Lars Hansen

Drønpopulær udvidelse fjernet fra browsere: Sladrer om brugernes internetfærden

Man kan i stedet benytte Stylus som er en ældre fork af Stylish. Open source og uden tracking. Findes både til Chrome og Firefox. https://add0n.com/stylus.htmlRepository: https://github.com/openstyles/stylus/

11. juli 2018 kl. 08:38
Periodekort til rejsekort lanceret i al stilhed: Du skal kun checke ind i bussen

Jeg kunne godt finde på at hoppe på rejsekort-pendlerkortet, da jeg så ikke risikerer at glemme at forny mit periodekort.

Desværre for dig, så skal du i stedet huske at "aktivere" dit kort hver gang det er blevet fornyet. Så hver 30. dag skal du alligevel huske at tjekke ind.

Forslag til rejsekortet: Lave en hel-års mulighed hvor kortet automatisk fornyes og automatisk aktiveres, og når et helt år er gået hvor man har været kunde uden pauser får man 11.3% tilbage i loyalitetsbonus. Det var sådan den gamle abonnementsordning fungerede og den var der trods alt mange glade brugere af.

15. november 2016 kl. 09:20
Kommentar: Jeg giver app-anmeldelser én stjerne

282.000 5-stjernede anmeldelser af en app som ikke gør andet end at vise lidt pæn grafik men giver indtryk af at reparere batteriet.https://play.google.com/store/apps/details?id=com.newagetools.batdoc

23. maj 2016 kl. 17:23
Hamrende hurtigt SSD-drev sætter helt nye standarder

MB=megabyte, Mb=megabit. Her taler vi om 2500 MEGABYTE pr sekund så MB er korrekt.

24. september 2015 kl. 13:17
Microsoft vender på en tallerken: Vi støtter Googles videoformat

Tryk på linket "Microsoft har bekræftet"

3. september 2015 kl. 18:35
Kan vi snart kryptere mail?

Jeg har ved flere lejligheder leget lidt med NemID og krypteret mail og det har ingen af gangene været nogen fornøjelse. Nu er det nogle år siden jeg prøvede sidst så måske er fejlene rettet, men dengang var der adskillige problemer: 64 bit virkede ikke (selvom man hentede 64 bit pluginnet). Plugin virkede kun til gamle versioner af mailprogrammerne (fx Thunderbird 3 da 7 var frigivet). LDAP opslag slog kun op i gamle TDC certifikater og ikke i NemID'er. HVER GANG man bladrer forbi en krypteret mail skal man indtaste koder fra sit nøglekort. Hjælpen hos NemID omtaler stadig en "Signeret mail" som en "Sikker mail" (jeg vil tro at 99% af befolkningen vil mene at en "sikker mail" er en "krypteret mail"). Alle problemerne med manglende kompatibilitet kunne være løst ved at man selv lå inde med ens eget certifikat i stedet for at det skal hentes fra NemID's servere.

3. juni 2015 kl. 15:05
Medie: Android-brugere kan sortere i app-tilladelser med næste version

Og hvor mange mennesker kan rent faktisk finde ud af at bruge det system? Det virker papand hvis ikke brugeren forstår hvad der foregår og kan træffe fornuftige beslutninger.

CyanogenMods privacy guard virker ganske fortrinligt. Den kan man sætte til som udgangspunkt at være slået til for alle nye programmer. Når så et nyt program, fx en lommelygte, vil åbne dine kontaktpersoner, så kommer der en popup frem hvor du kan give programmet lov eller afvise og sætte kryds for at gemme beslutningen. Det tror jeg at alle brugere kan forholde sig til.

26. maj 2015 kl. 18:27
Fra 2016 kan du få digital post i din almindelige mail-indbakke

Selvfølgelig kan du ikke undgå e-boks.
Der skal jo være et sted, hvor du skal sætte viderestillingen til din private mail.

Det kan jo være lige som NemKonto. Du logger ind med din NemId. Indtaster din mail du vil have sendt beskeder til og uploader dit offentlige certificat (oces eller pgp). Alt post ryger så direkte videre til din valgte email (med behørig kopi til NSA selvfølgelig, men det kan man jo under alle omstændigheder ikke undgå når man har en central spiller med på banen). Og det skal være en standard kryptering. Ikke noget med plugins til mailprogrammet som kun understøtter specifikke versioner og ikke virker med online mailudbydere som NemID i dag er implementeret. Alternativt kan det jo bare være et krav at mailudbyderen understøtter TLS eller lign. kryptering. Så skal borgeren ikke bekymre sig om certifikater.

20. april 2015 kl. 19:08
Amazon lancerer ‘købe-knappen’ til alt i dit hjem

Nu skal den ikke gætte på hvad du vil købe. Du køber den vare knappen er programmeret til at købe. Så hvis du trykker på "Tide" knappen, så får du Tide vaskemiddel. Se https://www.amazon.com/oc/dash-button

1. april 2015 kl. 12:27
Politiets automatiske nummmerplade-genkendelse giver falsk alarm ni ud af ti gange

Det er ikke genkendelsen der fejler men data om den genkendte plade som er mangelfuld.

30. marts 2015 kl. 15:05
Vellavet NemID-phishing mail bruger DDoS-angreb som lokkemad

Er det farligt at klikke paa de falske links eller er det først farligt, naar man følger anvisningerne?

Det er også farligt at klikke på links. Ingen browsere er helt sikre, så bare ved at åbne et inficeret site, risikerer du at din maskine bliver inficeret.

14. februar 2015 kl. 19:46
Landsretten: Underskrift med NemID er ikke gyldig

Det tror jeg godt Jakob var klar over. Det er jo også derfor han skriver man "siden sommeren 2014" har kunnet underskrive dokumenter. Det er da en yderst relevant kommentar hvis nogen søger på gyldighed af NemID og derfor lander på denne ikke længere gyldige artikel.

16. januar 2015 kl. 15:46
Bøvlet skudsekund lever på lånt tid

Hvis der kun har været 26 justeringer på 43 år, så vil tiden på 3300 år skride knap godt ½ time. Om 3300 år er året også skredet med én dag. Kan vi ikke bare nu aftale at vi om 3300 år indsætter én ekstra dag og én ekstra time og alle er glade og vi kan vente yderligere 3300 år med at indsætte en ekstra dag i året.

8. januar 2015 kl. 18:56
Apple sagsøges for at oversælge gadget-lagerplads

Eller nå nej. Her får man jo typisk alligevel ikke mulighed for opdatering af OS.

Say what? Hvis ikke leverandøren stiller nye versioner til rådighed er der da masser af alternative versioner til alle kendte telefoner.

I øvrigt er der også af mindre betydning på android. Android er jo mere et "framework" som du installerer programmer OVENPÅ. iOS er en komplet pakke med tastatur/browser/mail etc. Er du ikke tilfreds med tastaturet eller browseren på Android installerer du bare noget andet. Er du ikke tilfreds på iOS er det bare ærgerligt. Vil du gerne have Lollipop designet på din gamle kitkat telefon finder du bare et lollipop skin. Held og lykke med at få en ios 5 til at lige en ios 8.

5. januar 2015 kl. 16:47