Steffen Lieberkind

Ny overvågningslov fører til gensyn med sessionslogning i »light-udgave«
  • citat Nick Hækkerup. Gad vide hvordan han ville have det hvis en ukendt person konstant fulgte efter ham med et filmkamera, og optog ham døgnet rundt. Mon han ville føle sig fri?
21. februar kl. 23:31
Folketingsflertal vil have lov at overvåge borgere med ansigtsgenkendelse

Retfærdigører det nuværende kriminalitetsniveau i Danmark en så massiv og krænkende overvågning af os allesammen? Frihed i Danmark er snart en illusion. Findes der en borgerprotest imod overvågning, som jeg kan underskrive?

8. juni 2020 kl. 17:49
YouTube bandlyser indhold fra holocaust-benægtere og nazister

Er det ikke det vi har domstolene til?
Skal Google nu pludseligt til at dømme?

Enig, jeg manglede måske en "hvis"-vinkel på min oprindelige kommentar, for at tydeliggøre det: HVIS Google påtager sig rollen som moralens vogter og dommer, SÅ burde algoritmerne følge gældende lovgivning. Men essensen i min kommentar var at Google absolut ikke bør påtage sig denne rolle (selvom de gør det), og dermed er jeg enig i at domstolene bør være eneste instans der dømmer, og dermed agerer som filter og folkets beskytter. I forlængelse deraf er det vigtigt at vores retssamfund baseres på medmenneskelige principper, og ikke sætter virksomheders økonomiske interesser over menneskers frihed og retfærd - men det er en anden snak.

7. juni 2019 kl. 10:56
YouTube bandlyser indhold fra holocaust-benægtere og nazister

Google, og hermed YouTube, burde udelukkende fjerne adgang til materiale der er i direkte modstrid med gældende lovgivning. Den selvbestaltede rolle som moralens vogter som virksomheden mere og mere udlever, er et kraftigt spark til vores ytringsfrihed. Folks holdninger til diverse mere eller mindre obskure emner er da absolut deres egen sag, så længe det holder sig indenfor lovens rammer. De kunne nemt implementere emnebaseret indeksering, hvor man kunne vælge til og fra ud fra egne præferencer, og dermed lade det være op til folk selv at vælge deres information. Nye vinkler på eksisterende emner er da kun med til at tegne et mere farverigt og spændende samfund, og fører måske endda ny og positiv udvikling med sig. Den accelererende ensretning af hvad folk må tænke, bl.a. via Google og YouTube, er desværre et tegn på mental fattigdom. Jeg ved udemærket godt at Google/YouTube er en virksomhed, og ikke en national tjeneste, og at de opererer på tværs af lande og disses forskellige lovgivninger, og at en lovbaseret restriktion af indhold derfor vil være kompleks - men pga deres defacto monopol på indholdssøgning, er denne cencur endnu et trist skridt i den forkerte retning. Hvor ender det? Folk burde i større grad aktivt og bevidst supplere deres informationssøgning med alternative kilder end Google/YouTube.

6. juni 2019 kl. 15:40