Kaj Schougaard

Historien kan give os en forklaring på techs skæve kønsfordeling

Fornyligt læste (hørt som lydbog) jeg Coders af Clive Thomsen. Den kan klart anbefales. Hvor han dykker ned i historien, men han nævner også nogle af udfordringerne ved, at det er blevet en mandsdomineret branche.

Hans hovedpointe er, som Lars John Jørgensen også nævner, at mænd ikke altid tænker konsekvenser i så stor grad. Eksemplerne fra de sociale medier og deres brug til spredning af had, forfølgelse og splittelse er meget rammende for denne kritik.

En anden pointe er, hvilke problemer man forsøger at løse med IT, er alt sammen noget, der skal gøre det nemmere for mænd, f.eks. Uber, JustEat og andre tjenester, som skal hjælpe den ny hjemmefra flyttede mand med at klare sig nær han er flyttet hjemmefra. Hvor er alle løsninger til at gøre indkøb nemmere, lave madplaner og andre mere huslige ting, som kunne afhjælpes af IT. Jeg ved godt, det med indkøb bliver der rykket på nu.

Og ja ligere kønsfordeling er et mål i sig selv, da virksomheder med alsidige ledelse og medarbejderstaber klarer sig bedre end mere deres mindre alsidige konkurrenter.

23. oktober 2019 kl. 11:05