Anette B

Piger skal introduceres for teknologi på egne præmisser

Jeg tror ikke på at samfundet og fordomme hæmmer kvinders mulighed for at beskæftige sig med teknologi. Den er primært <strong>hæmmet</strong> af deres naturlige interesser. For 100 år siden var næsten alle læger mænd. Hvordan kan det være at kvinder skal have forbilleder at spejle sig i for at kunne bryde igennem i STEM-fagene når kvinder er kommet fra 0 til at dominere medicin uden kvindelige forbilleder at spejle sig i? Mit bud er at klichéen at kvinder naturligt interesserer sig mere for mennesker, og mænd interesserer sig mere for ting, ikke er helt i skoven.

Jeg synes du måske stiller en ligning op, som ikke helt hænger sammen her. For 100 år siden var det vanskeligt for kvinder i det hele taget at få en akademisk, længerevarende uddannelse, fordi samfundets patriarkalske struktur var domineret af - sjovt nok - mændene, der var de eneste som tog eller blev givet magt og ressourcer til at gøre det.

...er piger/kvinder virkelig HÆMMET af deres "naturlige interesser"? If so, så skal jeg da til at gå mere ud i naturen og samle bær og nødder og den slags, og passe børn. Jeg tror vi udviklede os som jægersamfund til at gøre hvad der faldt os naturligt ja - men glem ikke, at mennesker tilpasser sig forholdene, og at det er det som har gjort det muligt at overleve. Der er mænd, hvis brystkirtler kan give mælk i ekstreme situationer, og kvinder der går på jagt i andre kulturer end den vestlige.

Jeg tror også på, at mænds og kvinders hjerne ER forskellig (upåagtet at vores software i hjernen kunne trænge til et par patches eller tre...). Men at sige, at kvinder er HÆMMEDE af vores naturlige interesser, er at trække en grov ligning op, som ikke har noget med dagens tech-udvikling og niveau at gøre IMHO.

Kvinders og mænds drive for at gøre ting og motivation bagved er forskellig - men jeg tror man skal passe på med at stille det op som du gør her. Dertil er billedet langt mere diverst og branche-afhængigt end at sige at kvinder dominerer på højere uddannelser.

2. oktober 2019 kl. 14:15
Piger skal introduceres for teknologi på egne præmisser

Til daglig arbejder jeg med it, teknologi og marketing - men efterhånden består mit arbejde og fag mere og mere af at udvide viden og forståelse om teknologier, tech, algoritmer, AI teknologi og scripts.

Marketing er - for en stor dels vedkommende - blevet en marTECH disciplin. Det er ikke længere nok at kende systemet, du skal også kunne finde fejlen i teknikken bag systemerne, der driver og føder data ind i systemer, websider og scripts. Google er Gud og når de siger "Hop", så spørger vi "hvor højt?!"

Det er stadig ikke ret mange piger, der hjemmevant begår sig i Chrome's udviklerværktøjer, kan gennemskue hvad der går galt i javascript-kald og analysere hvorfor websitet loader så langsomt.

I mit arbejde connecter jeg åbenlyst bedst med nørder inden for it og udvikling. Jeg er sgu stadig lidt en blåstribet zebra i den forbindelse...

  • Men jeg skal som regel selv finde sammenhæng, sætte den i en kontekst jeg kan forstå og relatere til - og det er faktisk noget, der også er EKSTREMT relevant, når vi som organisationer har taget it ind som en kritisk del af forretningen. En CTO/CIO er i dag lige så vigtig for forretningen som en CEO, fordi it og business smelter sammen.

Her kommer den oprindelige uddannelse i kommunikation mig til gode i allerhøjeste grad. Og her mangler vi stadig mange broer fra it-motorrummet og ind på ledelsesgangen. En CEO forstår ikke (altid) hvorfor høj page load tid er ensbetydende med mindre $$$ på bundlinjen.

De folk, som kan servere det i en spiselig størrelse, på CEOns præmisser - det er dem, der skaber en magtposition for deres egne (tech-økonomiske) profil nu og i fremtiden. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at vi har brug for flere kvinder i tech. Kvinder kan sagtens være gode til teknologi, men på deres præmisser, og det er hvad DigiPippi sådanset arbejder for.

Disse kvinder kan jeg se vokser frem i flere etaper og niveauer på arbejdspladser, og jeg har kunnet se, hvordan en stærk kommunikationsprofil kombineret med tech forståelse samt stor tal- og forretningsforståelse virkelig kan skabe interesse og forståelse i de højere ledelsesluftlag.

Det er min erfaring, at kan man det, så får man langt bedre resultater. Om dette skabes af kvinder eller mænd er i sidste ende ligegyldigt.

2. oktober 2019 kl. 14:02