Michael Mortensen

Kvalitetsjournalistik koster penge - også på Version2

I fht. det er nyheder der typisk lige kan læses i forb. med arbejdet .. eller i aftentimerne hvor man lige skal have en mental pause.

Det mest interessante på V2 har været blogindlæg .. relevante nyheder har desværre længe været underlagt en betalingsmur på CW .. som også er helt hen i vejret.

Er nok bare gammeldags .. nyheder, i min optik, bør flyde frit .. og så må de respektive nyhedsudgivere finde en model der tilgodeser dette .. det gør også slutoplevelsen det bedre, når man så kan dele en interessant artikel uden risiko for, at evt. interesserede bliver ramt af en betalingsmur.

15. september kl. 11:29
Kvalitetsjournalistik koster penge - også på Version2

Interessant. Betaler pt. ikke for nyheder - og ser det heller ikke som noget jeg vil overveje.

I fht. kommentar omkring streaming; her min grænse op til 50 kr. om måneden .. så pt. har jeg kun Amazon Prime og HBO Max (indtil den skifter navn).

Jeg vil komme til at savne V2, men ikke nok til at betale 133 kr./måneden .. og slet ikke efter "revamp" introducerede tidl. på året :-/

15. september kl. 11:18
Windows 10-jubilæumsopdatering på vej til smartphones

Jeg har selv Windows 10 på en Lumia 930, og kan på ingen måde genkende dit postulat om, at "Facebook-appen på W10M er længder foran Android-appen i hastighed.".

Grundet mange årsager, er jeg selv hoppet fra Windows Phone til Android (i privat øjemed).

Det har intet mindre end været en fantastisk beslutning. Pludselig har du apps i lind strøm og et OS der bliver opdateret jævnligt sammen med dine apps .. og som tilmed virker!

Sluttelig; jeg er Microsoft mand - en fanboy om du vil - og der skal godt nok ske meget på Windows 10 Phone førend jeg vil overveje dette som et fremtidigt alternativ (igen).

4. august 2016 kl. 17:37
Undrer du dig også over, hvorfor du pludselig har Candy Crush på din Windows 10?

http://arstechnica.com/gaming/2015/05/humanity-weeps-as-candy-crush-saga-comes-pre-installed-with-windows-10/

Lidt sjovt som folk går amok over dette spil (opgraderingen til Windows 10 er trods alt gratis). Er dog helt enig med dig; hvis dette er nok til at vælte folk af pinden - så fortsæt med dit gamle OS.

Imens kan vi andre så nyde det Microsoft har arbejdet på i lang tid; et helstøbt OS som dels er hurtigt, dels lækkert at se på; og endeligt tidsvarende og brugervenligt.

Har kigget lidt på WP10 derhjemme .. det spiller rigtig godt sammen med W10.

5. august 2015 kl. 15:29
10 ting du skal vide om Windows 10

Windows Update bliver styret af Group Policy (muligvis også Local Policy). I fht. tvungen genstart, så indstiller du dette under avanceret indstillinger.

30. juli 2015 kl. 14:48
Hvilken anti-virus strategi vælger du til Windows?

Og husk EMET 4.0 - Det hjælper mod rigtigt mange exploits (hvor huller i ikke patchede ting forsøges udnyttet). Der er Microsofts address space randomization, Data Execution Prevention etc i et værktøj.

Hvorfor EMET 4 og ikke EMET 5.1?

2. februar 2015 kl. 14:50
Mulig nedetid på Mediehuset Ingeniørens sites mellem 12.30 og 13.30

Jeg antager noget gik galt? Kan se i Fiddler, at der i hvert fald har været Varnish fejlkoder fra kl. 13 til den sidste registrering 14:06. Min kode er heller ikke blevet nulstillet (som jeg antager den skulle jf. "Bemærk, at alle kodeord bliver nulstillet i den forbindelse. Skal du logge ind på vore sites bagefter, skal du vælge et nyt kodeord.").

25. november 2014 kl. 14:25
Chrome klar i 64-bit-version til Windows

Hver opmærksom på, at på de to systemer jeg har testet opførte Chrome x64 ikke som ventet. Eks. er Chrome ekstremt langsom ved "træk i tab" til andet vindue samt Java virker ikke på alle sider - eks. Nvidia.co.uk. Så jeg har måtte skifte tilbage til x86 versionen. Just saying.

30. august 2014 kl. 12:19
Google vil prioritere HTTPS-sider i søgeresultater

cacert.org

Desværre viser en hurtig test, at Microsoft og Mozilla umiddelbart er i samme båd som Google. Når jeg besøger https://www.cacert.org/index.php?id=1 for at tilmelde mig bliver jeg vist af alskens advarsler om, at sitet ikke er "trusted".

Initiativet er dog prisværdigt - og jeg håber de bliver accepteret .. men mon ikke certifikat udsteder vil gå langt gennem lobbyisme for at hindre dette?

8. august 2014 kl. 08:08
En privat sky fødes

256GB RAM - ja, så er prisen yderst rimelig. Droooling.

14. marts 2014 kl. 10:55
En privat sky fødes

Indrømmet; jeg kommer fra Microsoft miljøet. Derfor undre jeg mig over der kun er angivet 256MB RAM - og til den nette pris af 33.000. Er der tale om en slåfejl?

13. marts 2014 kl. 12:23
Efter 10 måneder: TDC har endnu ikke givet fiberkonkurrent adgang

Så længe TDC - for Nordsjælland's tilfælde - holder fiberen tilbage for private, så vil de x-mia jo aldrig kunne hentes hjem; til gengæld skovles indtægterne så ind på det gamle udtjente kobber som for længst burde have været udskiftet med førnævnte. Det forkludre dit ellers fine billede af, at investeringen har været tabt.

Jeg håber i den grad Baldur fortsætter sin "kamp" mod TDC - det kan gå for langsomt med at blive kunde i hans firma!

15. december 2013 kl. 04:06
Efter 10 måneder: TDC har endnu ikke givet fiberkonkurrent adgang

Dette er i min optik den eneste årsag - det er et spørgsmål om fortjeneste! Som du selv har oplevet så har TDC ikke nogen problemer med leveringen hvis du er virksomhed og vil betale 50K+ for etablering (selv om kablet samt boks er inden for 50m). Som privat person kan TDC ikke levere - og derfor heller ikke andre der lejer sig ind på TDC's kabler. Det er - pardon my french - pisse irriterende.

Lige så snart føromtalte Gigabit leverandør udbyder i mit område kan det kun gå for langsomt med at komme væk fra TDC (og anbefale det samme til familie, venner og bekendte) - og det er nok en medvirkende årsag til at TDC trækker processen i langdrag; de har et usandsynligt ringe produkt når der åbnes op for reele bredbåndsudbydere.

12. december 2013 kl. 10:32
Pandora: It-arkitekturen var ude af kontrol

Ikke et direkte svar, men en meget god guideline til de forskellige arkitekt roller: http://stackoverflow.com/questions/2029690/application-architect-vs-systems-architect-vs-enterprise-architect

Kort fortalt; des længere væk du er fra koden des mere "fancy" bliver titlen :-)

14. november 2013 kl. 01:17
Passwords duer ikke

Jeg kan på det varmeste anbefale open-source softwaren KeePass (http://keepass.info/) - det er en fin alternativ æggekurv.

13. november 2013 kl. 11:11
Prisen for at afsløre brist i personnumre: CPR-Søren får bøde på 10.000 kroner

Du får også en gave herfra; Danmark anno 2013 har i den grad brug for en "refactoring"! Indtil da skal det enkelte individ beskyttes mod totalitære overgreb!

12. november 2013 kl. 12:31
Nokias lommekamera-dræber kommer til Danmark 10. oktober

Pixels er faktisk ret vigtigt hvis du eks. vil have dem på tryk. Jeg var i sin tid ret imponeret over Lytro der indfanger lystråler så man kan fokusere efter billedet er taget. Desværre kan dette kun gemme et "normalt" billede i 1 megapixel; det er ikke engang acceptabelt til et nogenlunde standard foto.

For mig er tiltag som Pureview meget positivt - faktisk bør Canon og Nikon på lang sigt være nervøse for denne udvikling; præcist ligesom Garmin og TomTom må tage nogle slag disse år :-)

19. september 2013 kl. 14:49
Nokia på vej med bandit på 6 tommer

Jeg mener faktisk at Nokia og Microsoft er et perfekt match; de er begge innovative og om 1-2 år følger softwaren vel omsider med hardwaren. Bevares; Windows Phone 8 svare vel funktionsmæssigt lidt til Android 2 / iOS 2-3 stykker og der er en del oplagte quick wins som man kan undres hvorfor de ikke bare ruller ud .. men kommer tid ..

22. august 2013 kl. 07:18
Surface Pro er landet: Pc-tabletten har det hele - undtagen indbygget 4G

Min Photoshop kommentar var nu også mere myntet på artiklen som helhed, da de netop tager den ud i det spor.

Surface Pro er til både den tunge Photoshop-bruger og den bruger, som bare vil have en ny bærbar.

Selv ville jeg ikke bruge Photoshop på en tablet :-)

28. maj 2013 kl. 22:35
Surface Pro er landet: Pc-tabletten har det hele - undtagen indbygget 4G

Her syntes jeg det er ærgeligt Microsoft ikke har taget ved lære af de andre tablet successer. Bevares - for os nørder er hotspot muligvis sagen - men for den alm. bruger (og til dels mig selv), er denne mangel et no-go. Derudover er det ikke meget fornøjelse man har med Photoshop på en maskine med 4GB RAM og det indbygget grafikkort.

Måske næste version kan byde på lidt mere? Navnligt mulighed for mobil forbindelse samt min. 8GB RAM.

28. maj 2013 kl. 17:40