at flytte ud af landet.

Sådan har det været siden jeg først stiftede bekendtskab med at drive virksomhed på tværs af landegrænserne Danmark / Kina.

Det der som regel sker er, at op til et vigtigt statsevent eller lignende, slår de midlertidigt ned på nogle VPNer også løsner de grebet efterfølgende.

Derfor har man, som udgangspunkt, mere end 1 VPN og VPNer til forskellige områder. Hong Kong er en SAR Speciali Administrative Region, en anden mulighed er Taiwan - og, så kan man selvfølgelig have noget, der går direkte til den vestlige verden. Eller, VPN i VPN.

Summa summarum, den store firewall har vist sig ikke at være så absolut og uovervindelig som medierne vil gøre den til. Gutterne bag videobloggen ADVCHINA uploader i hvert fald stadig videoer fra Kina til det censurerede Youtube, så lukket er der i hvert fald ikke :-)

https://www.youtube.com/user/churchillcustoms/videos

8. august 2018 kl. 14:03
BBC går over til HTTPS - bliver nu bannet af Kina

I kina har man en reel frygt for, at masserne gør oprør. Det er noget som regeringen har respekt for, og flokmentalitet ligger kineserne meget nært. De store masser, kan godt komme i røre, og de er ikke til at kontrollere.

Det er ikke løgn, når de hævder, at deres censur handler om, at beskytte befolkningen og landet. Selvom ethvert autoritært regime vil sige det, og bruge det sådan vil jeg vove at påstå at Kina har en del at miste i tilfælde af f.eks. borgerkrig. Dette inklusive det kinesiske folk.

Dem der kan, og vil, kan omgå den store firewall med en VPN til f.eks. Hong Kong. Det helt store problem er overførsel af store datamængder.

For kineserne er det verdens dårligst beskyttede hemmelighed, at deres internet er censureret. De kan selv sætte sig fri, hvis de vil, og anvende en VPN.

Man kan være enig eller uenig i, at det er en god idé med censur. Men, min pointe er, at Kina's regering har gode grunde, rent befolkningskontrolmæssigt, til at censurere. Massakren på den himmelske fredsplads viser jo hvor vidt de er villige til at gå, for at holde befolkningen på den sti de har valgt. Så, censuren, er med til at forebygge en lignende katastrofe.

Det er i vestlig forstand en romantisk tanke, at revolution medfører frihed. Det ser vi, i Libyen, Syrien, Egypten og en del andre lande ikke har været tilfældet.

7. august 2018 kl. 16:33
Medie: Kina vil blokere for VPN-adgang

Det var den workaround vi valgte at benytte os af, og det løste problemet.

11. juli 2017 kl. 22:45
Medie: Kina vil blokere for VPN-adgang

Det har de gjort mange gange før, jeg husker fint 2011, hvor OpenVPN pludselig var nogo fra Shanghai men virkede fint fra Hong Kong. Ingen advarsel eller noget, og udbyderne nægtede.

11. juli 2017 kl. 19:32
Raspberry Pi-værktøj ransager din låste computer på 30 sekunder

Her den obligatoriske post omkring titlen på artiklen.

Det jeg så I videoen ligner for mig at se blot, at den nuværende netværkstrafik sniffes og her udelukkende http delen.

Jeg ser ikke, at der ransages noget på computeren, men snarere er der tale om en aflytning.

Correct me if I am wrong.

17. november 2016 kl. 14:04
Nu kommer Googles Chromebooks til Danmark

Kilde: http://en.wikipedia.org/wiki/Chromebook#Sales_and_marketing"During the first 11 months of 2013, 1.76 million Chromebooks sold in the United States, representing 21% of the U.S. laptop market. During the same period in 2012, Chromebooks sold 400,000 units and had a negligible market share. Market share for laptops running Windows was flat compared to the previous year; Apple laptop market share dropped 7%"

Om det er præcist, om det dækker salg til consumer eller retailer ved jeg ikke.

26. maj 2014 kl. 12:50
Kina forbyder brugen af Windows 8 i statens computere

Jeg har da en smule erfaring med at arbejde med IT indenfor kinesiske rammer, og hvis man tror de Danske myndigheder er håbløse I forhold til at holde deres software opdateret får man godt nok udvidet sit perspektiv når man har med Kina at gøre.

Der er mange programmer der kun fungerer, på Windows XP, samt det sker, at der sættes krav til installation af f.eks. Office 2003 eller lignende old gammelt bras alene pga komponenter derfra er krævet såsom ældre versioner af MSXML. Man har intet valg, fordi softwaren er påkrævet såfremt man vil drive forretning I landet.

Jeg har også set, at man var nødt til forsat at have gamle nåleprintere stående fordi der skulle laves ægte carbon copy og derfor matte anvende udstyr med parallel LPT port.

Tilgangen er meget industriproduktion agtig, som om det hele står placeret I det sikret netværk men det er jo ikke virkeligheden. Har du nogensinde snakket med typen der kaster om sig med vendinger såsom "Sådan har det altid virket", "Sådan har vi aldrig gjort", "Det skal virke som før", "I gamle dage...." så har du en smule færten af hvordan deres myndigheder tænker IT. Hvis det stod til dem, ville vi skrive hver email ud, frankere det og sende det med snail mail for så det kunne blive scannet ind af modtageren og få kørt OCR så det kunne blive arkiveret ind I dennes datamat.

Jeg er sikker på, at kunne kineserne køre videre med Win XP til år 2200 ville de gøre det. Overlader man området til dem selv, er det 100% går den så går den mentaliten der hersker, og det vil netop være tilfældet skulle de vælge en af deres egne software distributioner (Hvilket jeg er sikker på de ikke gør, da alt deres gamle Windows software alligevel ikke vil fungere med det, og det er jo I bund og grund det, som er problemet).

21. maj 2014 kl. 11:16