Rune Jensen

Ukraine: Straffedomstol skal retsforfølge cyberangreb som krigsforbrydelser

Det kommer ikke til at ske. For så åbner det op for at nogle andre nationer kommer til at sidde med skægget i postkassen. Og hvis Ukraine forsat vilbeholde deres støtte. Så det nok ikke en sag som skal forfølges alt for længe.

Ikke mange år siden at Iran blev ramt på deres infrastruktur iforhold til hacking. Og det vil ikke klæde de allierede at blive dømt for krigsforbrydelser. For så går FN først i opløsning

16. august kl. 11:08
Ukraines vicestatsminister i opråb til Microsoft og Sony: Luk ned for russisk gaming

Alle nationer har vel det vigtigeste mål som er at overleve? Så det er jo ikke noget kun gælder for diktatur stater.

Hvilke kerneværdier er det Putin udfordre Vesten på ?

De kerneværdier omkring at skulle spoinere på egne allierede? Lave profilering af hele internettet? Underkende privatlivet?

Jeg er forvirret omkring hvilke kerneværdier vi i Vesten holder så meget af som Putin truer.

Det glemmes at Rusland er et utroligt ressource stærkt land, Vesten har været sendt ud i rummet af Rusland, Vesten har købt energi af Rusland.

Så der er mange som kunne være interesseret i at få fat i Rusland som nation.

Det farlige ved at have demokratier er, at de er nogenlunde stabile i 4 år, indtil en ny kommer til magten.

3. marts kl. 12:40
Ukraines vicestatsminister i opråb til Microsoft og Sony: Luk ned for russisk gaming

Det tror du ikke russerne har vist hele tiden?

Det er ærgeligt de vestlige medier er så ensidige i deres dækninger. Men jeg kan fortælle at der ekstra ordinært meget politi i moskvas gader.

Russerne har været klare over at der har været noget på trapperne lige siden Putin satte sine soldater ved grænsen.

Så jeg har stadigvæk svært ved at forstå disse tiltag. Jeg synes der mangler noget dybde i de her restriktioner.

Hvad er det gaming samfundet gør, Så ukraine kræver at Rusland skal udelukkes fra dette.

2. marts kl. 21:23
Ukraines vicestatsminister i opråb til Microsoft og Sony: Luk ned for russisk gaming

Jeg kunne godt tænke mig at vide hvad det er man vil opnå med dette?

Det er jo tydeligt at Ukraine driver deres egen agenda ved hjælp af krigen.

Men hvad hjælper det, at man nu vil fjerne den slags gaming tjenester f.eks. Hvad er målet med det?

2. marts kl. 20:27
Ukraine beder ICANN om at slette alle russiske domæner

Selvom det kan være skidt, så er jeg tilhænger af at al information skal være tilgængeligt.

Det er en kedelig vej Ukraine er begyndt at tage, De kræver mere og mere, til trods for situationen før var at de ikke havde krav på bare en lille smule af det de beder om nu.

Og nu vil man kræve endnu mere.

Hvis man er bange for propagandaen, så må det vel være fordi man er bange for der også gemmer sig nogle sandheder deri.

Vi har ikke brug for mere kontrol af informationer, vi har brug for mindre kontrol.

lad informationen være fri, så folk med egne øjne kan se hvorfor noget er galt, istedet for de får bundet en historie på ærmet om hvorfor noget er forkert.

Man kan snakke længe om at en kogeplade er varm og man brænder sig hvis man holder hånden derpå, men hvis man aldrig prøver det og oplever det, hvordan kommer man så nogensinde til at vide om det er sandt?

Er det ikke hvad der burde være kendetegnet på vesten, vi er ikke bange for fri information, fordi vi bliver uddannet godt nok til at skelne mellem skidt og kanel?

2. marts kl. 18:11
Video: Internetaktivisten bag Europas cloud-hovedpine gør status et år efter dommen

Alverdens kryptering vil aldrig virke.

Hvorfor?

Fordi dem som sidder med data, har vist at de er ligeglade med konsekvenserne (eller mangel på samme) ved deling af data.

Se på SSI, se hvor mange gange de har delt data uden juridisk grundlag, eller bare har delt pga. man er ligeglad.

Der må designes nogle konsekvenser som er til at føle på, så virksomhed/organisation bliver straffet mærkbart og selve den/de person/personer som delte data også får en straf.

Så begynder kryperingsnøgler og beskyttelse omkring persondata at besidde en værdi for andre også.

19. juli 2021 kl. 08:10
Videnskaben vandt 2020

Debatten er interessant, og endda meget vigtig.

Overskrift som "videnskaben vandt", man tænker straks "selvfølgelig vandt videnskaben!"

Men fulgte man med fra starten af hele COVID-19, så var samtlige af verdens topforskere inde på området alt andet end enige! vi havde universiteter som modsagde hinanden, endda regeringer som stadigvæk er meget uenige.

Er dét en sejr? Måske for den åbne debat, men ikke videnskaben, med mindre målet var, at vise "videnskaben" har lige så mange konklusioner på samme problemstililng som regnbuen har farver.

Mange mennesker og højt uddannede er stolte over at de tror på videnskab og fakta.

Denne debat her på blog viser netop at videnskaben ikke har sejret. Politisk korrekthed har sejret, dét vil jeg give ret i. Men videnskaben? Langt fra.

Folk afviser ting som videnskab, hvis det ikke passer i deres egen daglige holdning og agenda.

Eller det er "videnskab" når vi har de rigtige resultater som understøtter den rette politik. I en tid som denne vi lever i idag, ville jeg ikke "flotte" mig med at være højt uddannet. For uddannelsesinstitutionerne har fejlet i årtier. Man bliver ikke undervist i videnskab mere, til trods for nogle mener de er blevet undervist i dette.

Folks kildekritik og viden rækker ikke særlig langt mere, det har internettet ødelagt for os alle.

I dag symptom behandler folk deres daglige problem stillinger, tiltrods for de er akademisk uddannede. Dét ser vi jo gang på gang, er dét en sejr?

Jeg troede videnskab handlede om, at undersøge og forstå hvad det egentlige problemstilling er, og lave en korrekt løsning på dette. Symptom behandling har intet med videnskab og akadimske uddannelser at gøre.

Men selv dette har jeg været undervist på universitetet omkring af de store flotte ph.d titler, at symptombehandling er den nye problemløsning, for hvorfor gøre sig umage og løse det egentlig problem når man kan fremlægge flotte tekster og artikler med referencer som fortæller om alle andre som har løst noget en gang i fortiden.

Der er altid en tanke jeg har når jeg står med andre akademiskere.

En håndværker skal bevise han kan løse problemet, en akademiker skal bare henvise til en som en gang har måske løst et lignende problem.

Dérfor har videnskaben ikke sejret. Den har fejlet igennem årtiers uddannelse.

4. januar 2021 kl. 17:21
Organisationer efterspørger klar aftale om dataoverførsler efter Schrems II-dom

Min tanke er som privat person, hvorfor er jeg så til "salg" bare fordi man er på internettet. Det er der min tanke er henne.

Hvorfor skal jeg være tilsalg bare fordi en hjemmeside har valgt at have et facebook log-in, så selvom jeg ikke har lyst til at bruge facebook login, at jeg som person (min data) er automatisk til salg, til trods for jeg ingen hensigt har omkring at have den salgs data lagret eller solgt videre til 3. part.

Det er jo det som Google og Facebook f.eks. handler med, deres store kæmpe database omkring folk på internettet, som så bliver profileret (personlige reklamer/henvisninger).

Og vi ved også at Google har helt basale krav til virksomheder om at de skal overholde googles retningslinjer for at blive vist på deres søgemaskine.

Jeg er helt med på at "så kan du undlade at bruge deres service" men det ville jeg også gerne hvis hjemmesider jeg bruger også undlader at bruge diverse plugins fra netop førnævnte virksomheder.

Og for at spænde sølvpapirshatten rigtig stramt på mit hoved.

Så er min erfaring at facebook har meget vidtrækkende informationer om en som personer. Der fik f.eks. ikke mere end et par uger, så fik jeg "anbefalet" venner fra facebook omkring nye kollegaer på en ny arbejdsplads. Til trods for min profil har ingen relationer til nogen som helst. Eller indtastet data i den ene eller anden art på facebook eller facebook chats osv.

Dét er noget som bekymre mig rigtig meget.

Folk er tit bange for Kina og deres overvågning, men man tager glædeligt imod overvågning fra private amerikanske virksomheder og siger "det er helt okay de er jo fra vesten og store USA".

Det som er lovligt i dag, er måske ikke lovligt imorgen, derfor er jeg meget imod at man gemmer data på borgere som ikke ønsker dette. Og når der eksisterer virksomheder som er eksperter i dette og sporer dig som de gør, så kræver det ikke meget fantasi til at tænke sig til at det er meget få tiltadg der skal til før at det går galt.

Vi har jo fortiden til at fortælle os om den slags fejltrin.

Informationer vinder krige, og USA er et af de nationer som gang på gang har vist de ikke er blege for at indhente informationer på en lyssky måde for at bruge dem til egen fordel. Ja andre nationer gør det også, bare ingen nationer som sidder på en solid database som amerikanerene gør.

Ikke mange beskidte hemmeligheder der skal frem om en person for at få dem til at føje dig. Det kan vi jo se her i Danmark. Her er mange gode vennetjenester blandt det offentlige og private, det sker nok også i samme grad eller mere i USA.

Derfor privatlivet burde have meget højere prioritet i Dansk og international interesse. Alt andet er bare ikke godt nok i mine øjne.

28. december 2020 kl. 16:26
Organisationer efterspørger klar aftale om dataoverførsler efter Schrems II-dom

Med tryk på PRIVATE borgere, finder jeg det egentlig utroligt, at der ikke findes organisationer som kæmper for retten til privat liv på internettet.

Det er jo kendt at hvis en hjemmeside har et facebook log-in, så støvsuger facebook hjemmesiden for data, det vil sige de folk som besøger siden.

Jeg synes det utroligt at politiske partier ikke op prioriterer dette meget mere, man har før været stolt over brevhemmeligheden, svejske bank hemmeligheder (som ikke findes mere) og lign. nu er det som om alt skal læses som en åben bog.

Jovist, det hjælper imod korruption og lyssky handlinger, og det er skam også rart! Det er dejligt at se, at det som før kunne lade sig gøre for de lyssky typer er blevet besværlig gjort. Men betyder det så at vi skal acceptere at blive profileret ?

Der findes organisationer som er imod politiet laver den slags profilering, men man accepterer selv samme "fordi det er internettet" ?

Jeg kan godt huske da Schrems startede ud med sine søgsmål, men ærgerligt at det nu er erhvervslivet som prøver at løbe videre med bolden, nu hvor de har opdaget at de kaster deres dyre data væk, og det ikke er almindelige borgere som tænker mere over det som er sat igang, og endnu værre er det at regeringer og partier er fuldkommen ligeglade

25. december 2020 kl. 11:14
13.000 skoleelever kunne søge hinandens CPR-numre frem i DXC-system

Når jeg læser de her artikler, her og på andre hjemmesider omkring læk af persondata osv.

Så kunne jeg godt tænke mig at vide, hvad er konsekvensen egentlig?

Får leverandør, firmaet som håndterer disse data bare lov til at give en offentlig undskyldning og så er alt i skønneste orden?

Jeg savner at kunne forstå hvad det hjælper at offentligøre disse læk og melde dem til datatilsynet, hvis der sker absolut intet ved det.

Har vi nogle gamle sager fra større datalæk som er udmundet i en egentlig straf?

22. september 2020 kl. 14:58
PROSA advarer om udlevering af teledata til SSI: »Et meget alvorligt indgreb i borgernes frihedsrettigheder«

Alt kan lade sig gøre når man har frygten som trumf kort.

Vi så det med terror og børneporno. Tænk nu hvis naboen er terrorist/pædofil. Nu bliver dette kort opgraderet med "hvad nu hvis naboen er syg"

Regeringen har jo allerede givet politiet fri adgang til privat bolig så længe politiet antager det er relevant iforhold til covid19.

Datatilsynet er en af de mest ringe offentlige myndigheder vi har.

Jeg kan ikke komme i tanke om noget hvor datatilsynet har taget danskernes privatliv alvorligt og kæmpet for at holde det privat.

Her affejer man tingene med "det tager andre nationer sig af". Eller utalligevel andre sager inde for danske grænser, blandt andet vores gode gamle cpr. numre, akt indsigter i private personers sager inde for politiet, e-bokse beskeder sendt til forkerte med private oplysninger osv.

Men hvor bliver alle de skarpe spørgsmål af til pressemøderne omkring borgernes privatliv og lign?

Journalisterne må vel også snart til at vågne op istedet for at optræde som mikronholdere for den danske regering og myndigheder. Man har vel adgang til seriøse eksperter som kan hjælpe journalister ind på skarpere spørgsmål hvis kompetencerne mangler hos medierne.

24. marts 2020 kl. 12:20
Det svenske Datatilsyn giver Google GDPR-bøde på 52 millioner kroner

Det er også interessant at bide mærke i sagen "down under" hvor der også vil være en sag med Australiske myndigheder og facebook.

Her er bøden dog noget større.

påståes at 311.127 australiere blev påvirket af Cambridge analytics

Kravet er optil $1.700.000 pr. bruger

Så potentielt står Facebook til en bøde på $528.915.900.000

Det står noget i kontrast til EUs bøder. Hvis facebook vel og mærke bliver dømt.

11. marts 2020 kl. 17:17
USA: Huawei har haft adgang til mobilnetværk i 10 år

Ja det er kedeligt når USA og allierede ikke har patent på deres egne metoder.

Her er en udmærket avis artikel der igen viser, hvordan USA med vest tyskland har oprettet et firma for netop at gøre det som de anklager alle andre for at gøre.

Netop at skabe bagdøre kun for at kunne lytte med. Og samtidig skabe en forretning.

12. februar 2020 kl. 13:15